Janković prepričuje “pozitivce”: V življenju nisem pridobil niti evra premoženja na nezakonit način

12

Predsednik Pozitivne Slovenije Zoran Janković v celoti zavrača očitke protikorupcijske komisije, da je njegovo premoženje “izrazito obremenjeno s korupcijskimi tveganji”. V življenju ni pridobil niti evra premoženja na nezakonit način, je zagotovil v pismu članom in podpornikom stranke pred sobotnim kongresom PS.

Navedba Komisije za preprečevanje korupcije (KPK), da ni posredoval vseh pojasnil, ga je razočarala. Komisijo bo prosil, da svojo “pavšalno” obtožbo opredeli natančno. Sam trdi, da ni primerov, ki bi ostali nepojasnjeni. Znova pa je pripravljen pojasniti vse, kar naj bi bilo po mnenju komisije premalo pojasnjeno.

Poudarja, da je vse svoje premoženje ustvaril in pridobil na zakonit in pregleden način. Zato ne more sprejeti očitkov o t.i. načrtnem “sistemskem izmikanju poročanju o svojem premoženjskem stanju”, je zapisal. “Še več, sam sem svoje premoženje razkrival tako ustreznim organom kot brez zadržkov tudi medijem, ki so to želeli in posredovali javnosti,” je dodal.

“Mirne vesti in odločno trdim, da v življenju nisem pridobil niti evra svojega premoženja na nezakonit način. Proračuna Mestne občine Ljubljana nisem oškodoval. Tudi za evro ne,” je zapisal.

Opozarja, da je vir njegovega premoženja znan. “To priznava tudi KPK. Vse transakcije so razvidne iz mojega tekočega računa, so pregledne in sledljive. Ničesar nisem skrival, vse moje denarno poslovanje je zmeraj teklo čez tekoči račun,” je poudaril.

Opozarja, da mu KPK v svojem poročilu ne očita korupcije, temveč “izrazito sistemsko korupcijsko tveganje”, to pa odločno zavrača. Ker pritožba na vsebino poročila ni možna, pa se sprašuje, kako se sploh lahko brani.

Če bi odstopil, bi po njegovih besedah večina razumela, da je kriv. “To pa nisem. Nisem kriv. Nisem si nezakonito prisvojil niti enega evra, nisem oškodoval mestnega proračuna in javnih sredstev,” je zatrdil.

“Ker nisem ničesar ukradel in nisem koruptiven, si bom odločno prizadeval, da bom opral svoje ime in ugled, vse dokler bom imel možnost,” je zapisal.

Protikorupcijska komisija je pri nadzoru premoženja predsednikov strank ugotovila, da je Janković kršil protikorupcijsko zakonodajo. Kot ugotavlja komisija, Janković ni prijavil za najmanj 2,4 milijona evrov premoženja. (sta)

zoran jankovic PS

Zoran Janković v svojem pismu prepričuje prepričane – svoje “pozitivce”…

 

Št. komentarjev: 12
 1. cincamarinca pravi

  Pravica je pri Jankoviću kar dolgo spala,k sreči pa ni umrla.

 2. MEFISTO pravi

  Pričam ti priču!

 3. Trsten pravi

  Zoki, ti nisi kradel ti si samo nadmudrivao svoje kliente že v Mercatorju.
  Ko so ti banke dajale miljonske kredite jih nisi vrnil do danes. Svoje kurčeve firme si spravil v zgubo. Kredite ne boš vrnil in ti temu praviš pošteno poslovanje. Ti se norca deli iz svojega naroda ne iz nas.

 4. MEFISTO pravi

  Krivica, kamor se obrneš.

  Niti enega Evra nima,ki ga ni krvavo zaslužil.

 5. Lom Bee pravi

  Srbi so turško pleme, ki je kmalu po sredi prvega tisočletja vdrlo na področje, kjer so živeli panonski Slovenci. Podobno kot Bolgari, ki so tudi turško pleme, ki je vdrlo na območje tam živečih Slovencev, so tudi Srbi prevzeli jezik in kulturo zavojevanega ljudstva, ki je imelo bistveno višjo stopnjo civiliziranosti. O tem zelo natančno piše Miklošič v svojih jezikovnih študijah. Zaradi tega jih Slovenci nikdar nismo smeli prevesti iz nemščine, v kateri so bile napisane.
  Beseda nadmudriti, nadmodrovati, pomeni nekoga prepričati z argumenti. Srbi to besedo zlorabljajo in jo uporabljajo za: ogoljufati.
  Toliko o Jankovićevem “nadmudrivanju”.

 6. as pravi

  LOM pravilno si zapisal o turških plemenih.Če malo podrobno pogledaš poteze našega politika, jajčeglavca boš zaznal TE POTEZE.

 7. ANGELCA pravi

  Zanimiva je razlaga za besedo……džubre, ki izhaja iz juvre, torej ruskega naziva za žida.

 8. MEFISTO pravi

  AS me vedno znova navdihuje in spravlja v dobro voljo.

 9. IGOR pravi

  Angelca, ti si resnično cvet SDS-a, oziroma poden človeka.

 10. MEFISTO pravi

  TI, IGOR, si pa nekaj še hujšega in nagraužnega pri rdečkarjih.

 11. ANGELCA pravi

  Nič nimam z omenjeno stranko, kot tudi z ostalimi ne. Ti si mi pa v komentarju jasno sporočil, da si opranoglavec, ki poznaš odgpvore že pred vprašanji.
  ps: neprimerno pa je, da sodiš druge po sebi.

 12. […] to: medtem, ko je v preteklih dnevih Janković prepričeval svoje “pozitivce”, da ‘v življenju ni prodobil niti evra na nezakoni…, je za Janezo Janšo kot specialno pritaknjenega v Klemenčičevo poročilo, njemu v prid (t.j. da […]

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen