Vijoličasti optimistično po 3 točke, Belgijci iščejo možnost za napredovanje

0

Mariborski nogometaši se bodo v sredo ob 19. uri v petem krogu evropske lige (skupina H) pomerili z belgijsko ekipo Club Brugge. Vijoličasti bodo lovili prvo zmago v tem tekmovanju, doslej so vknjižili tri poraze in en neodločen izid. Brugge jih je septembra na domačem igrišču že ugnal z 2:0.

Mariborčani bodo na sredini tekmi lovili tri točke. Naloga bo izredno težka, saj je nasprotnik uveljavljena ekipa na stari celini, poleg tega ima pod novim vodstvom, moštvo je 9. novembra prevzel legendarni nemški trener Christoph Daum, dodaten motiv.

Vijoličasti v tej sezoni v evropski ligi še niso okusili slasti zmage, doslej so trikrat izgubili, edino točko so iztržili z remijem proti Bragi konec oktobra. V domačem prvenstvu so sicer jesenski prvaki, a je želja po zmagi tudi v evropski ligi še kako prisotna.

“V evropski ligi imamo še vedno možnost pustiti vtis. Naš nasprotnik je izreden, zato nas čaka zelo težko delo. Fantje so pripravljeni, motivirani, tako da jutrišnjo tekmo pričakujemo v dobri luči. Naredili bomo vse, da tri točke ostanejo doma. V ekipi ne bo poškodovanih Mitje Vilerja in Aleša Mejača, tudi Martin Milec še ni povsem nared, najbrž ga bo zamenjal Nejc Potokar. O Milecu se bom odločil jutri,” je pred jutrišnjo tekmo na današnji novinarski konferenci dejal mariborski trener Darko Milanič.

Gostujoča ekipa je v Maribor prispela danes opoldan, ob 18. uri bodo trener Daum v družbi vratarja Vladana Kujovića razkril načrte na druženju z mediji. Belgijsko moštvo bo imelo v Mariboru napovedanih 350 navijačev, tekmo pa bo spremljalo tudi enajst predstavnikov belgijskih medijev.

“V Ljudskem vrtu je vse mogoče, priložnost imamo. Nasprotnik je kakovosten, a nas lahko do želenega rezultata pripelje tudi pomoč domačih navijačev. Dostojno želimo braniti barve Maribora, naša taktika pa bo čim več imeti žogo v svojih nogah. To smo se naučili iz odigranih štirih tekem v evropski ligi. Igrati moramo pogumno, si pripraviti priložnosti. Če jim bomo pustili žogo, potem nimamo ‘šans’,” pa je pred tekmo dejal napadalec Maribora Dalibor Volaš.

Belgijci so s prihodom Dauma na klop po besedah trenerja Milaniča nekoliko spremenili obrambno vrsto. “Ta je zdaj pomaknjena nekoliko naprej, medtem ko je napad ostal tam, kjer je. Belgijski nogomet je nekoliko bolj odprt, tako da lahko ‘pade’ veliko golov, a s prihodom novega trenerja se je to spremenilo. Na domačem igrišču smo v evropski ligi odigrali dve dobri tekmi, dobro z Brago in vsaj do prvega zadetka dobro tudi proti Birminghamu, jutri moramo dobro odigrati vso tekmo,” je še dejal Milanič.

Tekmo bodo sodili češki sodniki, srečanje bo vodil Libor Kovarik, pomagala mu bosta Krystof Mencl in Patrik Filipek.(sta9

Dejan Mezga bo tudi tokrat prenašal veliko breme na sredini zelenice. (foto: Vasja Šabeder)

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen