Koprski kriminalisti prijeli več preprodajalcev drog

0

Koprski kriminalisti so po večmesečni preiskavi ovadili štiri osumljence proizvodnje in prodaje drog. Gre za 52-letnega moškega z območja Pirana, 35-letnika z območja Kopra ter 28-letnika in 31-letnika iz Izole, za katera je preiskovalni sodnik odredil pripor, so sporočili s Policijske uprave (PU) Koper.

V kriminalistični preiskavi, ki je trajala od septembra lani, so uporabili tudi prikrite preiskovalne ukrepe. Tako so uspeli zbrati zadostno število dokazov, da so na koprsko okrožno državno tožilstvo vložili kazenske ovadbe zaradi šestih kaznivih dejanj neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami.

Koprski kriminalisti so od novembra lani izvajali še eno kriminalistično preiskavo zoper kriminalno združbo z območja Postojne in Ljubljane, za katero so sumili, da se ukvarja s prodajo prepovedane droge, orožja, streliva in eksplozivnih sredstev.

Zoper posamezne člane kriminalne združbe, in sicer 35-letnika in 31-letnika z območja Postojne ter 27-letnika z območja Kopra, so podali kazensko ovadbo za pet kaznivih dejanj nedovoljene proizvodnje in prometa orožja ali eksploziva ter neupravičene proizvodnje in prometa z drogami.

Kriminalisti so med preiskavo ugotovili, da je s člani kriminalne združbe sodeloval tudi 30-letni policist, ki je opravljal dela na eni od policijskih postaj na območju PU Koper.

V nadaljevanju so kriminalisti zoper člane omenjene kriminalne združbe podali kazenske ovadbe še za osem kaznivih dejanj neupravičene proizvodnje in prometa z drogami, navajajo na PU Koper.

Tekom hišnih preiskav so namreč zasegli 68 gramov kokaina, 200 nabojev za pištolo ter malokalibrsko puško ter več komunikacijskih sredstev in pripomočkov za preprodajo drog.

Kazenske ovadbe so podali zoper še pet osumljencev, in sicer 28-letnika z območja Postojne, 22-letnico in 27-letnika iz okolice Ljubljane ter 26-letnika in 24-letnika iz Ljubljane.

Po zaključku kriminalistične preiskave so osumljene privedli pred preiskovalnega sodnika, ki je zoper policista, 22-letnico in 27-letnika iz okolice Ljubljane ter 24-letnega Ljubljančana odredil pripor, so še sporočili s PU Koper.(sta)

(fotografija je simbolična)

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen