Libija želi afriško nogometno prvenstvo

0

V Libiji si prizadevajo za izvedbo afriškega nogometnega prvenstva čez štiri leta. Ta država bi morala druženje najboljših afriških nogometnih držav gostiti že letos, a so zaradi posledic revolucionarnega dogajanja v tej državi morali tekmovanje odpovedati.

Namesto Libije je zato prvenstvo že dve leti, preden bi prišla na vrsto po predvidenem urniku, izvedla Južnoafriška republika.

Vodja organizacijskega odbora Avad al-Barasi je napovedal, da bo njegova država naredila vse, da bo leta 2017 lahko izvedla tekmovanje. Vendar pa imajo Libiji za zdaj še preveč težav z zagotavljanjem ustreznih razmer, saj v državi še vedno ni prave varnosti in obstaja veliko nasilja. Minister za šport in mladino Abdesalem Gulia meni, da bi prav športni dogodek lahko prispeval k normalizaciji razmer v državi. “Če bomo izvedli afriški pokal narodov, bomo pokazali, da so razmere pri nas normalne. Tekmovanje bomo lahko povezali z razvojnimi projekti,” je dejal pristojni minister.

Naslednji mesec naj bi Libijo obiskala tudi delegacija afriške nogometne zveze (CAF) in preverila, ali je država spodobna izvesti tekmovanje. Libijci načrtujejo izvedbo prvenstva v treh mestih, Tripoliju, Bengaziju in Misrati. Načrtujejo tudi gradnjo treh novih stadionov, od tega dveh v Tripoliju, večji bo lahko sprejel 60.000 navijačev. Ob obisku delegacije krovne zveze bodo odločali tudi o tem, ali lahko Libija spet gosti mednarodne tekme, ki jih v tej državi ni od leta 2011.(sta)

afriski pokal(slika je simbolična)

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen