Jože Tanko: Priča smo poskusu ponovne politične likvidacije Janeza Janše!

39

Vodja poslanske skupine SDS Jože Tanko je na spletni strani stranke opozoril na, kot je zapisal, ponovni poskus političnega umora predsednika SDS Janeza Janše. Po njegovih besedah je Janša “velika kost v grlu že od časov pred osamosvojitvijo, pod trajnim udarom leve politike, ki pa ga nikakor ne more zlomiti in obsoditi”.

Janša je že dolgo glavna tarča v državi, pred osamosvojitvijo bivšega režima, po osamosvojitvi ostankov bivšega režima, sedaj pa privilegirancev, naslednikov bivšega režima, ki so prisesani na bančni sistem in državno srebrnino – na t. i. nacionalni interes, je prepričan Tanko. “Torpediranje Janše” po njegovi oceni traja že vse od leta 1983, ko je postal trn v peti takratni komunistični nomenklaturi in JLA.

“A Janša je še vedno tu. Je še edini od osamosvojiteljev, ki je še ostal v prvi liniji. In to na najpomembnejši poziciji, na mestu predsednika vlade. Že drugič. In že drugič kot predsednik uspešne vlade,” je zapisal vodja poslancev SDS. Ob tem je spomnil, da drugih osebnosti iz obdobja osamosvojitve ni več na tako izpostavljenih mestih, njihova vloga je marginalizirana.

Afere, usmerjene proti Janši, so po Tankovih besedah vedno izbruhnile pred pričakovanimi korenitejšimi spremembami – pred volitvami ali med mandati. Pri tem je spomnil na Roško, Depalo vas, orožarsko afero in poudaril, da Janše niso uspeli niti obsoditi, niti ga politično zlomiti. Podobna zgodba pa je po njegovih besedah Patria.

Dodaja, da tudi drugi posamezniki v stranki so in še doživljajo pogrome. Pri tem je po njegovih besedah najtežje, ko se napadi usmerijo na družinske člane, na otroke, celo na mladoletne – kar pomeni, da napadajo z vsemi orodji vse člane družin. “Vendar to, kar doživljamo ostali člani SDS, ni niti senca tega, kar doživlja predsednik Janša,” je zapisal Tanko.

Janša in SDS sta bila v zadnjih letih po Tankovih besedah zelo na udaru tudi informacijske pooblaščenke in so edina stranka, ki od nje stalno dobiva položnice. Janša in SDS sta “sistemski tarči nekaterih politično popolnoma razpoznavno obarvanih institucij” in vsak, ki “nam lahko kaj slabega stori”, ima zagotovljene najboljše strani ali termine v medijih, je poudaril.

Tanko je spomnil, da niso bili napadov za časa prve Janševe vlade deležni samo doma in med drugim omenil novinarsko peticijo 571 pa tudi pogoste obiske komisarjev Sveta Evrope za človekove pravice zaradi domnevno neprimernih prijemov pri reševanju romskih težav.

Tudi druga Janševa vlada je predmet domačih “ovadb” v tuji javnosti, je zapisal Tanko in navedel peticiji Koordinacije kulturnih organizacij Slovenije in Sindikata vzgoje, izobraževanja, znanosti in kulture Slovenije.

Po Tankovih besedah smo zdaj priča ponovnemu poskusu odstranitve Janše, tokrat s “Klemenčičevo” komisijo, ki je pri obravnavi Janše z nedosledno uporabo lastnega zakona vrgla javnosti novo kost za glodanje – domnevno nezmožnost Janše, da dokaže premoženje v višini 210.000 evrov. Mimogrede, na medmrežju se je Klemenčičeve komisije že prejel vzdevek “KPK – Kučan Praprotnik Klemenčič”. 

Tanko je zapisal, da gre za komisijo, ki v enem letu ni bila sposobna realizirati zahteve DZ, da svoje poročilo za leto 2008 dopolni z aktivnostmi nekdanjega predsednika komisije Draga Kosa v zadevi Patria za to leto. Prav tako “Klemenčičeva komisija” ni uspela realizirati zakonske določbe, ki ji nalaga, da mora do 31. maja predložiti parlamentu letno poročilo za preteklo leto.

Do sedaj Janše in SDS niso uspeli zlomiti in potisniti na obrobje, kljub temu, da so z medijskimi in političnimi pritiski to poskušali vedno znova in znova, je izpostavil Tanko in ocenil, da so v zadnjem desetletju najbolj stabilna stranka v slovenski politiki. Napovedal je, da bodo zdržali in “ne bomo dali priložnosti, da nas zlomijo. Ne slabičem v koaliciji, še manj tistim, ki to sistematično počnejo že več kot 20 let”.

“Danes, ko je predvsem zaradi vztrajnosti predsednika vlade, ki je moral leto dni požirati stalne nekorektne pripombe Viranta in zavoljo ohranjanja enotnosti molčati ob izkazani nesposobnosti nekaterih ključnih ljudi koalicijskih partnerjev, Slovenija uspešno zaključila štiri od petih ključnih korakov za izhod iz krize in ponovno rast, pa so nekateri začutili, da je mogoče najhuje mimo in da bi lahko skovali nekaj hijenskega političnega kapitala na račun njegovega političnega umora in oslabitve SDS,” je bil kritičen Tanko. (sta)

jansa_eu

Po besedah Jožeta Tanka smo priča poskusu ponovne politične likvidacije Janeza Janše, tokrat preko KPK.

 

Št. komentarjev: 39
 1. majerr pravi

  Mučeniki in mučenik.

 2. majerr pravi

  Mučeniki in mučenik.

 3. majerr pravi

  Ne zzamerit mi, mmal mmmucam, pardon, jjjecam

 4. vojc pravi

  JJ je treba odstraniti, da se ne prične izvajati zakona o slabi banki. Če se to zgodi bo masi kateremu zelo zelo slabo.

 5. mefisto pravi

  Janša se je likvidiral sam!

 6. mudo moreno pravi

  25 let je že pod konstantno kanonado levozarukanih krulečih pravičnikov, še posebej pred vsakimi volitvami, ali če mu slučajno rata dobit mandat.
  Potem pa mu še očitajo, da za vsakim grmom vidi sovražnika in da je avtor teorij zarote. Saj ne moreš verjet, levaki so res brain-dead.

  Janša drži se, če pa bodo predčasne, nič ne skrbi, najmanj 25% je itak tvojih. Malo predaha ne bo škodilo, vmes pa naj se z glupimi Slovenci ukvarja FDV-teolog Lukašenković in evropska trojka. Čez leto dni bodo itak ponovne ponovne volitve.
  Dokler bo dovolj hrastove skorje za kuhanje kave, so Slovenci lahko mirni, boljšega itak ne zaslužijo. Ko bo zmanjkalo, bo pa pizdarija, lakota in glad.

 7. DEMI ZEN pravi

  jansa in ekipa stohijo pokoncno. njemu stoji propad ali prezivetje slovenije.

  Rdece hijene bodo prodale slovenijo IMF i OECD v zameno za odpust nakradenega narod pa bo jedel drek. bodocnost lovenije je dejansko v rokah volilcev. ker volitve zgleda bodo. slovenija pa tone vsak dan bolj, zaradi juznjakov in komunistov.

 8. NOČEM JJ pravi

  Nacht, zumpf und nebel!!!

 9. as pravi

  Da tanko ki piska na tanko,gotovi ste in tokrat za dalj časa.

 10. as pravi

  Pokazali in dokazali ste ,da sodite na smetišče zgodovine.

 11. mudo moreno pravi

  Najprej bo IMF in OECD malo zapokala z gajžlo po glupih slovenskih beticah, jim ustrojila hrbte, potem pa, seveda če bo sploh interes, razprodala Slovenijo po koščkih Nemčiji in Avstriji. Seveda bosta Italija in madžarska protestirali in zahtevali svoj delež, a sta sami pred bankrotom in nimata šans, kar je v bistvu velika sreča.
  In spet bomo po stoletnem ovinku in tavanju tam, kjer smo še 1918 bili in bi tudi morali ostati, v Avstriji!
  In potem bomo najurili balkanske čobane in domače petokolonaše v južne krajeve, kjer se lahko zgrizejo med seboj magari do smrti, če jim je tako všeč!

 12. as pravi

  Mnogo je asov, a le en je tisti pravi, originalni as!

 13. DEMI ZEN pravi

  mudo moreno ne vem kaj cakate najurite jih danes! saj so pozrli in odrzli vse za kar se je bilo vredno boriti 91.

 14. mudo moreno pravi

  Demi Zen, ni še čas. Slovenci in Slovenke nujno potrebujejo še lekcijo ali dve.
  Prvo lekcijo jim bo dal rdeči komisar Lukašenković Igor. Pristali bodo na hrastovi kavi.
  In ko bodo slovenčki in slovenčice mislili, da se kaj hušega ne more niti več zgoditi, jih bo pričel daviti Mario Dragi.
  Takrat bo narod morda končno izvlekel svoje skrite in zakrnele antene in vklopil zarjavele instinkte, če jih je še kaj ostalo in tistim, ki ne bodo bežali dovolj hitro se ne bo dobro godilo.

 15. Fesna Fuk Dogina pravi

  Bodoči madnatar Igor mi je že poslal pismo namere da prevzamem ministrstvo za družino, železarstvo in uvoz afriških hominidov.
  Sanjin Jashari bo prevzel kultur-ministrstvo.
  Slovenija je pred novo renesanso, veselimo skupaj se, zapojmo internacijonalo še, naj vladajo komunizem, sreča in mir, naj klošar vsak ima za pir!

 16. Boske pravi

  Mudo in kako se bo godilo tebi, ko ne boš imel kje stresati svojih idej. Ukinili bodo vse takele forume zatrli ideje in adijo demokracija. In ti boš na sprehodu na Golovec sam sebi brundal svoje fore za naslednjo generacijo: Ali boš imel toliko jajc, da jih boš povedal Jankoviću, ko ga boš srečal.

 17. Sv.Etlana Makaković pravi

  Stanovnik in Buča
  Turčinski in Kuča
  Pierazzi in Repa
  Morto di krepa!

 18. mudo moreno pravi

  Na sprehodu čez Golovec bom srečal Boskota, povabil ga bom do Rakovniškega bajerja, kjer ga bom naučil plavati.
  Kajti ko se bo začelo, bo plavanje za nekatere edina rešitev, kajti v Bosni poturic in Janičarjev ne bodo sprejemali in treba bo obplavati pol Balkana, torej Jadransko, Jonsko in še Egejsko morje.
  Bosko, še hvaležen mi boš za pouk plavanja in tunkanja, ko pridem na šoping v Carigrad, maš da me častiš kebab!

 19. Boske pravi

  Mudo ni mi jasno kaj tebe zadržuje v tej dolini solz, da nisi že zdavnaj spakiral in se pobral v tvoj tako opevani reich. Naši stari so si 45. izborili Jugoslavijo, mi 91. Slovenijo. Sedaj se znebimo še vlade, lopovov in kapitalistov, potem bomo, pa že kako.

 20. mudo moreno pravi

  Bosko, tu me zadržuje moj rod, ki ni tukaj od včeraj ampak več tisočletij. Moji se niso priklatili predvčerajšnjim iz neke balkanske vukojebine in meni je tukaj prav všeč. Če gre tebi na jok, gre meni prej na smeh.
  Slovencem pa prav iz dna srca privoščim nekaj let vročega peglanja, da bodo potem lažje našli svoje pravo mesto in poslanstvo v tem življenju na tem planetu.
  Če kdo misli, da slabše pa že ne more biti, naj ga razočaram. Ko bo brezposelnost blizu 30%, me bo bolje razumel.

 21. Boske pravi

  Mudo samo še nekaj. Kdo je zate večji lump, ali Jankovič, ali Janša. Jankovič kupi zemljo, ji spremeni namembnost in jo proda po dvajsetkrat večji ceni. Janša kupi zemljo od vojske, ko je bil vojni minister in jo proda naprej po trideset krat večji ceni, s tem da je uradno vredna samo toliko, kot je bila, ko jo je Janša kupil.

 22. as pravi

  Tanko je svoje povedal videli smo kaj zna in zmore.Razen besed ,laži zavajanj ,strahovlade ne zmore.Konkretno je mrlič,in zavedno odstavljen od LASTNEGA LJUDSTVA.To je največja kazen ki doleti politika kakršen je Tanko ,Gorenak in kompanija.

 23. as pravi

  JOŽE TANKO ne samo da je to politični umor janše.janša jeŽE POLITIČNO UBIT in nikoli več ne bo zasedal takšne funkcije.

 24. as pravi

  Obstoja en sam AS. To je vesoljski AS, norec vseh norcev. Sem že politično mrtev (ker navijam za rdeče prasce), zato tudi smrdim, zato tudi vsa moja družinska tragedija. Najprej mi je ušla žena, nato se je skurbala hči, zdaj mi je ušla še psička, ki sem jo vedno božal in ji dal lizati tička. Bog mi pomagaj, a zgleda da zame ni rešitve.
  Mefisto, usmili se me. Sem namreč največja budala na Balkanu.
  Poudarjam: AS je največja budala na Balkanu.

 25. Odar pravi

  Žalostno.
  Imamo državo 20 let,
  imamo himno 20 let,
  imamo grb 20 let.
  imamo zastavo 20 let.

  Pa bi vse že radi spremenili, dopolnili, zamenjali.
  Drugi narodi imajo svoje atribute skozi stoletja.
  Rezultat bo jasen:
  zgubili bomo svojo samostojnost in spet bomo bečki konjušari.

 26. as pravi

  as18.01 končno: to sem hotel slišati od tebe.AS JE NAJVEČJA BUDALA NA BALKANU A MOŽDA I ŠIRE.

 27. mudo moreno pravi

  Boske!
  Ni Moreno tisti, ki bi lahko kogarkoli sodil in mu določil mesto na lestvici lumpov in prevarantov.
  Vem da je Janković rojen trgovec, ki povsod išče možnost, kako bo nekaj skoraj zastonj kupil in po oderuški ceni prodal. Že na začetku njegove (javne) kariere se je pokazalo, da pri uveljavljanju svoje volje ne pozna nobenih zadržkov in ne izbira sredstev, pa najsi bo to matura njegovega sinka, ali mercatorjevi sovražni prevzemi konkurenčnih trgovcev. Janković je, kakršen pač je, na institucijah pa je, da ga omejijo ali kaznujejo, če kaj narobe dela.
  Pri Janši je zadeva malo drugačna. Zelo očitno je nekaterim krogom v tej državi že skoraj polnih 25 let trn v peti in poskušali so ga že mnogokrat onemogočit. Vsi poskusi so se izjalovili, lahko celo rečemo, da so ga prav nasprotniki izoblikovali in mu “pomagali” da je postal prvorazredni politik. Kako slabe karte imajo v rokah, kaže njihov poskus s Patrijo, kjer ga obtožujejo, da je “neznanega dne, ob neznani uri, na neznanem kraju dobil na neznan (komunikacijski)način od neznane osebe obljubo o nagradi”. Kaj naj si trezen človek sploh misli ob tako neumni obtožbi, hja, da mu je verjetno kakšen marsovc poslal telepatsko sporočilo, ali kaj, daj no? In sedaj ga obtožujejo, da se mu je nepremičninsko premoženje nepojasnjeno povečalo za 210.000 evrov, gre pa verjetno za različne ocene, koliko je premoženje vredno. Jaz bi rekel, da je Janša kar se tiče nepremičnin kvečjemu na zgubi, kajti kupoval je ko so bile cene visoke, sedaj so že mnogo nižje, pa še bodo fejst padle. Po isti logiki bi Klemenčič lahko ocenil moj avto na 2000E, čeprav je vreden le 1000E, njegova tržna cena je 500E, v realnosti bom moral pa jaz plačati 100E odpadarju, da se ga bom sploh znebil.
  Zakaj je poročilo PKK prišlo na ven ravno sedaj?
  Jankoviću je potekel rok uporabe, kot politik se ni iskazal in zadovoljil želja svojih manipulatorjev, zato so ga zavrgli kot umazano cunjo, Janković jim je v tej zgodbi itak služil le kot koristno budalo.
  Janšo morajo na vsak način sklatit s položaja predvsem zaradi slabe banke. Če pade vlada, pade tudi slaba banka, oziroma se cela zadeva reševanja popolnoma zavožene finančne situacije v državi odloži. Kaj to pomeni za povprečne ljudi, bomo videli konec leta, ko bo nezaposlenost zrastla na 20%.
  Slaba banka je ključ rešitve Slovenije in demontaža nevidnega omrežja moči v tej državi. Ko bi se izčistile bančne bilance, bi se točno videlo, koliko, kam, komu in zakaj je denar “izpuhtel”. Od nekaterih nedotakljivih ljudi bi se zahtevalo, da poravnajo račune. Lahko si prepričan, da tega ne bodo dopustili.
  Kaj misliš zakaj Medja zadnje 3 mesece visi v NLB vsak dan od osme zjutraj do enajste zvečer. Verjetno ne zato, da se praska po nosu.

 28. MEFISTO pravi

  Vsi ASI, med seboj se dogovorite, kdo je pravi AS.

  Pravi in originalni AS je tisti, ki je že na prvi pogled najbolj zarukan.

 29. MEFISTO pravi

  Toliko peklenskega komunističnega sovraštva je v naših rdečkarjih, da je pravi čudež, da še niso fizično likvidirali Janše kot so Krambergerja.

 30. as pravi

  Mefistonja mef mefozni, gotovo si avtor vsaj polovice vseh ponarejenih asov. Obljubim, da to bom tožil za krajo imena.

 31. as pravi

  Oprosti Mefisto, saj veš da se mi blede, pa sem se malo zmotil. Ti ni treba nič pisati, bom kar priznal da sem trčen.
  Z drugimi besedami, as je največja balkanska budala.

 32. kureta pravi

  Tokrat se je likvidiral kar sam, kar je tud prov, vendar je tudi prav da s seboj odnese ve akterje današnje krize. Kateri pa so pa itak vsi vemo.

 33. […] Vodja poslanske skupine SDS Jože Tanko sicer ocenjuje, da gre v primeru Janeza Janše pri poročilu KPK za poskus ponovne politične likvidacije aktualnega…. […]

 34. […] Vodja poslanske skupine SDS Jože Tanko je sicer v svojem sestavku objavljenem na spletni strani SDS zapisal, da gre v primeru Janeza Janše pri poročilu KPK za poskus ponovne politične likvidacije aktualnega…. […]

 35. […] mnenju Jožeta Tanka smo priča ponovnemu poskusu odstranitve Janše, tokrat s “Klemenčičevo” komisijo, ki je pri obravnavi Janše z nedosledno uporabo lastnega zakona vrgla javnosti novo kost za […]

 36. PRAVIČEN pravi

  precednik vlade ki hodi na sodišče ,in išče nedolžnost nima kaj iskati v vladi in političnem prostoru,taki se mora odstraniti iz politike,neki red se mora postaviti v državi,ne da vsak kriminalec ali kršitelj lahko reče”vsaj mi nič ne morejo”vse se da narediti samo poštenost in politična pravičnost mora zavladati,tako bodo državljani Slovenije dobili zaupanje,ki tudi razumejo,kaj je kriza in kaj je goljufija.Ako kako se izmika prdcednik vlade davku,potem si mislijo ako on lahko guljufa zakaj nebi še jaz.Zato ker ni reda v političnem prostoru tako potem delajo tudi drugi ,ki se davek zataji.Tiste ki imajo samo dohodek za preživetje,pa bi morali krpati luknje vproračunu,vsaj to ni normalno to je kriminal in diskriminiranje poštenih državljanov.Brez poštene politične miselnosti ne more biti država dobro gospodarna.

 37. […] tistih, ki Janšo pozivajo k odstopu. Na tem mestu še enkrat objavljamo zapis Jožeta Tanka, ki je opozoril na ponovni poskus političnega umora predsednika SDS Janeza Janše. […]

 38. Tehtnica pravi

  precednik vlade ki hodi na sodišče ,in išče nedolžnost nima kaj iskati v vladi in političnem prostoru,taki se mora odstraniti iz politike,

  Če si predsednik vlade in se te nekdo hoče znebiti, je dovolj, da si o tebi nekaj izmisli in za to vloži tožbo na sodišču. Ker po besedah PRAVIČNEGA potem nimaš več kaj iskati v vladi in politiki, je lahko zelo hitro dosegel svoje. Potem je politik lahko samo še tisti, ki mu je uspelo, da se ni nikomur zameril.

 39. […] da ‘v življenju ni prodobil niti evra na nezakonit način’, je za Janezo Janšo kot specialno pritaknjenega v Klemenčičevo poročilo, njemu v prid (t.j. da je postopek v Janševem primeru nepravilen, ugotovitve pa […]

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen