Anketa Dela: SDS čez 35%, Viranta prehitel še Pahor! Zmagovalec volitev jasen, koalicija še v zraku.

93

Če bi bile volitve to nedeljo, bi z veliko prednostjo zmagala Janševa SDS, kažejo rezultati ankete Dela, ki je bila opravljena ta teden. SDS je namreč svojo prednost povečala na 35,5 odstotka, sledi pa ji Jankovićeva Pozitivna Slovenija z 22,7 odstotka. Pahorjeva SD pa je z 10,6-odstotno podporo prehitela Listo Virant, ki je dobila 9,2 odstotka.

Po tej volilni napovedi bi se v parlament uvrstile še DeSUS s 5,4 odstotka in SNS s 4,4 odstotka. Malo pod štiriodstotnim parlamentarnim pragom pa sta še SLS in NSi s po 3,2 odstotka glasov.

Po anketi sodeč vse ostale stranke ne bi prišle v parlament. LDS bi namreč dobila 1,7 odstotka glasov, sledijo pa ji Stranka za trajnostni razvoj Slovenije (TRS) s poldrugim odstotkom, SMS – Zeleni z 1,3 odstotka in Demokratična stranka dela (DSD) z 0,6 odstotka. Stranko Zares bi volilo 0,4 odstotka vprašanih, Gibanje za Slovenijo in Naprej Slovenija pa sta z 0,1 odstotka na zadnjem mestu.

Ob tem v današnjem Delu pišejo, da v anketi, ni vključen učinek zadnjih televizijskih soočenj, saj je bila anketa opravljena med 22. in 24. novembrom. Anketa je bila sicer izvedena na vzorcu 1018 anketirancev.

Kljub temu, da vse zadnje ankete kažejo, da bo nova vlada zagotovo desnosredinska in jo bo preprosto sestaviti, pa analitiki opozarjajo, da bo treba počakati prav do konca kampanje, pišejo v Delu. V primeru tesnega rezultata bodo namreč koalicijska pogajanja zelo zapletena. Trenutno vodilna v javnomnenjskih anketah, Janša in Janković, napovedujeta, da sta pripravljena voditi samo vlado s prepričljivo večino v parlamentu, so izpostavili.

Kot pišejo v Delu, si lahko prepričljivo večino zagotovita le s podporo manjših strank, ki se jim bo uspelo prebiti v parlament. Andraž Zorko iz Valicona ob tem dodaja, da bo zadnji teden kampanje napet. “Pričakujemo lahko napade, predvsem na vodilni stranki, in nameščanje različnih zgodb in afer,” je še poudaril.

Janja Božič Marolt iz Mediane pa je ob tem opozorila, da se kar 95.000 volivcev, ki zagotavljajo, da se bodo udeležili volitev, še ni odločilo, komu bodo namenili svoj glas, ali pa tega nočejo povedati. Prav ti glasovi pa lahko še precej premešajo vrstni red, so še zapisali v Delu. (sta)

Podpora SDS med volilnim telesom raste, volivke in volivci očitno na veliko prepoznavajo najboljši program med politično ponudbo, to je program Slovenske demokratske stranke 10 + 100.

Foto: arhiv Politikis.si

Št. komentarjev: 93
 1. MEFISTO pravi

  Nsi in SLS se morata še nekoliko dvigniti, pa smo na konju.

  Upajmo, da so desetinke odstotkov posledica statistične napake.

  In Slovenija bo rešena!

 2. MEFISTO pravi

  Do 19.ure na prihodnjo nedeljo bo že 50+!

  Janša je velik!

 3. MEFISTO pravi

  Po volitvah se bo kar trlo deklet in žena levičarjev okrog nas desničarjev.

  MEFISTO bo zelo izbirčen.

  Po uporabi jih bomo vrnili levičarskim nepotentnim sirotam.

 4. Joža pravi

  Volitve gor ali dol, vsi politiki so zapackani s preteklostjo. V Sloveniji ni prave opcije, ki bi ji ljudje zaupali in za to tudi volili, saj so nas s svojimi predvolilnimi heci do sedaj še vedno “napizdili”. Ivek bo na volitvah zmagal, to mu zagotavljajo že člani stranke, ki jih je dačel največ. Vsekakor bo moral v koalicijo, ki je šer odprta. S svojo vojaško doktrino lojalnosti ni primeren za mandatarja, za seboj tudi nima glih nekih zelo ukih in sposobnih ljudi, ki bi lahko bili garancija, da bo to, kar obljublja s svojim programom, tudi storil. Poleg tega, Janša sploh ni velik, je mali, saj v višino še 1.80 cm nima;-)

 5. čebelar pravi

  Častitljivi MEFISTO, kadar koli sem uporabil tvoje metode je vedno delovalo! In ta vrla Joža rabi tolažbo. Mefisto ne razočaraj, – tvoja prva stranka iz tega naslova.

 6. MEFISTO pravi

  JOŽA GULIKOŽA, postavi se enkrat poleg Janše, pa boš videl, koliko je večji od tebe telesno in po pameti.

 7. angi pravi

  Vsak pameten in pošten Slovenec bo volil “pomladne stranke”, vsekakor si pa zasluži najbolj Janez Janša, ker so mu pokvarjeni levaki-rdeči naredili afero patria, da je izgubil za par glasov (morda so jih celo ukradli, ker tem nezaupam niti dober dan več), si lahko zamislite kako bi bila Slovenija danes, če bi bil Janša naprej v vladi pa četudi je prišla kriza ampak Janša je imel dobro upeljano koalicijo in dobre veze po Evropi in v svetu, ker Janeza Janšo so in ga spoštujejo, ker je pošten, spoštovan in cenjen človek, kar pa nemoremo govoriti o Pahorjevi koaliciji ali celo samem Pahorju in celo Tuerku, ker vsi vedo iz katerega vzornega kota so tile rdeči-levi ptiči kaj pa znajo pa so dokazali pa čeprav nas je veliko vedelo, da so nesposobni in nepošteni do so sedaj jasno pokazali in dokazali.
  Mojega glasu nikoli niso dobili in ga tudi nikoli nebodo, ker moj-naš glas SDS IN JANEZU JANŠI ZA BOLJŠ IN PREDVSEM PRAVIČNEJŠI JUTRI–BODOČNOST!

 8. MEFISTO pravi

  Najsi bo Joža impotenten dedec ali nase jezna ženščina, Mefisto ga (je) ne bo tolažil.

  Sam(a) si je kriv(a), če ni na zmagovalni strani.

  Tako pravim, ČEBELAR, in pri tem ostanem.

 9. EVROPA pravi

  @angi!
  podpišem vse kar je napisano v tvojem komentarju.
  Zato vsi pošteni in zavedni Slovenci, ki želimo dobro Sloveniji

  VOLIMO SDS IN JANEZA JANŠO, ZA NAŠE OTROKE IN VNUKE!

 10. ŠTEFKA pravi

  Nebo enostavno toda z združenimi močmi in poštenim vodstvom bomo tudi to uspeli, samo JJ mora veliko spremeniti, da nas nebodo zopet kdaj “nategnili ti pokvarjenilevaki-rdečkarji, ki nas že izkoriščajo 70 let”!

  naš glas gre “””SDS””” IN NAŠEMU JANEZU JANŠI!!!

  HVALA BOGU, DA SI NAM DAL JANEZA JANŠO !!!!!

 11. SONČEK SIJE pravi

  @ŠTEFKA
  Kako lepo si napisala, pa nisi ti mogoče Štefka Kučan, verjetno imaš poln kufer tvojega pokvarjenega hudobnega in sinilnega prtlikavca.
  Vsekakor ti dam prav in te podpiram.

 12. čebelar pravi

  Častitlivi Mefisto, kot vidiš in verjetno sedaj razumeš, zakaj so levakarji tako zlobni, namreč, kot vidiš zaradi njihovih žena. Izvabi smeh na njihova usteca in niti levakarji ne bodo več to kar so bili. Ampak bodi previden, kajti njih zloba včasih presega tvojo moč zapeljevanja.

 13. MEFISTO pravi

  Mediana je marsikateremu nebogljenemu levičarju pokvarila vikend.

 14. Joža pravi

  Sem stal poleg Janše, za to vem, koliko je veeeelik. Mefisto, zagrenjen si do amena. Nisi opazil, da jaz nisem nikogar žalil, nikogar nisem favoriziral, povedal sem svoje mnenje. Nihče pa me ne bo prepričal, kako zelo je Ivan pošten. Na soočenju je lagal o stanovanju na Mesarski, za stanovanje je med drugim plačal 325.000. Od kod jih je pa dobil? Če že ni prejel neke podkupnine pri Patri-ji, sem prepričan, da je vedel zanjo?
  Druga zgodba je hrvaški denar za orožje pa Depala vas …
  Kaj še nisi skužil, da vsi politiki delajo samo zase, za ljudi pa bore malo, pa še takrat s figo v žepu. Vse bi poslal na borzo za 1 leto, pa naj preživijo. Potem lahko spet kandidirajo, če preživijo. O življenju slovenske raje nimajo pojma, ukvarjajo se sami s seboj in sebi naklonjeno srenjo. Slovenija je kasta.

 15. SONČEK SIJE pravi

  @ Joža je IDIOT IN Jankovićev agent!

 16. čebelar pravi

  Tov. Joža poslušal in slišal si samo ono kar bi ti prišlo prav, da pljuneš po poštenem človeku! Gospod Janša je namreč rekel, da je vzel kredit, ki ga še sedaj odplačuje. Prepisati stanovanje, kar je dejal gospod Janša, in šele nato sledi vpis v zemljiško knjigo, kar se pa včasih postopek lahko zavleče več kot leto dni. Tako, da tvoja teorija zarote pade na celi črti.

 17. MEFISTO pravi

  Vsemu svetu oznanjamo, da hočemo svobodno živeti v slovenski Sloveniji.

  Te naše želje nam bosta pomagala ureničiti Bog in Janez Janša.

 18. MEFISTO pravi

  Joža, loti se kakega koristnega dela.

  Politično komentiranje ni za vsako prazno glavo.

 19. mefisto..idrija pravi

  tale grosupelski tatič

  .SE NI OPRAVIČIL
  ………………………………. PREDSEDNIKU DRŽAVE..!?
  .
  PRAVI slovenski POLITIKANT IN MEŠETAR

 20. MEFISTO pravi

  Še tole bi te vprašal, Joža!

  Koliko morajo meriti v višino tvoji tipi, da ti vzbudijo poželenje?

  Janša meri v višino le kakih 185 cm.

 21. Joža pravi

  Nefisto – Sem sam svoj agent, ne maram nobenega politika, ki so trenutno v špilu, da nam mislijo krojiti usodo. Ne Jankovič s svojimi mahinacijami s sinovi vred, ne Virant, ki ne ve, kaj bi priznal in kaj ne, ne Pahor, ki je do sedaj slabo vodilprerazdrobljeno koalicijo.S čudnimi psoli se je ukvarjal tudi Erjavec, ki mu je predvolilne spote leta 2008 plačal Konstruktor iz Maribora, ki je sedaj out. Volil ne bom nič od tega, na volišče sploh ne bom šel, ker mi je zaradi slovenske politične scene preveč slabo.
  Primerjave Janše z bogom, tega pa sploh ne morem dojeti 🙁

 22. dern pravi

  Včeraj Višnja, danes Joža…………………………..nova imena, ki jih uporablja Rado.

 23. MEFISTO pravi

  Vidiš; JOŽA, nam je tudi slabo zaradi turbolevičarske politične scene, pa se ne bomo predali in bomo šli na volitve.

  Volili bomo za SDS in Janšo, ki je trenutno ednini politik, ki vzbuja zaupanje in ki je sposoben potegniti Slovenijo iz levičarskega in balkanskega dreka.

  Ni šlo za primerjavo Boga in Janše, temveč le za naštevanje, kdo nam bo pri našem pravičnem boju pomagal do zmage.

 24. MEFISTO pravi

  DERN, imaš v mislih velikega osvajalca ženskih src, Rada iz Zelene doline?

  Teza je zelo verjtna.

 25. Joža pravi

  MEFISTO. Torej staviš na boga in Janšo. Res se Slovenci moramo veseliti, da nas bosta vodila, eden zgoraj, drugi na Zemlji. Verjetno bo res naš nov mandatar in upam, da bo vsaj nekaj tega, kar boljublja izpeljal in da bomo navadni ljudje imeli kaj od tega in ne samo davke. Če mu pa ne rata, imaš čisto prav, raji ostane res še samo bog, liderji pa se bodo že kako izvelki, do sedaj so še vedno. To pa za to, ker smo Slovenci posrančki, ki si ne upamo niti enkrat prav na ulico in pokazati, kao nezadovoljni smo s slovensko skorumpirano in pokvarjeno politiko.

 26. Joža pravi

  Čebelar. V zvezi s prepisom v Zemljiško knjigo … vsak pameten človek to naredi takoj. In če si malo pismen, narediš to sam z izpolnjenim obrazcem in nekaj koleki. Oddaš na uradu in to je to.
  O SLS pa in njihovih liderjih le toliko, megla, sicer Radovan uradno nima še nobene afere na vesti, morda pa bo kaj iz njega na naslednjih volitvah, morda tudi predčasnih.

 27. MEFISTO pravi

  NO, vidiš Joža nekoliko že prihajaš k pameti.

  Mi vrli in kleni slovenski desničarji imamo v rezevi dve tolažbi.

  Če nas zapusti Bog, nam bo pa Janaš pomagal

  Vi levičarji pa ste brez upanja.

  Boga ne priznavate, sposobnih in poštenih politikov pa nimate.

 28. MEFISTO pravi

  JOŽA, nekoliko naivno si prestavlaš izvedbo vpisa v zemljiško knjigo.

  Ne tavaj po področjih, o katerih se ti niti ne sanja.

 29. Joža pravi

  JOJ, še nisi pogruntal MEFISTO. Nisem ne levičar, ne desničar, ne sredinčar al kaj je že Virantova lista. Sem POŠTEN Slovenec, ki mu ni vseeno, kaj se je zgodilo z državo, ki je omogočila posameznikom, da so nesramno obogateli, si nagrabili moč in denar, denar poskrili v tujini, za nameček pa brezskrbno hodijo z nasmeškom na ustih po lepi slovesnki zemljici. Povedati hočem, da so politiki, brez izjeme, izgubili kompas, delujejo samo v lastnem interesu, ne v interesu ljudi, kar bi moralo biti njihovo edino moralno vodilo. Amen.

 30. Joža pravi

  MEFISTO, vpis v Zemljiško knjigo opraviš v 1 uri. V tem času izpolniš polo na 3 straneh, na 4 nalepiš koleke. Ostalo opravijo na pristojnem uradu. lahko tu nudim inštrukcije glede tega, ni problema.

 31. Letica pravi

  Ajde Janšaaaaaaaaaaaaa! Na 50 +!!!!!!!!!!!!!!!1

  Še SLS in NSi pa gremo proti 2. republiki!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 32. MEFISTO pravi

  Zakaj se pa, Joža, ob toliko barabah, ki se ponujajo za mandatarja in v državni zbor, obreguješ le ob Janeza Janšo, za katerega celo ti intimno priznaš, da je najbolj sposoben in pošten slovenski politik.

  Če bi bil, JOŽA; enako neopredeljen do vseh, bi se lotil tudi mafijskega Jankovića, nesposobnega Pahorja, gostobesednega Viranta, klovnovskega Erjavca, skorumpirane Kresalove in poliikantskega Golobiča, pa še ob koga.

  Ne, ti JOŽA; si bolestno opredeljen le do Janše, ker bereš le slabe časopise inne misliš s svojo glavo.

 33. MEFISTO pravi

  JOŽA, pojdi k notarju ali h kakemu povprečnemu odvetniku, da te pouči, kako se vlaga zemljiško knjižni predlog.

  Še tole mi, prosim, povej, kje kupiš sodne koleke?

 34. čebelar pravi

  Tu Joža si se pa pokadil… Namreč prepis lastništva se uredi v 1uri kot si rekel. To je gospod Janša tudi storil Sam vpis v zemljiško knjigo pa je postopek, ki se včasih zavleče tudi preko enega leta. Predlagata ga na podlagi kupoprodajne pogodbe prodajalec in kupec ali agencija z nepermičninskimi posli, kot je to v janševem primeru. Na zahtevo kupca, se lahko da “plomba” na dotični izpisek, da se preprečijo nadaljne možne mahinacije iz strani prodajalca. Tudi to je g.Janša storil, kar je razbrati iz njegovega obvestila, da postopek teče. Nije žvaka za seljaka tov joža. Mefisto ima prav treba bo delati z rokami..če seveda ….

 35. Rado pravi

  “Včeraj Višnja, danes Joža…………………………..nova imena, ki jih uporablja Rado.”

  Nekaterim se pa res kisa. Le čemu naj bi uporabljal druga imena, če lahko vse povem pod Rado?!
  To so igrice kvečjemu vas anonimnežev.

 36. MEFISTO pravi

  RADO ne razburjaj se!

  Jeza škoduje lepoti.

  Če boš ob lepoto, ne bo več najbolj znani osvajalec ženskih teles v Zeleni dolini.

  Poleg tega je pa ves tvoj trud zaman, ker bo Janša tudi zaradi takih prerokov kot si ti, premočno zmagal.

 37. MEFISTO pravi

  Mefisto – Idrija, spomni se česa bolj originalnega.

  Mešetar in prekupčevalec smo rekli, da je Janković.

 38. Slikar pravi

  SDS + NSi = 60+

 39. MEFISTO pravi

  Iz tvojih ust v Božja ušesa!

 40. pepi pravi

  Bravo Mefisto, se strinjam, Janša je veeeeeelik – fakin.

 41. MEFISTO pravi

  Pred tem si pa še malo prdnil, ali ne?

 42. pepi pravi

  ta cel portal ni vreden 1 mojega prdca – grem drugam.

 43. MEFISTO pravi

  Tudi tam te čakamo!

 44. pepi pravi

  smo že zdavnaj ugotovili, da je to v stilu sds: vohanje, prisluškovanje, tožarjenje, laganje, uničevanje dokazov…..bljak

 45. MEFISTO pravi

  Kdo vam je kriv, da ste taki amaterji.

  ŽIVELA SDS in JANŠA!

 46. pepi pravi

  vseeno bolj cenim poštenost

  Živela LGV in Gregor Virant !

 47. MEFISTO pravi

  Zmagal bo Janša, Virant pa le naj živi.

  Če bo priden, bo sprejet celo v koalicijo.

 48. pepi pravi

  :U

 49. Petrovc pravi

  MEFISTO: TISTI TRENUTEK, KO BO JANŠA VZEL V KOALICIJO VIRANTA, JE IZGUBIL V CELOTI MOJO PODPORO!

 50. SD pravi

  Seveda je jasen zmagovalec volitev: Zoran Janković

 51. Donko pravi

  @MEFISTO: TISTI TRENUTEK, KO BO JANŠA VZEL V KOALICIJO VIRANTA,@

  He, he Petrovc.
  Virant je za Janso edina opcija. Z nobenim drugim ne bo sestavil 50+

 52. Petrovc pravi

  Donko: ëdina opcija je doslednost in poštenje!
  Z izdajalci ni nikoli več možen kompromis!

 53. razočaran pravi

  V Sloveniji jekatastrofa, če hočeš nekaj vpisat v zemljiško knjigo.
  Npr. moj sosed je kupil par m2 skupnega prostora (2x3m), ker pa je alkoholik denar uzel ni pa hotel podpisat pri notarki ostali v stavbi pa so in ta revež, ki je preveč popival je sedaj umrl, slučaj pa že teče 10 let. Ta sosed je plačal advokatom oz. notarki že čez 6000 evrov, pa še postopek traja oz. ni zaključen to je križev pot za tega reveža, ki je totalno obupal, to vam pišem samo zato, da boste vedeli kako katastrofalni so birokratski postopki po uradih in kako dragi so nekateri oderuški advokati oz. notarji.

 54. MEFISTO pravi

  Po vsem tem, ko bo Virant spoznal, kako se je precenil pred voltvami, bo še vesel, če ga bo tako resna stranka, kot jeSDS, sprejela v koalicijo.

  V nasprotnem primeru bo politično mrtev.

 55. Donko pravi

  Kaksni izdajalci?
  V svobodni drzavi zivimo. Le cemu Virant ne bi smel na svoje?
  Pa ce bi mu Jansa bil ata~!!!

  Q Z izdajalci ni nikoli več možen kompromis! Q
  A zdaj razumes povojne poboje? Z izdajalci domovine se pac ni dalo vec meniti!

 56. Petrovc pravi

  Donko:
  1. Jasno, da gre lahko na svoje, toda, moralno in pošteno je, da se to najprej obelodani v krogu od koder greš po svoje in v krogu, ki te je rodil, krmil in izšolal!
  2. Kako greš na svoje, da pokradeš vse temu od koder greš!
  3. Z izdajalci ni kompromisa, tako je, toda povojni poboji NISO BILI POBOJI IZDAJALCEV! Bili so zločin nad nedolžnimi in ujetniki!

 57. MEFISTO pravi

  PETROVC, poboj domobrancev je bil tudi poboj največjih slovenskih junakov.

  Le na eno olajševalno okoliščino se lahko sklicujejo osvoboditelji”.

  Ko so pobijali zvezane, trpinčene in izstradane junake, so se maščevali za ves strah, ko so štiri leta bežali pred njimi.

 58. MEFISTO pravi

  RAZOČARAN, obrni se na strokovnjaka za zemljiko knjižne vpise.

  JOŽA bo tvojega soseda v eni uri rešil vseh nadlog.

 59. Donko pravi

  Junaki,
  so bili 4 leta na toplem v kasarnah. In to pod zascito Hitlerjevih sil.!
  Hvala za take junake!

 60. MEFISTO pravi

  DONKO, si poznal Ivana in Marijo Bastič iz Horjula,Antona in Franca Arko iz Prigorice pr Dolenji vasi, Martina Cesarja iz Krašnje, Jožeta Cimermančiča iz Podgrada, Ivana in Miho Čača iz Pudoba,Janeza Cvelbarja iz Volčkove vasi, Justino Černe iz Cirnika, Valentina Debelaka iz Lipnice in stoptine drugih nedolžnih delavnih ter bogaboječih kmečkih hčera in sinov.

  Seveda jih nisi poznal in tudi pravice do groba ter kščanskega pogreba jim ne bi priznal.

  Partizani so jih pobili že v letu 1941 in 1942, da še sami niso vedeli – zakaj?

 61. MEFISTO pravi

  Danes sem neizmerno srečen.

  SDS in Janša premočno vodita.

  V nedeljo bosta pa še premočno zmagala.

  Kaj hočem še več?

  Ker sem srečen in vsel, sem se tudi lahko posveti DONKU, JOŽU, ASU in drugim mislecem z nesrečnega levega brega naše tragikomedije.

 62. mudo moreno pravi

  Donko sledi svojemu vzorniku, vele-psevdo-zgodovinarju Repetu, ki se še vedno zaganja “mimo odprtih vrat”. Ravno danes sem ga spet srečal na Golovcu, moja želja, da ga enkrat nabrcam v rit pa raste iz dneva v dan.
  Dragi Donko, res si en ignorantski in neizobražen osel. Domobranstvo je obstajalo le leto in pol, v tem kratkem obdobju pa so Kranjsko deželo očistili internacionalističnih izdajalcev, tako za nohte je šlo barabam, da je vrhovni štab resno razmišljal o selitvi v Bosno.

 63. anakonda pravi

  Komunajzarji postajajo nervozni, SDS je na poti k visoki zmagi.

  Vsi na volitve, vsi za SDS – vidimo se 4. decembra!

 64. insider pravi

  Koalicija je že sestavljena!!! Pred nekaj urami sem bil v eni hudi druščini. Koalicija bo SDS, SD(ja SD ja! težko so se zainatili proti botrovi magistrat kamarili maziljencev), SLS, če presežejo prag tudi Nsi in seveda če se le da brez Desusa. Familije iz Golovca pa v opozicijo čičat. Kučkotu se bo zmešal, ko ga bo SD prav po partizansko v htbet našibriral. 🙂

 65. Občan pravi

  Preberite spomenko hribar v Delu, pa boste videli kaj je Janša. Vem kaj boste rekli, še ena podtikanja z leve. Briga me kaj govorite, ko bomo tako daleč v riti boste vi sami odstavili svojega Janše, saj najbolj nateguje vas same.

 66. Občan pravi

  Aja pa še to.
  1. Mefisto je totalen cepec, kaj se sploh zgovarjate z njim.
  2. V Franciji so pobili ogromno sodelavcev Hitlerja pa danes nihče ne upa tega omeniti. Na Nizozemskem še tretji rod potomcev okupatorja ne sme imeti državne službe.
  Pa še malo: Kdor bo volil Janšo bo volil bivšega komunista. Tudi to je kontinuiteta levice, pa se malo zamislilte neumi kvazi desničarji.

 67. mudo moreno pravi

  Spoštovani Občan, če misliš da je Mefisto totalen cepec, potem svojo teorijo tudi podkrepi, morda ti bomo celo verjeli. Le argumente daj na sonce. Saj veš, kako to gre v takih primerih: možno je, a znanstveno ni dokazano! Če nekoga obtožiš, da je cepec, dokazov pa nisi predočil, potem je bolj verjetno – da si cepec ti!
  V Franciji so po nemškem umiku res pobili nekaj ljudi pod obtožbo ali pa zgolj pretvezo, da so bili kolaboranti. Ampak od tistih, ki so imeli srečo, da so jim sodili na sodiščih, jih je bilo bore malo obsojenih na smrt. Ima pa Francija že cca. 20 let en zanimiv inkvizicijski zakon ki se mu reče Fabius-Gaysott. Po njem sodijo ljudem, ki podvomijo o uradni dogmatični verziji dogodkov med 2. sv.vojno. Argumenti in dokazi pa taki, če se mora oblast posluževati zapiranja nejevernih Tomažev.
  Tisto o Nizozemski pa si si preprosto izmislil. Mi pa pade ob omembi Nizozemske asociacija na eno čist konkretno zgodbo. Tam je med okupacijo živela družina nemškega žida Otta Franka. Otto je posloval z nemško vojsko, prodajal jim je konzervirano hrano. Ker pa je bil lopov, kar je za Žida značilno in je Nemce goljufal, ga je KRIPO začel preganjati. Polovili so njega in familijo, in jih poslali v taborišče. Otto je preživel,je pa od tifusa umrla njegova hči Anna. Saj poznaš tisto zgodbo z dnevnikom Anne Frank. Nenavadno je le dejstvo, da so dobršni deli dnevnika napisani z kemičnim svinčnikom, ki je prišel na tržišče šele v 50 letih. Zanimivo, kajne? Očitno so takrat dogajali “čudeži”. Kot se dogajajo že celo Judovsko zgodovino, od eksodusa naprej.
  Pa še malo: kdor bo volil Janšo, ga bo volil kot BIVŠEGA komunista. A štekaš kaj to pomeni? Bilo, pa prošlo, kamerad-genosse-drug-tovariš Občan. Te povsem razumem, ni ti lahko, ko gledaš, kako pada podpora vašim slamnatim kandidatom. Saj je v resnici nikdar ni bilo, pričarali so jo iluzionisti iz Ninamedije, Dela in Dnevnika. In ko boš naslednjič pisal o “neumnih kvazi desničarjih” pomisli na možnost, da si neumen v resnici ti. Čaka vas težka pušiona in svetujem ti, da se že vnaprej založiš z apaurini, ker jih bo v ponedeljek, 5.decembra zagotovo zmanjkalo.

 68. […] premoženja ne bodo ostale med slovenskim volilnim telesom neopažane, kar že kaže pomenljivi zadnji javnomnenjski razkorak med SDS in Pozitivno Slovenijo. Mimogrede, nekateri mediji, med drugim tudi Politikis.si že razpolagajo z informacijami, da naj […]

 69. Občan pravi

  Bojte se skrajnežev. Mefisto je eden takih. Take zasleplence je najlažje pripraviti na izvajanje linčev, če ne pobojev. Tuje mi je vsako prepričevanje na silo, če tudi samo z žaljenjem preko besed. Mefisto je iz Idrije z Griča (pa sam preveri kaj imajo v Idriji na griču).
  Škoda je ker nimamo v danih kandidatih nobene pametne opcije za pametno vlado. Pahor je preveč demokratičen, Janša pa premalo. Potrebovali pa bi politika nekje vmes. Volil bom Pahorja ker imam rajši preveč demokracije (čeprav se je izkazalo, da to ni dobro), kot pa premalo.
  Žal verjamem v tvoj zadnji stavek. Res bom naredil zalogo apavrinov, najprej zaradi razloga kot ga navajaš ti, čez nekaj mesecev, pa boš tudi ti vedel kje jih lahko dobiš ker bo vse bolela glava ne samo nas “ta rdeče”.

 70. MEFISTO pravi

  Na blogih je prijetno in zabavno sodelovati.

  Neverjetno, koliko in kakšne ljudi spoznaš!

  Od skromnih in pametnih ljudi, ki v potu svojega obraza zaslužijo za vsakdanji kruh, preizkušenih v tegobah vsakdanjega življenja, iz kateri kar vrejo življenske modrosti, do takih, ki se v zavetju anonimnosti razglašajo za politične genije in polihistorje, ki vse vedo in imajo vedno prav, kakršen je zakompleksirani OBČAN.

  Je kdo pomislil, da je OBČAN zaradi svoje politične slepote in vdanosti pogubni turbokapitalistični levici imorda prisesan na državni proračun in da se mu bo po volitvah razbila skleda, iz katere je požrešno zajemal. Ne gre prezreti možnosti, da pomeni sprememba volilnega rezultata in zmaga poštene politike, tudi konec njegovega brezskrbnega življenja.

  Taki ljudje bi služili tudi samemu hudiču. Za doseganje svojih ciljev ne izbirajo sredstev.

  Francozi so čuden narod, vendar so v prvih dneh stihijske svobode zaradi medsebojnehga obračunavanja, ki največkrat niso imela politične podlage, pobili le kakih dest do petnajsttisoč svojihroajakov, ker je De Goll nemudomanaredil red. Pri nas pa si bil lahko likvidiran še kar nekaj časa po vojni, če si le imel znanje ali premoženje.

  Takim, kot je naš dični OBČAN, ni mar, da so med in po vojni pobili 5 % Slovencev in ustanavljaliunčevalna koncentracijska taborišča, kakršnih niti med vojno nismo imeli, ki so se lahko ponosno primerjala s podobnimi ustanovami v nacistični nemčiji ali stalinistični Sovjetski zvezi, da si je desettisoče Slovencev z begom reševalo življne in svobodo, da so likvidirali cvet slovenske humanistične in gospodarske inteligence ter elite in tako dalje in tako naprej.

  Ne, OBČAN bo še kar naprej oznanjal svojo edino resnico, dokler bo to služilo njegovim ineeresom, v sili pa bo obrnil plašč po vetru in se skušal vdinjati vsakomur, ki takrat, ko gre za pravico in resnico, zatisne na eno ali obe očesi.

  OBČAN, do konca življenja se bom trudil, da bom po tvojih kriterijih ostal “totalen cepec” in me niti za trenutek ne bo zamikalo, da bi občudoval tvojo genialnost.

 71. MEFISTO pravi

  4. 12. ,vsi za Janšo, SDS in druge poštene stranke desnice,

  Janša, SDS in druge poštene stranka pa za nas in – OBČANA!!

 72. Občan pravi

  Ja, sami priznavate, da je vsak totalitarni režim nevaren, vi pa greste volit totalirističnega voditelja, bivšega komunista. Če bi bil Janša lahko predsednik SD-ja bi bil še danes komunist, tako pa je Pučniku prevzel stranko, da se lahko maščuje svojim bivšim kolegom, ki so ga izključili. V vsaki stranki imamo svoje komuniste (infiltrirane), če pa so samo prekucnjenci so pa gotovo slabega značaja. Rezultat: vsi volimo bivše komuniste. Kakorkoli, mi komunisti bomo na oblasti tudi zato ker nas volite vi. Hvala za vaše glasove.
  Če pa Janšu uspe Slovenijo spraviti iz krize, svaka mu čast. Se vam bom vsem tu opravičil.

 73. MEFISTO pravi

  Naš dični OBČAN je osebekzveč obrazi.

  Predvsem pa je primorski petokolonaš, ki rad prevzema tuja imena.

  Poznamo ga tudi kot PARTIZANA, v zadnejm času pa še kot MEFISTA – CEPCA in MEFISTA – BUTALCA..

  Idrijski domačini zaradi njegovega zmedenega govorjenja natolcujejo, da je ušel iz (z) Griča, kjer imajo primerno ustanovo za paciente njegovega slovesa.

  Ker težko povezuje besede v smiselne stavke,si je naredi obrazec, kakršnih je že nekaj objavil na teh spletnih straneh in po potrebi vstavlja vanj posamezne besede iz svojega skromnega levičarskega besednega zaklada.

 74. Občan pravi

  Kar sem napisal v prvem je Mefisto sedaj sam potrdil s prejšnjim odgovorom. Tega preberi mudo moreno, evo dokaza.

 75. MEFISTO pravi

  Vsi bomo uslišali OBČANA in volili Pahorja.

  Po prvih treh letih Pahorja je že 120.000 ljudi brez dela, pa dveh letih njegovega ponovnega madata pa že nikomur ne bo treba več delati.

  Kaj pa je lepšega, kot poležavati v senci, se mastiti s kraškim pršutom in ga zalivati z najboljšimi primorskimi vini ter božati idrijske device?

  Samo strpni in potrpežljivi moramo biti in voliti Pahorja, pa nam bo lepo, kot je komunistu OBČANU.

 76. yebiwetter pravi

  @ Občan

  Prosim te, če iskreno odgovoriš na preprosto vprašanje : je zate dr. Pučnik pozitivna ali negativna oseba, z ozirom, da je tudi on tako kot Janša bil v študentskih letih član ZKS, ki se ni podrejal strogi partijski disciplini …… njihova kalvarija si je namreč zelo podobna, s to razliko, da so Pučnika uspeli moralno in fizično uničiti, kar jim pri Janši ne bo uspelo, pa naj se trudijo do onemoglosti …

 77. MEFISTO pravi

  OBČANU se opravičujem , da sem pozabil omeniti, da se podpuje tudi kot MEFISTO – IDRIJA.

  Res grda površnost, zato sprejemam kritiko.

 78. Občan pravi

  Pučnik je hotel nekaj spremeniti, ker pa mu ni uspelo je ostal v opoziciji in to takrat ko je bilo to nekaj najbolj nemogočega, zato ga spoštujem. Bil je načelen. Ne maram pa prekucnecev, do 1991 so bili v partiji, po tem letu pa so jih bile polne prve klopi v cervah. Moja mati, ki je verna je takrat nehala hoditi k maši (ob nedeljah). Zakon mojih staršev je skoraj idealen ( po 50 letih še še vedno ljubita), čeprav je mati verna oče pa je bil član KP. Doma sem bil deležen obeh vzgoj in zlasti strpnosti do drugače mislečih (načelnih in poštenih ljudi). Vem, da politik, če hoče uspeti mora potencirati svoje uspehe in obljubljati. Prav tako so vodstveni politiki zelo močne ego osebnosti, to je gotovo eden izmed pogojev, da v politiki uspejo. Sem Pahorjev volilec, vendar nisem zaslepljen z njim, kot so nekateri z voditelji svojih strank. Slepo uboganje voditeljev, zlasti, če so diktatorji, je že prevečkrat vodila v vojno in izključevanje drugače mislečih. Pučnik je bil drugače misleč, zato spoštujem njegov boj za demokracijo, ki ga je imel v “svinčenih” časih. Bi sem na Roški in zahteval Janševo izpustitev, bil sem na vseh treh shodih za demokratične spremembe. Ja takrat sem bil za garnituro, ki je obljubljala demokracijo, del katere je bil tudi Janša, Bavčar, itd.
  Kot del ZSMS mi je Janša predaval o civilnem služenju vojaškega roka, javno sem ga podprl z govorniškega odra na shodu ZSMS iz vse Slovenije (leta 1983). Če ima človek pametne ideje sem za njega in, če ima ta človek osebno tudi vrednote (da spoštuje vsaj 10 božjih zapovedi). Takrat se mi je zdelo, da jih Janša ima.
  Če pa nekdo demokracijo izrablja samo za svoje osebno bogatenje na račun ostalih državljanov, mi pa tak človek ni všeč. Primer je Bavčar. Janša pa sedaj ne spoštujem zato ker je silil nazaj v partijo, ker je maščevalen, ker je izkorišča položaj obrambnega ministra za svoj osebni račun.
  Kot sem rekel, v Sloveniji nimamo nekega liderja, ki bi nas popeljal po poti, ki si jo jaz zamišljam, to je socialna demokracija. Pahorja bom volil zaradi tega ker mi je njegova opcija od vseh najbljižja, čeprav se z njim vedno ne strinjam.
  Pa še to. Nikoli nisem bil član KP, pa še celo delovno dobo (30 let delam v proizvodnji). Toliko o privilegijih, ki mi jih očita Mefisto.
  Ko smo na volitvah zmagali (2008) sem bil vesel, sedaj boste pač veseli privrženci SDS-a. Nič hudega, samo ne bodite zaslepljeni s svojo zmago, da ne boste kasneje preveč razočarani. Tudi Janša je samo politik in ne čudodelec.

 79. MEFISTO pravi

  OBČAN je začel s taktiko umikanja in izmikanja.

  Malo prej je trdil, da je komunist, zdaj je pa že demokrat in nepsredni proizvavajalec

  Malo prej je grdo govoril o Janši, zdaj ga pa že skoraj hvali.

  OBČAN, obiskali te bomo, da nam boš lahko pojasnil, kdo, kaj in čigav si.

  Pripravi pršuta, oliv in najboljšega vina, pa še kakno devico!

 80. yebiwetter pravi

  Občan glede Pučnika sem imel v mislih šestdeseta leta pr. st.. ……

 81. erato pravi

  SDS lahko realno ponese vse do 40%. Ljudje so končno sprevideli, da gre za stranko, ki je že dosti naredila za Slovenijo, več pa še bo! SDS in Janša samo naprej!

 82. Občan pravi

  Yebiwetter, Pučnik je gotovo hotel spremeniti nekatere stvari, ki pa se jih lahko spremeni samo, če si znotraj sistema. Ko so ga diskreditirali, mučili (niso ga usmrtili), ni dal prošnje, da ga sprejmejo nazaj v KP (Janša je to naredil, ker je edino kar zna politika). Po letu 1991, ko je Pučnik prišel nazaj, se mi je zdelo v redu, saj je KP potrebovala protiutež (to je osnova demokracije – ravnotežje), motilo me je samo to, da je bil preveč maščevalen. Kar pa je po svoje razumljivo, saj so mu naredili hude stvari.
  Tudi jaz sem bil član ZSMS, ker pa sem podprl Janšo, ko je zagovarjal civilno služenje vojaškega roka (1983), sem bil po enem letu službovanja odstavljen. Tudi jaz sem hotel spremeniti sistem (od znotraj), ker sem videl kaj partija dela, govori eno, dela pa drugo. Kljub vsemu, pa so takrat vsi imeli delo, zdravstveno zavarovanje, stanovanja, brezplačno šolstvo, skratka, za malega človeka je bilo dobro. Kakšna je za malega človeka razlika med demokracijo in socializmom, ki smo ga imeli. Včasih nisi smel kupiti Mercedesa, danes ga pa ne moreš. V Mercedesih se vozijo vedno samo živine, vendar je od njih včasih vsaj kaj padlo za malega človeka, danes pa se vsi le bogatijo na njegov račun.
  Sem socialni demokrat, zato bom dal glas za SD, pa ni važno kdo je njen predsednik, saj zagovarja vrednote, ki jih druge stranke ne. To je za čimvečjo socialno varnost za vse državljane.

 83. yebiwetter pravi

  občan odgovor dobiš, zdajle imam pametnejše opravilo ….

 84. Petrovc pravi

  OBČAN:
  1. praviš, da je Mefisto neumen!
  2. Praviš, da si član SD, simpatizer!
  3. Praviš, da je Janša kot obrambni minister obogatel (ali samo za svoj račun)
  1. Prjatu, občan, saj ne da bi ti v celoti oporekal, nekaj tvojih misli je celo simpatičnih! Toda, večinoma si v zmoti! Mefisto je iz Štajerja! In Mefisto je velik um in blagega srca, ki mravlje ne bi pohodil! Mefista osebno poznam, ODLIČEN človek!
  2. Da si član in simpatizer SD!? Si že kdaj bil na sedežu Sd, dopoldne, da bi videl in slišal utrip tamkajšne centrale? Upam, da ne, vem, da nisi bil, sicer bi ne simpatiziral s POPOLNIM PODNOM OD LJUDI!
  Pa ti ne bom govoril o posameznikih, meni znanih!
  3. Kakšne koristi, poleg plače, zakonske, pa je Janez imel kot obrambni minister??? BI LAHKO RAZLOŽIL, NE SAMO NAMIGOVAL!
  Pučnik pa je po preudarnem premisleku SAM PREDLAGAL Janezu, da za njim prevzame SDS, kajti bil je razočaran in vedel je dvoje, da je boj za pamet Slovencev še dolg in da je Janez borec!

 85. […] odgovarjalo 600 anketirancev, objavila ob 19. uri. Spomnimo, zelo podobno stanje je pokazala tudi Delova anketa, po kateri bi z veliko prednostjo zmagala Janševa SDS. Slovenska demokratska stranka je namreč po tej anketi svojo prednost povečala na 35,5 odstotka. […]

 86. angi pravi

  Virant je pokazal svoj pokvarjen vohunski obraz, ker je ves čas zatrjeval, da nebo stranke ustanovil potem je pa tako dolgo špioniral pri SDS, da je bil program gotov in ta lopov je vse prekopiral in ustanovil svojo pokvarjeno špionsko stranko in z nepoštenim pohlepnim neverodostojnim predsednikom Virant Gregorović-Gregor, sram te naj bo Virant, če te nebi novinarji odkrili bi bil pobasal tistih 160.000 Evrov, fuj in fej si pač sorodnik od Jankovićeve mafije saj nos imata z Mijo J. čist isti SRAMOTA , uboga sinova, da imata tako pokvarjenega očeta, LJUDJE BODITE POZORNI JANKOVIĆMAFIJA IN VIRANTMAFIJA SO ISTI LOPOVI!!!!!!!

 87. yebiwetter pravi

  OBČAN

  Blaga duša Pučnik nikoli ni bil maščevalen do svojih mučiteljev, kot Kristus JE TUDI ON SVOJIM RABLJEM ODPUSTIL kar so mu prizadejali, toda komunisti zločinci te človeške vrline pač ne poznate, osreči vas le prelita kri za kar je v tej deželi dovolj dokazov, ki jih še dandanašnji stahopetno prikrivate…SRAM VAS BODI !!!!

 88. MEFISTO pravi

  OBČAN ne razume, da pri nas ni socialdemokratov, ki jih je revolucija vse spravila pod zemljo.

  Odslužen komunist pa nikoli ne more biti in ne bo socialdemokrat.

  Tudi Pahor ne!

  Kakšnim socialdemokratom po imenu sploh zaupaš.. ?

  V manj kot treh letih so vse zagonili, spravili državo v totalen bankrot in naselili revščino v naše domove, ti pa jim bi še kar zaupal.

  Morda imaš celo prav, naj dokončajo, kar so začeli in sesujejo Slovenijo do zadnjih temeljev, da kamen ne bo ostal na kamnu.

 89. mudo moreno pravi

  Občan, res ne vem, kakšne težave te dajejo in kaj bi nam rad sugeriral z Mefistom. Jaz Mefista poznam le iz komentarjev, vidim da ima smisel za humor in se zna tudi metaforično izražati in to so lastnosti ki jih cenim. Jih pa močno pogrešam pri tebi. Tebe zanaša na levo, pa na desno, pa spet nazaj in me kar malo skrbi zate. Sekiraš se zaradi nekaterih stvari ki so prav malo pomembne za zadovoljno življenje. Če ne moreš kupiti Mercedesa, ne obupuj, ker ga v resnici ne rabiš.
  To, da je Pučnik predal stranko v roke Janši, je naredil odlično potezo. Zavedal se je, da je preslabega zdravja, pa tudi preveč čustven človek za pariranje neskrupuloznim tipom ala Kučan in Drnovšek. Dobro se je zavedal, s kakšno količino stresa so ga “obdarovali” komunisti in mu skrajšali življenje za vsaj 10 let. Leta 1992 se je SDS komaj priplazil v parlament in šele pod Janševim vodstvom je dosegel status, ki mu priliči.
  Sem že nekajkrat povedal, pa bom ponovil še enkrat: nisem za Janšo, ker bi bil tako očaran nad njim, ampak zato, ker je najbolj verodostojen v primerjavi z vsemi ostalimi.

 90. MEFISTO..bebec pravi

  sds–
  .
  stranka DEBILNIH slovencev

 91. MEFISTO pravi

  To je tvoj poduhovljen odgovor, ko ti zmanjka argumentov in ko te veliko pametnejši spravijo v kot.

  Kdaj pomisliš, kako si beden s svojimi norimi vložki?

 92. MEFISTO pravi

  OBČAN oziroma nefisto – bebec sicer ni pojasnil svojega stališča, je pa smrdljivo prdnil.

 93. uki pravi

  JANEZ JANŠA JE ZAKON!!!!

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen