Angelina Jolie dobila bitko na sodišču proti hrvaškemu novinarju

3

Ameriška igralka Angelina Jolie je zmagala v sodnem procesu, ki ga je sprožil hrvaški novinar Josip Knežević. Ta je trdil, da je njen režiserski prvenec V deželi krvi in medu plagiat, saj da je zgodbo ukradla iz njegovega romana, poroča hrvaška tiskovna agencija Hina.

Joliejeva je skupaj s producentsko hišo GK Films in distribucijskim podjetjem Film District okrožnemu sodišču v Los Angelesu predložila številne dokumente kot dokaz, da ni ukradla ideje za film iz knjige The Soul Shattering oziroma Razbitje duše, ki jo je leta 2007 izdal Knežević pod psevdonimom James Braddock.

Odvetniki Joliejeve so trdili, da njihova stranka ni kršila Bernske konvencije ali ameriške zakonodaje o zaščiti avtorskih pravic. Sodnica Dolly Gee pa je razsodila, da si roman in film nista preveč podobna in da bo moral Knežević predložiti nove dokaze, sicer bodo primer zavrgli.

Kneževićev roman pripoveduje o tragični usodi Sarajevčanke, ki se je znašla v srbskem taborišču v času vojne v Bosni in Hercegovini. V taborišču je izgubila 13-letno hčer, a se je zaljubila v enega od poveljnikov, edinega, ki je ni posiljeval. Zgodba je osnovana po resnični zgodbi.

V središču zgodbe filma V deželi krvi in medu pa je ljubezenska zgodba med srbskim vojakom in vojne ujetnice, Bošnjakinje Alije.(sta)

angelina jolieAngelina Jolie

Št. komentarjev: 3
 1. ŠIVILJSKI BRIVEC pravi

  Ni plagiat. kot tudi ni original. Očitno se uzance slovenskih sodnikov selijo na Balkan.

 2. bandyy pravi

  Vsak komentar je odveč,za svinjarije v bivši jugi ni plagiata,ampak
  tragična resnica!

 3. bandyy pravi

  Žal nekaterim ljudem,ki pišejo nagnusne grafite in hujskaške
  pamflete na različnih forumih in blogih,očitno še vedno ni
  dovolj klanja in sprevrženih dejanj!

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen