Pakistan: V napadu na avtobus s šiitskimi muslimani več mrtvih

0

Domnevni sunitski skrajneži so na jugozahodu Pakistana danes napadli avtobus s šiitskimi muslimani in pri tem ubili 12 ljudi, šest pa ranili, je sporočila policija. Napad se je zgodil v bližini Kvete, glavnega mesta province Balučistan. Sunitski skrajneži, ki naj bi bili povezani z Al Kaido, so v zadnjih tednih izvedli že več podobnih napadov.

Napad so izvedli štirje napadalci na motorjih, ki so ustavili avtobus s pretežno šiitskimi muslimani, namenjenimi na delo v Kveto. Potnike so prisilili, da so izstopili iz avtobusa in se postavili v vrsto, nato pa začeli nanje streljati, je za ameriško tiskovno agencijo AP povedal predstavnik policije Hamid Šakel.

Med mrtvimi je enajst šiitov in sunit, ranjeni pa so še štirje šiiti in dva sunita, poroča AP.

Sunitski skrajneži, ki naj bi bili ideološko in operativno povezani s teroristično mrežo Al Kaida in talibani, so pred dvema tednoma izvedli podoben krvav napad, v katerem je bilo ubitih 26 ljudi.

V Pakistanu so suniti v večini, okoli 15 odstotkov je šiitov. Slednji so bili v preteklih letih pogosto tarče napadov. Sektaško nasilje med suniti in šiiti je še zlasti pogosto v Balučistanu.(sta)

(fotografija je simbolična)

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen