Proces Patria: Björkqvist po “kavbojsko” do dokazov. Pirnat: pri nas morajo veljati slovenski ustavnopravni standardi!

40

V javnost so začeli curljati dokumenti iz finske preiskave v zadevi Patria. Ti kažejo na to, da so finski preiskovalci na čelu z glavnim inšpektorjem Kajem Erikom Björkvistom kar na podlagi ustnih odredb zasegali določene predmete, ki so se nato znašli v slovenskem obtožnem predlogu kot “dokazi”. Tako na Politikisu objavljamo ustno odredbo zasega strežnika, ki se je zgodila na sedežu podjetja Patria, kot osumljena kaznivega dejanja podkupovanja pa sta navedena Reijo Niittynen in Heikki Hulkkonen. Prav tako se je z ustno odredbo zaplenil avtomobil Renault Espace osumljenega Hulkkonena.

Glede na to, da se drugi teden začenja ponovno sojenje v zadevi Patria in da bi sodnica Barbara Kljanšek morala izločiti dokaze, ki niso v skladu s slovensko ustavo in s slovensko kazenskopravno zakonodajo, je to vprašanje pred nadaljevanjem procesa izredno pomembno. Pri nas morajo veljati slovenski ustavnopravni standardi, je za žurnal24 pojasnil pravnik Rajko Pirnat in dodal, da mora preiskavo stanovanja in preiskovalne prisluhe, razen pri nekaterih izjemah, odrediti sodišče.

Spomnimo: pred nekaj dnevi je tudi priznani slovenski pravnik dr. Andraž Teršek povedal, da se dokazi, ki so jih v tujini pridobili le z odredbo policije, v našem sodnem postopku nikakor ne morejo uporabiti. V nasprotnem primeru bi po njegovem lahko prihajalo do zlorab, v vseh podobnih primerih bi se namreč policiji ali kriminalistični službi obeh držav lahko dogovorili ter tako v eni državi pridobivali dokaze po nižjih standardih varstva človekovih pravic, sodne postopke pa bi potem izvajali v drugi državi, kar bi bilo po njegovih besedah absurdno.

Na tem mestu si lahko pogledate posamezne dokumente, ki izkazujejo, da so tako pridobljeni “dokazi” v nasprotju s slovenskim pravnim redom:

odredba_o_zasegu, zapisnik_o_hisni_preiskavi_in_zasegu, zapisnik_o_zasegu.

 

Št. komentarjev: 40
 1. MEFISTO pravi

  Brez RADA ne bošlo.

  On je edini, ki lahko poda pravno izvedensko mnenje.

 2. Dado pravi

  Levakom bo vse skupaj padlo v vodo že naslednji ponedeljek, če je Slovenija vsaj malo pravna država. Sodnica mora te dokaze tožilcu Ferlincu dobesedno v glavo zalužati. Poka in marš v penzijo.

 3. MEFISTO pravi

  Brez RADA ne bo šlo.

  On je edini, ki lahko poda pravno izvedensko mnenje.

 4. Petrovc pravi

  PRJATLI:
  1. Ocenjujem, da ni taktna izjava 60+ !
  Kajti realna bi bila samo skromna pripomba o 40+, kot cilj!
  2. Ocenjujem, da ni taktna izjava, da bo potrebno 3 leta za postavitev zdravega stanja v SLO!
  Kajti realna bi bila samo skromna pripomba o 20-ih letih in neprekinjenem mandatu!
  3. Ocenjujem, da je PRVO, kar je potrebno storiti, POČISTITI SODSTVO!!!!Kajti realno bomo samo država banditizma in roparjev, dokler pravica ne bo za vse enaka! Tudi gospodarstvo ne more nikamor brez tega temelja!

 5. murenček pravi

  Petrovc imaš mojo podporo. Sodstvo, pa princa teme iz Murgelj je treba prevetrit, potem pa bomo veliko lažje dihali! Vse ostalo so lepotni popravki!

 6. telex pravi

  Ko vidiš, kaj je zapisano v teh dokumentih ti postane jasno, zakaj tožilstvo “ni imelo denarja” za njihov prevod.

 7. Pravicnik pravi

  V tem primeru pa še Rado ne bo mogel trditi, da so dokazi veljavni, če je vsaj malo pri zdravi pameti.

 8. Dare pravi

  Free Janša! Free Slovenija! Čimprej predčasne volitve!

 9. noj v pesku pravi

  Blagor tistim, ki trdijo da nimamo pravne države, hkrati pa zahtevajo izločitev vsakršnih dokazov, ki so pridobljeni v pravni državi in so zadostni za sodni postopek, ki se vodi pri njih in v sosednji državi. Naša domnevno višja raven pravnega varstva pa (po 20 letih na 50 let podlage komunizma v politiki in sodstvu) omogoča le to, da nikoli nihče ničesar ni kriv.

 10. vedro pravi

  Se strinjam, da so takšni dokazi protiustavni, je pa res, da tudi z njimi JJ ni mogoče obsoditi. Mogoče ga je bilo samo politikantsko obtožiti. Zato je to primer, ki bo šel v anale sramote slovenskega tožilstva.

 11. tili pravi

  Kos in njegovi pajdaši, ki so delali to afero patrio so pa res ANFAENGERJI, sedaj so pa padli globoko v svojo lastno greznico, kako bodo sedaj ti LOPOVI pojasnevali kaj in kako in to VSI LEVI-RDEČI, KRATKONOŽNIČUNEK KUČAN, TUREK SRAM VAS BODI GNIDE SMRDLIVE človek vas bi mlatil do onemoglosti, nemorem več vidit teh pokvarjenih frisov bruh, bruh bruha, kocam !!!!

 12. APM pravi

  Bojevniki za levo pravičnost, med katerimi je bivši minister Zalar, ter falanga nejmu podobnih, bodo od sicer neodvisne sdnice zahtevali, da zadevo preveri ustavno sodišče.Tako bodo obtoženi vsaj še med predvolilno kampanjo ostali sumljivi prestopniki.Janaz janša pa seveda prvovrstni kriminalec. Kose bo zbudil,pa bo takšen pravni red pojasnil šenaš znani pravnik Rado.

 13. mudo moreno pravi

  Kje je zdaj naš zvesti Rado, nikjer ga ni, ko ga potrebuješ. Menda so ga zadnjič videli z nekimi čudnimi aparaturami v postojnski jami, menda išče famozne zakopane milijone. Jaz pa mislim, da je več šans, da jih najde na Studencu ali pa v zaloški čistilni naprevi, po domače rečeno torej-v riti!
  Rado, kako naj človek komentira tole: od dokazov-nič; od miljonov-nič; od famozne črke J-nič; od Radotovega komentarja-nič;
  Pa kako naj razumen človek sploh komentira NIČ?
  Rado, vi levaki ste res popolno razočaranje, razen megle in smradu od vaših prdcev od vas ne pride NIČ.

 14. modusvivendi pravi

  Bomo videli kaj bo storila sodnica, se mi zdi, da tu neki strokovni argumenti ne veljajo. Bomo videli ali sodnica deluje na podlagi stroke, ali na podlagi prišeoetalca Zalarja.

 15. danilo pravi

  Dokler ni končne sodbe,bodo še naprej pogrevali eno in isto…

 16. Rado pravi

  Vedno sem dvomil,
  da bo na sodišču proces proti Janši uspel. Saj Janša ni bebec, da bi si kaj pustil poriniti v roke.
  No, ti hudir ti, zdaj se bo pa izvlekel na proceduralne razloge.

  Janša se bo torej izvlekel, vprašanje Kam je šlo preostalih 5 milijonov evrov, bo pa ostalo!

 17. mudo moreno pravi

  Radiša, kamen se mi je od srca odvalil, spet bom lahko komentiral. Brez šlepanja nate praktično ni štofa, na katerega bi se obesil, ker je Afera Patrija tako votla in ničeva. Ti pa si car in ti si faca in vedno poskrbiš za nasmeh na mojem obrazu.
  Jaz za razliko od tebe nisem nikdar dvomil v uspeh ali neuspeh famoznega procesa, ki se dogaja le z enim in edinim namenom: Janšo vlačit po sodiščih in ga na vsak način poskusit povezat z kriminalom. Vse v stilu: metati drek v človeka v upanju , da se ga bo nekaj prijelo. Ampak municija, ki ste jo nastrgali in nametli skupaj je tako gnila, da niti poka ne, kaj šele da bi sekala. Če bo zadeva propadla iz proceduralnih razlogov, bo to še najbolj ugodna rešitev za vas, ker vam očitno afera povzroča škodo, Janši pa koristi.
  Ampak procedura pride na vrsto šele po volitvah, do takrat pa bo sodni proces trajal, ker ste preveliki bebci, da bi dojeli, da požirate lastne pljunke. Dober tek!
  In ko boste na volitvah totalno popušili, boste spet kukali in jamrali in jeremijad ne bo ne konca ne kraja.
  5 miljonov pa išči na lokacijah: postojnska jama, Studenec, Zalog, Rit.

 18. Rado pravi

  “Jaz za razliko od tebe nisem nikdar dvomil v uspeh ali neuspeh famoznega procesa, ki se dogaja le z enim in edinim namenom:”

  Priznam torej, da si imel prav. Tudi sam sem bil skeptik, da bi ga utegnili pravnomočno obsoditi.
  A dokler ne najdejo naslovnika za preostalih 5 milijonov, je zame Janša najverjetnejši storilec.
  /Ima vsem možne karakteristike: je obramboslovec po izobrazbi, je nekdanji obrambni minister, je bil šef osvobodilnih sil – zmagovalec na JLA,
  ima izkušnje iz trgovine z orožjem, je bil najmočnejši človek v Sloveniji v času dajanja podkupnin, je imel avtoritativen način vladanja – nič se ni zgodilo brez njegove vednosti./
  Da bi si nekaj delili za njegovim hrbtom? Njemu, ki je uspel podtakniti mikrofone vsem nekdanjim generalom JLA?
  To je žalitev zanj, kot za strateškega in kompetentnega vodjo.

 19. emil pravi

  Rado
  malo ga že pihaš.Karikiram.Ko bojo pri nas oropali banko in me bo kdo obtožil,mu boš ti dal za prav.In sicer.Večkrat sem že v tej banki dvigal denar,znam šteti,pa brez denarja sem.Nekako tako utemeljitev si dal.Drugič pa,o kakih 5.miljonih tisanjaš.Ves denar je sledljiv.Dobil ga je Riedel in Wolff in Cekuta.Kaj ti tu ni jasno.Kje tu lahko vmešaš Janšo.?

 20. Dare pravi

  Denar pri procesu Patria ni relevantna kategorija. Najprej je bilo 21 mio podkupnin, na koncu pa 900.000 evrov. Nekateri komentatorji tukaj omenjajo 5 mio itd. Kaj je res pomembno je to, da so JJ vtaknili v ta obtožni predlog zato, da bi še enkrat več tranzicijska levica poskušala rešiti svoj večni problem – Janšo. Tako preprosto je to. A očitno se jim sedaj vsi ti konstrukti vračajo nazaj kot bumerang v njihove podle rdeče glave.

 21. Rado pravi

  “Dobil ga je Riedel in Wolff in Cekuta.”
  Le-ti so dobili 2 milijona eur od skupno sedmih milijonov, ki so zapustili Finsko (ugotovitev finske policije) .

  Janšo mešam zraven, ker je bil pri poslu z orožjem od Patrie najodločilneši faktor. Menda ne misliš, da je največji posamični nakup vlade v obdobju 2004-2008 opravil Erjavec sam?
  Erjavec in Janša sta imela “deal”. Janša je popustil Erjavcu pri denarju za upokojence, Erjavec pa je Janši pokril posel s Patrio. Ljubi bog, kakšen politični naivec si Emil.

  In koga se podkupi? Menda ja tistega, ki največ odloča. Vsepovsod po svetu je tako. Imena, ki si jih omenil zgoraj, Cekuta in drugi so pokasirali le drobiž za kurirsko delo!

  “Ves denar je sledljiv”.
  Gotovo da. Naj se torej razkrije kam so šli preostali milijoni.

 22. Rado pravi

  Dare,
  sprenevedaš se. Vse je povsem jasno.
  – 21 milijonov evrov je vsota, ki jo je Patria pri načrtovanju posla namenila za podkupnine (provizije).
  – od te vsote je po ugotovitvah finske policije 7 milijonov že zapustilo Finsko.
  – Od teh 7, že imamo naslovnike za 2 milijona.
  – Avstrijsko tožilstvo zdaj govori o vsoti 925.000 eur, ki sta jih Riedel in Wolf dokazano dvignila v Lipnici /Avstrija/ in naj bi bili namenjeni Zagožnu, ter o preostalih 4 milijonov evrov, ki naj bi bili namenjeni SDS-u. /skupaj je to 5 milijonov/ Seveda morajo oboje še dokazati. A vsota je evidentna!!!

 23. mudo moreno pravi

  Rado, tudi mene zanima 5 miljonov, ne boš verjel. V stvari me zanima 5 miljard, kurc gleda miljone, miljoni so za reveže. In ne pozabi, da je bilo tistih 5 miljonov nekoč že 7 miljonov, pa potem borih 900 jurčkov, pa še nekaj cifer vmes itn., blalabla….Daj prosim, če boš imel kako informacijo, obvesti me, jih bova skupaj izkopala. Deliva si pa bratski, a ne?
  Dokumenti Patrije dokazujejo, da sta denar dobivala g.Cekuta in Ga.Mirjana Jarc, ki sta oba Kučanova sodelavca, ti pa praviš, da je denar pri Janši. Hm, zanimivo sklepanje, Rado, ne moreš si misliti, kako mi polepšaš dan.
  Naj ti zaupam dragi Rado skrivnost, pa naj ostane le med nama.
  Res je , da ima, kot praviš ti, Janša vse karakteristike, da je bil in še vedno je zmagovalec, da ima izkušnje iz trgovine z orožjem po službeni dolžnosti in da je bil in je najmočnejši in najsposobnejši voditelj v Sloveniji. Skrivnost njegovega uspeha je v telepatiji. Kako pa misliš da mu uspeva, da najprej podtakne mikrofone vsem generalom JLA, jih potem premaga z levim prstom in da se od tedaj nič, ampak res prav nič ne zgodi brez njegove vednosti.
  Telepatija Rado, to je odgovor. Telepatija je tudi odgovor, zakaj se vsi vaši poskusi z njegovo odstranitvijo sesuvajo v prah. Z vašimi neprestanimi napadanji in glorificiranjem njegovega lika in dela ste ustvarili Janšo, kakršen je danes. Zato ga tudi gledate iz svoje ponižne perspektive, kot strateškega in kompetentnega vodjo.
  Jaz sicer gledam na Janšo drugače, meni se on ne zdi taka veličina, kot vam, meni deluje kot čisto običajen človek, ki je po neki logiki našel poklic in službo v politiki. Ima mogoče malo boljše živce, kot večina drugih, ampak še vedno je le človek.
  Telepatija, dragi Rado, ima na nekatere ljudi res magični vpliv. A ne, kako lep bil bi svet, če JLA leta 1988 ne bi zaprla Janše? In če naslednje leto ne bi padel Berlinski zid. In če se ne bi rodil J.Kristus. In če bi lahko homoseksualni fantki rodili otroke. In če bi se zemlja vrtela v obratno smer. In če………………………………………………………………………………………..?

 24. Ponarejeni Kraševec pravi

  Rado, govoriš o nekih miljonih v povezavi z Janšo.
  Zahtevam, da navedeš verodostojne fakte, dokaze in uverjene obrazložitve.
  Če pa nisi v posesti le teh, ti rečem direktno po slovensko: RADO, ZAPRI TVOJ LAŽNIVI GOBEC!

 25. Rado pravi

  Veliko si zapisal Mudo,
  a od zapisanega ni veliko, ki bi se nanašalo na moje trditve. Milijarde, ki jih omenjaš s to kolumno nimajo veze. Tu se pogovarjamo o aferi Patria!

  “g.Cekuta in Ga.Mirjana Jarc, ki sta oba Kučanova sodelavca,”
  Takšne navržene trditve nimajo s to afero nobene zveze. Cekuta in Kučan nimata nobene povezave. Sem bil leta 1994 na otvoritvi celjskega Merkurja. Cekuta, ki se je vsepovsod silil k politikom, h Kučanu niti blizu ni mogel priti.
  Pač pa sta imela kontakte Cekuta in Drnovšek. In to vse od leta 1994 pa do 2002, do predsedniških volitev, koga je Drnovšek “odkantal” iz kroga svojih “prijateljev”.

  Jarčevka, ki je bila najeta delovna sila, kot Kučanova svetovalka za predsedniške volitve leta 1992 in 8.000 eur, ki jih je dobila za svetovanje v verigi Patria petnajst let kasneje, naj bi bilo sporno za Kučana? Politična fantastika!

  “A ne, kako lep bil bi svet, če JLA leta 1988 ne bi zaprla Janše? ”
  Smo se tistega leta vozili iz mariborskega “štuka”, demonstrirat za našega Janšo, ki je bil tudi naš junak. Zato menim da imam pravico soditi o njem.
  Janša je nedvomno odigral pomembno vlogo v času osamosvajanja, a kaj ko mu je oblast v stopila v glavo in je že v času 92-94 osnoval svojo, paravojaško skupino, ker se je počutil ogroženega od svetovne zarote proti njemu. To je pač Spomenka začutila in napisala knjigo. Le preberi jo in ne kritiziraj tja v en dan. Marsikaj ti bo postalo jasno.

 26. MEFISTO pravi

  RADO, popleg Posedela najbolj znan in cenjen Žalčan, pač sovraži Janšo in tu ni pomoči.

  Tak je kot Spomenka, ki pa ni nič boljša od RADA.

  Sicer se pa vzajemno izobražujeta ob zmazkih, ki jih rojevata na papirju ali na spletu.

  Rado malokdaj sovraži, ko pa sovraži, počne to temeljito.

  Poleg SDS in Janše sovraži tudi Katoliško cerkev na Slovenskem.

  Ko mu je bilo komaj 14 let, l se je odločil, da bo s smrtnim grehom pokazal svoje zaničevanje do Svete družine.

  Na dan Velike maše ali Velikega šmarna, ki ga prznujemo 15. avgusta, je v bližini bazilike v Petrovčah z enako mlado prijateljico gledal televizijo. Nenadoma je svojo vrstnico objel, njegovi dlani pa sta pokrili njene pravkar prebujene grudi.

  Oba sta obmirovala, da bi čimbolj podaljšala novo doslej neznano sladko nirvano.

  Po tem zavrženem dejanju je pobegnil domov in se vrgel na posteljo.Cel večer in celo noč ga je spreletavalo neko novoneznano čustvo in ga kuhala vročica. Majhno otrdlinico pa je moral kar ročno hladiti in krotit, dokler ni uplahnila.

  Odtlej sta naš RADO in Sveta katoliška cerkev kot voda in ogenj.

 27. MEFISTO pravi

  Če Janša ne bo obsojen, bo RADO naredil harakiri ali pa se bo za vedno izselil itz Slovenije.

  Torej dva pomembna vzroka več, da mora biti Janša oproščen obtožbe.

 28. mudo moreno pravi

  Hehehe, Rado, miljarde res nimajo blage veze s to kolumno, saj tudi miljoni nimajo, pa jih venomer omenjaš kot stara lajna.
  Denar od patrije sta dosedaj dokazano dobila le Cekuta in M.Jarc, ki pa ju nikakor ne moreš povezati ne z Janšo, ne z desnico na splošno, sta pa hudo pokonektana na levi, Jarčevka celo z vašim poglavarjem.
  Če parafraziram tebe, je po mojem Kučan najverjetnejši storilec.
  Ampak tega ne bom trdil tako kot ti, ki za vsak pasji drek kriviš Janšo. Ker ne vem niti za koliko denarja je šlo, komu je bil denar namenjen in kdo ga je v resnici dobi- če ga sploh je.
  Jaz ne vidim prav velike razlike med procesom proti Janši leta 88 in procesom Patria. V obeh primerih so stlačili Janšo nekam, kamor očitno ni sodil, dokazov itak ni bilo nobenih v obeh primerih. V prvem primeru je dokument odtujil oficir Borštner in hvala bogu da se je to zgodilo, da smo izvedeli kako JLA načrtuje državljansko vojno. V drugem primeru naj bi Janša pokasiral nek denar, za katerega pa se sploh ne ve, če je kdaj bil.
  V prvem primeru je bil Janša kriv, ker je ravno v tistem času pisal članke na temo JLA in TO in so se ga hoteli elegantno znebiti.
  V drugem primeru je Janša kriv, ker je KK pokvaril vnaprej dogovorjen masten posel in sfural javni razpis.
  Kaj je filozofinja Spomenka začutila, ko je pisala knjigo o Janši je pa čisto nepomembno: kot prvič zato, ker filozofi nikdar niso naredili ali povedali kaj koristnega in uporabnega in drugič: ker je bila Spomenka v času pisanja knjige ravno v času, ko ženske preidejo iz rodne dobe v postklimakterij, in takrat imajo nebroj hudih fizičnih in še bolj psihičnih problemov. Kar si je Spomenka tedaj razlagala kot parapsihološki pojav, ko jo je oblivala vročica in se je čutila od Boga obsijana in poklicana, da napiše knjigo, je bil le običajen fiziološki proces. Kurc, pa taka intelektualka.

 29. mudo moreno pravi

  Mefisto, škoda bi bilo meča za Radota. In kaj bi potem komentiral jaz, če Radota ne bi bilo, Afera Patria je znotraj votla, okoli pa je nič ni in šele njegovi komentarji so pogoj za moje komentarje.
  Sicer pa je Golobič zadnjič na TV pri Bergantu harakiri uvrstil med športne panoge. Še en tipičen filozof, ki je skregan z realnostjo.

 30. Rado pravi

  “Denar od patrije sta dosedaj dokazano dobila le Cekuta in M.Jarc, ki pa ju nikakor ne moreš povezati ne z Janšo, ne z desnico na splošno”

  Barabija se nikoli ne navezuje na določeno politično opcijo.
  Barabija je podmnožica katerekoli množice (beri politične stranke).
  Torej so se interesni lobiji v času Janševe vlade vezali na vladajočo koalicijo. Zdaj v času Pahorja se interesni lobiji vežejo na aktualno koalicijo.
  Najbrž bo v prihodnjih letih počasi postalo znano kam je odtekal denar med Pahorjevo vladavino.

  Tako se vrti ta svet. Prepričanje, ki ga gojite tu prisotni Janševi privrženci, da je Janša nedolžna ovčka se vam bo slejkoprej vrnilo kot bumerang.

  Janševa zgodba iz konca osemdesetih let nima nobene povezave z današnjo. Takrat je bil Janša disident, danes je pa politik, del obstoječe politične elite. Povsem neprimerljivo!

 31. mudo moreno pravi

  Rado, barabija je premosorazmerna s časom vladanja, pomnožena s faktorjem poštenja. Kar izračunaj si, koliko časa je kdo vladal med leti 1990-2011, 1945-1990, 1918-1941, pa upoštevaj faktorje: poštenost, moralni relativizem, vrednote, klientelizem, dvojni standardi, nepotizem…
  Med Janšo l.1988 in 2011 je seveda razlika. Takrat je bil naiven zelenec, sedaj je prekaljen politik. Tovarišija ga v obeh primerih tlači v nek premajhen predal, potem pa se čudi, kako ne gre notri. Če boste hoteli Janšo onemogočit, boste morali najti kaj konkretnega, dosedaj pač niste.

 32. Rado pravi

  Govoriti o času pred 1990 je brezpredmetno.
  Od 1990 dalje imamo večstrankarski sistem in enačenje nove levice z nekdanjo jugoslovansko ne drži vode.
  Nekdanja elita se je razdelila na novo levico in desnico. Namreč tudi Janša (Krkovič, Rupel – partijski štipendist – in številno drugi desničarji so bili nekoč partijci /del nekdanje levice/. Današnja elita je torej v celoti del nekdanje elite!!!

  Mudo,
  če bi res rad spoznal delovanje sistema, potem nehaj brati dnevno časopisje. Vzemi v roke raje strokovno literaturo. Začni s sociologijo. Recimo s Teorijo elit.

 33. Pravicnik pravi

  Rado, kaj spet sanjaš. A ni več kot očitno, da je barabija značilnost levice.

 34. MEFISTO pravi

  Če se ne najde teh pet milijonov, se bo RADO obesil.

 35. kureta pravi

  Rado sej vidiš da nekaterim ni rešitve. Upam da bo čimprej objavljen IP teh primitivcev in da jih bo nekdo razkrinkal ter temu primerno kaznoval. Tudi urednik tega skrpucala (časopisa ) bi se lahko malo povprašal kje je še dopustna meja žalitev. Bogi otroci teh primitivcev in tudi slovenclnem se nč dobrega ne piše s takimi ljudmi.

 36. Mihael pravi

  …..kura, način boja je diktirala vladajoča ekipa, kar ni sporno, je pa bolj sporno, da sodiš druge po sebi.

 37. MEFISTO pravi

  Ob priliki vam bom povedal zodbo o tem, kako je nekdanji znameniti žalski župan Posedel podaljšal noč zaradi drugega znamenitega žalskega meščana RADA.

 38. mudo moreno pravi

  Rado,Teorija elit nam ne pove nič pomembnega, ker je le teorija narejena na matematičnem modelu.
  Nam pa mnogo povedo teorije, ki imajo svoje sidro v realnosti in so tudi empirično dokazljive. Najboljše sociološke študije so sposobni napisati psihologi, ki se požvižgajo na politično korektnost, takih pa je na svetu zgolj peščica. Eden od njih je Mac Donald, katerega Culture of Critique obdela elitizem ene zelo specifične etnične skupine, ki je zadnjih 150 let povzročila večino družbenih, gospodarskih kriz in vojn.
  Sem prepričan, da so Mac Donald, Lynn,Rushton,Jensen…na FDV-jevem črnem seznamu.
  Pred časom sem napisal, da slovenskega dnevnega tiska ne berem, pa nisi bil prav nič navdušen nad tem, sedaj pa mi to sam svetuješ?

 39. […] to: slovenski priznani pravniki poudarjajo, da se dokazi, ki so jih v tujini pridobili le z odredbo policije, v našem sodnem postopku nikakor ne more…V bistvu so procesni zapleti  v sojenju v zadevi Patria tragikomični: v Sloveniji mora preiskavo […]

 40. […] Hrastar!?) poskušala utemeljiti, zakaj bo dopustila, da sporni finski dokazi ostajajo v spisu (o Björkqvistovih kavbojskih dokazih smo na Politikisu že pisali). Sedaj je seveda za pričakovati, da se bodo odvetniki na takšen sklep pritožili na Višje […]

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen