Vreme: Še naprej bo sončno, temperature tudi do 20 stopinj Celzija

0

Danes in jutri bo povečini jasno, le v osrednji in v vzhodni Sloveniji bo predvsem ponoči in zjutraj občasno nekaj oblačnosti, je zapisano na spletnih straneh Agencije RS za okolje.

Najnižje jutranje temperature bodo od -3 do 3, najvišje dnevne od 14 do 18, predvsem v Vipavski dolini pa do 20 stopinj Celzija.

Napoved za sosednje pokrajine: V notranjosti Hrvaške ter ponekod na Madžarskem in v vzhodni Avstriji bo danes in jutri občasno zmerno do pretežno oblačno, drugod pa ves čas pretežno jasno.

Vremenska slika: Nad Skandinavijo ter nad zahodno, srednjo in južno Evropo je obsežno območje visokega zračnega tlaka. Od severa doteka k nam topel in razmeroma suh zrak.

Obeti: V petek bo pretežno jasno in še nekoliko topleje. V soboto se bo na zahodu pooblačilo. Drugod bo precej jasno, pihal bo jugozahodnik.

Opozorilo: Povsod po Sloveniji je velika požarna ogroženost naravnega okolja.

Napoved vpliva vremena na počutje: Vremenski vpliv bo ugoden in ob sončnem vremenu spodbuden, le na vzhodu države bodo pri najbolj občutljivih občasno možne blage vremensko pogojene težave.(sta)

(fotografija je simbolična)

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen