Ne se šaliti: Ninamedia Jankoviću po vseh aferah namerila kar 24%!?

34

Glede na zadnjo javnomnenjsko raziskavo Vox populi, ki jo za POP TV in časopis Dnevnik opravlja Ninamedia, bo na volitvah prihodnji teden zmagala stranka SDS. Za njo bi glasovalo 29 odstotkov volivcev, na drugem mestu pa je Lista Zorana Jankovića Pozitivna Slovenija, ki bi jo podprlo 23,7 odstotka volivcev. Na tretjem mestu je Državljanska lista Gregorja Viranta, ki bi dobila skoraj 11 odstotkov glasov, slabih 10 odstotkov pa bi dobili trenutno vladajoči socialni demokrati.

Izjemno čudno je, da ta zadnja anketa Ninamedie ni niti malo detektirala zadnjih Jankovićevih afer s prikrivanjem lastništva in z domnevnimi davčnimi nepravilnostmi kot denimo Večerova anketa, ki je Jankovićevi stranki namerila vsega 12,5%. Spomnimo: samo nekaj dni se je oglasila stranka Darka Kranjca SMS – Zeleni, ki je Nikolo Damjanića, lastnika Ninamedie obtožila, da njegova agencija ustvarja javno mnenje, ne pa da ga meri.

Po podatkih ankete Vox populi bi štiriodstotni prag za vstop v parlament presegli tudi stranki DeSUS in SLS. Prva bi dobila 6,4 odstotka, druga pa 5,2 odstotka. Malo pod pragom je še NSi, ki naj bi dobila 3,8 odstotka, 2,9 odstotka bi jih dobila stranka SNS Zmaga Jelinčiča, SMS Zeleni pa bi dobili 1,7 odstotka glasov. Glede na statistične napake, ki pri merjenju nastanejo, bi se NSi morda celo lahko ponovno uvrstila v parlament.

Mimogrede, oglasil se je tudi dr. Borut Rončevič, ki je na svojem blogu zapisal (zapis objavljamo v celoti):

“Ninamedia, vsem znano podjetje za tržne raziskave, nas je ponovno, komaj deset dni pred predčasnimi volitvami, razveselilo z informacijo o podpori političnim strankam. Ti imajo dve lastnosti. Prvič, rezultati so minimalno, toda pomembno drugačni od rezultatov, ki jih ponujajo vse ostale kredibilne raziskave. In drugič, ti rezultati so natančno taki, da niso preveč privlečeni za ušesa, hkrati pa ob sicer solidni prednosti pomladnih strank obljubljajo edini možen scenarij, ki zakulisnim strategom slovenske jeseni še omogoča nadaljevanje proslule vladavine.

V čem so ti rezultati drugačni? Prvič, pokazali so upad podpore SDS, kljub temu, da jim vse druge raziskave kažejo trend rasti. Tudi ni nobenega razloga, da bi do tega prišlo. Kvečjemu obratno. Drugič, pokazali so rast podpore Zoranu Jankoviću, četudi ni spričo vedno novih razkritij o spornih oblikah poslovanja popolnoma nobenega razloga, da bi do tega prišlo. Kvečjemu obratno. In tretjič, pokazali so, da se Nova Slovenija ne bo prestopila parlamentarnega praga, znova v nasprotju z ostalimi rezultati, ki smo jih lahko videi v zadnjem obdobju in jim napovedujejo uvrstitev v državni zbor.

In v čem so ti (frizirani) rezultati pisani na kožo jesenskim strategom? Prvič, napačno pokažejo, da Zoran Janković za SDS ne zaostaja tako veliko, da bi bilo pretirano neokusno, če bi mu predsednik republike kljub drugemu mestu podelil mandat za sestavo vlade. Drugič, napačno nakažejo, da se Nova Slovenija ne more uvrstiti v državni zbor, s čimer bi SDS izgubila zanesljivega koalicijskega partnerja.

Torej majhne in nerazložljive spremembe v podpori, ki bi močno vplivale na povolilno kombinatoriko. Ker za te spremembe ni razumnega razloga in ker drugi rezultati kažejo drugače – tudi rezultati Slovenskega utripa, ki bodo objavljeni v kratkem – se seveda postavlja resno vprašanje, ali ne gre v tem primeru podobno, kot pri raziskavi Dela na začetku volilne kampanje, za instrumentalizacijo ankete. Instrumentalizacijo, katere edini namen je doseči samoizpolnilno prerokbo, ki bi pripeljala do zmage jesenske strani.”

Po vsem videnem in slišanem bi tudi Jankovićeva Pozitivna Slovenija morala biti v rangu Virantove državljanske liste, a je čud(ež)no “poletela” vse do 24% podpore med volilnim telesom.

Foto: arhiv Politikis.si

 

Št. komentarjev: 34
 1. MEFISTO pravi

  Seveda, saj je bilo že večkrat strokovno dokazano, da Ninamedia javno mnenje ustvarja, ne pa meri.

 2. roman pravi

  NSI se bo uvrstila v DZ!!!!!Kristjani ne volite SDS in Viranta

 3. Jaro pravi

  Opankarja so očitno začeli podpirati pod plačilom debelih kuvert. A slovenski narod ni nor. To je isto kot da bi v Rusiji bil predsednik vlade Čečen. Ne gre to tako zelenjadar usmrajeni.

 4. lučka pravi

  O mog Bog, kakšne je ral tal Janković danes na soočenju. Pa njegova baba je kar zamahovala, ko ga je Krčmarka malo preveč spraševala o hiši. Ampak, kakšna pša naj bo, le je poročila Jankovića. saj kakšna v redu, pametna ženska si z njimpač ne bi mazala rok. kar na bruhanje mi je šlo.

 5. noj v pesku pravi

  Jaro, imeli smo notranjega ministra s hrvaškim državljanstvom, pa smo preživeli. Ne vem kako zakaj bi bilo poreklo kogarkoli odločilno.

 6. janko pravi

  rezulati so sfejkani. Narocnik raziskav podpira levico, zato pa so taki rezultati. Vsi za sds!!

 7. Reket pravi

  jao jao a to je na Molu in v Murglah, ter bližnjem za priviligirance zgrajenem staračkom domu delal anketo?? Buće težke!

 8. Štefan Erjavc pravi

  Res noro. Virantu volivci strogo zamerijo, ker je malo preveč delal in v skladu z zakonodajo (?) je ali ni plačal dvolj davka? Jankoviću pa vse te številne malverzacije ki so dokazane radostno odpuščajo. A smo res nori, da bomo volili tega v dušo pokvarjenega Jankovića, ki je kar nekajkrat dokazano lagal in tajil lastništvo hiše itd, Pa zresnimo se že enkrat, volitve so resna zadeva!

 9. CSI-Morost pravi

  NE ME YU-gat. Za mandatarja Zorangutana. Potem pa prva preiskoclana komisija: zakaj je en sin ćelav drugi kosmat. Zakaj zna en šteti do deset, drugi pa le ponavlja: “enako kot moj brat”

 10. Letica pravi

  Banda pokvarjena. Levičarji so v sposobnosti zavajanja javnosti res neverjetni. Naredili bodo vse, samo da Janša ne bi prišel na oblast. Očitno bomo ostali zadnja komunistična utrdba v Evropi.

 11. Frenky pravi

  U ko sem včeraj uno pošast ki jo opankar drgne” čak kolk let že” vidu me je kar zrukal ma jest jo nebi pokazal javnosti ga ni dnarja pa tud z tadolgimi kovaškimi kleščami se je nebi dotikal u brrr.

 12. MEFISTO pravi

  FRENKY, tudi med volivci so na levici taki, ki imajo radi grde in stare babe.

 13. Frenky pravi

  Ja Mefisto sej vem ampak tokle grde drajsat morš bit pa že fejst premaknjen da greš v to pa da jo še okol kažeš halo!!!

 14. MEFISTO pravi

  FRENKY, saj sem vendar dejal, da so med levimi volivci tudi taki, ki to zmorejo in jih prav nič sram.

 15. Baron pravi

  Ta frka z anketami samo dokazuje, kako obupani so komunajzerji.

  V resnici pa je njihovo početje kontraproduktivno. S tem bodo zmanjšali volilno udeležbo levuharjev. in to je dobro.

 16. Mihael pravi

  Lahko pa pomeni tudi sledeče, torej, da se do teh procentov pride tudi s KRAJO, kajti pri nas je tudi to že možno. Tukaj pa Ninamedia lahko igra povsem drgačno vlogo.

 17. Trsten pravi

  Možno je da bo banda rdeča kradla glasove na volitvah.
  Ni logično, da ima lahko Zoki od Viranta toliko več glasov, saj je Zoki po medijih veliko bolj negativen kot Virant.

 18. anakonda pravi

  Kako prav je imel Janša, ko je rekel, da Ninamedia dela ankete.
  Saj se bodo zbudili 4. decembra.

  Slovenci, vsi na volitve – naš glas za SDS in Janeza Janšo.

 19. mefisto pravi

  nikoli –sds–

 20. angi pravi

  Lepo vas prosim, če tista “brezvezna rdeča-mafijska agencija -ninamedija- nekaj bruha in laže je to sneg od predlanskega, volilci bomo povedali 4.12.2011 in to šteje pa upam, da bodo volitve NADZOROVANE, ker ta rdeče-leva mafija bo naveliko kradla glasove, kar pa danes pišejo in objavljajo udbo pisuni je pa samo za na smetišče VSE JE SAMO ZAVAJANJE IN LAŽ, ker druga neznajo, pri tej srenji ni poštenja!!!

 21. MEFISTO pravi

  Koliko glasov je Damjanić ukradel Janši in jih dodal ljubljanskemu zemljiškemu prekupčevalcu in mešetarju?

 22. Krpan pravi

  Ninamedia ni vredna pozornosti, njene ‘meritve’ še manj. So pa vztrajni, da bi se človeku še zasmilili, če nebi vedel, da so pokvarjeni, kradljivi lumpi. Po 4.12.2011 bodo svoje stvore prodajali le še opankarju na MOLu, če se mu bo uspelo vrniti na župankarsko sedlo.

 23. EVROPA pravi

  vsi na volitve pa glasujte za SDS ali pa vsaj ne za “mafijca jankovića”!!!!!!!!

 24. anti pravi

  Ko ne gre drugače se pa zlažeš. Slovenci ne nasedimo temu lažnivcu in njegovim spin doktorjem s svojimi prirejenimi anketami. Če ne spregledate, da se na vsaki tiskovni konferenci ali soočenju zlaže, vam ni pomoči. Govori o megalomanskih poslih, za katere je jasno da je njih izvedba nemogoča. Kaj obljublja? Naj najprej poravna svoje obveznosti do podizvajalcev, firma Grep pa je enako Jankovič. Reva Jankovičeva. Ko ne gre z argumenti pa takoj lažna, umazana obtožba.
  Saj mora biti nekaj narobe s temi komunajzarskimi geni, sami nekarakterni, nemoralni slabiči.
  Naj počisti in uredi pri sebi doma. On pa kar na pamet očitata gospodu Janši nakup stanovanja, za katerega mu je gospod Janša takoj pošteno odgovoril, tako kot se odgovoriti mora. Ne kradejo vsi in perejo denarja v davčnih oazah. Spet se je zlagal, zatajil je lastništvo v Diagnostičnem centru na Bledu.
  Slovenci odprite oči in ne nasedajmo tem floskulam in lažem ter Jankovičevim nerealnim obljubam. Naj maha s svojim po koprivah, ne z našimi. Ali niste opazili na soočenju, da se sploh ne kontrolira, ko ni po njegovo in tak on je. Nemogoč, domišljav. Že županovanje je zanj preveč, kakšno vodenje vlade pa sploh odpade.

 25. anti-totalitarec pravi

  jaz sem že pred meseci povedal, da je opranoglavih rdečih balkanistancev 25%…tak bo rezulta mafijakovića………. niso volitve ampak popis prebivalstva…..pa sprijaznite se…….in spomnite se: ni je večje golazni kakor opranoglav , nestrpni rdeči jugić……in zato pazite se, kajti ni je bolj maščevalne zverine kakor je balkanski zorangutan……..

 26. megi pravi

  VIRANT=JANKOVIĆ BOSTA DOBILA MANJ KOT 25%.
  Janša bo sam dobil še enkrat več in bo z NSi sklenil koalicijo brez ostalih prisklednikov.
  Turek bo sicer probal mešati drek, a mu ne bo uspelo.

 27. mudo moreno pravi

  Ninamedija je agencija za ustvarjanje javnega mnenja. V času svojega obstoja so čarali, fejkali in si izmišljevali. Dorasel jim je bil le še Tošev inštitut za raziskavo javnega mnenja in izvajanje kurjih porodov.
  Je pa tudi res, kar je izjavil zadnjič eden od TV komentatorjev: “Jankoviću za razliko od Viranta afere ne škodujejo.” Volili ga bodo ljudje, ki so brez zadržkov in “moralni” tako kot on in pa tisti, ki si taki želijo biti.

 28. MEFISTO pravi

  Mediana je ta odstotek že znižala.

 29. stefani pravi

  upam, da bo zmagal janković!

 30. stefani pravi

  RE—-EVROPA says:
  25. 11. 2011 at 17:23 vsi na volitve pa glasujte za SDS ali pa vsaj ne za “mafijca jankovića”!!!!!!!!

  če je janković mafijec, potem je janez janša kriminalec!saj ga 18 jnuarja 2012 čaka sojenje na dunajao glede patrie!zato politiki janeza janše moramo reči ne.saj nam je v 4 letni vladavini dovolj pokazal kako se vodi država…državo je pripeljal do totalnega razsula, ustvaril tajkune in narod spravil v bedo in revščino!!!

 31. stafani pravi

  EVROPA says:
  25. 11. 2011 at 17:23 vsi na volitve pa glasujte za SDS ali pa vsaj ne za “mafijca jankovića”!!!!!!!!

  če je janković mafijec potem je janez janša kriminalec.18 januarja 2012 ga čaka sojenje na dunajo glede patrie.politiki janeza janše moramo reči ne, saj nas je v svoji 4letni vladani pripeljal do totalnega razsula.ustvaril je tajkune in narod spravil na beraško palico!!!

 32. stafani pravi

  a je to stran samo za janšiste???

 33. Joža pravi

  Seveda je za “janšiste”, saj je zgoeaj na 4 slikah Janša, ostali niso pomembni. Tako stanje je tudi v njegovi stranki;).

 34. ABC pravi

  Skoraj na vsaki strani slovenskih časnikov je Janković, vsak večer moramo na TV poslušati in prenašati Jankovića, prek radia kar naprej daje nauke Janković, v MOL-u ima glavno besedo Janković, volivcem neustavljivo zatrjuje, da bo postal predsednik vlade Janković … Razmišljam in se sprašujem: Ali gre za bolnika ali za bolni slovenski narod?!

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen