Lovro Šturm: Slovenija mora postati normalna država! Rešitev je v koaliciji pomladnih strank.

16

Nekdanji minister za pravosodje in novi predsednik Zbora za republiko Lovro Šturm si je v intervjuju za Demokracijo na predčasnih volitvah zaželel zmage koalicije pomladnih strank. Obtožni predlog proti prvaku SDS Janezu Janši pa je označil za pravni zmazek, ki ne more prestati resnega sodnega preizkusa.

Zbor za republiko je bil po mnenju Šturma v zadnjem obdobju neopažen, saj se praktično ni oglašal v javnosti. Po prevzemu mesta novega predsednika sveta bo zbor ostal odprta politična struktura za odprto družbo, ki omogoča javno razpravo in artikulacijo vrednot in programa slovenske nacionalne osamosvojitve. Svoja stališča do programov političnih strank bo zbor predstavil v torek ob 17. uri na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani, je najavil Šturm.

Sam si po predčasnih volitvah želi koalicije pomladnih strank, “ki je bila leta 2004 zmagovita, ni pa bila dovolj številčna, da bi oblikovala vlado brez pritegnitve še drugih strank”. To se je po Šturmovih besedah izkazalo za oviro pri uresničevanju skupnega pomladnega programa.

Prva naloga prihodnje vlade je po mnenju Šturma ustaviti drsenje Slovenije v gospodarski propad, narediti vse za zagon slovenskega podjetništva ter s tem ustvariti več delovnih mest in gospodarski razvoj. Slovenija mora postati normalna država, je še povedal v intervjuju.

Glede obtožnega predloga proti Janezu Janši v primeru Patria je Šturm zatrdil, da gre v pravnem pogledu za zmazek, ki ne more prestati resnega sodnega preizkusa. Pri tem upa, da sodni proces tik pred volitvami ne bo vplival na volilni izid, saj bi to pomenilo velik madež na sodnem sistemu.

Podporo nekdanjega predsednika republike Milana Kučana stranki Zorana Jankoviča Pozitivna Slovenija Šturm označuje za neprimerno, saj naj bi bili vsi predsedniki države v skladu z evropsko politično kulturo zadržani in naj ne bi posegali v politično dogajanje.

Šturm je kot pravnik obenem pojasnil, da se je minister za pravosodje Aleš Zalar premalo zavzeto lotil žgočih vprašanj na področju pravosodja. Tega po mnenju Šturma ni storil, ker je “izjemno veliko svojega časa porabil za potovanja po tujini,” za krono Zalarjevih spodrsljajev pa šteje vsiljeno novelo zakona o elektronski zemljiški knjigi.

Nemoč pravosodja pri zatiranju gospodarskega kriminala Šturm pripisuje predvsem policiji. Kvaliteto dela tožilstva bi po njegovem mnenju bistveno spremenila bolj strokovno opravljena faza preiskave v predkazenskem postopku, je še pojasnil v intervjuju za današnjo Demokracijo. (sta)

Lovro Šturm: “Prva naloga prihodnje vlade je po mnenju Šturma ustaviti drsenje Slovenije v gospodarski propad, narediti vse za zagon slovenskega podjetništva ter s tem ustvariti več delovnih mest in gospodarski razvoj.”

Foto: arhiv Politikis.si

Št. komentarjev: 16
 1. pollock pravi

  Ko pride novi selektor bo vse dugače, moralo bi biti !!!!!!

 2. Rado pravi

  Lovro Šturm,
  si kot normalnost, gotovo tudi predstavlja, kot vstop Vatikana v vse pore našega življenja! + dodatna sredstva za versko skupnost /beri: ubogo rimokatoliško cerkev/ v Sloveniji. + kurate in katehete vsepovsod!

 3. MEFISTO pravi

  RADO, zgrešil si blog.

  Oglašaj se na blogih zemljiškega mešetarja in obupanega Hanžka, kjer bodo bolj veseli tvojih neumnih modrovanj.

 4. MEFISTO pravi

  Dr. Lovro Šturm, mož prepričanja in mož dejanja.

  Mož njegovega strokovnega in moralnega formata ni na turbokapitalistični levici.

 5. MEFISTO pravi

  RADO, večina, ki bo prevzela oblast, si želi katehetov in kuratov v vsako poro.

  Tudi tebi ne biškodovala kak temeljit verouk in sveta spoved.

 6. MEFISTO-MLAJŠI pravi

  BARABA KLERIKALNA
  .
  HLAPEC
  ……………… vatikana
  .
  papeški
  ………………… pudelj
  .
  IZDAJALEC SLOVENSKEGA NARODA
  .

  HINAVEC IN GNOJNA BULA SLOVENSKEGA SODSTVA.
  .
  NEKARAKTERNI OPORTUNIST
  ………………………………………………………

 7. KRAŠEVEC pravi

  MI SMO TATOVI..

  .MI SMO TATOVI
  .
  ŽE 2000 LET..
  .
  HEHEHEEEE

 8. roman pravi

  Šturm je en navaden drekač.Leta 2008 je bil vodja volilnega štaba NSI.Delo je opravil katastrofalno in tudi po njehovi zaslugi je NSI izpadla iz parlamenta.Takšen človek,bi se potem ko so mu ljudje dali brco moral odstraniti iz politike.Gnida

 9. MEFISTO pravi

  Polpismeni Roman se norčuje iz modreca.

 10. bumbar pravi

  Mafistou kaj ti je špeh zraso ko te je Petrofc v intelektoalca povišo? Jas Petrofca kužim da ti mora vsake tolko cajta pihat na dušo. On že ve zakaj!
  Da pa Šturma- uhvati ritam, met “modrece” tišiš, to pa je prispodoba – is Kozlofske sodbe na Višnji gori…

  Pavle Zaropotaj pot Gobezelovo kiklo press

 11. ferdo pravi

  Bog nas varuj župnikov . Se vidi kam so pripeljali mariborsko škofijo. In takim tatovom, bi še moral it sveti spovedi. Pa ne govorit take bedarije “veliki MEFISTO”. Ti si te pedofile domu pelji, pa se lahko greste vaše igrice kolk se hočete.

 12. TOTI pravi

  mefisto———— JE–BEBEC.

 13. mama pravi

  PA ŠTURM JE TUDI BEBEC

 14. ola-gumi pravi

  cela ns-i je čreda bebcev.

 15. PASJI FRITZL pravi

  TOTI , OLA-GUMI , ROMAN , NASPROTI G, ŠTURMU LAHKO PRIPELJETE CELOTNO ” liberalno academijo ” pa še vi trije se jim lahko pridružite , pa se vas bo DR. ŠTURM on sam , argumentirano in dostojno otresel , da boste izpadli kot prava USRANET ! !

 16. P.oser.jem vatore v. pravi

  NAJ SE ..hipokrit
  .
  šturm

  .otrese svojih zlaganih besed –v IMENU BOGA..!!
  .
  PA BO SPET NAŠ..!!
  .
  DO TAKRAT PA JE SAMO
  .
  klerikalno pEZDE..!!

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen