Janez Janša za MMC: ne sprejemam ukazov iz Murgel! Mislim s svojo glavo.

50

Predsednik SDS Janez Janša je danes v MMC-jevi klepetalnici odgovarjal na bolj ali manj zanimiva vprašanja. Tako je denimo dejal, da se, če bo večina odločala na podlagi podtikanj, nadaljevala politika padanja iz zadnjih treh let in sledila bo tuja prisilna finančna uprava nad Slovenijo. “Mednarodni denarni sklad in Evropska komisija bosta potem določili višino pokojnine in plače v javnem sektorju, tako kot v Grčiji,” je napovedal. Na vprašanje, zakaj je tak ‘trn v peti levemu polu’, je odvrnil: Zato, ker mislim s svojo glavo in ne sprejemam ukazov iz Murgel.” In še: Tokratne volitve ne bodo kot vsake druge. Veliko je na tehtnici, in če bo večina odločala na podlagi podtikanj, potem bo cena visoka,” je še povedal Janša.

Nekatera najbolj zanimiva vprašanja in Janševe odgovore objavljamo nižje.

<xy> Janković se je glede svoje hiše zlagal tako kot pred tem Golobič. Toda kaj je hujše: laž ali sistemska korupcija z zemljišči, ki jo je uvedel v Ljubljani kot župan oziroma korupcija, ki jo je uvedel kot Ddrektor Mercatorja v sodelovanju s svojim podjetjem Elekto?

<Janez Jansa> Oseba, o kateri govorite, je razširila poslovanje Mercatorja, vendar je podjetje v 7 letih povečalo svoj dolg za več kot 4x, enaka usoda pa je doletela Ljubljano, ki je po 5 letih županovanja ZJ 4x bolj zadolžena kot je bila prej. Hkrati pa so podjetja iz kroga ali v lastništvu te osebe dobro služila tako na račun Mercatorja kot na račun mestnega proračuna. Če bi to počel kdorkoli drug, ki ni član F21, bi bil že zdavnaj v zaporu.

<gonzo> Zakaj ste tak trn v peti levemu polu, da so pripravljeni narediti in požreti prav vse, samo da se vas onemogoči?

<Janez Jansa> Zato, ker mislim s svojo glavo in ne sprejemam ukazov iz Murgel.

<bnm> Kakšno razsodbo pričakujete v primeru Berglund in zakaj se je v tem primeru sodnik odločil, da jo sporoči po volitvah, kar je verjetno tudi korektno, nasprtno pa druga sodnica nadaljuje s sojenjem pred volitvami. Gre za različne sodnike z različnimi merili?

<Janez Jansa> Gre za očitna dvojna merila. Berglund sploh ni prišel na sodišče, še manj je prinesel kake dokaze za svoje laži. Pravzaprav je bril norca iz Slovenije. Pričakujem da bo sodba v skladu s temi dejstvi.

<tz> Revija Lady je pisala, da njihovi viri pravijo, da gradite bolnico za svojo ženo v Avstraliji. Kako poteka gradnja?

<Marijareški> Ker je toliko govora o imovini g.Jankovića, me zanima tudi vaše premoženje, oziroma konkretno delež na nepremičnini v Avstraliji.

<Janez Jansa> Ta zapis je čista laž. Nobene imovine nimam ne v Avstraliji niti kje drugje v tujini niti nimam nobenih načrtov, da bi kakorkoli posloval v tujini. Urejamo si nov dom na Štajerskem, zanj odplačujem 170.000 € hipotekarnega kredita in kljub dvema solidnima plačama v družini ne ostane veliko za kaj drugega.

<1234> Kako boste reagirali glede večnega podtikanja afer, ki vam jih podtikajo že od obdobja osamosvojitve. Vekomaj to ne bi smelo trajati…

<Janez Jansa> Kdor nima programa in ekip, ki bi jih lahko ponudil volilcem v prepričljivo izbiro, ta se loteva podtikanj in afer. A tokratne volitve ne bodo kot vsake druge. Veliko je na tehtnici in če bo večina odločala na podlagi podtikanj, potem bo cena visoka. Nadaljevala se bo politika padanja iz zadnjih treh let in sledila bo tuja prisilna finančna uprava nad Slovenijo. IMF in EK bosta potem določili višino pokojnine in plače v javnem sektorju, tako kot v Grčiji.

<K_ris> V vašem programu predvidevate kar nekaj davčnih olajšav, ki se nanašajo predvsem na premožnejše in podjetja. Ker je znano dejstvo, da je zamik med ukrepi in prvimi opaznimi rezultati dolg vsaj 18 mesecev, pogosto pa je celo daljši, me zanima, kako nameravate nadomestiti izpadle prihodke proračuna, ki ima že tako krepko luknjo? Lahko zatrdite, da se, če boste postali premier, v vašem mandatu DDV ne bo zvišal?

<Janez Jansa> Višji davki za gospodarstvo pomenijo manj delovnih mest in obratno. Razbremeniti nameravamo delo in ne bogate. Bogati ne živijo od plače. Rezerve pri prihodkih so možne z obdavčitvijo finančnih transakcij (prihodek na letni ravni cca. 230 mio€), razlik v ceni zemljišč ob spremembi namembnosti in luksuza. Predvsem pa je treba poceniti delovanje države in začeti varčevati pri sebi. Funkcionarji morajo dati zgled, od tod naš predlog za 10% znižanje plač vsem funkcionarjem in kasnejša vezava teh plač na rast standarda. Če bom jaz vodil naslednjo vlado, bodo plače ministrov in državnih funkcionarjev vezane na standard ljudi. Če bo rasel, bodo tudi njihove plače rasle, če bo padal, bodo padale tudi njihove plače.

Janez Janša: “Zato, ker mislim s svojo glavo in ne sprejemam ukazov iz Murgel,” v odgovoru na vprašanje, zakaj je tak trn v peti levemu polu.

Foto: arhiv Politikis.si

 

 

Št. komentarjev: 50
 1. Slikar pravi

  Bravo JJ!

 2. lučka pravi

  Kakorkoli, čEtudi se s čim ČASIH ne strinjam ( npr, da je g. Janša na sojenju enkrat ni hotel usesti), je najboljše kar ponuja SLO politika. Dokler bo tako je moj glas in glas moje družine glas za JJ in SDS!

 3. modusvivendi pravi

  Moraš biti pa res že bolan, da si izmisliš to z Avstralijo. Saj ni panike. Tisti, ki to trdi, naj da na mizo listinske in druge dokaze. Kje na Avstraliji ima nepremičnino, naslov, sliko hiše (google map) in pogodbe s podpisi Janše ali slamnatih mož. Skratka psihopati, ki ne vedo, kaj bi se še izmišljevali in kakšno laž bi še uporabljali.

 4. narobupreživetja pravi

  Največji uporabnik podtikanj, prevar in izigravanj govori o podtikanju. Samo nihče ga še ni preganjal zaradi tega. Ima pa dosti ostalih zadev na sodišču in mimo njega. Največji negativec med politiki je, pa bi še vedno rad bil premier. Vedno je in vedno bo poskrbel samo zase in svoje ozki krog, za ostalo SLovenijo mu je pa popolnoma vseeno in zato na obroke umiramo že sedmo leto.

 5. anakonda pravi

  Lučka, nihče ni popoln, jaz nisem, ti nisi, pa tudi JJ ni popoln. Vendar ni to, kar dela leva opcija, ki ga že več kot 20 let preganja.
  Saj niso sodstvo, Kučan, Stanovnik, Pahor in vsi ostali nič boljši, kot je bila fašistična srbo-vojska. Oni so s preganjanjem začeli in slovenska komunistična banda nadaljuje.
  To je dejstvo. JJ je v prvi vrsti človek z vsemi svojimi pravicami, komunisti pa ga teptajo. Zato lahko brez slabe vesti voliš SDS in Janšo. Tudi jaz jih bom volil. To so naši. Ostali so že zločinci glede na to, kar delajo.

 6. anti pravi

  Malo za obuditev spomina. Naj se začne pri letu 1988, v Mercator Investi. Tam je bil Jankovič direktor. Od takratnega SIS-a za izgradnjo Ljubljane je že takrat dobil 300 mio. din, za obnovo Cukrarne. Kam je šel denar? Na Cukrarni so okrocali omet, demontirali okna in prekrili streho. Kaj pa dokončna obnova? Še danes je Cukrarna v enakem stanju kot l. 1988. Oziroma je še nevarnejša, saj so morali zapreti cesto ki pelje mimo, ker je gibanje ob Cukrarni smrtno nevarno.
  Poslovne prostore so imeli v sedanjih prostorih Electe. Lepa lokacija, koliko je plačal za luksuzno opremljene prostore in ali je to plačal kar z razliko denarja, ki mu je ostala, ker ni dokončal del na obnovi Cukrarne. Možno pa je tudi, da je bil ta denar štartni kapital za vse njegove današnje »podvige«,
  Zdaj pa ponovno troši nove zneske davkoplačevalskega denarja, saj bo Cukrarno zopet urejal, mimo speljal most, ki je bil itak v planu pod županjama, vendar nista imeli podpore v Kučanu in NLB, da bi Občina Ljubljana prejela sredstva za izgradnjo. Takrat je bil predsednik Mestnega sveta zdajšnji direktor Energetike Ljubljana Hrvoje Drašković (se še spomnite afere s SIB banko). Županja pa je bila življenska sopotnica tov. Zemljariča.
  Seveda so kakršni koli postopki okrog tega zastarali. Vendar naj se ve, da se njegova »managerske sposobnosti« niso začela včeraj, temveč že v času pred osamosvojitvijo in da so ga že takrat podpirali, današnji stari lobiji, takrat so se imenovali »pošteni komunisti«. Ki so lepo načrtovali svojo bodočnost in so že takrat vedeli kako bo izgledala poštena privatizacija. Seveda so računali tudi na razpad države. Bojim se bogatih komunistov, saj v življenju še nikoli nihče od njih ni dvignil več kot 5 kg, zato tudi delajo z denarjem, kot cigan z mehom, saj ga niso prigarali,kot večina Slovencev.
  Mislim, da družina Jankovič le ni tako bogata kot se govori. Menim, da jih je kriza dodobra prizadela, sami krediti se morajo vrniti, tega pa ne bodo priznali. Ata se bo lepo podal v politiko, dobil bo imuniteto, ki pa mu upam ne bo pomagala. Bilo bi fino, da tov. Jankoviča odgovori na vprašanje ali ima on ali Eleckta kakšen delež v podjetjih: Gradis G, Sektor beton, Energoplan, CPL asfalti, to so namreč dvorni izvajalci del mega projektov v Ljubljani, vsa pa so gradbena podjetja v krizi in graditelji Stožic. Na vseh javnih razpisih so naj. In oni brez dokazov obtožujejo vse, ki niso njihovi. Vsi po vrsti bi v pravni državi že prihajali iz arestov, Kučanovo pravosodje pa jih pri nas gleda kot poštenjake. Zdaj je še Tošiću prodal lokal v Ljubljani, kako,kje je kdo, ki je zadolžen za pranje denarja.
  Moj sosed pravi, da raje voli Strojane kot Jankoviča . S tem se strinjam.

  Le tako naprej gospod Janša, Slovenci, kateri smo domoljubi, tako kot vi, stojimo za vami. Imate našo podporo, saj vam zaupamo, kot smo vam vsa leta. Edini ste, ki se ne da Kučanu in njegovi kamarili. Prav je tako, na volitvah pa zmaga z absolutno večino SLOVENSKIH strank. Šampanjec je že danes na ledu.
  Seveda bom volil g. Janeza Janšo.

  Le tako naprej gospod Janša, Slovenci, kateri smo domoljubi, tako kot vi, stojimo za vami. Imate našo podporo, saj vam zaupamo, kot smo vam vsa leta. Edini ste, ki se ne da Kučanu in prav je tako, na volitvah pa zmaga z absolutno večino SLOVENSKIH strank.

 7. Slikar pravi

  SDS is the best!

 8. bebec mefisto pravi

  TA DIKTATORČEK
  —BARABUN–
  janez janša–!!!!!!!!!
  .
  MISLI Z SVOJO GLAVO–????
  .
  .
  .
  .Ne ga lomit –nismo vedeli
  ………………………………………………… da je njegova kurčeva glava tako–sposobna–!!???

 9. Danilo pravi

  bebec mefisto: to primitivnost si erbal iz Murgel? Ali se ti možgani čisto kisajo sedaj ko vidiš, da bodo tvoji rdečkarji mogli za zelo zelo dolgo spokati iz oblasti.

 10. MEFISTO pravi

  Pa je nasproti velikemu Mefistu res pravi bebec, če ne še kaj hujšega.

  Tu ni pomoči, ker je šolanje končal v “oslovski” klopi.

 11. Rado pravi

  Najnižja točka Janševe vladavine 2004 – 2008 je bila takrat,
  ko je dovolil da so domačini pregledovali policijske avtomobile.
  /afera Strojan/.
  Čisti podn!

 12. anti-totalitarec pravi

  hahahaha verjamem, da je rdečim nestrpnim in nazadanjakim svinjam z udbo-dnevnikom v roki tako blazno moteč…..hahahahahahahah

 13. anti-totalitarec pravi

  hahahaha verjamem, da je rdečim nestrpnim in nazadanjaškim svinjam z udbo-dnevnikom v roki tako blazno moteč ….. ….hahahahahahahah…ampak, da ne bo dvomov, če bi bil žerjal vodilni med konservativci ali pa kdorkoli drug, bi te iste balkanske nestrpne in nazadnjaške rdeče svinje sovražile pa njega….tako so vzgojene tako se obanšajo…….rdeče svinje pač, balkanske pa še posebno…….

 14. MEFISTO pravi

  Zelo pomembno!

  Po javno mnenjski anketi Večera vodi SDS z 21,3% pred Pozitivno Slovenijo z 12,5 % in Virantovo državljansko listo s 6,9 %.

 15. Petrovc pravi

  UREDNIŠTVU POLITIKIS.SI: prosim vas, v imenu vsaj treh komentatorjev na vaših straneh, da najprej vljudno opozorite gospoda, ki se javlja pod imenom: “bebec mefisto!”, da s tem TAKOJ preneha, sicer mu onemogočite dostop do vašega portala! Kar je preveč, je pač prerveč, take primitivnosti si ne smemo dovoliti, sicer ne bo meje in padli boste na nivo preminulega spletnega portala “vest.si”, kjer se piše samo še o fekalijah! Takim barabam, ki ne zmorejo z pametjo, pa z norčevanjem iz imen, NI MESTA NA NOBENEM PORTALU!!!!!
  Mefista tudi sam osebno poznam! Gre za izjemno predanega, Slovenstvu, človeka, intelektualca in mirnega razpravljalca z taktom in mero! Skratka, človeka z veliko začetnico! Tu pa se bo nek pobalin norčeval neokusno, nehigiensko in do skrajnosti panslovansko!

 16. MEFISTO pravi

  PETROVC, je mogoče, da sta Kučan in Janković v ožjem sorodu?

 17. Petrovc pravi

  PA ŠE TOLE: vsem, ki ste, ki smo, ven in ven popljuvani za desničarje!
  Matematično, izhajajoč iz terminologije, gledano je desničarstvo to, ki temelji na tradiciji in vrednotah! Levičarstvo pa je ČISTI AVANTURIZEM, brez vsakih korenin! Desnica prisega na statistične meritve in se na osnovi podatkov matematično numerično po metodi forecasting, odloča za jutri! Levica je zablojena pijana drhal v vaški krčmi, ki razgraja, pije na tuj račun, spravlja na kant domačijo očeta in se po vsem tem pijano prekucne v jarek

 18. yebiwetter pravi

  SPOŠTOVANO UREDNIŠTVO

  pridružujem se Petrovcu, ne dovolite , da si nekdo prilašča nick sokomentatorjev, od uredništva zahtevam javni poziv , DA OPOZORI T. Z. BEBCA ……

 19. Slikar pravi

  Ravno zato je tako nevaren rdečemu škratu.

 20. Petrovc pravi

  Mefisto: okrog tega je kar nekaj teorij! Fakt je, da je bila družina Kučan izgnana, med vojno v Srbijo in je živela pri družini Janković!
  In vrnili so se z Milanom!
  Jasno, lahko je tako ali drugače, tu ni moč trditi z zagotovostjo nič!
  Toda fizonomija Milana in Zorana sta si popolnoma podobni!
  Morda isti oče?

 21. Slikar pravi

  Petrovc, odlično povedano!

 22. Rogerg pravi

  @Mefisto, Je mogoče, da sta Kučan in Janković v ožjem sorodu?Ja, sem preveril ob nedavnem zadrževanju v Ruandi, in izvirata iz iste gorilje družine.

 23. Slikar pravi

  Levičarstvo je umska motnja, sicer ni genetsko pogojena ampak je čista oblika nevroze.

 24. Petrovc pravi

  PA ŠE TO: kar je v celoti podobno obema, Kučanu in Jankoviču! Morda bi lahko kar rekli: Janković Milan in Janković Zoran! Pošteno, v spoštovanju do njunega očeta!
  Kajti Kučan, krušni oče je odšel, v Srbiji, v partizane, kjer je padel.
  Oče Zorana pa je bil doma in skrbel za ženske!

  OBA: imata iste poteze: do skrajnosti maščevalna, do skrajnosti izprijena, do skrajnosti špetirmoherska, do skrajnosti cinična, do skrajnosti lažnjiva, do skrajnosti brezobzirna, do skrajnosti koristoljubna!
  DEFINITIVNO TO NI LASTNOST KORENIH SLOVENCEV!
  JE PA TO LASTNOST SRBOV, NAJBOLJ ODPADNIŠKEGA PLEMENA V EVROPI!
  Iz tega izhajajoč je moč potegniti paralelo, Janković Milan je Srb!

 25. anti pravi

  Jankovič deli letake po Ljubljani.

  Enega ponudi Cigotu in ga vpraša:

  “Si ti iz moje liste -Napredna Slovenija-?”

  “Ne, ne, jaz sem čisto majhen lopov

 26. janez pravi

  Petrovc ne prbiji !!!

 27. SD pravi

  Petrovc, ti si NACISTIČNI SMRDUH!

 28. angi pravi

  BRAVO JANEZ JANŠA, NI BOLJŠEGA V SLOVENIJI IN V EVROPI,

  BRAVO, BRAVO IN TAKO NAPREJ!!! SDS IN JANEZ JANŠA SUPERRRR!

 29. EVROPA pravi

  Pa kateri idioti hodijo poslušat tisto “murgelsko kroto” propadejo in izgorijo, kot suh papir, to so sami barabini in ničvredneži!!!!!
  Janezu Janši ni treba gledat po lopovih, ker ti niso pošteni in neznajo druga kot krast.
  Janez Janša je POŠTEN, DOMOLJUB, SPOŠTOVAN KAMOR KOLI

  POGLEDAMO GA CENIJO IN GA IMAJO RADI, KER VEDO, DA JE

  ČLOVEK Z VELIKO ČRKO IN PREDVSEM PRAVIČEN, zato ga bomo

  volili, JA ZA SDS IN JANEZA JANŠO!!!!!
  =======================

 30. Mihael pravi

  Kar se tiče ugibanj o Kučmanu………………….zagotovo je žid, kar kaže tudi njegova fizionomija, drugače pa ne kontaktira z nikomur, ki ni iz Izraela ali njegov podanik. Jankovič je pa na isti osnovi, samo ,da so se geni premešali z Romi. Saraorci je naselje z židi in Romi.

 31. dern pravi

  Drugače je pa Slovenija že v bankrotu, čaka se le še na volitve. Torej, če zmaga JJ bo vse v kratkem znano, če pa ne pa židovsko plenjenje do zadnega ficka.
  ps: mislim, da phurja, kučmana, križaniča ne bomo več srečevali na tržnici. Mogoče le še v oklepnem vozilu.

 32. udbovc pravi

  Niso vse stvari takšne ,kot izgledajo. Kot niti ne veš, kje je nastavljen krt. Ne zaupaj niti tistemu, ki čutiš, da je tvoj medij. Karb je še kar nekaj, pa …………………………več v kratkem.

 33. Mihael pravi

  Aja, da ne pozabim, tja so imeli vstop tudi tisti Srbi, ki so prišli navzkriž z zakonom, vsekakor, njihovi odpadniki, ki so bili sramota za Srbe,

 34. bumbar pravi

  Nisn jas začeu. Ampak toti antropološki ausdruki so me zrajcali. Ko sn v Glogofci na Kosovem karžle v šumi nabiro sn srečo enega Šiptara ko je biu vun vrezan Janša. Ker sn blont se me je kuj fstrašo, da sn neki vanzemaljac. Slovenac “ta čipša” ti gljivu nabijem. Sn mu poveo da poznam eniga Slovenca ko ma glih taki fris te pa sma šla na Pečki pir.

  Burek danes ni peč ne dela sploh press

 35. MEFISTO pravi

  In BUMBAR celo misli, da je duhovit!

 36. MEFISTO pravi

  Prijatelja, PETROVC in YEBIWETTER, hvaležen sem vama za podporo ob kraji mojega imena.

  Sam seveda tega ne jemljem kot tragedijo.

  Nek duševni revež si je pač želel biti podoben velikemu in večnemu MEFISTU, pa si je sposodil njegovo ime.

  Ker mu je iz mladosti še ostalo nekaj dobre vzgoje, je Mefistovemu imenu dodal še zanj značilno in neizbrisno lastnost, da je bebec (tepček), kar ga ob dejstvu, da se šele uči govoriti in pisati, nedvoumno loči od pravega Mefista.

 37. MEFISTO pravi

  BEBEC je v preteklosti posloval z več imeni.

  Med ostalim je bil tudi že zaničevan Partizan.

 38. Kovac konja kuje pravi

  Mercator

  Ljubljanski posli
  Ljubljana- Nilson: V letu 2005 je Mercator plačal 40 milijonov tolarjev podjetju Nilson, d. o. o., za inženiring in ureditev okolice območja ŠP 1/3 Ljubljana. Dokumentacija v zvezi s poslovanjem s tem podjetjem ni popolna. Nilson je majhno podjetje, ki je leta 2005 skoraj 40 odstotkov dohodka ustvarilo v poslovanju z Mercatorjem in je v 100-odstotni lasti podjetja Gamil, d. o. o., in posredni lastnik 80-odstotnega deleža SM Savinjska, d. d. Trade company, ki je Mercatorjev tekmec.

  Provizije
  Niš – Facim Limited (Ciper): Pogodba z dne 23. 6. 2005 med Mercatorjem (podpisan je Janković) in Facimom Ltd s Cipra, ki ga zastopa Boris Milevoj. Predmet pogodbe je, da bo Facim Ltd v Srbiji in Črni gori za Mercator uredil gradbeno dovoljenje; do 23. 8. 2005 naj bi pridobil gradbeno dovoljenje za graditev Mercatorjevega centra v Nišu. Facim Ltd naj bi za to prejel 100 tisoč evrov. Mercator je znesek plačal takoj, čeprav bi morala stranka del plačila prejeti šele po zagotovitvi gradbenega dovoljenja. Tega še vedno ni.

  Kragujevac
  Kragujevac – Alpina T.U.Š.: Pogodba 2. 2. 2005 med Alpino T.U.Š. In Mercatorjem. Predmet pogodbe je zagotovitev vseh potrebnih dovoljenj za graditev trgovskih centrov na lokacijah “Aerodrom” in “ Jezero” v Kragujevcu. Pogodbena vsota v višini 70 tisoč evrov je bila plačana v polnem znesku, čeprav gradbeno dovoljenje ni bilo zagotovljeno, graditev je načrtovana za leto 2009, lokacija za Mercator ni več zanimiva.

  Posli z Electo

  Vrhnika Hrib: Na območju Vrhnike Hriba je Electa kupila zemljišče od Mercatorja, na njem zgradila trgovski center in ga skupaj z zemljiščem prodala nazaj Mercatorju. Predpogodba za nakup celote med Mercatorjem in Electo je bila sklenjena isti dan kot pogodba za prodajo zemljišča Electi. Prodaja zemlje s strani Mercatorja Electi ni bila v skladu z Mercatorjevimi delovnimi navodili in ni bila del strategije odprodaje; opravljena je bila po knjižni vrednosti in brez uradne cenitve. Mercator je gradnjo plačal vnaprej, Plačila vnaprej pa so bila opravljena, graditev pa se je zavlekla za eno leto.

  Objekt v Podpeči: 23. aprila 2003 sta Mercator in Electa sklenila predpogodbo o nakupu poslovnih prostorov. Stranki sta se dogovorili, da bo 40 odstotkov vrednosti transakcije plačanih v roku 8 dni od podpisa predpogodbe, preostalih 60 pa v enakih zneskih z izjemo zadnjih 10 odstotkov, ki bi bili plačani ob dokončanju gradnje. Mercator bi do 25 odstotkov vrednosti plačila lahko izplačal v obliki Mercatorjevih voucherjev za gradbeni material. Revizorji ugotavljajo, da vodstvo Mercatorja tudi pri tem projektu ni upoštevalo lastnih navodil, Electa pa ni poskrbela za vsa poroštva, ki jih je zahtevala pogodba. Tudi v tem primeru je prišlo do več kot enoletne zamude pri dokončanju in izročitvi zgradbe, za kar pa ni bil sklenjen noben dodatek k pogodbi, prav tako Electa za zamudo ni plačala zamudnih penalov. Tudi v tem primeru je Mercator gradnjo plačal vnaprej.

  Objekt v Krškem: Mercator in Electa sta 6. julija 2005 podpisala predpogodbo o nakupu poslovnega objekta za 965.250 evrov. Tudi v tem primeru vodstvo Mercatorja ni upoštevalo lastnih navodil, prav tako ni dokazov, da bi Electa priskrbela vsa v pogodbi zahtevana poroštva. Nakup poslovnih prostorov ni bil niti vključen v investicijski plan za leto 2005. Electa je na zahtevo Žige Debeljaka avgusta letos vrnila avans z obrestmi vred.

  Grosuplje štev. 1: Primer Grosuplje številka 1 se nanaša na nakup trgovskega centra Grosuplje. Mercator je plačal gradnjo vnaprej, pred tem pa ni upošteval internih navodil o izbiri izvajalca. Tudi v tem primeru je Electa nepremičnino izročila z zamudo, hkrati pa Mercatorju zaračunala dodatnih 25 milijonov tolarjev za stroške, ki v pogodbi niso bili predvidevani.

  Grosuplje štev. 2: V tem primeru je šlo za razširitev trgovskega centra Grosuplje. Vodstvo Mercatorja ni spoštovalo internih pravil, naložbo je potrdila samo uprava, drugih ponudb niso iskali. Tudi v tem primeru je Mercator Electi plačal več kot 70 odstotkov vrednosti ob podpisu predpogodbe.

  Modiana in Intersport Grosuplje: Mercator je za omenjena projekta 9. 6. 2005 objavil razpis, nanj pa se je prijavilo po pet družb za vsak projekt. Prvotno ponudbo Electe so nato dvakrat popravili – 30. 6. in 12. 7. 2005 – in na podlagi najugodnejše ponudbe izbrali Electo. V skladu z informacijami, ki so si jih pridobili revizorji, je edino Electa dobila možnost, da popravi ponudbo. Na vpogled so prejeli tudi fakture s priloženimi dokumenti, ki nakazujejo, da so bila dela izvajana že julija 2005, to je pred podpisom pogodb (te so bile podpisane avgusta 2005). Tudi v tem primeru Mercator revizorjem ni mogel predložiti dokazov, da je Electa priskrbela zahtevana poroštva.

 39. anti pravi

  Kovac konja kuje says:
  Je še kakšna lepa zadevica za objaviti, naj se ve kakšen je Kučanov Superman.
  Daj tole malo razmnoži po forumih.

 40. PASJI FRITZL pravi

  JAZ SEM PRED MESECI SLIŠAL , DA GRADITA BOLNIŠNICO ABU-DABIJU ! DA JE BIL BAJUK , kot bi se temu reklo pri nas, direktor “družbene prehrane ” v PARIZU , da ima g. RODE dvoje otrok itd…. KAJ VSEGA SO ZMOŽNI TI UDBOVSKI PROPAGATORJI !

 41. bebec mefisto pravi

  pisuni
  ………… na tem kvazi–intelektualnem portalu

  ..ki verjetno onanirajo
  ……………………………….. ko berejo –SAME SEBE–
  .UPRAVIČENO ZAHTEVAJO ODHOD VSEH DRUGIH..!!???????????
  .
  samo tako bomo ohranili čisto raso
  ………………………………………………–DESNIČARSKIH PISUNARJEV–
  .KI SO PO BEBČKU petrovcu–edina kvalitetna sodrga na planetu..??
  .
  ja desnica—ZAROLANI V SVOJE KOŽUHE IN KUPUJOČ DELNICE ..IN prirejanje–!! BANČNIH SISTEMOV ZA SVOJE..!!NAMENE.
  .
  IN KO PRIDE KDO NASPROTI –LOP- PO NJEMU..!!
  .
  desničarji ste bili–boste–
  .VEDNO SAMO TATINSKA DRHAL..!!
  …………………………………………….

 42. MEFISTO pravi

  Kako je mogoče, da se zgodi Bebcu v enem samem stavku toliko slovničnih napak, da jih je več kot črk.

  Morda pa ima samo partijske tečaje.

 43. heheheeeee pravi

  butasti mefisto..
  …………………………..povej koliko napak je v :

  heheheeeee..?

 44. Baron pravi

  Pisanje, ki ga producira “bebec mefisto”, je dokaz, da so komunajzerji izgubili živce.

  V bistvu s tem dela uslugo demokratičnim silam, saj komunajzerjem zbija volilne točke, ker se volivci vedno bolj osveščajo glede primitivizma komunajzerjev.

 45. Frenky pravi

  No sej res kera roka je že tapridna in funkcionalna pri večini človeštva leva ali DESNA !!!!???

 46. Frenky pravi

  Ja sem pozabu napisat da je tudi talepa kakor so rekli včsih tastari ljudje!!

 47. Joža pravi

  325.000 (stanovanje na Mesarski)+170.000 € na Štajerskem=520.000€ Moram živeti še 2x, da bom to zaslužil s solidno plačo.
  Lopovi niso samo še tisti politiki, ki še niso v parlamentu;)

 48. mefisto..idrija pravi

  BUTASTI..frenky..!!!!
  .
  AMERIČANI,……. PRISEGAJO NA LEVOROČNE
  .
  NAJRAJE TUDI PIŠEJO Z LEVO–!!
  .
  .
  .desničarji so primitivni
  ………………………………….. in nazadnjaški. ..!!

 49. Frenky pravi

  Lejga lejga fasilfikat Mefisto…idrija se je pametno oglasu a levica tista je taprava a tud z to kradeš????

 50. 2 pravi

  Hi there! Someone in my Myspace group shared this site with
  us so I came to look it over. I’m definitely loving the information. I’m bookmarking and will be tweeting this to my followers! Fantastic blog and excellent design.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen