Rekordno število prednaročil za iphone 4S

0

Ameriški proizvajalec računalnikov in pametnih mobilnikov Apple je samo v prvih 24 urah prejel milijon prednaročil za novi mobilni telefon iphone 4S. Ta se je tako v tem pogledu uvrstil na prvo mesto med vsemi dosedanjimi Applovimi proizvodi, poročajo tuje tiskovne agencije.

Prednaročila za nedavno predstavljeni novi model iphona so v ZDA, Avstraliji, Kanadi, Franciji, Nemčiji, na Japonskem in v Veliki Britaniji začeli sprejemati minuli petek. Na police trgovin v teh državah bo mobilnik prišel ta petek. Do konca oktobra naj bi ga nato začeli tržiti v dodatnih 22 državah, med drugim v Avstriji, Italiji ter tudi v Sloveniji.

Vendar pa analitiki pri tem opozarjajo, da številke o prodaji dosedanjega Applovega rekorderja, lanskega modela iphone 4, in letošnjega modela iphone 4S niso povsem primerljive. Iphone 4 je na prvi dan prejel 600.000 naročil, vendar pa so naročila sprejemali v dveh državah manj – Avstralija in Kanada sta bili lani priključeni kasneje.

Poleg tega je Apple razširil nabor mobilnih operaterjev, ki v posameznih državah tržijo iphone po subvencionirani ceni ob sklenitvi naročniške vezave. Zlasti to velja za ZDA, kjer je lani iphone prodajal le AT&T, letos pa ga tudi Verizon Wireless in Sprint Nextel.

Apple je novi iphone predstavil 4. oktobra, le dan pred smrtjo dolgoletnega karizmatičnega prvega moža podjetja Steva Jobsa. Umrl je po dolgoletnem boju z rakom.(sta)

(fotografija je simbolična)

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen