Morilski zemeljski plaz na jugu Italije vzel življenje štirim ljudem

0

Na jugu Italije se je zaradi močnega deževja v torek zvečer sprožilo več zemeljskih plazov, z območja pa poročajo tudi o poplavah. V plazu blizu mesta Messina na Siciliji so umrli štirje ljudje, en človek pa je bil huje poškodovan, danes poročajo italijanski mediji. Okoli 50 gospodinjstev je zaradi plazov in naraslih rek odrezanih od sveta.

Žrtve plazu so 55-letnik, njegov 25-letni sin, 24-letnica in desetletni otrok. Vsi so živeli v hišah, ki jih je odnesel plaz, poročanje medijev povzema avstrijska tiskovna agencija APA.

Na Siciliji je zaradi poplav in zemeljskih udorov zaprta železniška proga med Messino in Palermom. Poplavljenih je več krajev, promet je po poročanju francoske tiskovne agencije AFP otežen tudi na avtocesti med Messino in Palermom. Župan Messine je ukazal, naj zaradi slabega vremena danes ostanejo zaprte vse šole, prebivalcem pa svetoval, naj ne zapuščajo domov.

O težavah zaradi obilnega deževja poročajo tudi iz nekaterih drugih krajev na jugu Italije. V kraju Catanzaro v Kalabriji je iztiril vlak, pri čemer je bilo lažje poškodovanih okoli 20 ljudi. Iz Apulije pa poročajo o veliki gmotni škodi zaradi nalivov.

Močno deževje je prizadelo tudi vzhodno stran Sardinije, kjer so na nekaterih območjih šole danes zaprte.

Po ocenah okoljevarstvene organizacije Legambiente ob močnih nalivih kar 70 odstotkov vseh krajev v Italiji ogrožajo zemeljski plazovi. (sta)

*slika je simbolična 

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen