V Milanu protesti proti italijanskemu premieru

1

V Milanu se je danes popoldan na protestih proti italijanskemu premieru Silviu Berlusconiju zbralo več tisoč ljudi. Proteste je pripravilo opozicijsko gibanje Svoboda in pravičnost, udeležili pa so se je protestniki iz celotne države, ki so zahtevali Berlusconijev odstop, poroča avstrijska tiskovna agencija APA.

Protestov v središču Milana so se udeležili tudi milanski župan Giuliano Pisappia ter številni intelektualci, umetniki in literati, med njimi slavni pisatelj Roberto Saviano in zgodovinar Paul Ginsborg.

“Italija ne sme resignirati in verjeti, da se ne more nič spremeniti. Ta vlada je že dalj časa politično mrtva, a ta dolga agonija se bo nadaljevala, ker ni nobenega večjega ljudskega gibanja, ki bi lahko prineslo nove projekte in verodostojne reforme. To se mora spremeniti,” je v govoru dejal Saviano.

Berlusconi je v petek v pogovoru s člani svoje desnosredinske stranke Ljudstvo svobode zatrdil, da ne namerava odstopiti. “Za našo državo bi bilo zelo škodljivo, če bi imeli sedaj nove volitve, politično nestabilnost v težkem odboju je škodljiva,” je dejal predsednik italijanske vlade.(sta)

V Milanu se je danes popoldan na protestih proti italijanskemu premieru Silviu Berlusconiju zbralo več tisoč ljudi.

Število komentarjev: 1
  1. anti-totalitarec pravi

    odvisno od medijev kakšno mnenje imaš o politiku……če bereš mladino, dnevnik, delo si o JJ predstavljaš le najslabše……tako je z berluskonijem……. zgornji “intelektulaci” , gibanje ali župan so vsi skrani levičarji……

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen