Anketa Večera: za predsednika vlade je najprimernejši Janez Janša

8

V anketi Večera je največ vprašanih kot najprimernejšega za predsednika vlade izbralo Janeza Janšo, ki ga na tem mestu vidi slaba tretjina. Dobra petina vprašanih v to vlogo postavlja Zorana Jankovića, dobrih 13 odstotkov Gregorja Viranta. Da bi bil dober novi mandatar dozdajšnji predsednik vlade Borut Pahor, pravi slabih sedem odstotkov vprašanih.

Da nobeden od omenjenih ni primeren za predsednika vlade, meni slabih 18 odstotkov vprašanih, devet odstotkov se jih ni opredeljevalo. Med imeni, ki jih je za mandatarja nanizala tista peščica, ki vidijo na tem mestu koga drugega, pa so se pojavili Karl Erjavec, Zmago Jelinčič in voditelji preostalih strank.

Anketa sicer kaže, da največjo podporo uživa SDS, ki bi ga volilo 21,3 odstotka vprašanih. Sledi Lista Zorana Jankovića – Pozitivna Slovenija z 12,5-odstotno podporo, na tretjem mestu pa je Državljanska lista Gregorja Viranta, za katero bi glasovalo 6,9 odstotka vprašanih. Na četrto mesto se je uvrstil SD, ki bi ga volilo 6,2 odstotka vprašanih. Vse ostale stranke bi prejele manj kot štiri odstotke glasov.

SDS ima slabih 75 odstotkov takih volivcev, ki so jih volili že leta 2008, preostali pa prihajajo iz SD, SLS, NSi in SNS. Drugouvrščena Pozitivna Slovenija je v večji meri pridobila volivce SD, Zaresa, SDS, v manjši meri pa še DeSUS, Zelenih Slovenije, SNS ter tistih, ki se volitev leta 2008 niso udeležili.

Državljanska lista Gregorja Viranta je večinoma pridobila volivce SDS, SD, v nekoliko manjši meri pa SNS, DeSUS, LDS, SLS, Zaresa in tistih, ki leta 2008 niso šli na volitve ali ne vedo, koga so volili. SD pa ima kar 86 odstotkov takih volivcev, ki so jih volili že leta 2008, preostali prihajajo iz skupine tistih, ki leta 2008 niso volili.(sta)

V anketi Večera je največ vprašanih kot najprimernejšega za predsednika vlade izbralo Janeza Janšo. (foto: Vasja Šabeder)

Št. komentarjev: 8
 1. MEFISTO pravi

  Komur ni pri srcu lastna prihodnost in prihodnost njegovi otrok ter vnukov, lahko še vedno voli za STRANKO ZA SPREMEMBO NAMEMBNOSTI KMETIJSKIH ZEMLJIŠČin za njenega glavnega ZEMLJIŠKEGA MEŠETARJA.

 2. Rado pravi

  “za predsednika vlade je najprimernejši Janez Janša”

  Te trditve se iz Večerove ankete ne da izvleči. Ankete zgolj kažejo, da ima Janša trenutno največjo podporo.
  Podpore in primernost pa ne gre enačiti.
  Primernost Janši rušita obremenjenost z aferami; orožarska, vomovska, tajkunska, romska (Strojanovi), Patria, protidržavna nastrojenost (napad na vse institucije države), falsifikatorska, . . .

 3. bebec mefisto pravi

  komur ni pri srcu prihodnost
  .VOLI JANŠO..!!

 4. bebec mefisto pravi

  hehehheeee

  intelektualec..???????????? mefisto
  .
  spet onanira v javnosti

 5. MEFISTO pravi

  BOG, daj norcem pamet, meni pa Eure.

 6. opankovič pravi

  Komu ni pri srcu prihodnost njegovih otrok in vnukov lahko voli SDS in NSl, ker bodo potem uzakonjene krščanske vrednote (pedofilija, gospodarstvo po meri mariborske škofije……..). BOG daj norcem pamet, da bodo rekli NE takim vrednotam. AMEN

 7. ČU ANK pravi

  Rado, mal si vzem pavze, pa se odpočij. Tajkuni volijo svoje, za delavsko stranko pa ni izbire, kajti edina opcija je SDS.

 8. ČU ANK pravi

  Partizanski gnoj, tebi pa nič komentarja, boš sam vse analiziral, ko izgubiš službo zaradi pakaže, ki si jo volil.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen