Nedostojno: Združenje Sever reklamiralo Zgagino in Šurčevo “resnico”!?

21

Na našem portalu smo že pisali, da bo na Fakulteti za družbene vede 23. novembra potekala javna obravnava – tribuna z naslovom Pravna država in trgovina z orožjem v organizaciji veteranskih združenj, med gosti pa bodo nekatera najbolj razvpita imena orožarskih afer: Mitja Klavora, Silvo Komar, pa novinarja Blaž Zgaga in Matej Šurc, ki sta nedavno izdala prvo knjigo o »trgovini z orožjem« v devetdesetih letih, ki pa ne prinaša nič novega. No, Zgaga in Šurc pa v teh dnevih še dodatno križarita po vsej Sloveniji in predstavljata to svojo “resnico”. Tako sta se 16. novembra oglasila tudi v Pokrajinski in študijski knjižnici Murska Sobota, kjer sta predstavila tako prvi kot drugi del iz njune knjižne trilogije V imenu države.

Do sem še vse lepo in prav, saj Berglund je s svojo “resnico” tudi hodil po vsej Sloveniji, rezultati njegovih “raziskav” pa so potem govorili sami zase. A da njuno trilogijo reklamira policijsko veteransko Združenje Sever, pa je najmanj nedostojno, če ne že kar nerazumno pokroviteljsko. Še več: generalni sekretar Združenja Sever Anton Pozvek je kar po mejlu pozival določene ljudi, da naj pomurske člane združenja povabijo na dogodek Zgagine in Šurčeve resnice. Tudi na svoji spletni strani je Združenje Sever na veliko promoviralo ta dogodek.  

Veliki problem je namreč v tem, da za Združenje Sever plačujemo vsi slovenski davkoplačevalci, saj to prejema za svoj obstoj tudi državni denar. Verjetno pa se vsi državljani, še posebej pa kakšni drugi veterani ne strinjajo z vsebino tega “največjega projekta preiskovalnega novinarstva na Slovenskem”, ki se je kot bi slučajno zgodil tik pred novimi državnozborskimi volitvami. 

Blaž Zgaga in Matej Šurc: Avtorja knjižne trilogije V imenu države. Ljudi pa se na njune predstavitve knjig vabi kar v imenu slovenskih davkoplačevalcev.

Foto: arhiv Politikis.si

 

 

 

 

 

 

 

Št. komentarjev: 21
 1. Ivan (janez) pravi

  Mitja Klavora, Silvo Komar in mnogi člani policijskega združenja Sever pač iz prve roke vedo, kako se je prodajalo orožje, saj so v tem poslu neposredno sodelovali. Mislili so, da je vse legalno in zakonito. Kasneje se je izkazalo, da je istočasno obstajala še paradržavna linija, ki jo je koordiniral Janez Janša in so se šli nelegalne preprodaje orožja in mastno služili. Zatorej ni nič spornega, če omenjeni povedo, kar vedo. Prav bi bilo, da bi končno javno pojasnila sporne zadeve tudi nasprotna stran. Naj pridejo 23. novembra na FDV, če imajo jajca!

 2. Klovn pravi

  Lažnivi Kljukec “zgaga” (SSKJ kdor s svojii … , vmešavanjem povzroča slabo voljo, neprijetnoti..) naj raje razloži svoje laži o ugrabitvi “pojočega majorja. Lažnivec je bil, je in bo.

 3. Manitu pravi

  Nickname ivan-janez ne nakladaj in ne nasedaj. Zgaga, Šurc in podobni so samo navadni plačanci, ki morajo po navodilih pač to goniti in goniti. Saj v tej trilogiji ni nič novega zapisanega. Samo neke domneve, namigovanja, brez enega samega dokaza, da bi se Janša s to trgovino z orožjem okoristil. Brezveze.

 4. Petrovc pravi

  Odstranjeno s strani uredništva dne 1.12.2011 zaradi groženj zoper življenje ali telo druge osebe. Z vsebino komentarja nas je seznanil Peter Avsenik iz STA, dne 1.12.2011.

 5. anti-totalitarec pravi

  ti dve rdeči kurbi imata v tem obdobju blazno krvave rdeče ritke, glede na dejstvo, da jo morajo vsakodnevno nastaviti kučanovemu klanu …………

 6. Hren pravi

  Tako je, te svoje bukve si lahko potisneta globoko u šupak in uživata še ta 2 tedna, koliko je ostalo, da bodo komunajzarji odšli iz oblasti.

 7. lua pravi

  Rdeča prasca, ki sta pljuvala po lastni državi in širila laži skupaj s svojo sprostituirano bando 571 (zahtevamo, da se ponovno objavijo VSA IMENA TISTIH NOVINARJEV, KI SO V TUJINI BLATILI SLOVENIJIO), sta za najnovejše nakladanje dobila nagrado, problem je v tem, da je bilo to v ljubljenem Beoooogradu. Tam lahko kupiš vse. Tudi nagrado! Pazita kje hodita!

 8. Faraon pravi

  Komunistične pasje trakulje nič drugega. Treba bo očistit čreva tega ljudstva.

 9. cosmo pravi

  Edini, ki je dokazano preprodajal orožje, je Kučan. O Kučanovih dogovorih s Čengićem in odkritem orožju na mariborskem letališču, Kučanova ritolizca v svoji knjigi seveda ne pišeta. Pa o Kučanovi veleizdaji, ko je JLA dovolil zapleniti orožje TO in je to zamolčal slovenski vladi, tudi ne. Največji prekupčevalec z orožjem v državi je prav murgelski mafijozo in mešalec dreka, čeprav svoje umazane rabote neuspešno skuša prevaliti na Janšo. Po njegovem je Janša odgovoren tudi za katastrofalno vlado levega trojčka. Itak. Komunisti niso bili nikdar sposobni sprejeti odgovornosti za svoja dejanja in zločine, neštetokrat zgodovinsko dokazano. Neverjetno, da del slovenskega naroda vedno znova naseda njihovim lažem. Kot recimo laži, da bo Kučanov turbo-balkanski plenilec popeljal državo iz krize, v katero nas je pahnilo prav nebrzdano ropanje Kučanovih tajkunov.

 10. Vatreni navijač pravi

  Prav zaradi udbaškega podrepništva sem prestopil k veteranom slovenske osamosvojitve!

 11. radoslav pravi

  Zakaj te svinje ne povedo čigavo je bilo orožje na MB letališču pred kamerami pokazano vsej slovenski javnosti. To in še ostalo prekupčevanje z oržjem je delo nagnusne udbaške klike ki ji načeljuje ta pritlikava podgana. Od kar se ga lahko spomnimo je Slovencem in slovenstvu naredil toliko škode, da je nebo mogoče še desetletja sanirati.Od zazlužkov od orožja in ostalih roparskih podvigov, velikokrat pa tudi iz davkoplačevalskih žepov se pa nagrajujejo in plačujejo zmazki Zgage in Šurca. Kje ste gospodje kriminalisti, pošteni tožilci in sodniki?Zagovarjati se pa morajo tisti, ki na te svinjarije s prstom pokažejo, zato je JJ v mojih očeh velik gospod in velik Slovenec.

 12. ribon pravi

  Ivančkov janez, Ustavno sodišče je reklo kaj je bla UDBA?? Bila je zločinskoteroristična org. in zdej naj ta nasledniška pankrtarija klobasa. Vsak, ki je prebral knjigo, Izdaja Slovenije lahko ugotovi, ne samo, da so s kučkotom na čelu orožje na šverc prodajal Bosancm, ampak celo v 80% razorožil SLO vojsko. A zdej bi pa ta cganarija k že 20 let svinja po Slovenij “prodajala resnico” ALELUJA!!! Pred preiskoval komisijo, ko je bil Zgagec vprašan?, če je videl dokaze pri Berglundu, ni znal druzga izplunt, kot da je omenjeni novinar dober človk. Zato Ivančkov janezk, povabi Murgelčana in naj pove o svoji trgovini, če ma jajčka??? Bljak svinjakovići !!!

 13. lubo pravi

  Odstranjeno s strani uredništva dne 1.12.2011 zaradi groženj zoper življenje ali telo druge osebe. Z vsebino komentarja nas je seznanil Peter Avsenik iz STA, dne 1.12.2011.

 14. angi pravi

  Same rdeče kurbe smrdlive, saj vam bo odklinkalo, bliža se 4.12.2011,
  potem vam pa jebemo vaše… in vas pošljemo v 3….. prokleta leva-rdeča sodrga!!!!

 15. Petrovc pravi

  PRJATLI: ko je JNA odšla, ni brez vedenja zapisala tiste preroške besede: “VRATIĆEMO SE”
  Kajti pustili so nam Trojanskega konja, Madžara (Huna) KUČANA IN NJEGOVO KAMARILO!
  BOMO Z ULICO RAZBILI TO GAMAD OD TEGA KUČANA ALI PA BO ON UNIČIL NAS!

 16. modusvivendi pravi

  Ivan (janez) pojdi te svoje panaroidne zgodbe prodajati neumnim. Dajte že nehat 20 let nabijat ene in iste bolane zgodbe. Če imate dokaze jih dajte na plano, če ne prenehajte z lažmi. Saj ima levica vse v rokah, in kup plačanih novinarjev, ki se več ali manj ukvarjajo z Janšo. Če si pač frustriran zaradi tvojih, ki bodo popušili pač ni treba tu nas s tem obremenjevati.
  Združenje Sever je pa pokazalo svoj pravi obraz, ko so za odlikovanje predlagali šefa udbe Ertla.

 17. […] Včeraj smo poročali, da sta Blaž Zgaga in Matej Šurc na policijo podala predlog za pregon zaradi zapisov na portalu Politikis.si, v katerih jima anonimni komentatorji domnevno grozijo s smrtjo. Grozili naj bi jima v komentarjih pod tem člankom: Nedostojno: Združenje Sever reklamiralo Zgagino in Šurčevo “resnico”?! […]

 18. anti-totalitarec pravi

  KDO JE peter avsenik? …..zakaj zagovarja nestrpno pisanje dveh rdečih svinj iz bande 571?

 19. anti-totalitarec pravi

  peter avsenik prepičan sem, da te ne moti pisanje rdečih svinj na udbo-dnevniku…..celo več, možno,da si med njimi, mar ne?……

 20. test pravi

  test

 21. test pravi

  Link exchange is nothing else however it is only placing the
  other person’s web site link on your page at proper place and other person will also do same in support of you.

  My web site: test

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen