Dmitrij Medvedjev svojo strast našel v badmintonu

0

Ruski predsednik Dmitrij Medvedjev se ne more kosati z ruskim premierom Vladimirjem Putinom v judu, prav tako se pred javnostjo nikoli ni pokazal golih prsi kot njegov predhodnik, je pa na video posnetku na svojem blogu pokazal strast za badminton, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

V video posnetku je Medvedjev, oblečen v teniško majico in spodnji del trenirke, Ruse najprej spodbudil, naj igrajo več badmintona, potem pa je s Putinom izmenjal par udarcev čez mrežo in očitno prejel prvo točko.

Medvedjev, ki je podprl nedavno Putinovo napoved, da bo na bližnjih predsedniških volitvah marca prihodnje leto ponovno kandidiral, je v zadnjih letih sicer shujšal, hkrati pa je poudarjal, da je edina fizična aktivnost, ki jo ima rad, joga.

Tokrat pa je ob spremljavi moderne elektronske glasbe na posnetku dejal, da badminton ni le šport za predsednike, ampak tudi šport, s katerim se je ukvarjal prvi ruski kozmonavt Jurij Gagarin.

Medvedjev je obenem poudaril, da badminton pomaga pri sprejemanju odločitev. “V življenju ti pomaga pri reševanju problemov, saj nekdo, ki dobro igra badminton, hitro sprejema odločitve. To pomeni, da ima voljo, da doseže rezultate,” je poudaril Medvedjev.

Video je sicer že postal tarča kritik nekaterih blogerjev. “Badminton – to bo res rešilo Rusijo,” je zapisal eden od komentatorjev na socialnem omrežju Facebook.

(fotografija je simbolična)

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen