Potop Zorana Jankovića in levice

11

Piše: Kristijan Ploj, profesor

Zaključek volilne kampanje je tukaj – in kaj smo doslej volivci izvedeli? Da ima predvsem ovenčani in z milostjo botrov iz ozadja izbrani kandidat in hkrati rešitelj t.i. leve politične opcije precej nerazjasnjene pojme o tem, kaj je resnica in kaj laž, kaj je njegovega in kaj od njegovih sinov in da predvsem obvlada tisto, čemur nekateri pravijo kreativno podjetništvo in računovodstvo.

Zoran Janković verjetno v tej kampanji ni preveč dobro spal – skoraj vsak dan je ta ali drugi medij izbrskal kakšno podrobnost iz njegovega nepremičniskega stanja (ki se ni skladalo s tistim, kar je povedal ob začetku kampanje), kakšno nepravilnost pri poslovanju njegovih podjetij (s katerimi naj ne bi imel nič skupnega, saj na papirju pripadata njegovima sinovoma) ali pa celo  kakšno podrobnost iz njegovega finančnega poslovanja, ki se zopet ne sklada z podobo, ki jo je njegov PR ustvarjal na začetku kampanje – da gre za skromnega, delovnega, sposobnega človeka, žrtve političnega kadrovanja, ki je vse ustvaril z lastnim trudom in se nesebično razdaja za dobro družine, Ljubljančanov, katerim županuje – sedaj pa se namerava podobno nesebično razdajati tudi za dobro vseh Slovencev, kot bodoči predsednik vlade.

Namreč, če je kaj jasno, je jasno tole – Zoran Janković je daleč od tega, za kar se predstavlja, še več, iz dneva v dan postaja bolj jasno, da gre za prototip tistega, o čemur smo na tem portalu že večkrat pisali – za popolnega predstavnika sprege tajkunskega tovarišijskega kapitalizma slovenskega tipa z jasnimi povezavami v politični levici, ki odkrito, ali pa malo manj odkrito, preko lobijev (ki jih pooseblja F21 in bivši predsednik Kučan) obvladuje slovenski politični, gospodarski, medijski, kulturni pa še kakšni prostor. Njegovi nastopi v soočenjih so arogantni, vzkipljivi, nikakor ni pripravljen preseči političnih delitev (za skupno dobro) in kar je najpomembneje, zaradi dosedanje nedotakljivosti (politične, gospodarske, sodne …) in včasih celo občutka vsemogočnosti (spomnimo se samo zapore severne ljubljanske obvoznice ob napovedanem protestu gradbenih podjetij) nikakor ni pripravljen sprejemati kompromisov in ne priznava drugačnih rešitev (ali pa tega, da so mogoče katere boljše) kot le svoje, ki so vedno najboljše – ne glede na številne dokaze iz preteklih primerov, da to ne drži.

Ker je očitno, da levica le ne more računati na zmago na teh volitvah in ker je jasno, da Janković lahko računa na podporo tistih, že dosedaj ideološko opredeljenih volivcev, ki jih je s svojo podporo pripeljal Milan Kučan, so se v zadnjih štirinajstih dnevih angažirali številni pisci in ustvarjalci javnega mnenja. Zaslediti je bilo mogoče kolumno znanega slovenskega pisatelja in politika, ki upravičuje svojo podporo Zoranu Jankoviću in ga slika v idealizirani, celo naivni podobi gospodarskega in političnega Mesije, da kolumne znane gospe, ki je nekoč že ustavljala desnico, sploh ne omenjamo – čeprav oba na začetku svojih spisov zatrjujeta, da se sploh nista nameravala oglašati.

Obupen poskus bivšega predsednika, da v zadnjem tednu kampanje podpre še Katarino Kresal (taktiko, ki je na prejšnjih volitvah prinesla zmago levemu trojčku), ki se po javnomnenjskih raziskavah oddaljuje od vstopa v parlament, očitno kaže, kakšen strah vlada na levici, ki se zaveda, da bo nova vlada morala počistiti številne okostnjake v omarah – ki jih je zapustila vladavine te in prejšnjih, predvsem levih vlad – in da bo pri tem imela podporo pomembnega dela volivcev, ki so siti kaosa, nedelovanja pravne države ter privilegijev in arogantnosti vladajoče leve oligarhije.

Št. komentarjev: 11
 1. anakonda pravi

  Kučan in bedaček Stanovnik sta napravila s tem zelo dobro dela, ko sta forsirala Opankoviča za premiera.
  Končno sta ga postavila tja, kamor spada. Namreč na spodnji del lestvice. Močno upam, da se jima bo jeznoriti Srbijanc lepo zahvalil – po srbijansko namreč. Z eno roko objeti in z drugo zariniti nož v hrbet.

 2. Manca pravi

  Če imaš za prijatelja Kućkota potem ne rabiš sovragov! To bo opankoviććć ugotovil šele po volitvah ali pa tudi ne, saj ni nabolj odprte glave. Kućko mu je škodoval bolj kot Janša. Nikoli se namreč ne bi odkrile svinjarije z elekto in sinovi, če ga nebi zatohli upokojenec forsiral.

 3. Biba pravi

  sej vsem študentom . kmetom .delavcem .upokojencem bi se mogla odpreti zavesa da nas kapitalistična podpora Kučana Jankovičča in LDS nemore pripeljati v boljšo prihodnost .Zdej dsam čakamo kaj,bodo privlekli zoper Janše Jankovič ni človek ki bi povezoval .Zato vsi slovenci in slovenke podprite program SDS ali drugijh sorodnih strank

 4. Manca pravi

  In sedaj je šel h KK mahati z repkom. To njej zelo ustreza. In ta model govori kako se ne ukvarja s politiko. Laže kot pes teče.

 5. falcon pravi

  Bivši vsakih nekaj dni menja stranko, ki jo podpira. Še dobro, da so volitve to nedeljo. Če bi bile čez en mesec, bi že moral podpirati SDS, haha.
  Pa saj ni več kredibilen, čas ga je povozil, on pa tega še ni ugotovil.

 6. murenček pravi

  Sem bil kar malo jezen na obrambnega ministra Stanovnika! Vendar pa sedaj vsi vidimo, da so se je tudi bivšemu-pretendentu za premierski stolček, začele mešati štrene v glavi. Povsem je izgubljen in brez orientacije. Je kot pacient v psihiatrični bolnišnici, potreben vodenja za rokco. Mu jo bo že Zoran dal, ko bo potrebno-brez skrbi, samo od takrat naprej bo pa tiho! Pa Turk tudi!

 7. kruhazabebce pravi

  Ljubi pederčki in lažnjivci pojdite na tole stran in verjemite prebranemu saj bo kmalu prišlo tudi ven! http://mikstone.wordpress.com/ Pa mejte svojo SDS državo sam boste pol folku moral račune polagat edino pobeg v Avstralijo bo mogoče pomagal!

 8. mudo moreno pravi

  Kruhazabebce nas imenuje pederčki in lažnjivci, ob tem pa verjame popularnemu pripovedovalcu pravljic in ljubitelju omamnih substanc.
  In pozablja, da je na tej strani najmanj ljubiteljev pedrov , proporcionalno gledano seveda. Saj ne da imamo kaj proti pedrom, enostavno jih ignoriramo ker nas ne zanimajo čudaki, ki se borijo proti naravi. Narava ima vedno prav, nategnit se je ne da in narava poštene nagradi z srečo, potomci, zadovoljstvom, goljufe pa z grenčino, jalovostjo in duševno zmedo. Ampak tko je to kle, kenede, bebo jedan, pederstvo ni nobena zasluga in dosežek in pedri umrejo brez potomcev ker narava hoče tako in tako je tudi edino prav. Ni vsak človek primeren za reprodukcijo, otroke naj imajo samo telesno in duševno zdravi ljudje, ker otrok potrebuje veliko nege, skrbi in vlaganja. Pa kdo smo mi ubogi ljudje, da se bomo borili proti tako vsemogočni sili kot je narava!

 9. Baron pravi

  Komunajzerjem gre res slabo, če spet oglašujejo blog od Kunstlja.

 10. KRISTUS pravi

  PLOJ…???
  .
  JE KOT ..goveji loj..!!
  .
  LEVICA SE VZPENJA BEDAK.

 11. nana pravi

  VSE ZA DOBER BIZNIS, VSE ZA DOBER DNAR…. tako poje Smolar, pa je to že kar nekaj časa nazaj. Tako gledajo ljudje, ki ne znajo misliti z lastno glavo in prekimavajo bežečim iz demokracije v žepkapitalizem, ki imajo geslo, PRVO MOJA RIT, ZA SVOJO SAM SE MOR´Š BORIT.Merkator ni Slovenija.Merkato je draga firma, ki izkorišča vse po vrsti, najbolj pa pridelovalce, ki jim za majhne denarje odkupujejo proizvode, nam pa “posoljeno” prodajajo.Zakaj, zato ker so še vedno v pufu, ko je Jankovič gradil centre vsepovsod in uničeval male trgovce.Prodati robo zna vsak osnovnošolsko izobražen človek, ki ima le malo žilice. Najlažje je obračat jezik pa zraven fajn zaslužit. V financah se je zverziral zato tako, da zna dobro “leva roka desni žep”.V ozadju pa “komarati”, ki mu pomagajo basat žepe, če slučajno kaj ven pade pa poberejo.Budale, nasral je tudi brezposelne, take in onake, ki mislijo, kaj bodo z njim dobili.Te modre bunde, ki jih nosijo te dni njegovi kao volilni štab ( zraven pa so vsak dan pijani ko čep ) jih bodo pokopale.Kdo bo plačal to bahato, brezvestno, brezkompromisno drhal? Odgovor je znan prav vsi.Kučan, Stanovnik, pa Bučar so potuhnjeni, pokvarjeni izdajalci in manipolatorji in diktatorji s svojimi dejanji. Zraven pa jim prekimava še Turk s svojo komunistično ošabnostjo.Naj se razjasnijo vse denarne mahinacije, razni računi po tujini PRAV VSEM. ne smo Janši.Naj se megla v Ljubljani razkadi, ljudje spreglejte vaš župan je MAFIOZA. Boste raje hodili peš, kot da bi mu rekli NE, boste požrli podražitve, ki jih ima v predalu, kot da bi mu pokazali vrata…..

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen