Odpoklic 384.000 Volkswagnovih vozil na Kitajskem

0

Nemški avtomobilski proizvajalec Volkswagen bo na Kitajskem odpoklical 384.181 avtomobilov zaradi težav z menjalnikom. To je doslej največji odpoklic Volkswagna na največjem avtomobilskem trgu na svetu, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Do odpoklica prihaja, potem ko je kitajska državna televizija predvajala prispevek o domnevno neustreznih Volkswagnovih menjalnikih, uporabljenih v nekaterih modelih. Ti naj bi povzročali neželeno pospeševanje in posledično nesreče.

Volkswagen je v izjavi nasprotno pojasnil, da težave z elektroniko lahko vodijo do izgube moči avtomobila med vožnjo. Pri tem sicer naj ne bi bilo prizadeto ne upravljanje z volanom, ne zaviranje.

Tiskovni predstavnik Volkswagna na Kitajskem Christoph Ludewig je zatrdil, da odpoklic ni posledica poročanja televizije. “Problem smo spremljali in bilo je očitno, da razmišljamo o odpoklicu,” je pojasnil.

Največji evropski avtomobilski proizvajalec je ravno prejšnji teden napovedal, da želi na Kitajskem odpreti sedem novih tovarn. Trenutno ima dva obrata, v katerih proizvaja potniške avtomobile, v obeh pa sodeluje z lokalnimi partnerji.

Odpoklic se sicer nanaša tako na uvožene modele, kot je na primer Audi A3, kot tudi na avtomobile, izdelane na Kitajskem. Prizadeti avtomobili so bili proizvedeni med decembrom 2008 in marcem letos.(sta)

vw(slika je simbolična)

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen