Janez Janša: SDS ima pripravljene rešitve glede interventne zakonodaje!

18

Ob robu volilne konvencije v Postojni, kjer so se predstavili kandidati in kandidatke SDS za poslance in poslanke, je predsednik SDS Janez Janša spregovoril tudi o interventnem zakonu.

Pojasnil je, da sta razloga, zakaj v SDS nismo podprli interventnega zakona dva. Dejal je, da bi zagotovo bilo potrebno trajno za čas krize zamrzniti funkcionarske plače, »kar bi se lahko predlagalo v posebnem zakonu in tega sindikati sigurno ne bi preprečevali. Ko pa gre za omejitve proračunskih izdatkov, ki zadevajo socialne partnerje, pa je potrebno z njimi doseči vsaj nek okvirni dogovor. Brez tega se zakon zelo verjetno sploh ne bi mogel uveljaviti, ker bi ga lahko nekdo ne z referendumom,  ampak že s sprožitvijo referendumske procedure zavleče postopek toliko časa, da bo prvi januar 2012 tukaj in takrat zastavica pade. Neke rokohitrske poteze se tukaj lahko zelo maščujejo,« je dejal. Na očitek dr. Pavla Gantarja, da gre SDS za prestiž, pa je odvrnil, da gospoda Gantarja, ki verjetno ne bo v naslednjem parlamentu, ne skrbi, kaj bo glede interventnega zakona. »Mene pa zelo skrbi, kaj se bo dejansko dogajalo po 1. januarju in kaj se bo dogajalo po 4. decembru. Nekateri mislijo samo do 4. decembra, tisti, ki vemo, kaj Slovenijo čaka, pa mislimo tudi naprej.«

Pojasnil je, da ima SDS pripravljene rešitve glede interventne zakonodaje, »vendar z njimi ne mahamo v javnosti, ker si ne želimo zapirati manevrskega prostora, dokler se ne usedemo s socialnimi partnerji in skušamo doseči dogovor.« Po njegovem mnenju je preglasovanje in forsiranje zgolj skrajna možnost, »ki pa lahko predstavlja zaletavanje z glavo v zid, kot je bilo tudi pri takoimenovanih pokojninskih in ostalih reformah, če to pač ni usklajeno s socialnimi partnerji. Rešitev, ki zadevajo večino slovenskega prebivalstva, pač ne moreš sprejemati mimo njihove volje.«

Konkretneje o predlogih predsednik SDS ni spregovoril, ker »ne želimo zapirati maneverskega prostora. Ne želimo mahati s številkami vnaprej. Najprej se bomo o tem pogovorili s socialnimi partnerji, je pa jasno, da je potrebno za čas dokler ne bo nova vlada pripravila rebalansa proračuna za naslednje leto, v bistvu proračunske izdatke zamrzniti najmanj na ravni, na kateri so danes.«

Poudaril je tudi, da srečanje s sindikati, ki ga SDS načrtuje v novembru, ne bo predvolilno srečanje. »To bo srečanje za čas po volitvah,« je dejal.

Janez Janša: “Nekateri mislijo samo do 4. decembra, tisti, ki vemo, kaj Slovenijo čaka, pa mislimo tudi naprej.”

Foto: arhiv Politikis.si

Št. komentarjev: 18
 1. as pravi

  JJ pravi da ima rešitve za krizo vi isti sapi pa dodaja da se boji refereduma. Komaj čakam da zmaga na volitvah pa par referendumov pa da vidimo koliko se bo nosil z njimi.Sigurno ne bo več tako samozavesten kot se sedaj predstavlja.Moje mnenje je da se ta vlada ne bo obdržala 2 leti.

 2. mudo moreno pravi

  Edini ki ima program, solidno stranko in ne “na vrat na nos zbrane fante in dekleta z vseh vetrov”,se resnično zaveda blata, v katerem je trenutno Slovenija in mu je jasno, da nas ne bo rešila gradnja stadionov in lomastenje po življenskem standardu ampak ustvarjanje novih, proizvodnih delovnih mest. In ustvarjanje izšolanega kadra, ki bo to proizvodnjo lahko tudi vodil .BDP in profita ne moreš proizvajati z ljudmi, ki so se šolali na FDV, FF, pravu, ekonomiji, AGRFT-ju…
  Referendum je najbolj neposredna oblika demokracije, zato naj tisti s 40.000 podpisi ostane. Naj pa se ukine tisti, ki ga sprožijo lahko 3 poslanci, ki so slučajno nekega dne vstali z levo nogo. Ali sindikati, ki jih vodijo senilni fosili.

 3. lua pravi

  Edini kandidat za prvega ministra ne samo evropskega, temveč tudi svetovnega formata in daleč edini, ki se lahko uspešno spopade s Pahorjevo polomijo, ki bo zaznamovala kakšne 3 generacije Slovencev, je Janez Janša. Vsi ostali so v primerjavi z njim karikature.Je pa Pahorček končno pokazal svoj pravi , ortodoksno zadrt komunajzarski obraz. Tudi njegova maska je padla.Kako veselo je goljufal z videzom narcisoidnega odpetega dvornega norčka. V resnici ga je bila samo poblaznela oblastniška strast, za katero je zakockal državo, za katero je bil pripravljen narediti vse. Poraz ga je tako zdelal, da je končno postal on ON. Poglejte si ga! Od besa ga bo razneslo! Za vse pa je seveda kriv kdo drug kot Janez Janša. Edini, ki ga iz obupa vleče iz naftalina je močno zaskrbljena banda 571, ki iznenada odkriva neke njegove nove “kvalitete”. Čudovito bo videti rezultat SD-ja 4. decembra.

 4. as pravi

  Lua [svetovnega formata] te prosim ne žalit strokovnjakov.JJ je vodil državo v času EU razcveta in takrat je bil čas za spremembe in varčevanje kar on ni storil ker je nesposoben in neznačajnež . Zato je tudi na naslednjih volitvh pogrnil kot povožen miš. Še eno vprašanje Lua kdaj gospodinja varčuje z moko ko je žakelj poln ali ko je prazen?

 5. ribon pravi

  S prvim se ne morem strinjat, Z ostalima dvema pa definitivno. O prepotentnežu, ki se vidi edino na premjejskem stolčku je škoda cajta in besedi. Virant definitivno iz dneva v dan zgublja verodostojnost. Pahor pa očitno misli, da smo v letu 2008, ko dnevno narodu razlaga in kaže s prstom, no saj vemo na koga in edinega krivca v katerih se je država znašla. Očitno se niti tega ne zaveda, da je zadnja tri leta on s svojo “sanjsko” ekipo fural in zafural čisto vse kar se je dalo. Niti tega ne dojame, da so si ali si je sam s koalicijo skuhal mineštro za ktero zdaj pravi, da je zasmojena. Krivca pa vidi v Janezu, ker ni pravočasno dvignu pokravke. Ta zadn cajt je, da narod šporget ugasne in z Janšo na čelu poskusmo skuhat nekaj bolj okusnega, da bo tud narod s tega lonca kaj na krožnik dobu.!!

 6. mudo moreno pravi

  Ko je vladal s svojo “sanjsko ekipo” Pahorče, je imel pred opozicijo božji mir. Saj opoziciji sploh ni bilo potrebno početi skoraj nič, vse avtogole in afere si je vlada kar sama skuhala. Pahor se je cela 3 leta opotekal kot božji volek, sekundirali pa so mu trije rojeni aferaši. Opozicija je le občasno zarezgetala v res ektremnih primerih, ko je šlo za res absurdne predloge. Janša je verjetno prebral kar nekaj knjig o strategiji in gotovo pozna tisto Napoleonovo: “Ne moti nasprotnika, ko dela napake!”

 7. Rado pravi

  “Janez Janša: SDS ima pripravljene rešitve glede interventne zakonodaje!”

  Janša in sindikati se gredo vojno proti Sloveniji! Čas pa teče.
  Drugo leto bo prepozno!

 8. MEFISTO pravi

  RADO, ti si pravi polihistor.

  Prav na vse, misliš, da se spoznaš.

 9. mudo moreno pravi

  Polihistor menda res ne, šloganje pa mu gre dosti bolje od rok. A kaj, ko je prihodnost tako muhasto nepredvidljiva, napovedi so eno, rezultati pa čisto nekaj drugega. In spet bo kriv – pa saj vsi vemo kdo!
  Problem levih je, da še vedno verjamejo v Marksovo paradigmo: “Filozofi so do sedaj svet različno razlagali, na nas pa je da ga spremenimo.” In so ga spreminjali – na slabše. Rezultati so bili vedno invalidni. Tudi tokrat.

 10. MEFISTO pravi

  Pravzaprav ima RADO po svoje srečo.

  Njegovemu šampionu Hanžku precej slabo kaže, pa se ima čas ukvarjati z Janšo, za keterga bo v zadnjem hipu tudi volil.

  Kaj mu pa preostane ob taki ponudbi kandidatov!

 11. mudo moreno pravi

  Kaj češ, v sili hudič še muhe žre.

 12. sivi pravi

  Rado je pač umni človek, kot njegov guru, ki trdi, da javna uprava ustvarja večji BDP, kot industrija. Toliko o rasodnosti Hanžek – Radotov.
  Normalen človek jih gleda le s pomilovanjem.

 13. Rezka pravi

  Le program SDSa 10 + 100 nas lahko potegne iz globokega dreka.

 14. MEFISTO pravi

  YEBIWETTER,k sreči je samo avtopark, od katerega še niso plačani davki, premalo, da bi LDS prehitela bolj spoštovano SDS.

 15. Donko pravi

  Jansev program ni vprasljiv.

  Bolj me skrbi Janseva dejanska politika po prevzemu oblasti.
  Da se nebi ukvarjal z ideologijo, kot se je v prvem mandatu.
  Recimo torej, program 10 + 100, a brez Janse. Na to pristanem takoj!

 16. Rado pravi

  Citat, “Rado je pač umni človek, kot njegov guru, ki trdi, da javna uprava ustvarja večji BDP, kot industrija. Toliko o rasodnosti Hanžek – Radotov.”

  To pač ne drži. V zvezi s tem nisem dal nobene izjave.

  Pravim le, da če bodo odpuščali ljudi iz javne uprave ne bodo nič prihranili.
  Bo pač več odhodkov skozi socialne transferje.
  Prva poteza katerekoli politike mora biti ustvarjanje pogojev za nova delovna mesta!
  Šele po tem si lahko gremo kakršnekoli racionalizacije.

 17. megi. pravi

  AS,
  ti bi raje Mafijankovića na oblasti.
  Ko prebiram še ostale portale in komentarje, ni kaj da se javno ne vprašam ali imajo opankarji vse na leasing, poleg avtomobilov, še ljubice na leasing, morda še žene na leasing, pa spodnje perilo /gate/ na leasing, skratka vse premično in nepremično, saj se slkiš do Tokya da oni vedno nedolžni in nič krivi neee …..

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen