SDS, SLS in NSi v Mariboru na seminarju Evropske ljudske stranke o energetski učinkovitosti

1

V Mariboru danes poteka seminar skupine Evropske ljudske stranke (EPP) v Odboru regij na temo, kako lahko mesta in regije izboljšajo energetsko učinkovitost javnih zgradb in infrastruktur. Udeležili so se ga tudi predsedniki SDS, SLS in NSi, ki spadajo v družino EPP, priložnost pa so izkoristili za predstavitev svojih volilnih programov.

EPP je najmočnejša politična skupina v EU in po besedah predsednika skupine EPP v Odboru regij Michaela Schneiderja podpira tudi svoje slovenske članice v njihovih volilnih prizadevanjih.

Predsednik SDS Janez Janša, predsednik SLS Radovan Žerjav in predsednica NSi Ljudmila Novak so ob začetku seminarja tudi odgovorili na nekaj vprašanj, vezanih na EU.

Vsi so se izrekli za članstvo držav Zahodnega Balkana v EU, a pod pogojem, da te izpolnijo postavljene pogoje. “Unija ima že težave z državami, ki ne spoštujejo pravil,” je izpostavila Novakova. “Seveda jim je pri izpolnjevanju teh pravil treba pomagati in Slovenija lahko pri tem odigra pomembno vlogo,” je dodal Žerjav.

Spoštovanje in izpolnjevanje pravil je po mnenju vseh treh prvakov strank nujno tudi na finančnem področju in sicer tako s strani kandidatk kot dolgoletnih članic EU. “S formalnim mehanizmom v pogodbi EU je treba doseči spoštovanje pravil s strani vseh, saj bomo le tako lahko učinkovito reševali zadeve,” je menil Janša, katerega govor si lahko ogledate na tej povezavi. (sta/ured.)

Na seminarju v Mariboru sodelujejo tudi predsedniki SDS, SLS in NSi, ki spadajo v družino EPP. (foto: Vasja Šabeder)

Število komentarjev: 1
  1. Toti pravi

    Koliko so toti že denarja zmetali skozi okno. Tako, da bo treba varčevati in energetsko biti učinkovit (z drvami).

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen