Novogoriški ropar za kazen ne sme od doma

0

Novogoriški policisti so v noči na nedeljo prijeli 20-letnika, ki je napadel Italijana in mu ukradel avtomobil. Med postopkom so ugotovili, da gre za starega znanca policije, ki napada in ropa po Novi Gorici, preiskovalni sodnik pa je zanj odredil pripor.

20-letnika so po navedbah Policijske uprave Nova Gorica policisti prijeli, potem ko jih je italijanski državljan v nedeljo kmalu po polnoči obvestil, da ga je v centru Nove Gorice napadel moški in mu ukradel osebni avtomobil. Policisti so takoj začeli z iskanjem, storilca in avtomobil pa opazili v Novi Gorici.

Mladenič jim je skušal pobegniti z divjo vožnjo, a je moral vozilo kmalu ustaviti, zato je poskušal pobegniti. Namero so mu preprečili policisti, ki so ga ujeli in mu odvzeli prostost.

Policisti so med preiskavo ugotovili, da je mladenič Italijanu avtomobil ukradel tako, da je odprl sopotnikova vrata in ga poškropil s solzivcem. Nato je sedel v avtomobil in se vozil po mestu, dokler ga niso opazili policisti.

Med preiskavo se ugotovili, da gre za starega znanca policije, ki mu je izvrševanje ropov vse prej kot tuje. Tako so potrdili svoj sum, da je 1. marca v večernem času v centru Nove Gorice poskušal oropati starejšega Italijana, ki boleha za Parkinsonovo boleznijo, pri tem pa ga hudo poškodoval.

Poleg omenjenih pred organi pregona zoper mladeniča teče še en kazenski postopek, in sicer prav tako zaradi ropa, ki naj bi ga storil konec lanskega leta v Novi Gorici. Takrat je po navedbah policistov zasledoval in napadel žensko, ki se je v nočnem času vračala z dela.

Od začetka letošnjega leta do izvršitve zadnjih ropov so policisti 20-letnika sicer ovadili še za dve tatvini osebnih avtomobilov ter krajo goriva na bencinskih servisih. Po zadnjem “podvigu” v noči na nedeljo, ko je ukradel avto Italijanu, pa je preiskovalni sodnik zanj odredil hišni pripor.(sta)

avto-ropar(slika je simbolična)

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen