Do 13. ure 22 prijav kršitev volilnega molka

3

Inšpektorat RS za notranje zadeve je do 13. ure prejel 22 prijav domnevnih kršitev volilnega molka. Osem prijav se nanaša na delitev letakov, štiri na objave na spletu, tri na televizijske objave, po dve prijavi pa se nanašata na sporne vsebine v tiskanih medijih in plakate. Prijave kršitev se nanašajo tudi na sms sporočila in pozivanje volivcev.

Šest prijav je inšpektorat prejel z gorenjske regije, sledijo osrednjeslovenska s petimi, savinjska s štirimi ter podravska, notranjsko-kraška in koroška regijo s po eno prijavo. Štiri prijave so neznanega izvora.

Volilni molk pred nedeljskimi predčasnimi volitvami v državni zbor je začel veljati opolnoči in bo trajal vse do zaprtja volišč v nedeljo ob 19. uri.

V času volilnega molka je prepovedana vsakršna dejavnost, ki bi volivce navajala h glasovanju za enega od kandidatov ali katero od političnih strank.

Za volilno kampanjo sicer štejejo vse politične oglaševalske vsebine in druge oblike politične propagande, katerih namen je vplivati na odločanje volivk in volivcev. Za volilno kampanjo štejejo zlasti propaganda v medijih, elektronskih publikacijah in z uporabo telekomunikacijskih storitev, plakatiranje ter javni shodi.

Podatke o domnevnih kršitvah državljani lahko danes in nedeljo od 7. do 19. ure prijavijo na telefonsko številko dežurne službe direktorata za upravne notranje zadeve pri notranjem ministrstvu 080 21 13(sta)

(fotografija je simbolična)

Št. komentarjev: 3
 1. DOMOLJUB pravi

  Srce le sanjaj ven in ven,
  o sen, ne uniči se,
  A pač! Izgini sen kot sen,
  v nedeljo – uresniči se!

 2. DOMOLJUB pravi

  18.

  Le vstani, vstani narod moj,
  do danes v prah teptan,
  pepelni dan ni dan več tvoj,
  tvoj je vstajenja dan!

  Duša krščanska, sedaj se prebudi,
  VOLILNEGA ČASA NIKAR NE ZAMUDI!

 3. SIROTA JERICA pravi

  Imam zelo, zelo malo pokojnino.

  Ker imam majhno dotrajano hišico in kos zemlje, da si, dokler zmorem, pridelam malo krompirja in zelja, da ,sirota, ne stradam, mi je odhajajoča oblast vzela še varstveni dodatek.

  Če je Bog, bo zamenjal oblast, ki mi bo vrnila vrstveni dodatek, z njim pa še dostojanstvo.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen