Janez Janša na Facebooku objavil vse svoje pogodbe o prodaji in nakupu nepremičnin

52

Predsednik SDS Janez Janša je ob poročilu o svojem premoženjskem stanju na omrežju Facebook objavil tudi pogodbe, ki dokazujejo prodajo in nakup nepremičnin. Gre za pogodbe med Janšo in podjetjem Imos za prodajo enosobnega in nakup trisobnega stanovanja ter parkirnega prostora, pogodbo o prodaji zemljišča v Trenti ter nakup stanovanja in hiše.

Kot je razbrati iz objavljenih pogodb, je Janša marca 2005 podjetju Imos prodal enosobno stanovanje na Neubergerjevi ulici v Ljubljani v višini 91.125,76 evra, od njega pa kupil trisobno stanovanje na Komenskega ulici v Ljubljani v višini 222.516,35 evra. Julija tega leta je Janša od podjetja kupil še dodatno parkirno mesto v vrednosti 13.500 evrov.

Prav tako je iz pogodbe z julija 2005 razvidno, da je Janša za nakup stanovanja na Komenskega ulici v Ljubljani, kot je sam tudi večkrat zatrdil, prodal 15.437 kvadratnih metrov veliko zemljišče v Trenti podjetju Eurogradnje, ki je zanj plačalo 131.214,50 evra. Iz dokumentov tudi izhaja, da gre za priobalno zemljišče ob Soči. Po lokacijski informaciji za promet z nepremičninami, ki jo je izdala Občina Bovec, gre deloma za zazidano stavbno zemljišče z razpršeno pozidavo, deloma pa za območje kmetijskih zemljišč.

Janša je prav tako objavil še pogodbo za stanovanje na Mesarski ulici v Ljubljani, ki sta ga septembra lani z ženo kupila v vrednosti 325.000 evrov, in tudi pogodbo za nakup hiše v Šentilju, ki jo je kupil aprila letos. Za hišo je plačal 300.000 evrov, za premično opremo v njej pa še 48.000 evrov.

Nepremičnine, ki jih je kupil in prodal, je sicer Janša naštel tudi v poročilu o svojem premoženjskem stanju, ki ga je poslal medijem in objavil na svojem Facebooku. Ob tem je navedel tudi, koliko je znašala njegova povprečna mesečna plača na posameznih delovnih mestih. Zatrdil je, da nima delnic podjetij niti naložb v vrednostnih papirjih, prav tako nima premoženja ali bančnih računov v tujini. Ima pa osebni avto volvo karavan.

Trenutno prejema poslansko plačo v višini 2200 evrov, skupaj z ženo imata mesečno približno 4000 evrov dohodka. Ta je obremenjen s kreditom za nakup nepremičnine. Njegov kredit znaša 172.000 evrov, ženin pa 145.000 evrov. Njuna mesečna obveznost tako pri vsakemu predstavlja po približno polovico plače.

Janša je namreč v torek novinarjem dejal, da je v prihodnjih dneh pripravljen zbrati vse pogodbe v zvezi z nakupi ali prodajo njegovih nepremičnin in jih predstaviti javnosti, če to naredijo tudi ostali kandidati, ki se potegujejo za premiersko mesto. Predsednik SD Borut Pahor, predsednik Liste Virant Gregor Virant in predsednik Pozitivne Slovenije Zoran Janković so že razkrili večino dokumentov. (sta)

Janez Janša je na socialnem omrežju Facebook objavil vse svoje pogodbe o prodaji in nakupu nepremičnin. Za razliko od nekaterih, ki so razkrili samo 5% svojega premoženja.

Foto: Matic Štojs/Demokracija

Št. komentarjev: 52
 1. andrej pravi

  Janša je objavil le tisto, kar se vidi, kje pa je denar od orožja itd. Pa tudi sodelovanje z IMOSOM je značilno za Janšo: vse gre v njegovo korist. Sicer pa kje je bil denar za nakup velikega zemljišča v Triglavskem narodnem parku ??
  Janša meče pesek v oči, malo si ga odstranite pa boste videli, da gre za lažne zgodbe, ki jih prodaja.

 2. batom pravi

  v zadnjem trenutku je objavil, ko je jasno, da ne bo časa za razpravo o tem.

  Kak podn je to…

  Manipulacija na kubik…

  A tega čte met za precednika???

 3. Mimi pravi

  Se mi pa že zdi en lažnivi kljukec. V seznamu nikjer ne najdem hiše v Bovcu, kjer so menda vsi prijavljeni, poleg tega pa me zanima tudi to podjetje Eurogradnje. Našla sem tri s takim imenom, eno je v stečaju, drugi dve ne poslujeta, ker za 2010 sploh ni zanju podatkov, torej: kdo mu je izplačal 131.000 €. Lepo, ne!

 4. fidel pravi

  tale LOPOV JE
  .
  PREVEČ BOGAT
  .
  ZA KVAZI–social-demokrata..!!
  .
  janša-poberi se na CIPER.!

 5. igor pravi

  Res, vse je pošteno. V to lahko verjamejo samo verniki Janše.NE VOLITE JANŠE IN SLOVENIJA VAM BO HVALEŽNA.

 6. Dejan pravi

  Volite Jankoviča in vsa muslimanska, srbska ter ostala raja vam bo hvaležna. Džamija bo zgrajena še malo večja z državnim denarjem tako kot Stožice. To želite povedati ali kaj?

  Kar se tiče podjetja Eurogradnje je le to podjetja 2005 kupilo zemljišče, ko je bil gradbeni lobi v Slo na vrhuncu moči. Ne vem kaj je spornega na tem.

  Kar se tiče hiše v Bovcu, kjer bi naj, poudarjam naj bili vsi prijavljeni. Mislim, pa kake fore tu nekateri prodajate. Kaj vas plačuje Ljubljanki kralj da to počnete v škodo Janše in mogoče, upajmo da res, čiste Slovenije.

 7. bavčar pravi

  saj vas napizduje
  …………………………………. slovence..tale zmedeni grosupelčan..!!
  .
  kakšen kriminalec je v resnici..!!
  ………………………………………….
  .
  objavil na FACEBOOKU…????
  …………………………………….
  .
  IN VSI SLOVENCI VSAK DAN BULJIJO V –facebook..????
  …………………………

  janez-LUKAŠENKO-janša
  ……………………………………
  .
  še ena TVOJA hinavščina
  ZARADI KATERE SI POSTAL
  .
  ŠE VEČJI TEPEC IN BEDAK.
  ……………………………………………….

 8. MEFISTO pravi

  Tovariši spotikate se ob bodočega slovenskegapremiera..

  Še sami ne veste, zakaj ga tako sovražite, da ste pod Jankovićem ali Pahorjem pripravljeni dobesedno jesti travo ali glodati lubje dreves.

  MIMI, se midva morda že poznava?

  Če si prava, bo spet veselo.

 9. MEFISTO pravi

  To, kar piše BAVČA ki se podpisuje tudi kot OBČAN, FIDEL, BEŽEČI PARTIZAN, Mefisto- bebec, mefisto- butalei n mefisto Idrija, pa še pod kakim imenom, so odlomki iz njegovega doktorata, ki ga bo zagovarjal na FDV.

 10. jožek pravi

  Kolikšen kup gnoja našega vodilnega udboetika Milana Kučana se je v tem trenutku nakopičil na tem forumu, je prav presenetljivo!

  Jim očitno voda teče voda v grlo, pa iščejo vsako slamico za katero bi se oprijeli.

 11. cAr pravi

  VOLTE ZA JANŠO.SLOVENIJA VAM BO HVALEŽNA.Janša kralj

 12. cAr pravi

  care janša

 13. Rogerg pravi

  Cela plejada nastopajočih tukaj, ki poizkuša očrnit Janšo s pristopi, ki, ne samo povedo o mentalnem nivoju teh ljudi, ampak se jim vidi, da niti so sposobni oceniti kaj je v redu in kaj je zavržno. Ste pravi izkaz slovanskih puhlih butic z blond frizuro. Ko gledam izlive vaše gnojnice,se spomnem na leto 1992 in Kosovo polje, ko so na blond pobarvane srbske butaraste babe ob aplavdiranju Miloševiču skoraj pregriznile kamere, ki so jih snemale. Ali ste tukaj nastopajoči primerki menjali lokacijo udejstvovanja, ali pa je res v Sloveniji nivo določenim padel tako nizko. Kar spomnite se kako so zaključili tam doli.

 14. yebiwetter pravi

  nedavno tega, aprila ali maja tega leta, sem opazil g. Janšo z nakupovalnim vozičkom v trgovskem centru ( ni bil mercator ), ko je pri blagajni plačeval znesek računa je ta nepridiprav, meni nč , tebi nič, enostavno iz denarnice vzel kartico na začudenje vseh nas in, hopla, bilo je vse v hipu poravnano tako, da zadaj čakajočim ni bilo omogočen pogled v vsebino njegove denarnice, čeprav vsi dobro vemo, da se v njej nahaja potkupnina od patrije, saj drugače si ne bi privošči luksuzni troslojni toaletpapir…. zakaj dnevnik tega še ni objavil …..

 15. MEFISTO pravi

  Da je imel v vozičku še liter mleka in dve žemlji, sipa kar zamolčal.

 16. MEFISTO pravi

  Prijatelji, splača se voliti za SDS, NSi in SLS!

  Ko bomo zmagali, bomo s tem premagali tudi Kučana in Stanovnika.

  Bog živi Slovence, ki dobro v srcu mislijo!

 17. Fidel pravi

  janša je samo trgovec z orožjem
  .
  pa še malo
  ali dosti narcisoida
  .
  ki bo ZAFURAL SLOVENIJO DO KONCA..!!
  .
  RAZEN ČE GA NE BODO PREJ POTEGNILI IZ KANALA
  .
  KOT GADAFIJA..!!

 18. Petrovc pravi

  Fidel: pa imaš toliko jajc, da boš kaj takega tudi naredil ali se samo napihuješ!!!!! Impotentni so največji fukači, ko se je treba v beznici hvaliti! Ko pa je treba žensko osrečiti jim, njihovem, rijastem kurcu tudi kocina nagaja!

 19. yebiwetter pravi

  res je MEFISTO, samo tebi potihoma povem, tudi škatlico vžigalic sem zamolčal, bogve kaj ima za bregom ….

 20. angi pravi

  Komentarji od rdečesrajčnikov in levozasfukanih so še nočne more, ki pa bodo tudi kmalu minile, joj bo to super fešta, ker se bomo znebili te kleptomanske gamadi, ki neznajo pošteno živeti, sicer so sami “pasjejebci” in querolanti retardiranci. Gonite se u pm!

 21. slovenka pravi

  Sram me je, da so komentatorji moji sonarodnjaki saj je očitno da ste na nivoju primitivcev iz pamtiveka. Nihče vam ne more pomagat. Zavožene duše ste.

 22. Petrovc pravi

  SLOWENIEN WIE EINE TITANIC, UNSERING EISBERG IST KUĆAN!
  1. Slovence ne sreča pamet, pa če se tudi spotaknejo ob njo!
  2. Iluzija je, da bi SD, DESUS, sklepala koalicijo z SDS! TA KOALICIJA JE PREPOVEDANA S STRANI Kućana!
  3. Koalicija Janković in Virant, je ŽE DOGOVORJENA!!!!
  4. LDS ali TRS, ena od njih bo v parlamentu! Kućan je ukazal VOLILNEM ŠTABU; MORA BITI!
  5. Slovenci v tujini ne bodo mogli voliti! (Avstralija, USA, Argentina,…) Izgubili bomo takole skupaj okoli 5% Glasov za pametne in poštene!
  Zato je nameščen Vućko v Ljubljani!
  V zadnjih mesecih je dodatnih 20.000 ljudi vpisanih v volilne imenike, panslovani!
  6. VOLILNBI IZIDI PO POSLANCIH:
  6.1 SDS…………………35 poslancev
  6.2 Janković………….17 poslancev
  6.3 SD………………….. 9 poslancev
  6.4 SLS……………….. 6 poslancev
  6.5 DESUS………….. 8 poslancev
  6.6 Virant-floki……… 5 poslancev
  6.7 NSI……………………6 poslancev
  6.8 LDS/TRS………….4 poslanci (pogoljufano!!) Na ukaz Kućana!
  ——————————————————————–
  skupaj 90 poslancev + poslanec Italjan + poslanec Madžar!

  7. Za prvi predlog mandatarja Janšo bodo glasovali: SDS+NSI+(SLS-2)
  Torej=45 poslancev!!!!
  Madžarski predstavnik bo proti! Italjanski vprašljiv!
  MANDATAR BO JANKOVIĆ!

  KOALICIJA BO: Janković+Virant+Pahor+LDS+DESUS+oba poslanca narodnosti+2 prebegla poslanca iz SLS!
  Torej 47 poslancev!

  SLEDILO BO ENOUMJE!
  SLOWENIEN KAPUT!”

 23. yebiwetter pravi

  Petrovc zdej ga pa mal serješ, rezultat bo takole najmanj 55 : 45 v korist ve se koga, jaz napovedujem 60 : 40 najmanj !!!!!, v vsakem primeru častim s kmečko pojedino !, če zgubim bo to čez Tojane pri šoferski mamici , kjer takoj začnemo s pripravami na odcepitev od ljubljankovine, da ne bo kasneje problem tako kot v savudrijski vali ….

 24. Petrovc pravi

  PRIJAQTELJ, YEBIWETTER: DAJ BOG DA SE URESNIČI KAR PIŠEŠ!
  Jaz obupavam nad pametjo slovenskega folka!

 25. Petrovc pravi

  BUTCI VSE OKOLI NAS:
  Danes sem po telefonu govoril z sorodnikom!
  In izjavi, da bo volil Hanžka!
  Skoro požrem mobilca!
  On pa meni: “Saj ne vem, kaj naj rečem za Janšo, je fašist ali nacist, pa še program je ukradel Hanžku!!!!”
  No, prjatli, saj poznate Petrovca!
  Slišal je celoten nabor mojih žaljivk, ki jih poznam!

 26. yebiwetter pravi

  Petrovc kaje zdej to ? nikoli nisi omenil, da imaš sorodnike v ugandaurundiju …..

 27. MEFISTO pravi

  PETROVCE je dobri Bog pravično porazdelil po celem svetu.

 28. MEFISTO pravi

  Kot sem že omenil, silahko mislite, da so neponovljive bravure “BAVČARJa” izvlečki iz njegovega dktortata na FDV.

 29. yebiwetter pravi

  prjatu MEFISTO, imam tri tipkovnice sicer ta stare še na štrik, vidim, da te tvoja dvajset let stara že malo zajebava …..za pivo so vse tri tvoje, velja?

 30. MEFISTO pravi

  PETROVC; v tvojem izračunu je napaka.

  V državni zbor volimo 88 poslancev, po enega poslanca pa volita italijanska in madžarska narodnost.

  Na tvojih osnovah bi bilo na desnici izvoljeno 46 poslancev. Bržčas pa bi lahko računala še na poslanca italijanske narodnosti.

  Verjetno bi se tej koaliciji pridružil tudi DESUS.

  Janković, Pahor in Virant pa lahko ostanejo v opoziciji.

  LDS in TRS se ne bosta prebila v parlament. – tako neumni pa Slovenci menda še niso.

  Životarjenje v opziciji pa bi pomenilo konec Vitrantove in Jankovićeve ad hoc liste in stranke.

 31. MEFISTO pravi

  Napaka: številka 46 je v resnici 47!

 32. Petrovc pravi

  PRJATLI: ahhhh, zakalkuliral sem se! Torej 45:45! Hmmm, pad pozicija, navidezno! No, špetirmoher bo še kaj pogruntal! Ostalo je še 6% možnosti goljufije!

 33. MEFISTO pravi

  YEBIWETTER obdržal bom svojo tipkovnico.

  Računam, da sta ti in ČIČIBRIČI dovolj brihtna, da razumeta vsebino mojega modrovanja tudi takrat, ko se zatipkam zaradi naglice ali pa površnosti.

 34. MEFISTO pravi

  SLOVENKA, ni nujno, da smo sonarodnjaki.

  Mi smo namreč pravi kremeniti Slovenci.

 35. yebiwetter pravi

  o.k. MEFISTO, pir častim jaz, Miklavž bo pa tudi kaj prinesel….
  Mi pravi desničarji se, jasno, med sabo razumemo !…. ČIČIBRIČI ?????
  Petrovc ?

 36. MEFISTO pravi

  Seveda, prijatelja YEBIWETTER in ČIČIBRIČI!

 37. Rogerg pravi

  Petrovc says:

  02. 12. 2011 at 17:11

  PRIJAQTELJ, YEBIWETTER: DAJ BOG DA SE URESNIČI KAR PIŠEŠ!
  Jaz obupavam nad pametjo slovenskega folka!

  PETROVC, ne želim še dodatno trositi soli po tvojih ranah, ampak samo skromno opozorim, kaj sem jaz trdil o mentaliteti tega naroda pred časom, ko so se razšle najine poti.
  Da bi bilo možno pristopiti k nujnim spremembam, bi moral biti rezultat 60 % v korist Janše, kar pa je iluzija.
  S tem tudi zaključujem polemiko.

 38. MEFISTO pravi

  V ponedeljek bom dajal za pijačo.

  PETROVC mi bo plačal pico, tako veliko, družinsko, da se bomo vsi najedli!

  FIDEL bo dobil ostanke pojedine.

 39. MEFISTO pravi

  Jebiga tako državo, če je po dvajsetih letih bleščeče kariere lahko največji problem v tem, ali je neko ušivo stanovanje vpisano v zemljiški knjigi ali ne.

 40. Petrovc pravi

  MEFISTO: od ponedeljka dalje bo Petrovc v ilegali!!! Tebi pizo, jebivetru raco, mudu morenu špagete,….. za Gorence čist preveč, si raje luknjo v kolen zvrtam!
  Sicer pa sem danes v štabu Neodvisne liste Žavbi Nandeja za kosmato Srblovenijo!”,
  Naš Žavbi Nande je moralno neoporečen in bo uveljavil VELIKE normalne standarde v Srbloveniji! Tudi ko je ukradel v štacuni stegno pršuta in gajbo šampanca in škatlico šibic, ter jadrno ušel, stekel, iz trgovine, je naslednji dan škatlico šibic vrnil in s tem je zanj zgodba končana!
  Naše geslo je: “Kradi na veliko, vračaj drobiž in teci hitreje kot žendar!”
  Mi bomo šli v koalicijo z vsemi, samo z čebelarjem NE! Tu bo pa težka, hočemo pa ministrstvo za pršut in kaviar!

 41. Petrovc pravi

  Spoštovani g. ROGERG: najini poti sta se razšli izključno zaradi tega, ker ste me oblatili z :”udbovcem in pravokatorjem”!
  Sicer pa, ostale, vaše komentarje cenim!
  In v kolikor boste imeli v ponedeljek prav, se vam opravičim!

 42. yebiwetter pravi

  ne razumem MEFISTO, ti boš dajal za pijačo, gorenc Petrovc bo pa častil pico, ki stane pet-šest eurov, spomni se kaj on zahteva ko drugi častimo : od pršuta, biftek kazahstanski, odojka, do raznih morskih spak, ki jim ne vem imena in na koncu šampanjc, tak ki ga pijejo v rusiji …..potem pa taxi do doma …..ne, ne Mefisto bolje se izpogajaj …..

 43. MEFISTO pravi

  Nedeljska pričakovanja so me spravila ob pamet.

  Sicer bo pa stavo itak izgubil, ker se nam nasmiha sreča.

 44. Petrovc pravi

  yebiveter: a pizza pa stane pet, šest Eurovčkov!? Ooooooooo, maadooona, saj bom bankrotiral! Kaj pa če bi naročil rent-a-pizza? Pogledaš, povohaš in vrneš, na Gorenskem taka stane 1 Eurovček!

 45. yebiwetter pravi

  gorenc Petrovc pozabi pico, raco in špagete, pripravi se na tartufe, pršut, beluga kaviar…… to naj bi bila samo predjed…… praznik bo treba nepozabno proslaviti, takole po rusko ….

 46. Petrovc pravi

  yebiwetter: po rusko, praviš, za to pa bom moral delati 30 let! In to samo za vodko in šampanc! Rusi pri pijači in jedači mere ne poznajo!

 47. […] Ob tem je zanimivo, da Dnevnik spet s takšno ihto preračunava zneske, obrestne mere in ročnost bančnih posojil zakonskega para Janša-Bačovnik. Verjetno jih moti dejstvo, je Janša definitivno eden najbolj transparentnih slovenskih politikov, tudi kar se tiče lastnega premoženja. Spomnimo: predsednik SDS in slovenski premier Janez Janša je lani pred izrednimi državnozborskimi volitvami o svojem premoženjskem stanju na omrežju Facebook objavil tudi vse pogodbe, ki dokazujejo prodajo …. […]

 48. pizza pravi

  Have you ever thought about creating an ebook or guest authoring
  on other blogs? I have a blog based upon on the same subjects you discuss and would love
  to have you share some stories/information. I know my subscribers
  would value your work. If you’re even remotely interested, feel free to shoot me an email.

 49. e book pravi

  First off I would like to say excellent blog! I had a quick
  question that I’d like to ask if you don’t mind. I was curious
  to know how you center yourself and clear your head before writing.
  I’ve had difficulty clearing my thoughts in getting my ideas out. I truly do enjoy writing however it just seems like the first 10 to 15 minutes are usually wasted just trying to figure out how to begin. Any recommendations or tips? Appreciate it!

 50. how to create a blog pravi

  Attractive component to content. I just stumbled upon your blog and in accession capital to assert that I get
  in fact loved account your weblog posts. Anyway I’ll be subscribing for your feeds or even I fulfillment you access consistently rapidly.

 51. Used Cars Port Charlotte FL pravi

  After going over a few of the blog articls on your
  web page, I truly appreciate your way of blogging.
  I saved it to my bookmark webpage list and will be checking backk in the near future.
  Take a lok at my website too annd let me know what you think.

 52. Marlys pravi

  Today, I went to the beachfront with my children. I found a sea shell and
  gave it to my 4 year old daughter and said “You can hear the ocean if you put this to your ear.” She put the shell
  to her ear and screamed. There was a hermit crab inside and it pinched her ear.
  She never wants to go back! LoL I know this is entirely off topic but I had to tell someone!

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen