Do 10. ure 10 prijav kršitev volilnega molka

10

Inšpektorat RS za notranje zadeve je do 10. ure prejel 10 prijav domnevnih kršitev volilnega molka. Po dve prijavi se nanašata na objave na spletu, delitev letakov in sporne vsebine v tiskanih medijih, po eno prijavo pa so prejeli zaradi predvajanja reklam na televiziji, prelepljanja plakatov, pozivanja volivcev in drugih oblik kršitev.

Po dve prijavi so na inšpektoratu dobili iz osrednjeslovenske, savinjske in gorenjske regije, po eno prijavo pa iz podravske in koroške regije. Za dve prijavi je vir neznan, so sporočili z ministrstva za notranje zadeve.

Volilni molk pred nedeljskimi predčasnimi volitvami v državni zbor je začel veljati opolnoči in bo trajal vse do zaprtja volišč v nedeljo ob 19. uri.

V času volilnega molka je prepovedana vsakršna dejavnost, ki bi volivce navajala h glasovanju za enega od kandidatov ali katero od političnih strank.

Za volilno kampanjo sicer štejejo vse politične oglaševalske vsebine in druge oblike politične propagande, katerih namen je vplivati na odločanje volivk in volivcev. Za volilno kampanjo štejejo zlasti propaganda v medijih, elektronskih publikacijah in z uporabo telekomunikacijskih storitev, plakatiranje ter javni shodi.

Podatke o domnevnih kršitvah državljani lahko danes in nedeljo od 7. do 19. ure prijavijo na telefonsko številko dežurne službe direktorata za upravne notranje zadeve pri notranjem ministrstvu 080 21 13. V nočnem času, torej danes od 19. ure do 7. ure v nedeljo, pa bo mogoče prijave sporočati operativno-komunikacijskemu centru Generalne policijske uprave na telefonsko številko 080 12 00.(sta)

(foto: arhiv Demokracije)

Št. komentarjev: 10
 1. MEFISTO pravi

  Mi lahko kdo svetuje, če se na dan volilnega molka sme govoriti resnica?

 2. PA KAJ pravi

  Resnico lahk vedno govoriš, vendar kdo bo verjel ???
  Ne pozabi: ” prepričanje je hujši sovražnik resnice kot laž! ”
  pa:
  Preden se resnica spravi na pot je laž že trikrat obkrožil svet.

 3. romarka pravi

  MEFISTO!
  Dovolj časa je bilo, da bi že prej razglasili resnico! Žal sedaj ne smeš omeniti zaradi volilnega molka!

  PA KAJ says
  Preden se resnica spravi na pot je laž že trikrat obkrožil svet.

  To na mojo iskreno žalost velja za večina zemljanov, ali nas peščica laž ne more zaslepiti. Zato, PA KAJ, malo potrpimo do jutri 19:00 ure zvečer in pa srečno, kar koli bo že!

 4. MEFISTO pravi

  Ne bo srečno, če bo”karkoli že”!

 5. romarka pravi

  MEFISTO!

  Vsaj zrak imamo še in nam ga zaenkrat še ne bo treba plačati

 6. MEFISTO pravi

  ROMARKA, kaj misliš, smem povedati, da mi je v zadnjih treh letih zelo padel standart in da me skrbi, kaj bo, če Slovenci spet ne bodo pravilno volili.

 7. romarka pravi

  Spoštovani MEFISTO!
  Tu pri meni ni bilo nobenega govora o volitvah. Cel svet počasi tone navzdol, razen Avstrije, Švice, Kanade, Švedske, Norveške, Finske, Avstralije in še mogoče par držav, kar sem jih spregledala. Ostale države so vpletene v raznorazne afere, vojne, demonstracije, ultimate, grožnje, prisile ….

 8. MEFISTO pravi

  Zato se bomo tudi mi, če kaj ne bo prav, priključili Avstriji.

  Ne bo nam Ljubljana kar naprej izbirala preroke.

 9. romarka pravi

  Ko sem omenila Avstrijo, mi je na misel prišel naš pesnik France Prešeren. V njegovem času je bila naša ljuba Slovenija pod Avstro Ogrsko in njegove sanje so bile, da bi imeli Slovenci svojo državico, svojo ustavo, slovenski jezik in bi bili enotni. Kam smo sedaj prišli? Resnica je boleča, zato jo je težko sprejeti!

 10. MEFISTO pravi

  O, srečni časi, ko smo bili še pod Avstrijo!

  Prešeren je vsekakor hotel dobro Slovencem. ni pa mogel pričakovati, da ga bodo naši krivi preroki prevarali in nas spravili z dunajskega parketa pod svinjske trgovce, od katerih smo prevzeli laž in prevaro.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen