Boks: Tretji na olimpijskih igrah, zdaj na heroinu

0

Indijska policija je potrdila, da je med pridržanimi zaradi velikega posla z mamili tudi dobitnik olimpijske medalje v boksu Vijender Singh. Hkrati je policijska preiskava razkrila, da si je 27-letni športnik vsaj dvanajstkrat vbrizgal heroin.

V Indiji je policija razkrinkala mrežo tihotapcev in preprodajalcev heroina – vrednost poslov je bila ocenjena na 24 milijonov dolarjev, ki je delovala na severu države v pokrajini Punjab. Pridržala je številne osebe, pozornost javnosti pa je pritegnila aretacija Vijenderja Singha, ki je po osvojitvi bronaste medalje na olimpijskih igrah v Pekingu postal državni junak. Še toliko bolj, ker je boksar zanikal kakršnokoli vpletenost v nečedne posle in obtožbe označil za “smešne”, policija pa je povedala, da je Singh vsaj dvanajstkrat v času preiskave užival heroin.

Po besedah nacionalnega urada za boj proti dopingu Singh najverjetneje na športnem področju ne bo kaznovan, saj ni bil zasačen med tekmovanjem. “Atlet je lahko kaznovan, le če poživilo odkrijemo med nastopi. Vijender se trenutno ni pripravljal na nobeno tekmovanje,” so sporočili iz urada.

Singh, ki policiji ni želel izročiti vzorca las ali krvi, je na zadnjih olimpijskih igrah v Londonu izpadel v četrtfinalu.(sta)

vijender singhNajprej se je “pečal” z boksom, zdaj pa z heroinom

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen