Janez Janša: Od leta 1990 do danes še ni bilo pomembnejšega odločanja kot bo to 4. decembra!

21

Predsednik SDS Janez Janša je na današnji konvenciji, ki jo je organiziral ljubljanski mestni odbor SDS, decembrske predčasne volitve označil za najpomembnejše po volitvah 1990. Od odločitve na tokratnih volitvah po njegovem mnenju ne bo odvisno samo to, kako bomo živeli v prihodnjih letih, pač pa tudi, kako bodo živele prihodnje generacije.

Od tistega pomladnega dneva leta 1990, ko je Slovenija izglasovala parlamentarno demokracijo, doslej ni bilo glasu, ki bi imel večjo težo, kot ga bo imel glas vsakega posameznika 4. decembra, je dejal Janša. Od tokratnih volitev ne bo odvisno samo kakšne bodo številke na položnicah, ki jih bomo v prihodnjih štirih letih plačevali, pač pa tudi številke, ki jih bodo plačevali vnuki, ocenjuje.

V SDS, kot pravi, po volitvah ne obljubljajo hitrega preloma, da se bo čez noč “cedilo med in mleko”. “Če bomo dobili možnost, da bo Slovenija dobila trdno vlado”, potem bo prihodnje leto čas za sanacijo, napoveduje. “Če bomo vsi strnili vrste in bomo pripravljeni narediti, da obrnemo trend v pozitivno smer, pa se bo dejansko začelo obračati,” je dejal.

Ob tem priznava, da bodo pravice verjetno prihodnje leto manjše, saj za to enostavno ne bo denarja. Vendar pa obljublja, da bo na prvem mestu pravičnost, in sicer da ljudje ne bodo imeli občutka, da je nekaterim treba zategovati pas, drugim pa ne.

Predsednik mestnega odbora SDS Dragutin Mate pa je dejal, da so tri leta trdo delali in pripravili volilni program stranke, ki pa ni namenjen predvolilnemu boju ali pa “za mesec dni govorjenja”, pač pa je program za vodenje države v prihodnjih štirih letih. Se pa po njegovem mnenju rezultati njihovega dela vidijo tudi v Ljubljani, kjer je bilo zmeraj težko dobiti vsak glas.

Na konvenciji so predstavili tudi kandidatke ter kandidate, ki bodo stranko zastopali v Ljubljani. To so Dimitrij Rupel, Mojca Škrinjar, Dragutin Mate, Mirko Brnič Jager, Žiga Turk, Elda Viler Dežman, Verica Rutar, Saša Ciglar, Anže Logar, Romana Jordan Cizelj, Ida Medved, Meta Škufca in Franci Matoz.(sta)

Predsednik SDS Janez Janša je na današnji konvenciji, ki jo je organiziral ljubljanski mestni odbor SDS, decembrske predčasne volitve označil za najpomembnejše po volitvah 1990.

Foto: arhiv Politikis.si

Št. komentarjev: 21
 1. Jazst pravi

  Bullshyett

 2. LEMY pravi

  jasno je v kolko se ljudje že enkrat ne streznijo in odločno zavrnejo komunajzerske prevare BOMO končali V YUGO slaviji od koder smo se na vse pritege že skoraj izkopali……………………………..

 3. ur pravi

  Raje se gospodarsko prikljucim Nemčiji, kot pa Balkanu!

  SDS! SDS! SDS! SDS!

 4. roman pravi

  Janša v LJ bo pušiona na celi črti

 5. Manitu pravi

  Janša in SDS bosta letos dobili najmanj 40+ . Zapomnite si moje besede.

 6. angi pravi

  VSE JASNO ZA POŠTENE IN PAMETNE SLOVENCE! SDS IN JANEZ

  JANŠA SO NAŠE UPANJE NA BOLŠO PREDVSEM PA POŠTENO

  SLOVENIJO!

 7. ŠTEFKA pravi

  Ja SDS ima moj glas in mojih bližnjih tudi !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 8. EVROPA pravi

  Samo Janez Janša in SDS nas lahko rešita propada !!!!!!!

  VSI ZA SLOVENIJO!

  VSI ZA SDS !!!!!

  VSI ZA JANEZA JANŠO !!!!!

 9. METULJČEK pravi

  Vsi veliki Evropejci podpirajo Janeza Janšo! Potem mora tudi nam biti jasno, da je to prava in edina poteza, ki jo lahko in moramo narediti 4.12.2011 in glasujemo za SDS in Janeza Janšo!!!!!

 10. SONČEK SIJE pravi

  VELIKI EVROPEJEC JE NAŠ JANEZ JANŠA IN PONOSEN TER ZAVEDEN

  SLOVENEC, DOMOLJUB, ISKREN, POŠTEN KAJ ŠE HOČEMO VEČ, NI

  BOLJŠEGA OD NJEGA TO JE ŽE DOKAZAL NAM V SLOVENIJI, EVROPI IN

  SVETU, KOT ŠE NOBEDEN V SLOVENIJI IN EX JUGI, KI BI

  PREDSEDOVAL CELI EVROPI, KOT NAŠ JANEZ JANŠA!

  SAMO EDEN IN EDINI JANEZ JANŠA IN SDS!

 11. MAŽO pravi

  JA SDS MORA ZMAGATI NE PA MAFIJA KOMUNAJZERSKA,ZATO MORAMO VOLITI VSI SDS ZA SLOVENIJO IN NAPREDEK

 12. MEFISTO pravi

  Imamo le eno Slovenijo, eno SDS in enega Janšo!

  Potrudimo se, da jih ne zapravimo!

 13. MEFISTO pravi

  Pravi Slovenec povsod in vselej glasuje za SDS in Janšo!

 14. višnja pravi

  mefisto: Ta pa že ni pravi, morda plavi, še bolj pa črni!

 15. višnja pravi

  Mefisto Ein Land ein Furer, ne zveni nekam znano. Zgodovina ti pa ne leži najbolj!

 16. višnja pravi

  Manitu Tile tvoji jurišniki so že dobili svoje. Upam, da bodo tudi njihove finančne transakcije javno objavljene. P Rajkota lepo pozdravi. Koliko te plačajo z nakradenim denarjem. Jaz pravim takim , ne hvala.

 17. Slavko pravi

  Ljudje, v Sloveniji je skrajni čas, da se vzpostavi prava demokracija. In, da začnejo zakoni veljati za vse enako. Obenem pa, da se sprejmejo novi, ki bodo naši državi v ponos in ne v sramoto, taki, da Slovenijo končno iztrgajo iz balkanske usmerjenosti . To so sposobne narediti samo pomladne stranke. SDS je le ena opcija pri tem, pozabljate pa še na NSi in v skrajnem primeru mogoče SLS. Ne pozabite, da morajo te stranke dobiti v parlamentu ne 50% ampak 66%, da bodo vse prepotrebne zakonsko začrtane spremembe tudi resnično realizirane. Zato 4.12. 2011pojdite na volitve in odgovorno volite prave ljudi. Ko se boste čez čas ozrli nazaj, boste videli, da ste naredili prav.

 18. nik pravi

  VSI SRBI V SLOVENIJI JE ZA NAS GOS. JANEZ JANŠA PRAVI KRALJ NA BELEM KONJU. NAŠ GLAS GRE K NJEMU KJER JE NAJBOLJ POŠTEN. TEH KUMUNISTOV IMAMO DOSTI.

 19. Jakec pravi

  Ej Višnja, a si ti mogoče namočena v sadjevcu!

 20. Bikarbon pravi

  Zgodilo se bo leto 1933!

 21. papapan pravi

  jakec.imaš prav,samo jaz pa mislim ,da je višnja namočena v VODKI…….

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen