Odziv mag. Andreja Vizjaka na špekulacije o prodaji SIJ

8

Iz Slovenske demokratske stranke so poslali sporočilo za javnost, v katerem je odziv Andreja Vizjaka na špekulacije o prodaji SIJ.

Sporočilo objavljamo v celoti:

“Ni naključje, da se je neuraden dokument Računskega sodišča pojavil v javnosti tik pred volitvami, gre za predvolilno bombico. Prodaja SIJ je bila izjemno transparentna in tudi učinkovita. Izveden je bil mednarodni javni razpis, na katerega so se prijavile konkretno tri mednarodne družbe s ponudbami. Izbran je bil ponudnik, ki je ponudil dvakrat višjo ceno kot naslednji ter ponudil tudi zaveze po ohranitvi delovnih mest in po 300 milijonih evrov vlaganj v posodobitve oziroma razvoj SIJ do leta 2012. Sprašujem se, kaj bi bilo danes s SIJ, če družbe takrat ne bi prodali, kje bi bili zaposleni, kje posamezne družbe iz tega holdinga, koliko bi bilo investicij, če sploh. Očitek, da bi država lahko iztržila več, je smešen, saj se nihče z boljšo ponudbo ni odzval na razpis. Prav je, da se izbere ponudnik, ki ponuja daleč najvišjo ceno in najbolj ugodne zaveze tako za razvoj družbe kot za zaposlene.”

(foto: arhiv Politikis.si)

Št. komentarjev: 8
 1. ohoh pravi

  Tako ste rekli tudi o pogodbo, za oklepnike PATRIA. Računsko sodišče je tudi zapisalo, da ste v času debelih krav zapufali Slovenijo. Vi pa pravite zopet predvolilna bombica.Pošteno, pa je računsko sodišče zapisalo, da so si ženske v uradu predsednika republike neopravičeno kupile garderobo. RES, VAŠA POKVARJENOST NE POZNA MEJA.

 2. anakonda pravi

  @oh oh, ti si pa nekaj zamenjal. Kdo pa te je poslal? Stric Kučan, ali stric Jankovič?
  Veš, moške stvari še niso zate. Ko boš odrasel, se spet javi.

 3. Info pravi

  Prodaja SIJ je bila močno podcenjena in definitivno politična.

 4. lojze pravi

  Ohoh in info, če se že oglašata na odziv Vizjaka, ki je argumentiran, dajta še vidva svoje argumente na svetlo. Drugače sta provokatorja.

 5. Anza pravi

  Vizjak še danes ne ve, verjetno mu tudi nikoli ne bo jasno, koliko znanja in tehnologije o plemenitih jeklih Ravenskih železarjev so prodali skupaj s SIJ. Naši politiki so poleg Železarne Jesenice Rusom podarili še Ravne in Štore. Plemenita jekla so Ravenčani prodajali po celem svetu že pred Rusi.

 6. so what pravi

  Jaz bom saamo vprašal,kaj je z mojim denarjem ki sem ga vložil v ŽR,ko so mi premalo izplačevali plače banda jedna
  podpis mali delničar

 7. Pravicnik pravi

  Me prav zanima, kako je računsko sodišče izračunalo ceno, po kateri bi menda lahko prodali podjetje.

  Prodaja je bila transparentna, z več ponudbami in prodali so najboljšemu.

 8. Info pravi

  lojze, danes imaš argumente v drugih medijih. Ta medij pa očitno nič ne bo objavil, kako je SIJ nezakonito že zamenjal lastnika. In to že pred tremi leti??
  In da bo jasno, to so stvari, ki se jih gospoda običajno dogovori vnaprej in se pravne luknje predvidijo za spretno manevriranje…

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen