Brščič jasno in glasno: Bratuškova je sleparka, plagiatorka in prevarantka!

59

Na 15. Kongresu SDM, ki je potekal včeraj na Ptuju, je zbrane delegate nagovoril tudi mag. Bernard Brščič, predsednik Sveta Inštituta dr. Jožeta Pučnika. V svojem nagovoru se je osredotočil predvsem na problem krize in mladih v treh dimenzijah; v ekonomski, politični in moralni dimenziji. Brščič spregovoril tudi o plagiatorstvu mandatarke Alenke Bratušek.

»Kako lahko interpretirate to, da Državni zbor za mandatarko imenuje osebo, ki je sleparka, plagiatorka, prevarantka, ki dobi 55 glasov podpore, kljub temu, da obstajajo ne mnenja nekaterih anonimk, ampak dejstva o plagiarizmu? Kako je lahko v članici EU leta 2013 za mandatarko imenovana takšna oseba?« se je vprašal mag. Brščič. Poudaril je, da ko se z plagiatorstvom soočijo politiki na visokih položajih v razvitih demokracijah, kot na primer v Nemčiji, pride do odstopa teh politikov, v Sloveniji pa do nastopa funkcije. »Plagiatorji v Evropi odstopajo, v Sloveniji pa so imenovani za mandatarja. In če boste odprli dnevno časopisje, ni ne duha ne sluha o plagiarizmu,« je povedal mag. Brščič.

»Mladi morate zavrniti tovrstno politizacijo morale in reči morate »ne« previrantstvu,« je bil še jasen mag. Brščič. Glede očiščenja politike pa je dejal, da se z njim strinja, da pa mora tranzicijska levica končno začeti z očiščenjem pri sebi.

Preberite še: Dokazi o plagiatorstvu: Bratuškova je “copy-pastala” direktno iz vladnih gradiv!?

bratusek_alenka-portret01

Alenka Bratušek: “Ko se z plagiatorstvom soočijo politiki na visokih položajih v razvitih demokracijah, kot na primer v Nemčiji, pride do odstopa teh politikov, v Sloveniji pa do nastopa funkcije…”

 

Št. komentarjev: 59
 1. mirko pravi

  Katastrofa, če nam bodo državo vodili levi fašisti.
  Najboljše čimprej iz države, dokler so še meje odprte.

 2. Fram pravi

  Tiste, ki so glasovali za plagiatorko so sokrivi delikta (informacija z dokazi je bila v večini medijev) in kot takšni zakonsko ne morejo biti več poslanci.

 3. HERKULES pravi

  Ma ste res dvolični! Alenki Gomač Koren je bilo dejansko dokazano, da ni opravila nobene šole! Niti se niste pozanimali od kod njej ponarejena spričevala! Janša je osumljen korupcije, kaj šele, če bi ugotovili , da je JJ tudi plagiator! Vse je od Kardelja in komunističnih revij prepisal!
  Vi pa tukaj tulite, da je Bratuškova sleparka, prevarantka in plagiatorka! Kje so vam dokazi za to?!

 4. HERKULES pravi

  Tudi pri Brščiču bodo preiskali njegovo spričevalo ali diplomo! Tudi njega čaka!

 5. Petrovc pravi

  No, novi predsednik SLS je takoj zacel z SLS BISERI intelekta!

  Po kretenu Zerjavu in njegovem biseru: DA SO IZUMITELJI ZA TO, DA IZUMLJAJO IZUME!

  JE Bogovic, udbovski sluga iz Krskega, izjavil:

  “SLS JE ODGOVOR NA ZAHTEVE LJUDSTVA!”

  katerega dela ljudstva in katere zahtve?
  -tistega zdrogiranega dela na Metlkovi v Ljubljani ali v Pekarni v Mariboru? Torej pojdite in jim pridelujte konopljo, ne pa da nas ostele buzerirate.

  -tistih kulturnikov, ki s prejemali po desetine miljonov za filme, ki jih nikoli niso posneli ali za knjige, ki jih nihce ne bere?
  Torej pojdite in placajte jim iz svojih epov, tako in tako imate v svojih zepih nas, nakradn, denar!

  -tistih SUBVENCIONERJEV, od borcev, do kmetavzarjev, TU PA VAS JEBE red in disciplina! Tu pa as, SLS Srbsko lozo, jebe postenje v lavo!

 6. umetnik123 pravi

  Brščič ni prepisoval , ker takšnih idiotizmov ni nihče pred njim pisal !!!

 7. Fram pravi

  http://www.slovenskenovice.si/novice/slovenija/alenka-bratusek-prepisala-magistrsko
  Herkul, ne smeši se še bolj. Prvo razreši tole potem pa naprej. Poglej datum je pred glasovanjem. Torej so se lustrilali kar sami. Tkola naša veljavna ustava in kazenski zakonik. Herkul z ničemer ne moreš spremeniti tega dejstva.

 8. drago pravi

  brščič, najbolj poden podna.

 9. Fram pravi

  Oprostite, naj mi kdo, razloži, kaj je Brščič kriv neumnosti bratušek & co.?
  Samo navedel je dejstva. In nič več!
  Kaj vam tu ni všeč?

 10. erwin pravi

  Ti rdeči pezde, kdo si da se kitiš z imenom Herk….A si tud plagiator? Ti in tebi podobni serte po palčkovih portalih iz murgelstana. Vam banditom komunističnim bi blo treba nabit dvojno porcijo dohodnine in raznih davkov, ker ta k….. sistem zagovarjate.

 11. vine pravi

  Tako je Erwin. Dol s to kravo in dol z to bando komunistično….

 12. Finance pravi

  LENKA

  Lenka se šeta –
  boter pometa;
  Lenka počiva –
  Brdo ji šiva.

  Nalogo ji piše,
  Lenka podpiše.

  Lopata se obrača,
  vrtnarjem ne plača,
  A Jankoviček
  skoči v lediček,
  Leže v vladico,
  dvigne glavico:
  “Lenčica, Lenka,
  Kikiriki!
  Daj, PS stranka,
  krast se mudi!”

 13. Lom Bee pravi

  Žena od Miće Cvjetićanina Alenka Bratušek pa ne sme nositi očetovega priimka, sme pa v zameno poskusiti, kako je, kadar naskakuješ vladni prestol v Sloveniji. Skrivni ata Edvard bi bil zelo ponosen na svojo nezakonsko hči in srbska loža je nanjo tudi zelo ponosna. A ne, Alenka?
  http://s7.postimage.org/l5ymtz4jv/Bratusek_Kardelj.jpg

  Ampak to še ni vse… Kdo pa komentira Kardeljevo skrivno hči, kako da je prepisovala in goljufala? Brščičev? No, to le zato, da bo lahko ostal še naprej skriti podtaknjenec v stranki SDS. Bernardek je skrivnostni deseti polbrat. Doslej smo čebel’ce našle že deset nezakonskih otrok velikega krvavega Mačka. Njegov visok položaj v loži mu je dovoljeval (ali pa zapovedoval) da ima toliko in toliko podtaknjenih mladičev. Tito jih ima menda 33, a k sreči niso vsi v Sloveniji. Čebelce smo zaenkrat našle le eno skrivno hči. A ne, Manca?
  http://s12.postimage.org/xxonjkj9p/Brscic_Macek.jpg
  http://s11.postimage.org/ogs8d64j7/Kosir_Tito.jpg

  A je Alenkin polbratec, ki je tudi Edvardov pankrt, kaj ljubosumen? A si, Gregor?
  http://s4.postimage.org/mv5yw6unh/Golobic_Bratusek.jpg

 14. luka pravi

  Sem zelo kritičen do Bratuškove, ampak ne vem, zakaj se opleta z nekimi osebnimi diskvalifikacijami (zaenkrat ni še nič dokazano), namesto resne in stvarne kritike. Sicer pa, glede kopiranja: http://www.youtube.com/watch?v=R8JUEliKI5E

 15. Franček pravi

  S čem vse futrajo ivanovci svoje. Brščič, ti si plagiator Janše!

 16. mudo moreno pravi

  Gotovo je obstajal tehten razlog, da Bratuškove niso porinili v ospredje že pred enim mesecem, ampak so najprej kolobarili z nakladači tipa Kraljič in Cerar in šele ko je bilo jasno, da iz te moke ne bo kruha, so babnici dali ultimat. Ki ga je seveda sprejela. Baba ima z seboj za cel kamion prtljage, ki je v glavnem en sam balast. Ampak med tehtanjem: sprejeti mandat in odgovornost, zraven pa požirati miljon upravičenih in tudi neupravičenih očitkov ALI PA kapitulirati, seveda ni bilo dileme. Konec koncev je stranka obsojena, da gre v kratkem v zgodovino oziroma da v najboljšem primeru na naslednjih volitvah komaj prileze v parlament in se pred dokončnim slovesom tam svaljka še kako leto ali dve.
  Saj sploh ne gre ne za Bratjoško, ne za sestavljanje vlade. Ta vlada verjetno sploh ne bo sestavljena. Poslušajte malo komentarje ljudi, pa boste videli, kaj si mislijo. Tudi če bo vlada sestavljena, se ne bo spremenilo na bolje nič, kvečjemu na slabše. Ni to moje mnenje, tako je mnenje 90% ljudi.
  Bistvo ni sestavljanje nove vlade, kaj šele reševanje Slovenije.
  Bistvo je, da je bilo treba zaustaviti Janšo. Ker mu je v enem letu navkljub vsem parlamentarnim in sodnim blokadam, uspelo izvesti del reform, zaradi katerih so se že začeli pojavljati žarki rešitve in tudi tujina je začela prijazneje gledat v našo smer.
  Janšo je bilo treba zaustaviti zaradi državnega holdinga, predvsem pa zaradi slabe banke. Ko bi enkrat prišle na mizo vse kreditne mape, kdo je kdaj komu nekaj – ne posodil, ampak dobesedno šenkal denar, ki ni bil njegov, po tem v Sloveniji nikdar več ne bi bilo tako, kot je nekdaj bilo. Množica najbolj “uglednih” kvazi-poslovnežev, kriminalnih-bankirjev in laži-politikov bi čez noč postala to kar v resnici je: SOVRAŽNIK LJUDSTVA ŠT.1.
  Z Bršičem pa je podoben problem kot z Janšo.
  Janšo bi levica krvavo potrebovala. Pa ga nima. Nima nikogar, ki bi mu bil vsaj od daleč podoben po svojih sposobnostih in predanosti.
  Tudi Brščiča bi levica nujno potrebovala. A ima namesto njega Mencingerja, Križanića, Mramorja, Tajnikarja, Štiblarja. To so gospodje, ki so Keynesovo pravljično teorijo cepili z Marksizmom in so s svojimi teorijami vred primerni le za v jamo.

 17. rene pravi

  No bomo videli, če bodo mainstream mediji kaj več o tem pisali… Če bi banditska trobila malo več pisali o goljufijah svojih, bi bilo v Slovenii malo drugače. Tako pač ni, jasno.

 18. Lom Bee pravi

  Spoštovani Mudo Moreno, vi pa že zarana obdarujete bralce z izjemnimi besedili. Hvala, v vaših besedah je veliko modrosti in treznega razmisleka. Ko bo moj komentar, ki sem ga napisal včeraj ob 22:42 dobil zeleno luč urednika in bo tudi viden, vas vabim, da si ga preberete.

 19. HERKULES pravi

  ervin in vine, a po vajini presoji so vsi tisti, ki se ne strinjajo z velikim vodjem Janšo, komunisti? Očitno vaju čaka zelo težka naloga, da bi očistila Slovenijo pred vajinimi domnevnimi komunisti, ki jih je več kot 75% celotnega slovenskega prebivalstva! Uh, težka bo to, se vama ne zdi?

 20. Petrovc pravi

  MISIJA NEMOGOCE:

  Nemogoce je racunati na zmago postenja in razuma, korenosti in bodocnosti,
  CE NE BO:
  1. Razcisceno z naso zgodovino, ce ne bomo dostojno pokopali svoje mrtve s polj in vrtac smrti! Brez jasne preteklosti, ni jasne prihodnosti.
  2. Ce ne bomo koreni Karantanci, mimogrede, o starem jeziku Karanancev je tu govoril edino in edinole, Petrovc in nihce drug, v povezavi s Kazahstanci, ki so svoj koreni jezik uvedi z predsedniskim dekretom. Ce ne bomo koreni Karantanci, TUDI VOLILI in ne ignorantsko tiscali glave v pesek.
  3. Ce ne bomo uvedli analiticnega in postenega novinarstva, pometli z laznjivci in aferasi.
  4. Ce ne bomo uvedli sodstvo, ki je sodstvo in ne le pokrivanje roparjev.
  5. Ce se ne bomo zavedali svoje slavne, Venetske, zgodovine ob nasih bratih, Germanih. Ne pa, da nas vodijo sumljive zdruzbe, mi pa jokamo.

  TO PA JE V TEM TRENUTKU PREVEC ZA PRICAKOVATI!

  Kajti svetovno leglo loz Evropo hoce uniciti. Iz Evrope narediti USA kotel, brez kulturni in nerazpoznavni.
  BABILON jezikov in sporov.
  Zavedati se je treba, da Evropa ni USA, ozemlje priteencev, sumljivih porekel in sumljive preteklosti. Evropa obstaja tisocletja v raznih kulturah in je kot goski travnik raznobarva mavrica obicajev, ne pa USA koruzno polje.

  Poglejte si samo sestav DZ.
  Prakticno vs stranke so ali pojma nimajo od kje so korenine Slovencev ali pa nacrtno amerikanizirajo proti balk-anu to nacijo.

  Jutri nas ne caka nic dobrega.

 21. Koperboy pravi

  Bratuškin “greh” je le ta, da je vir navedla na napačni strani (13. namesto 14.) in se z eno črko zatipkala pri priimku avtorja vira. Ta druga Alenka, Gomboceva, pa ne samo da je ponaredila spričevalo srednje šole, ampak nato še priporočilo bivšega šefa.

  Ampak Janša vseeno pričakuje, da ju bodo mediji enako obravnavali, Brščič pa jo pribija na kol, kot da je čarovnica.

  Eh ja, SDS…kdaj se boste rešili teh voditeljev z dvojnimi merili…

 22. mali pravi

  Kaj hočemo, pri nas je pač tako, da so pri nas porednim deklinam odprta vsa vrata. Le pravo botrco ali botra – mentorja morajo imet.

 23. Koperboy pravi

  mudo moreno: moj prijatelj je izgubil službo v Intereuropi zaradi direktorja, ki ga je nastavil Janša med mandatom 2004-2008. To je samo en primer od stotin (Istrabenz, Luka Koper itd.).

  Ne, levica ne potrebuje takšnega človeka.

 24. mudo moreno pravi

  Pozdravljen LomBee. Pravite, da vas administrator cenzuririra. No, možno je, čeprav se mi zdi nenavadno, če pomislim, kaj vse je na Politikisu uspelo objaviti raznim pacientom z izrazito genocidnimi teževami. Naj omenim le umobolnega pajaca, ki se ponavadi pojavlja kot Heineken, pa še zdaleč ni edini.
  Jaz resnično ne verjamem da bo zgornja “dama” uspela skupaj spopati, spajtlati, sešvasati in zlotati vlado. Splošno mnenje, ki prevladuje trenutno med ljudmi je, da ne in da bi bile najboljše predčasne volitve. Ki sicer kakšnih večjih pretresov ne bi prinesle, bi pa odpadel marsikdo, ki je dokazal, da v politiki nima kaj iskati. Veva oba koga mislim.
  Na splošno je očitno, da imajo ljudje poln kufer politike, da dejansko ne zaupajo več nikomur, za kar so odgovorni med drugim tudi naši ENKRATNI, PREKRASNI IN OH IN SPLOH NEODVISNI MEDIJI. Tudi GIBANJE DEMONSTRANTOV IN VUCIBATIN najavlja nadaljevanje protestov in, če seveda ne spuščajo megle, nad Bratuškovo niso navdušeni.
  Bomo videli kako bo, ampak časa za zajebancijo ni več in Evropi bodo slej ko prej popustili živci in nam bo poslala za vrat prisilno upravo.

 25. Lom Bee pravi

  Spoštovani Petrovc, ob vseh modrih besedah me zmoti bratenje z Germani, ki so jezikovno gledano inferiorni in so zaradi rimokatoliške zaščite posilili s svojim jezikom tam živeče Slovence (ali Venete, kot želite). Z veseljem si bom prebral o tem, kar trdite, če mi le zaupate vir. Če pa imate v mislih dejstvo, da je večina “germanskega” življa pravzaprav le nemško govoreča, sicer pa po izvoru nam enaka, se strinjam. Doslej sem povsod našel le opise, ki kažejo, da je z “Germani” podobno kot z Madžari, Romuni, Bolgari in Francozi. Da so staroselci prevzeli jezik okupatorja. (V Madžarskem in Finskem primeru Hunov, v Francoskem in Romunskem primeru Rimljanov, v primeru Nemcev in Avstrijcev pa Germanov.)

 26. Urednistvo pravi

  Komentatorji: če lepite v svoje komentarje dosti linkov (dva ali več), jih sistem avtomatsko potem vrže v spam.

 27. Lom Bee pravi

  Spoštovani urednik, hvala za pojasnilo in objavo mojega včerajšnjega komentarja.

 28. Škrabčov Hanzi iz Rajbnce pravi

  E moj fantič Koprski. Pridi bližje, boš nekaj slišal.
  Kako lepo cingljajo novčiči iz Čehova.
  Tudi moj prijatelj Milan je povsem očaran nad njihovo muziko.
  Fantje in dekleta iz najinega Foruma že brusijo pete in se vrtijo na parketu.

 29. […] menite, da je Alenka Bratušek sploh lahko premierka, če je spisala plagiat?” Ekonomist, mag. Bernard Brščič se je minulo soboto na Ptuju vprašal:  ”Kako lahko interpretirate to, da Državni zbor za mandatarko imenuje osebo, ki je […]

 30. mudo moreno pravi

  Spoštovana Petrovc in LomBee.
  Prav smešno morda zveni dejstvo, da so bile pred 100 leti našim prednikom nekatera dejstva o tem, kaj sploh biološko smo, dosti bolj jasna, kot so nam. Ni pa to nenavadno, če se človek zaveda, da je bilo raziskovanje socio-biologije človeka v zadnjih 70 letih načrtno ovirano in zatirano.
  Če hoče človek kaj konkretnega izvedeti o nas, mora vzeti v roke recimo knjigo Thomas Henry Huxley: On the Aryan question and pre-historic
  man. Tam bo našel tudi Wende. In spoznal, da narod, jezik, kulturo ne smemo enačiti s genotipom, fenotipom, raso.
  Oziroma, kot je to lepo formuliral Theodore Lothrop Stoddard:
  “Nacija je, kar ljudje politično mislijo, da so.
  Rasa je, kar ljudje v resnici smo.”

 31. Petrovc pravi

  Spostovani @Lom Bee:
  Za svojo trditev imam vec osnov.
  1. Prebral sem vseh devet knjig, v Nemscini, zgodovinarja H.FHelmot (Weltgeschichte).
  2. Ogledal sem si, takole 4 leta nazaj, obsezno dokumentarno oddajo na RU TV1 o Slovanih in Slovencih. Slovenci niso Slovani.
  In prebral sem knjigo slavista, ki trdi, da je sedanja slovenscina umeten jezik, ustvarjen, da bi ga govorili vsi slovani, podtaknili pa so ga samo nm.
  In ker poznam Slovanske jezike, VEM, DA JE TO RES!
  3. Ogledal sem si znacilnosti raziskav DNK Evropskih in druih narodnosti, mi z Slovani nimamo nic skupnega, koreni Slovenci..
  4. Prepotoval sem, kot student, z avtostopom ali kot visokoizobrazen strokovnjak na podrocju informaike in sistemskih analiz, ves svet, zaradi projektov!
  Zivel in se druzil z preprostimi ljdmi in se ucil in analiziral stanje duha.
  Zelo smo si razlicni, tudi v Evropi.
  Toda z YU narodi nimamo nic.
  Jaz danes TAKOJ locim Srba od Hrvata, samo naprimer, brez podcenjevanja prvih ali drugih.

  5. Imam spomin in se sposoben analizirati vhodne podatke.
  In fakt je, da smo mi, Veneti-Karananci, na tem ozemlju starejsi kot Germani.
  To je bil tudi vzrok, da so nas tako Habsburgi kot Karadjorjevici tiscali med Slovane, sicer bi bili pred njimi. Skrivali so resnico o nasi prvobitnosti na tem prostoru od Cresa do Munchna.
  Pod Germane smatram VSEH PET IZVORNIH GERMANSKIH PLEMN!
  Torej tudi danasnje Svede, Belgijce, Francoze………

  Mi smo, po nekih peredvidevanjih Ruskih zgodovinarjev izsli iz Azije, kjer smo prebivali skupaj s Germani, Skifi in nekim neznanim belim ljudstvom (Kitajska)

  KONCNO pa smo z Germani sobivali 2000 let v novejsi zgodovini, pa nam kulture jezika niso unicili, celo finansirali so nase prve knjige in slovnice.
  Koncno so nam pomagali, da smo ohranili dostop do morja in Trento.
  Fakt je, da so nase praprednike, Slovence alias Venete, pobijali samo Rimljani in jih prakticno iztrebili.
  Fakt je, da je zelo verjetno, po RU zgodovinarjih, SPARTAK VENET!

  In z korenimi Grmani imamo tudi glede bozanstev iste korenine. Samo mi in germani smo prisegali na mecu itd.

  Da se razumeva, jaz nisem za pogermanjenje, jaz sem za sobivanje z narodom, ki je kulturno in delovno na nivoju, ki mi ustreza.

  Povsem nekaj drugega pa je balk-an (tursko)
  Niso balk-anci nalezli se anarhicnosti od Turkov, nasprotno!

  In je tudi res, da so prav poseljenci iz Tirolke in Bavarske, mesanci med Karantanci (Veneti) in Germani, kultivirali Slovensko, sedanjo., pokrajino!

  Mene ne goni noben rasizem. Jaz bi rad zivel in rad bi omogocil zivljenje mojih otrok v civiliziranem, postenem in perspektivnem okolju.

  Predvsem pa bi rad zmago dela in molitve!

 32. mudo moreno pravi

  In to, da smo se priklatili sem okrog leta 600 po K.nekje iza Karpatov?
  Mogoče en delček nas.
  Ko je Meklenburška vojvodinja odkopala ohranjene skelete iz prazgodovinskih gomil okoli Stične in Magdalenske gore, so po nekaterih lobanjah naredili plastične posnetke, da bi ugotovili, kako so ti ljudje v resnici izgledali.
  In ugotovili, da so ljudje izgledali enako, kot domačini, ki še danes živijo v teh krajih. Torej so naši predniki živeli na tem geografskem prostoru že davno pred Rimsko dobo in da so zgodbe o PRESELJEVANJU NARODOV VEČ ALI MANJ PRAVLJICE ZA NAIVNE.

 33. Lom Bee pravi

  Z vsem spoštovanjem do vašega znanja in vedenja in s pojasnilom, da mi še na misel ne pride, da bi vam očital naklonjenost k “pogermanjenju” vas želim le opozoriti na inferiornost nemščine v primerjavi s slovenščino. Lucijan Vuga precej povzema Maria Alinei-ja, ki pojasnjuje v svojem zelo obsežnem delu o teoriji kontinuitete, da je prav slovenščina s svojo piramidalno strukturo najstarejši in tudi najdragocenejši jezik v Evropi. Nemščina je po tej tezi sekundarni jezik, podobno kot latinščina, ki so se razvili iz slovenščine in drugih protojezikov v Evropi. Seveda je vredno upoštevati tudi Miklošičevo tezo o petih slovenščinah, od katerih eno govori turško pleme Bolgarov, drugo – panonsko (ki je istovetna s starocerkvenoslovenščino) pa turško pleme Srbov. V teh dveh primerih je prevladal jezik zavojevanega ljudstva in ne jezik zavojevalca, kot pri Romunih, Retoromanih, Francozih, Nemcih….

  http://www.revijasrp.si/knrevsrp/revsrp99/lucvu99/11venet99.htm

  Seveda pa o “slovanih” nima smisla razpredati, saj je ta beseda sopomenka “žljizgi” (glej pod sepuljčenje…), če parafraziram Lema.

 34. Petrovc pravi

  Spostovani, Lom Bee, spostovani Mudo Moreno:
  Mislim, da razmisljamo zelo podobno, mogoce z manjsimi razlicicami, ki pa so zacimba vsake dobre jedi.
  Vedno sem se veselil pametne debate.

  Ko bomo razcistili novejso zgodovino Evrope, to pa je vse od Rimskega barbarstva naprej, tudi I in II svetovno vojno, tedaj bo lazje.

  Jaz sam po sebi nisem Venet.
  Kajti korenine moje matere segajo na Bavarsko in so po Priimku sodec Judovske. Korenine oceta pa na Cesko in so lahko Ceskega izvora ali pa pocescenega Germanskega.
  VNDAR SEM SPREJEL TRADICIJO NARODA, KI JE OBLIKOVAL ZIZNJ TU, VENETOV!

  Spostovani Lom Bee, ce vas ima, se lahko z Mudo Morenom in Greyem in… dobimo na kavi, ko se vrnem domov. Poklicite:

  +77057712536

 35. Petrovc pravi

  JA, PRAV TEORIJO VENETOV, KI SO SODELOVALI V BITKI ZA TROJO IN JO Z TROJANCI IZGUBILI IN SE UMAKNILI V OBMOCJE ALP, ZAGOVARJAJO RUSKI ZGODOVINARJI!

  Z germani in Skifi smo sobivali v Aziji! To je vedel ze Hitler.
  Kaj nas je napotilo, Germane in Venete, da smo odsli, ni jasno.
  Kajti Skifi in belo pleme na centralnem Kitajskem, so ostali in izginili.

 36. Lom Bee pravi

  Kava? Vedno z veseljem! Medtem pa za radovedneže navajam naslov prvega dela knjige o teoriji kontinuitete, ki je precej razburila Evropo.

  Mario Alinei: Origini Delle Lingue D’Europa: La Teoria Della Continuita, ki je izšla v Bolonji leta 1996, pri založbi Mulino, kasneje, leta 2000 pa pri isti založbi še drugi del: Origini delle lingue d’Europa vol. 2 – Continuità dal mesolitico all’Età del ferro nelle principali aree etnolinguistiche

  Čeprav je knjiga za nas Slovence izjemno pomembna, prevoda še nimamo. Razumljivo je tudi, da je niso prevedli ne v nemščino, ne v angleščino, saj oba ta jezika uvršča med “ploske”, torej take, ki so se razvili iz nekdanjih in so nelogični ter osiromašeni.

  Kot zelo slikovit primer naj dam članek o jabolku:
  http://primorski-panterji.info/wp/?p=2256

 37. Petrovc pravi

  Spostovani Lom Bee: jabolko izhaja iz obmocja danasnjega Kazahstana, ALMA ATE! Tu so nasli prve sledi, stare najmanj 3.000 let.
  ALMA ATA tudi v starrem jeziku tu pomeni OCE JABOLK!

 38. mudo moreno pravi

  A veš, Petrovc, ko sem bral nekoč kritiko filma Troja, kjer je Ahila igral Brad Pitt, se je idiotski kritik pritoževal nad poden izborom igralcev, češ, saj vsi vemo, da Grki niso blond.
  Ampak plemena Helenov, Dorijci, Ahajci, Spartanci, Mikenci, Makedonci so prišla v Grčijo kot zavojevalci s področja step severno od Črnega morja. Tudi plemena Latinov(rimljani), Germanov, Slovanov, Keltov so prišla od tu.
  Torej je bil Brad Pitt odlična izbira za vlogo Ahila.

 39. rdeče svinje smrdijo pravi

  Poglejte fotografijo zgoraj, kako lepo in nedolžno gleda.
  Kot angelček!
  Kot izurjena prevarantka.
  Hudič v ženski podobi.

 40. rdeče svinje smrdijo pravi

  Če berem prispevek ob 10:55 dobim občutek, da gledam film 1001 noč.
  Center univerzuma je Alma ata, tam je zemlja, raj in pekel ob istem času, vse ostalo je gnoj. Bujna je domišljija orientalcev.

 41. Lom Bee pravi

  No, to o jabolkih bova pustila za ob kavi. Slovenci smo naselili Evropo po umiku meje večnega ledu v času pred več kot 6000 leti. Naša visoka kultura je temeljila na izjemno pomembnem živilu, bobu (vicia faba), ki ga pred tem v Evropi ni ter na naselbinski kulturi kolišč (ki jih pred tem v Evropi ni). Visoka vsebnost beljakovin v bobu je zagotavljala dober umski in telesni razvoj naših prednikov. Le v slovenščini (in od tod v latinščini) je o bobu skoraj petdeset pregovorov, ki so dokaz izjemne povezanosti našega jezika s to stročnico. (vir je nemška knjiga o arheologiji uporabnih rastlin v Evropi)

  Danes pa se boba skoraj nikjer v Sloveniji več ne prodaja! Sveta preproščina. V zameno smo dobili fižol za prdenje. Prilagam sliko Evrope ob koncu ledene dobe v razmislek.

  http://s16.postimage.org/xn01ycshh/Image0030.jpg

  Kdo je naseljeval kopno, ki se je razprostiralo v celi severni polovici Venetske doline (danes severni Jadran)? In kdo objokuje izgubljeni in potopljeni stari svet, ter postavi svetišče v morski plitvini, ki nosi ime Venetsija (Benetke)? Kdo še tisočletja zatem, ko je znal izdelati plovilo iz desk, izdeluje drevak “čupo”, v spomin na davne čase in iz spoštovanja do prednikov. Kdo se v predpostnem času napravi v pradavno bojno obleko in preganja zimo? Slovenci, spoštovani Petrovc, Slovenci. Jezik nam je ostal in on je največje bogastvo.

 42. mudo moreno pravi

  Zagotovo je bilo Jadransko morje pred 12.000 leti ob koncu ledene dobe še mnogo manjše, kot je prikazano na tvoji sliki, LomBee in se je pričelo šele južno od Mljeta, kot majhen, pohleven zalivček sredozemskega morja.
  Drži, večina arheoloških najdišč iz tistega časa je globoko pod morjem. Oziroma niti ne tako globoko, če pomislimo da večina Jadrana ne presega globine 100 metrov.
  Kakšen jezik pa so govorili prebivalci, bo skrivnost za vse večne čase.
  Samo za primerjavo: Madžari so genetsko povsem blizu Ukrajincem, Slovakom, Poljakom, njihov jezik naj bi bil soroden z finskim/estonskim, vendar je to daleč od realnosti. Madžari so na svoji poti v sedanjo domovino naredili en velik ovinek preko Irana in Turčije in se na tej poti nalezli tudi njihovih izrazov. To lahko hitro ugotovi vsak, ki je kdaj le bežno primerjal te 3 jezike.
  Geneza posameznih jezikov je zgodba zase, če vemo da imajo Latinski, Germanski, Slovanski, Grški jeziki skupne korenine, čeprav zvenijo zelo različno. Vsi izhajajo iz prajezika vseh arijskih plemen imenovanega Sanskrit.

 43. pelin pravi

  Zelo sem vesel , ko vidim koliko Slovencev, se intenzivno ukvarja z našo Slovensko zgodovino. Prav imate , mi Slovenci živimo tu že tisočletja. če boste tako raziskovali , boste kmalu pohodili naše vrle znanstvene zgodovinarje ki tako butasto trdijo , da smo se naselili v ta prostor v 16 stoletju.
  tudi sam , sem se v to poglobil in naj rečem , da smo že pred šest tisoč leti prišli iz Sanskrta , se naselili Na Grškem polotoku , se selili na Baltik , nato po vodni poti v srednjo Italijo. Iz srednje Italije pa v gorate predele Švice in vse do Kelna. edino v Sloveniji , se je ohranil Slovenski jezik , no vendar tudi nekateri narodi imajo zelo veliko skupnega z slovenskim jezikom. Etruščanski jezik, je slovenski jezik . Ko sem pred leti obiskal Beneško razstavo Etruščanov , sem prebral na 5 tisoč let starem spomeniku , v čisti slovenščini. Seveda nima nobenih enačajev ,pisanje je skupaj in posebnost je ta , da so pisali z desne proti levi.
  Prebral sem po metodi Barleta in Bora.

 44. bumbar zbrisani pravi

  …zglea da je ovemi ppesjemi Fricli al pa keremi blizi jega gratalo dugi cajt…… 🙂

 45. Lom Bee pravi

  Spoštovani Mudo Moreno in Pelin, o sanskrtu si lahko preberete izjemno tehtno in dobro besedilo izpod peresa Igorja Pirnovarja, kjer boste našli razumljive in natančne razlage. Tudi o piramidalni strukturi slovenščine je pisal on na isti spletni strani. Bodite pozorni na gospoda Pirnovarja, saj je izjemen učenjak z pronicljivim umom, njegov slog pisanja pa je tako lep, da ga je pravi užitek brati.

  http://sloveneti.tripod.com/veg/s/Init/union_s.html

  O smereh premikov celotnih ljudstev je treba presojati z veliko mero previdnosti in zrnom soli. Obdelovalci zemlje so zelo stanovitni in se nikamor ne selijo. Selijo se vojske in morebiti begunci pred vojsko.
  Ker je materialna dediščina zelo nezanesljiv dokaz, katero ljudstvo je kod živelo, se je precej pametneje zanesti na zemljepisna imena in žive jezike, v katerih so odtisi preteklosti. Iz njih razbirajo svoja dognanja Alinei, Miklošič, Pirnovar, Vuga … Ta smer raziskovanja slovenske zgodovine in prazgodovine je najbolj natančna in zanesljiva. Do genetike sem zaenkrat zadržan, saj vidim, da je z njo tako kot s statistiko… kar želiš, to dokažeš. To omogoča pa hude prevare.

 46. ivan pravi

  po vesoljnem zakonu nesmemo nikogar žaliti,ker se vse vrne vsaka slaba ali dobra stvar, zato poočakajte , vse pride na dan , pregovor pravi ,da ene vrste ptiči skupaj letajo, torej tisti ki drži vrečo,je ravno toliko kriv kot tisti ki krade, in v PS so sami taki, ali sonce sreče se obrača

 47. Petrovc pravi

  Spostovani Lom Bee: statistika je mati vsega. Kot je filozofija pramati vsega.
  Brez statistike ni napovedovanja.
  Brez statistike, bi bili na nivoju amebe se dandanes.
  Vse je statistik.
  Res pa je, da je s statistiko kot z zgodovino, ce jo hoes iznakazitio, vzames napacne vzorce!

 48. VSI STRPNI pravi

  balkanska rdeča svinja bratuš-KOVIČ je kučanova mafijska izbranka in torej kaj se bunite, tako je bilo odločeno, tako bo, drugače slovenija ne bi bila kulturno TAKO GLOBOKO v rajhu balkanskih rdečih SVINJ in PRASCEV……hahahahahahahahhaha

 49. Lom Bee pravi

  Naj postavim še piko pod naš vzneseni klepet. Prepisal bom prelep opis očetnjave, ki nam je, ki smo tu že dolge rodove, tako močno prirasla k srcu.

  “…Domovina je tam, kjer so živeli moji bližnji in daljni predniki, se borili in tudi umirali zanjo, tam, kjer so doživljali vesele in žalostne dni in zapustili spomin na to v spomenikih, hišah, poljih cerkvah, gradovih, mestih, vaseh,kmetijah, znamenjih ob poti, v knjigah, slikah, pesmih, narodnih nošah, molitvah. Tega ne bi mogel nikoli podoživeti v sebi noben poslovenjeni Srb, Bosanec ali Cigan z Balkana, ki ga je iskanje lažjega življenja prignalo v Slovenijo.”

  Franc Jeza, Neodvisna Slovenija, Trst 1983

 50. bumbar zbrisani pravi

  @Lom Bee

  …fčaseh sn se tui jas odeležiu kake debate…

  Bral sem vaše razmišljanje, namenjeno sicer mudo morenu, glede Venetov. Tudi sam ljubiteljsko raziskujem to zelo zmuzljivo temo. Moja špekulacija temelji na tezi, da so Veneti bili avtohtono ljudstvo na današnjem področju severa Italije, juga Švice, jugozahoda in juga Avstrije in severozahoda Slovenije že v času Atlantide.
  Veneti so bili po moje zelo miroljubno ljudstvo in se niso pretirano postavljali po robu tujim ljudstvom, ki so migrirala po “njihovi cel-ini”. Tako so tudi Etruščani bili milo sprejeti in jim bili kot ščit pred širitvijo Rimljanov. Etruščani so sebe imenovali Rasena in, da je bila dolina Rezije njih zadnje skrito zatočišče v naročju Venetov, po mojem ni daleč od resnice.
  Tudi Boii so ob svojem umiku iz Padske nižine, prečkali ozemlje Venetov in pozneje po nekaterih teorijah, postali današnji Bavarci in ob ponovnem stiku z Veneti, “nas” Vindi imenovali.

  L.P.

 51. Lom Bee pravi

  He, he, vidiš, Bumbar Zbrisani, to te ja nej tak enostuno, ves čas v narečji pisate. En al dva stavka že še lahko, več pa nea gre. Te pa kuj začneš pisat ko f knjigah. To nej v redi. Če si se za neka odločo, te bodi det, pa ostani taki do konca.

  Lepo je da si Atlantido postavo v našo morje, to ti nem pozabo. To te f čisto drugi luči kaže, kak prej, ko si samo tu pa tam kaj lapo brez veze.

  Zaj se pa eno zmenima. Slovenci al pa Veneti al pa Wendi al pa Windi al pa Windischarji al pa Vándali al kak že češ, so ludi keri isto govorijo. Lapajo. Toti ludi se med sebo razumejo in si med sebo nea rečejo Slovenci al kak že češ, ampak se kličejo po izvori. Eni se kličejo Rezijani, eni Korošci, ovi tu se kličejo močvirniki oni tam gori pa spet po svoje. Ko so tote srečali kaki tujci, so jim zaradi jezika rekli Slovenci al pač kak češ. Tak ko mi rečemo človeku ki govori nemško, da je Nemec, ne pa da je Bavarec al pa kaj jaz vem kaj. Znotro jezika pa se neke večje skupine ludi pač kličejo po svoje.

  Meni se vidi, kaj bi ti z nami rad kavo pia. Sn se zmoto?

  So pa Slovenci po vseh novejših dognanjih res izvorno in najstarejše ljudstvo v zelo širokem delu Evrope, ne samo tem, ki ga opisuješ.

  Si vido, kak mi je vujšlo? Malo nea paziš, pa kuj zajebeš tak ko f knjigah. Bavarski pa so že stari rimlani rekli Vindelicija, tak da nea seri z nekimi Bojami ko so mimo lazli. Nišče ni mimo lazo. Tam so živeli Slovenci, potli so jih pa nemško naučli, da niso mogli več “r” rečt. Ko se enkrat začneš nemško menit, te si hin. Samo še hropeš lahko nekaj, “r” pa nemreš več nikak vun z gobca spravit. Pa ti meni razloži, kje je finta, da se ti tak gobec zavozla, da več nea moreš rečt R.

 52. bumbar zbrisani pravi

  @Lom Bee

  … :-)…dobro si se me privoščo, pa nič ne de…Fprašanja so na mestu, sam otgovorof pa nemrem is rokava strest. Mal mi lahko daš cajta….Glede kafeja se nisi zmoto, sam met teorijo in prakso zna bit raskorak.

  …ka misleš…je ötzi znau rečt pravi R???…..

 53. Lom Bee pravi

  Kolkor jas ven, je bia oni stari ata, ka mu trolasti esterajharji rečejo Oci (ka nea znajo rečt Oči al pa stari oče al pa srati ata) z menom v dalni žlahti. Vmr je neki pred 3000 letami, tak da sn že pozabo kak mu je blo ime. Ampak mu mirno lahko rečeš oči, če se ti zdi stari ata predugo. Na tvojo vrašaje, če je reko trdi R al nea, ti bom pa tak reko… Starega ateja so gnašli zmžjenega, kolko jas vejm. Zaj pa če greš te f hladilnik in sprobaš, če ma jezik trdi ko koreje, te je reko R tak ko miadva. Če pa boš našo jezik mehki, te pa je reko R ko miadva rečema H, prej ko špukneva hrakl.
  Nea vem, če boš razumo, da v momenti, ko več nea govoriš slovensko, začne jezik švohneti, ka je razočaran, ko več nemre narlepšega jezika vun zgovarjati. To se kliče v stroki jezična depresija.
  Švohna oblika nastopi že pri srbijancih, ko jim začne jezik švohneti, da več nea morejo lepo L rečt, ampak namesto L rečejo LJ, ko da bi namesto jezika meli šauflo v gobci.

  Za kavo pa pazi, če boš predugo stal s tak raskrečenimi nogami, te bo štihnilo f pukli. Te pa neboš več z nikom hodo na kafe, tak se ti bo zagravžo.

 54. Petrovc pravi

  BUZERERASU: rdeče svinje smrdijo:
  KO BOM POZIVAL IDIOTE, PA PLANITE POKONCI. dOKLER PA SE POGOVARJAM S PAMETNIMI, PA LEPO SEDITE V SVOJEM GOVNU TAM ZADAJ!

 55. bele svinje smrdijo pravi

  Brščič, ti pa samo drži lape in se ne hvali s svojim magisterijem. Baje si prepisal seminarsko nalogo od Damjana Murka v sladoledarski šoli!

 56. fonza pravi

  Da bi razumeli delovanje današnje takoimenovane levice, se je treba vrniti precej časa nazaj, v zgodnja leta po koncu WW2, ko so pri nas v državljanski vojni zmagali komunisti. Kdo so to bili, vemo: delomrzni konfliktni zavidljivi posamezniki, ki v kolikor toliko urejeni stari Jugoslaviji niti pomisliti niso mogli na napredovanje v družbeni hierarhiji. WW2 so izkoristili za izvedbo komunistične revolucije in državljanske vojne. Kdor ni bil z njimi, je bil proti njim in takšne so seveda ves čas veselo pobijali in tako iztrebili velik del možganskega trusta, ki smo ga takrat Slovenci imeli. Del preostalih intelektualcev je emigriral, del pa se je podredil vsemogočni partiji in tako so nastali temelji za marksistično šolstvo, ki je že v osnovnih šolah začelo s komunističnim pranjem glav Slovencev, tu pa je še »zaslužni« kader južnjakov s krvavimi rokami, ki so po koncu vojne za nagrado zasedli pomembne položaje v slovenski družbi in tako so tardeči ustvarili vse pogoje za svojo absolutno nadvlado in to vse na osnovi volonterizma, saj je celo predvojni kmečki hlapec lahko zaradi medvojnih »zaslug« postal direktorček v kakšni mali firmi ali občinski funkcionar in takšnih in podobnih primerov je bilo takrat malo morje, to pa se vleče še v današnje čase, ko si levičarski volonterji mislijo, da lahko vodijo državno ekonomijo. Tu je glavni vzrok stanja, ki ga imamo danes, ko so iznajdljivi volonterji izmozgali državno blagajno in sedaj se nam pod »projektno« vlado (katere glavni projekt bo prelivanje denarja iz državne blagajne v privat žepe) spet obeta enako sranje … Na začetku krize dosedanje vlade je Bratovškova govorila o novi vladi, ki bo sestavljena iz strokovnjakov za posamezna področja, danes že govori, da morajo biti na čelu ministrstev vodje strank, ki bodo z njo stopile v koalicijo, jutri pa se po izkazalo, da so vsa pomembna mesta zasedli zaslužni preverjeni volonterji, ki bodo ubogljivo kimali velikemu botru male postave medtem, ko se bo država potapljala. Preživeli smo že ogromno eksperimentov, pa bomo tudi tega – le upam, da to ne bo predolgo trajalo, ker to lahko pomeni dokončen bankrot Slovenije!

 57. […] Politična nastavljenka s strani zamrznjenega predsednika PS Zorana Jankovića Alenka Bratušek je po svoji izvolitvi za mandatarko sprožila razne reakcije, tudi nekatere neprimerne kot je bilo razbito jajce na njeni hiši, pa tudi nekatere predvsem upravičene, ko so ji priznani akademiki očitali, da je njena magistrska naloga navaden plagiat. […]

 58. […] Spomnimo: Politikis.si je bil prvi medij v državi, ki je objavil omenjene akte zavoda Brdo, kjer je poleg tudi tekst, ki dokazuje kje in na kakšen način je Bratuškova prepisovala. Profesor Brščič pa je bil do sedaj edini slovenski profesor, ki je na glas povedal, da je Bratuškova sleparka, plagiatorka in prevarantka… […]

 59. bv pravi

  »Kako lahko interpretirate to, da Državni zbor za mandatarko imenuje osebo, ki je sleparka, plagiatorka, prevarantka, ki dobi 55 glasov podpore, kljub temu, da obstajajo ne mnenja nekaterih anonimk, ampak dejstva o plagiarizmu? Kako je lahko v članici EU leta 2013 za mandatarko imenovana takšna oseba?« se je vprašal mag. Brščič.
  ——————————————————————————————–
  Pred njo je bila dvakrat za mandatarja izvoljena oseba, ki je prav tako plagiator pri diplomski nalogi, g. Janez Janša.
  ——————————————————————————————-
  http://www.mladina.si/111069/zbrane-misli-velikega-vodje/

  Ob tem je imel avtor kar nekaj težav tudi pri navajanju. Tako je dobesedno in brez navedbe vira prepisal kar vse poglavje 4.7 Družbenega plana SRS za obdobje 1981–1985, z enako vnemo in brez navajanja vira pa je prepisoval tudi iz dveh avtorsko varovanih knjig. Gre za knjigo Slavka Soršaka in Jožeta Smrekarja o delovanju družbenopolitičnega sistema v neposredni vojni nevarnosti, ki je izšla v Mali knjižnici splošnega ljudskega odpora in družbene samozaščite, in za knjigo Osnove rukovođenja i komandovanja, ki sta jo napisala Stevo Tankosić in Dušan Vukadinović. Iz prve knjige je Janša brez navedbe vira prepisal več odstavkov, od tega, kaj morajo vsebovati prostorski načrti, kakšno vlogo mora načrtovanje imeti pri »vodenju splošne ljudske obrambe«, do ukrepov za hitro mobilizacijo. Iz Tankosićeve in Vukadinovićeve knjige pa si je »sposodil« shemo vodenja, pri čemer je napisal, da jo deloma povzema, jo je pa prekopiral.
  ——————————————————-
  po moje si nobeden od njiju ne zasluži da bi bil premier.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen