Potres v Turčiji: Turčija zaprosila za pomoč iz tujine

0

Turčija je po nedeljskem potresu, ki je prizadel vzhod države in terjal prek 400 žrtev, zaprosila za mednarodno pomoč, ki jo je najprej zavračala, poroča nemška tiskovna agencija dpa. Turška veleposlaništva po svetu nameravajo začeti pogovore z državami, ki so ponudile pomoč, vlada v Ankari pa bo navezala stike z mednarodnimi organizacijami.

Med državami, ki so Turčiji po potresu z magnitudo 7,2, ponudile pomoč, je tudi Izrael, čeprav so se odnosi med državama v zadnjem času zaostrili.

Sprva so v Ankari pomoč Izraela zavrnili, a so si po poročanju izraelskih medijev premislili, tako da bodo zdaj iz Izraela prejeli bivalne zabojnike.

Po zadnjih podatkih je potres terjal 459 življenj, več kot 2000 poslopij je porušenih. Reševalna akcija se medtem nadaljuje in 61 ur po potresu so v kraju Ercis izpod ruševin potegnili 18-letnega študenta, poroča ameriška tiskovna agencija AP.

66 ur po potresu pa so prav tako v Ercisu rešili 27-letno učiteljico, ki je bila sicer poškodovana in so jo zato prepeljali v bolnišnico.(sta)

(fotografija je simbolična)

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen