Prijeli 27-letnega Italijana, ki je hotel ubiti štiri slovenske brezdomce!

0

V četrtek nekaj pred polnočjo so novogoriški policisti prijeli 27-letnega italijanskega državljana, ki je osumljen poskusa uboja in poskusa treh umorov avgusta v Novi Gorici. Predali so ga dežurni preiskovalni sodnici, ki je zanj danes odredila pripor.

Osumljenega italijanskega državljana so policisti iskali zaradi utemeljenega suma storitve napada in poskusa uboja 29-letne ženske in poskusa umora 38-letnega, 34-letnega in 25-letnega moškega, ki so se zgodili 12., 18. in 19. avgusta letos.

Po prijetju in privedbi na okrožno sodišče je dežurna preiskovalna sodnica zoper 27-letnega osumljenca odredila sodno pridržanje, danes pa pripor. O dogodkih, ki so se zgodili v središču Nove Gorice, sicer še vedno poteka preiskava.

Kot je za STA povedal predstavnik Policijske uprave Nova Gorica za stike z javnostjo Dean Božnik, je uspešno prijetje osumljenca rezultat tudi dobrega sodelovanja med slovenskimi in italijanskimi varnostnimi organi.

Osumljenec je 19. avgusta napadel in porezal dva moška, ki sta se zadrževala v parku ob avtobusni postaji v Novi Gorici. Poškodovanima so prvo pomoč nudili na kraju dogodka, nato so ju odpeljali v šempetrsko bolnišnico. Osumljeni naj bi napadel že prej, saj je bila 12. avgusta zvečer na podoben način in istem kraju napadena in poškodovana tudi 29-letna ženska. Ob tem je dobila površinske vreznine v predel vratu in levo roko, ki so jih ji oskrbeli v šempetrski bolnišnici. Pri preiskavi napadov so kriminalisti ugotovili, da je 18. avgusta isti osumljenec napadel tudi 25-letnega moškega in ga poškodoval.

Dejanj je osumljen 27-letni italijanski državljan, ki mu je pred leti zaradi prevelikega odmerka prepovedane droge v Novi Gorici umrl brat. Za bratovo smrt se je želel maščevati brezdomcem, ki so mu občasno tudi preprodajali prepovedane droge. (sta)

*slika je simbolična 

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen