V Egiptu še naprej divjajo protesti

0

V Egiptu se nadaljujejo protesti proti vojaškim oblastem. Ponoči je na trgu Tahrir v Kairu in v okolici trga vztrajalo več demonstrantov, ki so se občasno spopadli z varnostnimi silami, zjutraj pa so se razmere umirile, poroča nemška tiskovna agencija dpa, ki se sklicuje na televizijsko postajo Al Džazira.

Protesti, ki trajajo od petka in so doslej terjali že 35 življenj, so bili v sredo zvečer tudi v mestih Tanta, Ismailija in Aleksandrija.

Protesti se nadaljujejo navkljub torkovi obljubi predsednika vrhovnega vojaškega sveta Huseina Tantavija, da bo do sredine prihodnjega leta oblast predal izvoljenemu predsedniku. Tantavi, ki je bil minister v času dolgoletnega režima Hosnija Mubaraka, je prevzel oblast v državi po Mubarakovem strmoglavljenju februarja letos.

Demonstranti, ki opozarjajo, da se razmere od Mubarakovega padca niso spremenile, zahtevajo takojšnjo vzpostavitev civilnih oblasti v Egiptu.(sta)

V Egiptu se nadaljujejo protesti proti vojaškim oblastem. Ponoči je na trgu Tahrir v Kairu in v okolici trga vztrajalo več demonstrantov, ki so se občasno spopadli z varnostnimi silami.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen