Liga prvakov: predsednik Malage pričakuje preiskavo

0

Predsednik španskega nogometnega prvoligaša Malage Abdullah bin Nasser Al-Thani od Evropske nogometne zveze pričakuje preiskavo dogodkov na torkovi četrtfinalni tekmi lige prvakov, kjer so Španci uvrstitev v polfinale izgubili v zadnjih minutah tekme. Dortmund je na tekmi v sodnikovem podaljšku v razmaku 70 sekund zadel dvakrat in napredoval.

Po mnenju predstavnikov Malage sta bila oba nemška gola v 91. minuti, ko je zadel Marco Reus, in v 93. minuti, ko je bil uspešen Felipe Santana, dosežena iz prepovedanega položaja.

“To ni nogomet, ampak rasizem,” je bila na svojem twitterju oster predsednik Malage. “Upam, da bo Uefa sprožila preiskavo,” je zapisal in dodal: “Naši igralci so bili pravi junaki na igrišču. Žal mi je zaradi vseh nepravilnosti in rasizma.”

Takoj po tekmi je tudi trener Malage Manuel Pellegrini kritiziral škotskega sodnika Craiga Thomsona. “Kot da ob koncu tekme na igrišču ni bilo sodnika. Bilo je šest ali sedem spornih situacij na našem delu igrišča, ki so ostale brez sankcij,” se je pridušal Pellegrini.(sta)

liga prvakov(slika je simbolična)

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen