Janez Janša: Programi, ki so jih strankam pisale agencije, so mački v žaklju!

2

Programi, ki so jih konkurenčnim strankam in listam pisale razne komunikacijske agencije, so mački v žaklju, SDS pa bi ob morebitnem vodenju nove vlade sedanje pereče stanje reševala s stvarnimi potezami, je ob današnji predstavitvi kandidatov SDS za poslance v 6. volilni enoti v Šentjerneju poudaril predsednik stranke Janez Janša.

Kot je dejal, Slovenija že tretje leto porabi dve milijardi evrov več, kot jih ustvari, vsak dan, ki mine, pa lahko po njegovih besedah prinese poslabšanje.

Zaradi tega ni časa za dolgo sestavljanje nove vlade, za pisanje programov in koalicijskih pogodb, stranke in liste s slabimi programi, pa bodo zaradi tega popolnoma bose, je opozoril.

Glasovanje za takšne programe je zgolj lepotno tekmovanje, je dodal. V SDS pa ravnajo drugače in so zelo natančno proučili stanje, ki ga bodo srečali v prihodnjem letu in če ga bodo lahko reševali, ga bodo reševali s stvarnimi potezami, je napovedal Janša.

Glede na zamisli, kako bi morali v Sloveniji pred volitvami oblikovati skupino modrecev oz. skupino za razmislek, pa SDS odgovarja, tako Janša, da trenutno v Slovenije deluje največja možna skupina za razmislek, slovensko volilno telo.

V SDS upajo, da bo dobro razmislilo in izbralo prav, od njegove izbire pa bo odvisna usoda Slovenije, je še povedal Janša.

V 6. volilni enoti se bodo na listi SDS za vstop v državni zbor potegovali: v 1. volilnem okraju 38-letna diplomirana ekonomistka Sonja Klemenc Križan, v 2. okraju 50-letni poslanec SDS Ivan Grill, v 3. okraju 46-letni inženir elektrotehnike in državni svetnik Bojan Kekec ter v 4. okraju 53-letni poslanec SDS in mirnopeški župan Zvonko Lah.

V 5. okraju 47-letni bo kandidiral poslanec SDS Andrej Vizjak, v 6. okraju 23-letna študentka Samantha Sršen, v 7. okraju 33-letni politolog Tomaž Lisec, v 8. okraju 45-letna magistra uprave Damjana Petavar Dobovšek, v 9. okraju 50-letni menedžer Miran Vidmar, v 10. okraju 34-letni magister elektrotehnike Borut Dolanc in v 11. okraju 37-letna računovodja Nataša Mahne. (sta)

Foto: arhiv Politikis.si 

Št. komentarjev: 2
  1. Mihael pravi

    Resnično nepomembno, kakšen imaš program. Lahko ga tudi nimaš, ali pa ga spremeniš. Lahko se ga tudi ne držiš v banana državi. Več o tem pa murglaš, džankoić in virtman.

  2. Reh pravi

    JJ je res velik človek!

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen