Susan Sarandon: Papež je nacist!

5

Ameriška igralka Susan Sarandon je vrhovnega poglavarja Katoliške cerkve, papeža Benedikta XVI. označila za nacista, je poročal časnik Newsday. Njene navedbe so povzročile nemalo razburjenja pri katoliških in judovskih skupinah, ki so že zahtevale pojasnila in opravičilo. A 65-letna igralka se je za zdaj zavila v molk.

Filmska zvezdnica, ki je leta 1995 dobila oskarja za vlogo redovnice Helen Prejean v filmu Zadnji sprehod (Dead Man Walking) Tima Robbinsa, je na newyorškem filmskem festivalu povedala, da je papežu poslala knjigo, na podlagi katere je bil posnet film. “Ampak prejšnjemu papežu, ne temu nacistu, ki ga imamo zdaj,” je pojasnila igralka.

Newyorška katoliška skupina za verske in civilne pravice je opazko Sarandonove označila za nespodobno.

Nemec Joseph Ratzinger, kot je ime papežu Benediktu XVI., je bil kot najstnik član Hitlerjeve mladine, ko je bilo leta 1940 članstvo obvezno. Vodja katoliške organizacije Catholic League William Donohue je poudaril, da se Ratzinger v nasprotju z večino mladih ni želel udeleževati srečanj Hitlerjeve mladine, zaradi česar je imela njegova družina tudi finančne težave.

65-letna Sarandonova je katoličanka, odraščala je v New Yorku in je znana podpornica gibanj za boj proti lakoti in aidsu ter nasprotnica vojne v Iraku. Leta 1999 je postala ambasadorka dobre volje Sklada ZN za pomoč otrokom (Unicef).(sta)

Ameriška igralka Susan Sarandon je vrhovnega poglavarja Katoliške cerkve, papeža Benedikta XVI. označila za nacista. (foto: Wikipedia.org)

Št. komentarjev: 5
 1. MEFISTO pravi

  Take nepremičljene dame imamo tudi pri nas.

  Menda vas ni treba spomniti na Svetlano Makarovič, ki ji ni treba upoštevati nobenih omejitev pri izražanju svojih stališč in ki sme nekaznovano širiti polje skrajnega primitivizma.

  Menda je to razumljivo, saj je bila včasih vsaj vredna greha, zdaj pa še to ne več.

 2. anakonda pravi

  O ženskah imam visoko mnenje – ne pa o histeričnih babnicah, kakršna je Saradon ali pa ta Svetlana Makaronovič.

 3. anakonda pravi

  Če bi obsojali po načelih te histerične Sarandonove, bi bili kriminalci tudi vsi Titovi pionirčki. Ta baba je zmešana.

 4. anakonda pravi

  @ judita, če verjameš, kar piše portal, h kateremu vodi tvoj link, potem si blažena. Ali pa nora, kot Sarandonova.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen