Arvydas Sabonis: Od vseh reči, ki jih imam rad, mi preostane le še seks

0

Nekdanji litovski košarkar Arvydas Sabonis je danes zapustil bolnišnico v Kaunasu. Kar 221 cm visoki orjak in najbolj prepoznavno ime litovske košarke na svetu je sredi minulega tedna med rekreativnim igranjem košarke doživel srčni infarkt, po temeljitem zdravniškem pregledu in opazovanju pa so ga danes odpustili iz bolnišnice.

“Zdravnik mi je dejal, da ne smem več kaditi in piti, na košarko naj pozabim, od vseh reči, ki jih imam rad, mi preostane le še seks,” je za litovske medije dejal očitno dobro razpoloženi Sabonis, ki bo v naslednjih šestih mesecih moral na periodične zdravniške preglede zaradi opešanega srca.

Šestinštiridesetletni Sabonis je bil v minulem mesecu zelo obremenjen, saj je deloval kot ambasador domačega evropskega prvenstva. V dneh po koncu EP se je nekdanji center Žalgirisa, Valladolida, madridskega Reala in Portlanda v ligi NBA pritoževal zaradi utrujenosti in pomanjkanja spanca ob številnih obveznostih na tekmovanju.

Sabonis je kot ambasador prvenstva na finalni tekmi med Španijo in Francijo slovenskemu igralcu Rašu Nesteroviću, ambasadorju naslednjega evropskega prvenstva leta 2013 v Sloveniji, predal simbolično darilo, kip v obliki košarkarskih čevljev.(sta)

Nekdanji litovski košarkar Arvydas Sabonis.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen