SMS – Zeleni: Damjanić laže, njegova Ninamedia pa ustvarja javno mnenje, namesto da bi ga merila!

30

SMS – ZELENI, ki na letošnjih državnozborskih volitvah nastopajo v partnerstvu z Demokrati Slovenije, Zeleno koalicijo, Krščanskimi socialisti in Zvezo za Primorsko, so se čutili dolžne javno odzvati na odgovor, ki so ga bili včeraj deležni s strani direktorja Ninamedie, g. Nikole Damjanića. Njihovo izredno zanimivo sporočilo za javnost, zlasti v kontekstu vprašanja ali Damjanićeva firma meri ali ustvarja javno mnenje, objavljamo na tem mestu v celoti (nelektorirano). Poimenovali so ga: Ninamedia ne meri javnega mnenja, temveč ga ustvarja.

“Vzrok nepojavnosti liste SMS ZELENI v javnomnenjskih raziskavah Ninamedie, naj bi bil, sodeč po posredovanem odgovoru g. Damjanića, v tem, da “nihče od 1000 anketirancev, ki so bili vključeni v njihovo zadnjo raziskavo, ni navedel naše stranke, čeprav imajo v anketi to možnost”.

Prepričani smo, da je v odgovoru zapisana neresnica, za kar imamo tudi materialni dokaz. Prilagamo vprašalnik, ki dokazuje, da SMS-a ni bilo med navedenimi opcijami v njihovih predvolilnih javnomnenjskih raziskavah. Dokaz nam je posredovala ena izmed anketirank, ki je sodelovala v telefonski anketi.

Kot simpatizerka SMS (ne želi se izpostavljat) je postala pozorna pri vprašanju katero stranko bi volili, če bi v nedeljo bile volitve, saj med naštetimi možnostmi ni bilo SMS (stranke, ki jih je prebrala anketarka so bile enake in celo v enakem zaporedju, kot v dokumentu, ki ga prilagamo). Kot simpatizerka zelene politike je vseeno izpostavila stranko SMS. Anketarka ji je odgovorila, da te stranke v anketi ni kot opcije, tako bo njen odgovor uvrščen pod “DRUGO”. Gospodična se s to uvrstitvijo ni zadovoljila, anketarka Ninamedie pa je odgovorila, da tako pač je. Nadalje sta se dogovorili, da podjetju posreduje še naslov osebne elektronske pošte, da jo bodo, v kolikor se strinja, še kontaktriali.

Minuli teden je od Dnevnika dobila vprašalnik, ki je priložen v prilogi. Doslej ji niti Dnevnik niti Ninamedia nista pošiljala vprašalnikov, Dnevnikov vprašalnik pa je dobila (takoj) po tem, ko je anketarki posredovala svoj email naslov in dovoljenje. Jasno je, kdo za Dnevnik pripravlja ankete.

Vprašalnik v anketi jasno dokazuje, da g. Damjanić zavaja in manipulira, saj med opcijami ni navedene SMS. V kolikor se bo skušal izgovoriti, da z anketo Dnevnika nima nič, s tem ne more zavreči dejstva, da je brez soglasja posredoval osebni elektronski naslov, kar je že primer za informacijsko pooblaščenko. A v obeh primerih je očitno, da direktor Ninamedie manipulira in zavaja. Njegov namen je očitno usmeriti javno mnenje stran od liste SMS ZELENI, ki ji ostale raziskave kažejo na vstop v Državni zbor, v korist svojih političnih protežirancev.”

Mimogrede, spomnimo še na Damjanićevo preteklo domnevno prakso ustvarjanja javnega mnenja, na katero je spomnil naš bralec F.Č.

Nikola Damjanić in Gregor Golobić; njegovemu Zaresu na tokratnih volitvah ne bo pomagala več prav nobena anketa, da bi ta oranžna stranka še ostala v parlamentu.

Foto: arhiv Demokracija

 

 

 

 

 

 

SMS – Zeleni so Damjanića postavili na laž, ko je ta dejal, da “nihče od 1000 anketirancev, ki so bili vključeni v njihovo zadnjo raziskavo, ni navedel naše stranke, čeprav imajo v anketi to možnost”. Kot je razvidno iz slike, stranke Darka Kranjca SMS – Zeleni sploh ni na spletnem anketnem obrazcu.

Št. komentarjev: 30
 1. Manca pravi

  Za iste besede ( Ninamedia ne meri javnega mnenja, temveč ga ustvarja) hoče imeti debil od Janeza Janše odškodnino. Še več! SODNICA MU JO JE DOSODILA!!! Ha ha, tu pa ni heca.

 2. Zavedni Slovenec pravi

  Ljubi Slovenci!

  Oglejte si tole od lažnjivega in nevarnega Srba!

  http://www.youtube.com/watch?v=HsCK3sdWmWQ

  Janez Janša je bil na udbovskem sodišču obsojen z 5000 EUR globe, ki se ni pravnomočna, ker je povedal resnico z argumenti, da Damjanić ustvarja javno mnenje in ne meri, ki jo vemo vsi pošteni Slovenci!!

  Posebna hvala simpatizerki SMS stranke za javno objavo dokazov in razgalitev manipulacij Srbov v Sloveniji in konkretnih manipulacij Damjanića, ki so kaznivi po jazenskem zakoniku. Kdo ga bo tožil?
  Korenjaki z dokazi na plan. Samo z množično kontrolo in objavo dokazanih goljufij bomo obvarovali Slovenijo pred ropanjem!

  Množično volimo preverjeno pošteni stranki SDS in NSi!

  Najbolj so jih preverili in prečistili v mafijski in udba mreži, ker se najbolj bojijo poštenosti in zavednih Slovencev!

  Bog Blagoslovi Slovenijo!!!!!!

 3. d pravi

  Tole je pa še vsak FDV – jevc pogruntu!

 4. Zavedni Slovenec pravi

  Približni realni rezultati so tule na RTV portalu!

  http://www.rtvslo.si/volitve-2011

  Manjkajo pa še tisoči glasov vernih in pridnih, skromnih Slovencev po podeželju Slovenije, ki nimajo internet priključkov, ki pa bodo tokrat spet šli na volišča po nedeljski Sveti Maši 4.11.2011, kakor takrat 1991 leta!!!!

  Kljub temu, da bo udbomafija goljufala na volitvah na vse načine, bomo Slovenci množično poskrbeli, da jih odkrijemo, razgalimo in kaznujemo!

  Samo kdor voli SDS ali NSi je Slovenc !!!!!!!!!!!!!!!!!!

 5. Marijan pravi

  Janša se je v njegovi zadavi s tem damjanićem tako pritožil na Vrhovno sodišče. Tam bo revizija za obnovo postopka, ki naj pokaže kaj se gre tale njegova agencija za ustvarjanje javnega mnenja.

 6. anakonda pravi

  Spet prihaja na dan stara resnica, da so na levi strani sami pokvarjenci in lopovi.
  Kot kažejo dejstva deluje ta Ninamedia po principu: KDOR BOLJE PLAČA…..

 7. TakeleMAMO pravi

  Bravo SMS – pravkar ste dobili piko pri meni. Kot že vemo, je moral Janša plačati odškodnino temu “lažnjivcu”? Kaj sedaj? Bodo tožili sodnika/co, ki je lažnjivo obtožila Janšo? In pa, spet imamo opravka z nekom, ki ima na koncu ić? Kajti z vsemi, ki imajo ić, in so zadnje čase bolj medijsko izpostavljeni, vsi so lažnjivci, poturice, barabe? Slučaj ali že stalna praksa zadnjih 70 let? Teraj dol via čez Kolpo na prvi tovorni vlak, pa bo.

 8. Zavedni Slovenec pravi

  Važno!:

  Glejte Volilni termometer in enkrat na dan lahko volite po svoji vesti!
  Trenutno je v arhivu že čez 30.000 glasov!

  http://www.rtvslo.si/?c_mod=volitve&id=2

  Naj živi Janez Janša!

 9. Petrovc pravi

  PRJATLI: ta trenutek se 22.000 (dvaindvajset tisoč) mladih visoko izobraženih tehničnih diplomantov, predvsem arhitektov in elektroinženirjev, pa kemikov in tehnologov in strojnikov, od 25 do 35 let, pripravlja za odhod iz Slovenije! Podatki so z mesta, ki to selitev ureja! V glavnem v Nemčijo, Skandinavijo=Nemčija, USA in Avstralijo! Spomladi bomo izgubili vsaj 40.000 mladih Slovencev! Kajti večina odhaja z dekleti ali ženami!
  In v teh treh letih vladanja KGB, smo že izgubili 60.000 mladih Slovencev! In njih običajna izjava: ” Poln kur.. (moški spolni organ) imam te države!”
  In to državo smo nosili v srcu!
  Izgubili smo generacijo intelektualcev! KDO JE KRIV TEGA TIPIČNEGA GENOCIDA? Samo eden, Milan Kučan!
  Poleg trgovine s smrtjo, afer, veleizdaje, še genocid!
  In ob tem se potiho pripravja podelitev državljanstva okoli 20.000 bosancem in srbom! !
  GENOCID HUJŠI KOT 1945/46!

 10. Robin Hood pravi

  Na madžarskem se je začelo!!!!

  Madžarska vladajoča stranka Fidesz je v nedeljo parlamentu predložila predlog zakona, po katerem bi opozicijski socialisti morali odgovarjati za zločine komunistične oblasti pred padcem režima leta 1989. Kot v osnutku poudarjajo predlagatelji, madžarska država ne more biti osnovana na grehih komunističnega režima.
  Socialisti (MSZP) naj bi nosili odgovornost za komunistične zločine kot “dediči zapuščine” njihove predhodnice, socialistične delavske stranke (MSZMP). Kontinuiteto med obema strankama so zagotovile “osebne vezi”, navaja predlog zakona.
  Predlog zakona, ki bi v primeru sprejetja postal del madžarske ustave, nekdanjo komunistično stranko (MSZMP) in njene naslednike, današnje socialiste, označuje kot “kriminalno organizacijo”. Komunistični voditelji, ki so državi vladali od leta 1947 do 1989, naj bi “vzdrževali in vodili zatiralski režim, kršili zakone in se s tem izneverili domovini”, za kar morajo prevzeti odgovornost.
   Po koncu druge svetovne vojne so madžarski komunisti po navedbah osnutka zakona v kali zatrli demokracijo, pri čemer so ubijali in mučili državljane, uvedli diskriminacijo glede na izvor ali politično prepričanje, nezakonito nadzorovali zasebno življenje Madžarov ter zatrli protisovjetsko vstajo leta 1956.

 11. anakonda pravi

  Zavedni Slovenec – ta anketa je zanimiva. Vse jankoviče, Pahorje in Kučane bomo nabrisali. SDS bo lahko vladala sama, še nekaj procentov, pa bo Rado naredil samomor.

 12. PASJI FRITZL pravi

  DAMJANOVIĆEV BRAT JE BIL ” GLASNOGOVORNIK ” V VLADI ZLOČINCA BABIĆA V KNINU ! OD tam je imel exklUzivna poročanja za “TV- TEDNIK ” Nikola ! toliko neresnic in potvorb še v življenju nisem slišal ! Na “RTV “-eju je vse posneto ,. ko bi nam to zavrteli, bi se lahko debatiralo o njegovi verodostojnosti !
  Kot je slišati , da je tisti bivši BABIĆEV minister oblači in vedri v SLOVENIJI , moji deželi !
  ” BANDO JE TREBA RAZGONIT “, SMO SLIŠALI IZ NJEGOVIH UST ! Za slabega soseda si je izbral LJ pravoslavna avtorioteta, njihov pop !

 13. Petrovc pravi

  VODENJE DRŽAVE-ROPANJE, PO Virantu in Jankoviću:
  1. Uvede se satelitsko cestninjenje: državljani bomo za vožnje po AC, ki so tako stalno v remontu, PLAČALI 10 X VEČ!
  2. Cela SLO POSTANE PARKPLATZ! Kot Ljubljana! Zaposli se dodatno 40.000 redarjev in polpolicajev! Kjerkoli boste parkirali, ob avtocesti, ob Savi, ob smetišču, bo skočil iz grmovja redat IN HOP CEFIZELJ, PA TE MAM IN plačali boste 120 Eurovčkov! Kot v Ljubljani!
  3. Pripravlja se obdavčitev stanovanj, gozdov, polj, travnikov in sploh!
  Takole: za m2 stanovanja 1,00 Euro/leto! Za m2 gozda 0,1 Euro/leto!
  Za m2 travnika 0,25 Euro/leto! Za m2 zelenice ob stanovanju 0.4 Euro/leto!!!!
  Zaposlili bodo še 10.000 inšpektorjev, ki bodo z metrom v roki hodili in merili!
  4. Obdavči se luksuz! Luksuz pa bo vse, razen 18m2 stanovanja v katerem živiš!

  TO HOČETE? BI TO RADI! PO TEM VOLITE: Viranta, Jankovića, Hanžka!

 14. Petrovc pravi

  ACHTUNG: pa so privlekli iz rokava novega UDBOVCA! ČANŽKA, ki je po Švici vohljal in izdajal naše delavce!

 15. Petrovc pravi

  ZADNJE VOLITVE: prjatli, te volitve so zadnje! Zapomnite si, druge možnosti več ne bo! V kolikor ne volite NSI ali SDS, je KONEC S SLOVENIJO! DA NE BOSTE REKLI, DA NISTE VEDELI! In po teh volitvah ne cvilite in ne jokajte, če nas bodo neumni posilili!
  V SVOJI DEŽELI BOSTE MANJŠINA IN HLAPCI!!!!!

 16. Dare pravi

  Jasno je, da tašknim anketam ne gre za verjeti. Najbolj točna anketa so tako volitve. Boste presenečeni, ko bo SDS blizu rezultata 50+. Potem pa še kakšnega koalicijskega partnerja: NSi ali SLS, pa gremo končno v 2. slovensko republiko.

 17. EVROPA pravi

  SDS IN JANEZ JANŠA STA ZAKON ZA SLOVENIJO!!!!!!
  SAMO SDS IN JANEZ JANŠA NAS LAHKO REŠITA TE BEDE!!!!!!
  SAMO Z SDS IN JANEZOM JANŠO LAHKO PRIČAKAMO “”””PRAVIČNO DRŽAVO SLOVENIJO”””””””!!!!!!!

 18. ŠTEFKA pravi

  SAMO PRAVIČNO SLOVENIJO NAM LAGKO NUDI IN USTVARI SDS!!!!!
  =====================================================

 19. angi pravi

  Bravo Štefka in EVROPA, tako je in to rabimo PRAVIČNO DRŽAVO, nepa MAFIJSKO LEVO KAMARILO!!!

 20. mudo moreno pravi

  Baraba, parazit, pofukanec in udbovski genocidar. Za take je primeren in efekten le en postopek, ve se kateri.
  Kramberger je takim obljubil liter mleka, pol štruce kruha in nepovratno karto. Ampak ve se, kako je končal. Zato je primerno plačilo za take le eno-Preki Sud!

 21. Petrovc pravi

  MORA PRED VOLITVAMI: sanjal sem, sanjal sanje težke in moreče, da se mi je trgalo srce! Sanjal, da je moj sin prišel že sivolas starček na letališče Brnćići (Brnik), z zemljevidom v roki, iz Nemčije! In se z taksijem odpeljal z svojima otrokoma in ženo, Nemko, proti Gorenćićem (Gorenska). Gledal visoke gore in zelena polja! Vasi sredi katerih kraljujejo pravoslavne cerkvice in muslimaske džamije!
  Preko zelenih polj se sliši pojoči glas muftija iz visokih mineretov vsenaokoli. Iz hiš ob cesti pa srbski narodnjaki!
  Taksist mu je po srbsko razlagal, kje je kraj, ki ga je sin iskal!
  In našel je hišo kjer se je rodil in kot dvoletni otrok, po volitvah 2011, ko je v tedanji Sloveniji, sedaj banovini Savski, zavladal srbski diktator Janković in se je v štirih letih izselilo večina mladih Slovencev in so se priseljevali prebivalci vse države še prejšnje Jugoslavije. Sedaj na tem ozemlju živi 21 nacionalnosti, jezik pa je srbski! Stari koreni prebivalci so izumrli, novi prišleki so prihajali v valovih, kot leta 600! Poseljevali prazne domove.

 22. mudo moreno pravi

  No, pa poglejmo po Petrovčevih črnih sanjah še enkrat tega prekrasnega , od samega Kućana maziljenega kandidata s porcelanastim nasmehom.
  Recimo, iz kakšnega POZITIVNEGA in visoko moralnega okolja in družine prihaja ta izredni kandidat.
  Stevo Janković, Ivanka (Kovačič)Janković, Zoran Janković in Jagoda Janković so živeli na Gmajni v Štepanji Vasi. Stevo in Jagoda sta že pokojna, Ivanka pa tu še vedno živi.
  A hiša v kateri še vedno živi mati nesojenega premierja je bila prej v lasti družine Štrus. Štrusovi so imeli 3 sinove in bili so pripadniki Jehovih Prič. Življenje jim je mirno teklo, ko pa so bili sinovi zreli za odhod v JLA, so se začele težave. Jehovcem namreč vera prepoveduje rokovanje z orožjem. In ve se, kako so ugovor vesti urejali v deželi delavcev in kmetov, v deželi komunističnega paradiža, kjer sta se pod vodstvom genijalnega Tita cedila med in mleko: ljudi so pretepali, jih obsodili na dolgotrajno robijo, nekatere celo ubili, premoženje pa so jim zaplenili.
  In tako so Štrusovi prišli ob svojo skromno hišico na idilični Ulici Miru, Ivanka, ki je tedaj delala na občini Moste, pa si jo je lepo sprihvatizirala.

  Lepa zgodba, kajne? In v luči te zgodbe postane Zoranovo poimenovanje Titove ceste precej bolj razumljivo, mar ne? Saj je imel konec koncev tudi sam od njegove “pravične” vladavine čisto konkretne koristi. Nekaterim bo po branju te zgodbe verjetno postal še bolj všeč. Meni pač ne, zato sem v očeh njegovih volilcev verjetno debil. Ampak tak pač sem, mene so starši učili čisto drugačne etike in morale in ni ga Boga, ki bi me spremenil. Nikdar mi ne bo všeč nekdo ki laže, krade, se spreneveda in uživa v nesreči drugih.

 23. bumbar pravi

  Kaj te majo tote litanije z obskurno Ninamedijo in SMS veze???

 24. mudo moreno pravi

  Bumbi, imajo imajo! Verjetno si že slišal, da kdor drugemu jamo koplje… in da ni lepo siromake porivat v še večjo revščino, ampak palica za oba modela je zrastla in hudo bo pela in bolela. In kar se tiče kukanja in plakanja so balkanci brez konkurence! To bo pravi balzam za moja ušesa.

 25. Lanzareto pravi

  Mah te ankete… ni jim za verjeti. Takšne agencije bi lahko imel vsakdo izmed nas. Potem pa bi jih veselo prirejal odvisno od naročnika. Ni ravno neka znanost to anketarstvo.

 26. MUSTAFA pravi

  GOLOBIĆ NAJ SVOJA NEPOŠTENA DELA NEUPRAVIČUJE S TEM, DA DRUGE LJUDI OBDOLŽUJE, KER SE ZNA STORITI, DA BO ZA SVOJA NEČEDNA DEJANJA DRAGO PLAČAL, BARABIN KAKO SI PRIŠEL DO SVOJEGA BAJNEGA PREMOŽENJA, KI SI ŠTUDIRAL 20 LET IN OD KJE TI MILIJONI, LAŽNIVEC ULTRA ZARESOV, K SREČI TE NEBO TREBA VEČ GLEDAT V DZ, POBERI SE LOPOV ANTIPATIČEN NEPOŠTEN LAŽNIVI KOLIKOR SI DOLGI!!!! FUJJJJJJJJJJJJ IN FEJJJJJJJJJJJ…..

 27. […] Izjemno čudno je, da ta zadnja anketa Ninamedie ni niti malo detektirala zadnjih Jankovićevih afer s prikrivanjem lastništva in z domnevnimi davčnimi nepravilnostmi kot denimo Večerova anketa, ki je Jankovićevi stranki namerila vsega 12,5%. Spomnimo: samo nekaj dni se je oglasila stranka Darka Kranjca SMS – Zeleni, ki je Nikolo Damjanića, lastnika Ninamedie obtožila, da njegova agencija ustvarja javno mnenje, ne pa da ga meri. […]

 28. BUTALE slovenske pravi

  ČE VOLITE
  .
  janeza–LUKAŠENKO–janšo..??
  .
  se boste obsodili na smrt.

 29. PASJI FRITZL pravi

  Enkrat bebec , drugič butale !
  JANŠA JE POŠTENJAK, VELIKAN MED NAJVEČJIMI , TO KAR SO JANKOVIĆI MED LOPOVI !

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen