Walter Wolf: “Lasbaherju nisem dal dveh milijonov evrov! Bom pa tožil kriminalca Zimiča!”

27

Z Walterjem Wolfom, enim izmed peterice obdolženih v zadevi Patria, smo pred naslednjim novembrskim narokom na sodišču, na Politikis.si naredili krajši intervju. Wolf je prvič javno zanikal, da bi Andreju Lasbaherju dal dva milijona evrov (ta informacija se je sicer znašla v dvomljivem uradnem zaznamku mariborskega kriminalista Igorja Zimiča), hkrati pa napoveduje nove tožbe. Pravi, da drugi teden odhaja nazaj v Kanado in da če ga imajo kaj v zvezi s Patrio še za vprašati, naj ga vprašajo sedaj. 

G. Wolf, določeni so datumi novih narokov v procesu Patria, prva sta 21. in 28. novembra, torej tik pred datumom volitev, ki se bodo zgodile 4.12. Mislite, da bi to lahko bilo povezano z nekaterimi ugibanji, da je to bilo narejeno posebej tako, da bi s tem ponovno vplivalo na izide volitev?

Tu sploh ni dvoma, da gre za politično igro. To se že ves čas izkazuje. Jaz sem prišel v Slovenijo na sojenje, čeprav imam zdravstvene probleme, a do sedaj  se ni še nič zgodilo. Jaz drugi teden odhajam nazaj v Kanado in me na sojenju na koncu novembra prav gotovo ne bo. Moj advokat Andrej Kac bo na obravnavi, mene pa ne bo, ker imam zdravstvene probleme. Če me imajo kaj še za vprašati, naj me vprašajo sedaj.

Zakaj mislite, da je sodnica Barbara Klajnšek zavrnila predlog obrambe za izločitev tistih dokazov, ki so bili glede na slovensko ustavo pridobljeni z očitnim krešnjem človekovih pravic?

To morate sodnico vprašati. Jaz nisem pravnik. Osebno ne vem, zakaj je to naredila. Jaz sem obtožen pomoči pri obljubi na neugotovljenem kraju. Sodišče naj mi pokaže, komu sem jaz kaj obljubil.

Pobegla tožilka Zobec-Hrastarjeva je menila, da ste Janezu Janši nekaj obljubili oz. da ste sodelovali pri pomoči pri obljubi…

Jaz sem gospoda Janeza Janšo prvič videl na sodišču. V življenju pa nisem z njim besede spregovoril, niti sedaj na sodišču, kaj šele, da bi mu kdaj karkoli obljubil. Niti dober dan mu nisem rekel.

To kar je svojčas trdil Milan M. Cvikl, da ste vi Janši dali 300.000 evrov je torej čista laž?

To je čista laž. Cvikl je en kriminalni lažnivi bedak. On bo tožen. S takimi izjavami me je skoraj uničil.

Kriminalistični inšpektor Igor Zimič je v uradni zaznamek septembra 2008 zapisal, da je prišel do delno zanesljivega podatka, da je Andrej Lasbaher povedal znancem, da je od Walterja Wolfa prejel 2 milijona evrov, s katerimi naj bi začel izdajati brezplačnik Slovenski tednik. Kaj pravite na to?

Ta Zimič ni kriminalist, to je kriminalec. To je ena navadna laž in neumnost. Moji računovodski konti so bili vsi pregledani. Ta Zimič je verjetno brat od Cvikla. Tudi tega kriminalca bom tožil. Lasbaherju nisem dal dveh milijonov evrov, tega človeka sploh ne poznam.

Tudi Mladina zadnje tedne to brezplačniško teorijo zarote nadgrajuje, denimo, da so vas tudi drugi ljudje (omenja se tudi urednik portala Politikis.si Dejan Kaloh) prosili za finančno pomoč pri ustanavljanju nekakšnega novega “tednika SDS”.

To so navadne neumnosti. Če bi me kaj takega vprašali lastniki od Reutersa, da bi z njimi šel ustanavljat kak medij, bi o tem morda celo razmislil. Vse ostalo kar pa se dogaja tukaj v Sloveniji v povezavi z mano in nekimi namišljenimi mediji, pa so navadne laži in neumnosti.

Walter Wolf: “Če me imajo kaj v zvezi s Patrio še za vprašati, naj me vprašajo sedaj.”

Foto: arhiv Politikis.si

 

Št. komentarjev: 27
 1. Danilo pravi

  Wolf je edini, ki si upa povedati v obraz nekaterim, da so kriminalci. Pa še prav ima. Kdor laže z namenom žaljive obdolžitve je po slovenskem kazenskem zakoniku storil kaznivo dejanje, torej je kriminalec.

 2. Ivan (janez) pravi

  Kakšno sprenevedanje; potem, ko so odvetniki obtoženih dosegli, da se je sojenje prekinilo, sedaj krivijo tožilstvo, da bodo obravnave tik pred volitvami. Zakaj pa niso pustili, da obravnava teče v oktobru, po ustaljenem načrtu, enkrat do dvakrat na teden? Vsiljuje se vtis, da zato, ker so se zbali, da bo do takrat prišla vsa resnica na plano in ne bo več manevra za manipulacije in zavajanja. Ta trenutek še vedno lahko mešate meglo.
  Zjebali so Hrastar- Zobčevo, sedaj pa pišete, da je pobegla, kar res potrjuje domnevo, da je Dejan Kaloh s Politikosom na plačilni listi SDS.
  OK, pa naj bo, ker je žena Zvonka Hrastarja, ki je aretiral Janšo, Ampak Klanjškove ne bodo. Vsi vrhunski pravniki pri nas in v tujini so že povedali, kako je z dokazi, pridobljenimi v tujini in zakonodajo, ki velja pri nas, vi, Kaloh, pa še kar brcate v temo namerno ( takšen način pisanja potrjuje domnevo, da ste Janšev plačanec, tako kot Požar). Odvetniki obtoženih pa se samo smešijo!

 3. Info pravi

  Res beden ta vaš medij. Hitri pregled naslovov člankov pove vse.
  Pristranski nič manj, kot prav tako večina medijev, ne glede na smer gravitiranja. Samo nesposobni so lahko tako pristranski…

  Žal smo priča izumrtju kvalitetnih novinarjev in medijev.

 4. lojze pravi

  Ivan (janez) :
  25. 10. 2011 at 11:21
  Kakšno sprenevedanje,Kakšno sprenevedanje,Kakšno sprenevedanje,Kakšno sprenevedanje. Eno, samo sprenevedanje.

 5. Franc pravi

  IJ in Info: vidva raje berita svoja zasmrajena glasila tipa Delo, kjer pišejo dokazani lažnivci. Tovrstno čtivo je verjetno precej bližje vajinima pokvarjenima dušama.

 6. Baron pravi

  Ivan (janez) se spet spreneveda.

  Nihče ni nič zjebal Zobec Hrastarjevo, pač pa se je sama zafrknila, ker je po nalogu komunajzerjev napisala obtožni predlog brez osnove.

  Če je Politikis na plačilni listi SDS, si ti na plačilni listi komunajzerjev. Ravno komunajzerji pa se najbolj bojijo, da bo prišla resnica na dan – da je bila afera Patria njihov zrežiran konstrukt in da so se sami najbolj okoriščali.

 7. Info pravi

  @Franc:
  Žal mi je takih, kot ste vi, ki so povsem funkcionalno nepismeni. Ni vam bilo dano, da bi iz mojega komentarja, kljub jasnosti, razbrali, da so prav vsi že pristranski, tako levi, kot desni mediji, novinarji…
  Ampak žal vaše bralne sposobnosti in konec koncev procesne v možganih tega niso sposobne razbrati iz komentarja, ampak samo napadejo “v obrambi”… Morate se res čutiti ogrožene.
  In prepričan sem, da je “moja duša” bolj čista od vaše. To rečem najbolj mirne in čiste vesti.

 8. Baron pravi

  Franc je prav napisal. Časopis Delo je vedno bolj lažniv.

 9. yebiwetter pravi

  g. Info

  eden prvih izumov človeštva je bila tehtnica, ali še niste slišali zanjo ?

 10. METULJČEK pravi

  KAJ ŠE DELO NI CRKNILO?
  VERJETNO GA PODPIRAJO SAMI PODGANARJI RDEČI-LEVAKI-KOMUNAJZARJI!
  FUJJJJJJJJJJJJJJJ BRUHHH, HOV, HOV, HOV,
  SAMI PASJI POSILEVALCI!!!!!!

 11. PASJI FRITZL pravi

  METULJČEK @ , ne bodi nestrpen, “DELO” crkuje počasi , laži in konstrukti ga bodo požrli ! Ostalo bo le nekaj Murglam zvestih pisunov, vse ostalo bo letelo na cesto , vse je določeno !

  SE NOVINAR Z LAŽJO PREHRANJUJE,
  GA RESNICA POKONČUJE !

 12. Silvo pravi

  Wolf vsaj direktno pove vsem v fris kar jim gre. Si je za Cvikla kaj izmislil? Prav nič! Cvikl je res ena navadna baraba!

 13. Robi pravi

  Info :
  Lej kako stvari stojijo drugod po zahodnem svetu. Nikjer noben založnik ali časopisna hiša ni popolnoma neodvisna. Vsi so odvisni od tistih, ki jih financirajo. To niso samo bralci. To so sponzorji, reklamni prostor itd. Stvar je v tem, da se noben normalen časopis na zahodu ne pretvarja da je neodvisen in popolnoma objektiven, kot to počenjajo novinarji pri DELU ali pa pri VEČERU, pa še kaj bi se našlo. To dragi INFO, je problem v tej državi. Če si na levi, si “neodvisen”, “civilna družba”, “izobražen”, “socialen” in ne vem še kaj. Če se pa ti povem, da bom volil SDS iz povsem objektivnih razlogov (ne boj se, razmišljam s svojo glavo), me boš označil za “domobranca”, “belogardista”, “kmeta”, “janševika”, “šturmovika”, “ovco”, itd. ZABIJ SI V BUČO: NI NEODVISNIH MEDIJEV!!!! ČE JE POLITIKIS ALI REPORTER V OPORO DESNICI, SE VSAJ NE PRETVARJA, DA JE NEODVISEN! KAPIŠ? Nehaj smetiti tukaj, raje pojdi pet hvalnice nekam na Delovo, Mladinino stran ali kam že.
  WW pa je stari mačkon, ki dobro ve, kaj bo povedal. Da živi od preprodaje orožja pa mislim, da tudi ni daleč od resnice. Če je stari mačkon WW izjavil kdo so kriminalci, mu bom celo verjel…..

 14. Robi pravi

  zakaj? Ker ima kilometrino in natančno ve, kakšno težo imajo za javnost povedane besede in kakšne posledice imajo. Je verjetno dobro premislil, predno je izustil takšno obremenitev. Jaz mu verjamem.

  LP vsem,
  gremo volit za SLOVENIJO in ne za dinastijo…jaz bom volil SDS, kaj pa vi?

 15. MEFISTO pravi

  Tudi mi bomo volili za SDS!

 16. emil pravi

  Ivan(Janez)
  Kje ,za vraga si pa ti dobil “vrhunske pravnike”,doma in v tujini.?Že tu pkažeš,da si vrhunski tepec.Pa nič z opravičilom.Razen ,če misliš tiste s kumrovsko šolo.Nisi poslušal,naše vrhunske pravnike,si samo del njih.Si nisi prebral intervjuja ,dr. dr.Klemena Jakliča.Redni profesor na prvi fakulteti prava na svetu,Harvardu.Z dvojnim doktoratom justice,na Oxfordu in na Harvardu.Preberi,pa boš videl,kaj si misli o obtožnem predlogu zoper Janšo,res vrhunski pravnik.

 17. emil pravi

  Ivan(Janez)
  Pozabil sem dodati.Ti imaš verjetno za vrhunske pravnike tiste,ki so napravili doktorat iz teme,kot je recimo;”Vpliv samoupravnih odnosov,na naše sodstvo”

 18. MEFISTO pravi

  Prizanesite Ivanu/janezu, saj ima že sam s seboj preveč težav.

  Z oglato glavo je namreč težko okroglo misliti.

 19. janko pravi

  Bravo ww, s prstom pokazati na vse lopove, goljufe in ovaduhe! Zmagala pa bo na volitvah tako sds, nic bat!

 20. amigo pravi

  Če dobro razumem, WW obtožujejo, da je dal neznani osebi neznano obljubo. Mogoče Devici Mariji, da se bo poboljšal. Blatnodolsko sodstvo je res čisti poden.

 21. mudo moreno pravi

  Vidim da imajo nekateri občasni obiskovalci tega portala kot sta npr. Ivanjanez in Info hude psihične težave v dojemanju sveta. Na FDV so ju učili nekaj, kar se v realnem življenju nikakor noče uresničiti. A rešitev bi po njunem bila, da se svet postavi na glavo, namesto da spremenita lastno razmišljanje in ga uskladita z realnim stanjem. Saj svet je mogoče spreminjati in se tudi dokazano spreminja, samo koraki so zelo počasni in postopni. Če so hitri in koreniti, praviloma pomenijo hudo nazadovanje in mukotrpen ponoven začetek.
  Naj mi spoštovani Info razloži, kako smo lahko priča izumrtju kvalitetnih slovenskih novinarjev in medijev. Kako naj nekaj kar se še rodilo ni, izumre?

 22. Info pravi

  @mudo:
  Ne razumem, kako lahko govorite, kaj naj bi po mojem bila rešitev? Jaz nisem predlagal noben rešitve niti je ni razbrati iz moje vsebine.

  Izumrtju neodvisnih novinarjev smo priča, razlika je le, da sem jaz govoril o globalni sliki, vi pač vidite samo lokalno. Več kot je vpliva kapitala, manjša je neodvisnost medijev in novinarjev. Čeprav se strinjam, da se je zaradi večje politične širine pri nas po tej logiki začela v novinarskih krogih odpirati nova dimenzija, pa se je hkrati močno povečal tudi vpliv kapitala in s tem vplivanje na medije s te strani. Če je včasih (pri nas) na medije močno vplivala politika, danes močno vpliva kapital, ki vpliva tudi na politiko.
  Ne razumem pa agresivnosti komentatorjev. Nikjer se nisem izrekel ne za “levega” ne za “desnega”, ker se niti eno niti drugo ne čutim. In to je tudi odraz tega, da razmišljam s svojo glavo. Pač se oziram, kdo mi je najbližje z idejami, predlogi, rešitvami, filozofijo in podobno.
  Nekdo, ki pa je trdno vedno na eni strani, ta se ima za zamisliti, če ni morda slep ali zaslepljen.

 23. PASJI FRITZL pravi

  JANŠA JE VELIK, ON JE KOT REŠILNI PAS ZA POTAPLJAJOČEGA , ON JE NAJVEČJI !

 24. […] zaznamek politično motiviran. No, Wolf je medtem za portal, ki ga ravnokar berete že napovedal, da bo kriminalista Zimiča, ki ga je poimenoval kriminalec, odškodninsko tožil ter da sumi, da je Zimič brat od Milana M. Cvikla. […]

 25. […] O nekdanjem novinarju brezplačnika Dobro jutro (ta je pred časom neslavno propadel, drugače pa je favoriziral levičarsko opcijo) Marku Pigacu smo na našem portalu Politikis.si že pisali. Njegove laži so bile že večkrat demantirane in podprte z dokazi s strani urednika portala, ki ga ravnokar berete, kot denimo tudi strani oseb, ki jih konstantno vpleta v svoje lažnive zgodbe – primer Walter Wolf. […]

 26. […] Mimogrede, kriminalist Igor Zimič se pojavlja v večih zgodbah, ki so povezani tudi z ozadjem afere Patria, kjer so ga že večkrat naivno potegnili za nos. Walter Wolf je sicer kriminalista Zimiča preimenoval v kriminalca. […]

 27. […] Mimogrede, kriminalist Igor Zimič se pojavlja v večih zgodbah, ki so povezani tudi z ozadjem afere Patria, kjer so ga že večkrat naivno potegnili za nos. Walter Wolf je sicer kriminalista Zimiča preimenoval v kriminalca. […]

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen