Čez Velikonočne praznike hladno in deževno

0

Danes in jutri bo spremenljivo do pretežno oblačno. Občasno bodo padavine, deloma plohe in posamezne nevihte. Ob morju bo pihal jugo. Jutri zvečer se bodo padavine od severa okrepile in v noči na nedeljo zajele vso državo, je zapisano na spletnih straneh Agencije RS za okolje.

Najnižje jutranje temperature bodo od 4 do 10, na Primorskem 12, najvišje dnevne od 11 do 15, na vzhodu in ob morju do 17 stopinj Celzija.

Napoved za sosednje pokrajine: Spremenljivo do pretežno oblačno bo z občasnimi padavinami, le ob severnem Jadranu bo več sončnega vremena.

Vremenska slika: Nad večjim delom Evrope in nad zahodnim Sredozemljem je plitvo ciklonsko območje. Z jugozahodnim vetrom doteka k nam razmeroma topel in vlažen zrak.

Obeti: V noči na nedeljo se bodo padavine okrepile, ohladilo se bo, meja sneženja se bo spuščala. V nedeljo bo še oblačno s padavinami, ki bodo popoldne večinoma ponehale. Na Primorskem bo zapihala zmerna do močna burja. Hladno bo. V ponedeljek bo delno jasno, zjutraj bo nevarnost slane, burja na Primorskem bo ponehala.

Napoved vpliva vremena na počutje: Vremenski vpliv bo obremenilen, veliko ljudi bo imelo z vremenom povezane težave. Okrepljeni bodo tudi nekateri bolezenski znaki. Spanje v noči na soboto bo moteno. Priporočamo večjo previdnost. (sta)

 

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen