Zavarovalnica Grawe z okrepljeno upravo

0

Delničarji zavarovalnice Grawe so na četrtkovi skupščini med drugim potrdili sklep o povišanju osnovnega kapitala družbe s sedmih na 7,4 milijona evrov, ki so ga izvedli iz lastnih sredstev, ob tem pa so potrdili tudi uspešne lanske poslovne rezultate. Zavarovalnica s sedežem v Mariboru je prav tako dobila dva nova člana uprave.

Napredovanje sedanjega člana uprave Klausa Scheitegla v upravo matične družbe koncerna je namreč pripeljalo do sprememb v upravi slovenske družbe. Predsedniku uprave Božu Emeršiču in članu uprave Marku Mikiču se bosta kot člana uprave iz vrst sodelavcev zavarovalnice pridružila Helga Rudorfer in Simon Husar, tako da bo uprava odslej štiričlanska.

Zavarovalnica Grawe je lani zabeležila štiri milijone evrov dobička pred obdavčitvijo. Bruto obračunane zavarovalne premije so znašale 33,7 milijona evrov, od tega so premoženjska zavarovanja prinesla 39 odstotkov vse premije, bruto obračunane premije premoženjskih zavarovanj pa so dosegle višino 13,3 milijona evrov. Bruto obračunane premije za življenjska zavarovanja so znašale 20,4 milijona evrov.

Izplačilo odškodnin je v preteklem letu znašalo 22,8 milijona evrov, kar je 26 odstotkov več kot leto prej. Bistveno so se povečala izplačila na področju življenjskih zavarovanj, saj se je po 21. letih delovanja zavarovalnice v Sloveniji povečalo število strank, ki ob dospetju police življenjskega zavarovanja realizirajo izplačilo zavarovalnih vsot in pripadajočega dobička, so sporočili iz Graweja.

Kot še dodajajo, je zanimiv pokazatelj njihove moči in stabilnosti solventnost, ki znaša nad 300 odstotkov, kar je mnogo nad povprečjem v Sloveniji in povsem primerljivo z najbolj stabilnimi evropskimi zavarovalnicami. (sta)

grawe_zavarovalnica_zaposlitveni_sejem

 

 

 

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen