Mariborčana utajila kar 430.000 evrov davka

1

Mariborski kriminalisti so okrožnemu državnemu tožilstvu v Mariboru podali kazensko ovadbo zoper dve odgovorni osebi nekega podjetja iz Maribora, ki sta s preprodajo avtomobilov iz drugih članic EU oškodovali državni proračun za 430.840,64 evra.

Mariborski kriminalisti so v okviru preiskave ugotovili, da sta ovadena v letih 2007 in 2008 organizirala uvoz večjega števila novih in rabljenih vozil iz drugih držav članic EU ter njihovo prodajo kupcem v Sloveniji, pri tem pa nakupa in prodaje nista evidentirala v poslovnih knjigah in drugih davčnih evidencah družbe.

Posledično nista plačala predpisanih dajatev, čeprav sta na računih izdanih kupcem vozil le-te izkazala. S tem sta se izognila plačilu davka na dodano vrednost v skupnem znesku 290.635,33 evra in davka na motorna vozila v skupnem znesku 140.205,31 evra. S tem sta oškodovala državni proračun za 430.840,64 evrov, so sporočili iz policijske uprave Maribor.

Policisti so zato mariborskemu okrožnemu državnemu tožilstvu zoper oba podali kazensko ovadbo zaradi utemeljenega suma storitve kaznivega dejanja zatajitve finančnih obveznosti in sostorilstva pri tem kaznivem dejanju.(sta)

(fotografija je simbolična)

Število komentarjev: 1
  1. robin hud pravi

    ve se kdo je pa se nič ne ukrepa -jugo mafija

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen