Red Hot Chili Peppers v Zagrebu avgusta 2012

0

Svetovna rock atrakcija, kalifornijska skupina Red Hot Chili Peppers bo v okviru svoje trenutne turneje “I’m With You” avgusta 2012 nastopila tudi na zagrebškem hipodromu, so nedavno poročali hrvaški časniki. Večernji list je zapisal, da bo skupina turnejo nadaljevala tudi v letu 2013.

Hrvaški privrženci skupine so drveli na koncerte v Italijo in Srbijo leta 2007, prihodnje leto pa bodo “pekoče dobri” Red Hot Chili Peppers v Zagrebu, kjer bodo predstavili svoj novi, deseti album “I’m With You”, je poročal Večernji list. Kot je dodal, se “pepersomania”, ki jo je skupina zagnala v 90. letih prejšnjega stoletja, nadaljuje po tem, ko so po štiriletnem premoru novo turnejo začeli septembra v Kolumbiji.

Promocijo albuma “I’m With You” so imeli letos v Kölnu, ki so ga v neposrednem prenosu predvajali v več kot 900 kino dvoranah po vsem svetu, vključno s Hrvaško, je spomnil Jutarnji list. Skupina se je obdržala kljub temu, da jo je znova zapustil “največji ustvarjalec benda in eden najboljših svetovnih kitaristov” John Frusciante. Nadomestil ga je Josh Klinghoffer, kritike novega albuma in odzivi občinstva pa so odlični.

“Kalifornijski rock orjaki, ki se jim klanja ves svet,” kot je skupino Red Hot Chili Peppers označil Večernji list, nastopajo od leta 1983, svetovno priljubljenost pa so dosegli po albumu “Blood Sugar Sex Magic” leta 1991. Med drugim so prejeli sedem grammyjev in prodali več kot 70 milijonov plošč.

Skupina bo sicer 7. decembra letos nastopila na Dunaju, štiri dni zatem pa tudi v Milanu.(sta)

Red Hot Chili Peppers. (foto: Wikipedia.org)

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen