Cekuta od Patrie prejemal 4000 evrov na mesec, Kučanova svetovalka pa 7500 evrov!

41

Slikar Jure Cekuta naj bi do konca leta 2005 od Patrie prejemal po 4000 evrov mesečno, je navedeno v dokumentu iz sodnega spisa v zadevi Patria, ki so ga danes objavile Slovenske novice. Cekuta je za STA dejal, da zoper objavljeno nima komentarja.

Cekuta je tako na podvprašanje, ali zapisanega ne bo ne potrdil ne zanikal, odgovoril, da ne. Omenjeni časnik pa je danes objavil elektronsko sporočilo predstavnika Patrie za Slovenijo Reija Niittynena sodelavcu Heikkiju Hulkkonenu glede “situacije z različnimi viri”.

Na dokumentu je zapisan datum 24. maj 2006, in če zapisano v dokumentu drži, se je Patria septembra 2005 s Cekuto dogovorila, da mu do konca leta 2005 plačuje 4000 evrov mesečno za nadomestilo stroškov. Ob tem je Niittynen dodal, da je svetovalna pogodba sklenjena med dunajskim posrednikom Patrie Hansom Wolfgangom Riedlom in Cekuto.

Glede Riedla je Niittynen še zapisal, da prejema redno mesečno nadomestilo. Pogodba z Riedlom se nanaša na aktivnosti trženja v “približno petih državah”, med drugim v Sloveniji in na Hrvaškem, še piše v elektronskem sporočilu.

Niittynen v omenjenem elektronskem sporočilu omenja tudi slovensko agencijo MMD. Kot je zapisal uslužbenec Patrie, računov ne bodo dobili pred julijem, po 7500 evrov mesečno za maj in junij pa da bodo poračunali za nazaj. Niittynen jo navaja v razdelku agencij za odnose z javnostjo, kot strateška svetovalka pa je organizirala še poslovno pot na Laponsko, med drugim tudi obiske slovenskih novinarjev na Finskem, kjer so spremljali predstavitve oklepnikov 8×8, službene izlete pa je novinarjem plačevala Patria.

Hkrati Niittynen v elektronskem sporočilu piše še o hrvaški agenciji za odnose z javnostmi Unex in hrvaškem podjetju Mara, omenja pa ju v zvezi s plačili za organizacijo potovanj.

Sedaj pa pozor: v tem obdobju je bila zastopnica podjetja MMD za Slovenijo Mirjana Jarc. Ta je po pisanju spletnega portala Požareport najbolj znana po tem, da je bila ena glavnih svetovalk v predsedniških kampanjah nekdanjega predsednika republike Milana Kučana

Na tem mestu si še preberite elektronsko sporočilo, ki izkazuje, da je bil na plačilni listi Patrie prav gotovo Jure Cekuta, prav tako pa vsaj dva meseca tudi agencija, ki jo vodila nekdanja Kučanova svetovalka Mirjana Jarc – Cekuta na plačilnem seznamu Patrie. (sta/ured)

(foto: Vasja Šabeder)

Št. komentarjev: 41
 1. MEFISTO pravi

  Šene kaplja pelina v prepolni čaši našega rdečega brata in osumljenca RADA.

 2. Petrovc pravi

  PRJATLI; vsi, ki tu pisemo, da bi morali tajkuni, ki so pokradli drzavo in drzavljane biti sojeni in bi morali vzeti kramp in opato v roke in odsluziti neposteno ukradeno, smo v zmoti!
  SMO FASISTI IN NEMORALNI!
  Poglejte si danasnje “DELO.si” Tam nek smrkav D. Felc razglablja, da nikomer ni mozno poriniti v roke kramp ali lopato, ce se doticni s tem ne strinja, da je tako dejanje nemoralno inali fasistoidno!
  Nikogar ni mogoce obsoditi, ce se s obtozbo ne strinja, lopata in kramp pa sta nemoralna kazen!!!!!!!!!
  NE MORE VERJETI, KAJ VSE PROIZVEDE BOLAN UM IN KAJ VSE NAPISE BOLANO DELO.SI!
  Lahko pa obsodimo in lincamo vsakogar brez soglasj in DOKAZOV!
  To pa ja, ce tak ni nas!

  IN PONOVNO POVDARJAM, SPREMINJAM SODBO, FRANCO JURIJ SPADA NA KANDELABER IN MU VEC NE BOM V ROKE TISCAL KRAMPA, NAJ SE SUSI NA KANDELABRU! PA SE 10.000 PODOBNIH.

 3. Meri pravi

  Krog je takorekoč sklenjen. Kučman je napovedal veliki pok, njegova svetovalka pa je pobirala denarja od Patrie. Rdeči znajo še samo lagati in krasti. Toda pri konstruktu Patria so se tako zapletli, da sedaj več sploh ne morejo skrivati svojih laži. Patria se jim bo tako na glavo zrušla, da jih bo še dolgo bolelo.

 4. angi pravi

  DREK RDEČI-UDBO-MAFIJA JE KASIRALA IN POTEM OBRNILA PLOŠČO, TO SO PRAVI TERORISTI ALA SIVA PODGANA KUČANA IN NJEGOVIH STRUPENIH LOVK!
  JEBEM VAM VSE KAR IMATE V SEBI IN OKROG SEBE STE SLABŠI OD DIVJADI, BREZ VSAKE TROHICE DOSTOJANSTVA IN POŠTENJA KOT JE TA SLO-LEVA-KOMUNISTIČNA GNIDA, VSE POČEZ BI POSRAL IN POSCAL DRUGA SI NEZASLUŽITE, NITI SLUČAJNO VEČ KDAJ V PARLAMENT TAKE PR..I.E

 5. Rado pravi

  “Kučanova svetovalka pa 7500 evrov!”
  Mirjana Jarc je diplomirana politologinja, ki je kot najemna delovna sila leta 1996 svetovala Kučanu.
  Desetletje kasneje je bila v službi v firmi, ki je za svetovalne storitve dobila od Patrie 15.000 evrov.

  Kaj to dokazuje?

 6. MEFISTO pravi

  Diploirana politologinja, praviš, rdeči princ RADO,da je?

  A je to sploh kakšna izobrazba?

 7. Petrovc pravi

  Rado: dokazuje, da si ti butelj!

 8. anakonda pravi

  Smešno, kakšna neumna vprašanja lahko zastavlja “tapametni” Rado. Petrovc, že davno sem dejal, da je Radivoje butelj, a mi nisi verjel.

 9. MEFISTO pravi

  Legalist, kakršen je rdeči RADO, ne bi smel več komentirati v nadaljevanki Patria, ker je sam osumljen težkega kaznivega dejanja opustitve prijave kaznivega dejanja in omaloževanja državnih orgaov pri pregonu kaznivih dejanj.

 10. Petrovc pravi

  Rado je patalosko/psiholosko, zelo zanimiv primerek!
  1. Je panslovan, torej ima IQ na nivoju ameb in ne ve kam bi se zatekel!
  Tudi panslovani so malo kleceplazli pri Turkih, malo pri Habsburgih, malo v Parizu! Od vseh in vsakogar pa so jih dobili po pic..!
  2. Domislja si, da je PLATON ali pa vsaj zanikrni Pavel in Savel! Kajti svoje nebluze siri v njemu neprijateljski dezeli in pametnejsemu narodu!
  3. Je sadomozahisst in na vsak nacin bi bil rad tepen! In jezi ga, ker ga mi necemo po goli ritki nasajbat!
  4. Je seksualno netradicionalno orientiran in s temi nebluzami isce partnerja! Osamljen oguljen mackon, ki ga se pes ne povoha!
  5. Se ni videl nage zenske, ki vabi! In svet se mu obraca na glavo!
  4.

 11. Rado pravi

  Petrovc,
  nekje si zapisal, da si mednarodni komercialist!?
  Že mogoče.
  A kulturni in medčloveški dialog nista tvoja odlika. Zgolj iz razloga ker ne delim tvojega razmišljanja si sposoben človeka povsem posvinjati!
  Menim, da si bistveno zgrešil pri svojih trditvah, a o tebi nisem nikoli zapisal nič žalega.
  Toliko!

 12. anakonda pravi

  Rado, ne jezi se na Petrovca. V norišnici je še dovolj prostora zate, da se skriješ. Saj za med pametne ljudi itak nisi.

 13. Ljudina pravi

  HA HA HA

  Brez komentarja.

 14. MEFISTO pravi

  RADO, ob vseh neumnostih, ki jih trosiš, bi še žalil Petrovca.

  Ne razumem, kako si s stakim bednim pogledom na svet sploh upaš oglasiti na tako uglednem portalu, kot je Politikis.

 15. Manitu pravi

  Kučan je organiziral veliki pok, njegova sodelavka pa je nekaj na ta konto v svoj žep spravila. Komunisteki so vedno povezani.

 16. Mascherano pravi

  Kar naj prevedejo tistih 300 strani finskih dokumentov. Očitno se tam skriva poslastica. Levaki že ves čas funkcionirajo na isti način, delajo velike posle z orožjem, sklepajo tajne pogodbe, vlečejo velike provizije pa naj gre za Izraelsko ali Finsko orožje. Narod ne sme pozabiti, da sta Kučan in Kacin kupila staro izraelsko orožje, pokasirala bajne provizije, pri nas pa je vsaj en vojak izgubil življenje: to je bil sošolec Uroša Slaka, prav ta mu je govoril na pogrebu. To so dejansko krvavi diamanti levih bogatunov. Kar je pa najbolj sprevrženo, da so hoteli to podtikati JJ. Očitno jih je želja po oblasti omamila do te mere, da so se poslužili norega zahaderstva, ki ga ne morejo nadzorovati, saj ima mednarodne razsežnosti.
  Zanimivo je še to: kateri pa so bili novinarji, ki so se udeležili demo izletov po Poljski in Finski na račun Patrie, da tega še ni nihče bleknil? Očitno so bili še bolj strogo izbrani, kot tisti, ki so bili na zasebnem klepetu s Pahorjem.

 17. MAŽO pravi

  NAJVEČ STA ZASLUŽLA ROP PA CVIKL,KI STA BILA TUKAJ V VLOGI PREISKOVALCEV V POSLU PAATRIJA.SEDAJ PA VLEČETA EVROPSKE PLAČE ZA NAGRADO,PO 50.000 EU.NA MESEC IN SE JIMA JEBE ZA NAS IN SLOVENIJO.SVOJO SVINJARIJO STA OPRAVILA.TO JE VSE RDEČA BANDA,KI SI ZNA DOBRO POSTLATI ZA SEBE ZA RAJO JIM JE PA TAKO VSEJEN.UPAM,DA BOJO KDAJ ZABINGLJALI S KAKE VRBE.KUČAN IN ZEMLJARIČ PA DIRIGIRATA Z OZADJA IN JIM JE VSEENO ALI BOMO OSTALI IMELI KAJ ZA JEST ALI NE.SAMO DA SE TAPRAVI RDEČI PRASCI LEPO REDIJO.

 18. Petrovc pravi

  RADO: ehhhh, cas bi bil, da se zamislis! In pomislis, kje so vzroki, da me mineva potrpljenje in sem grob! Se spominjas, nekje nazaj, si nam ponujal natancno, po tvoje, racunico, kamje sel denar iz Patrie!
  Ostalo ti je takole 4 miljone!
  Bo drzalo?!
  No, sedaj, moj prijatelj, sedaj pa je cas, da od teh 4 miljonov, ki si jih izracunal in pripisal v kufru kar JJ, moras odsteti se denar, ki ga je ukradla MIRJAM! Ti ze ves katera!
  In v svoji tabeli si se pribelezi naslednje prejemnike, dopuscam, da se z odprto postavko:
  Roparski ROP=!
  Pedrovski Drnovsek=!
  Laznjivi CVKL=!
  Kurba od KARBE&=!

  Moj Rado, tudi te postavke ti bomo opolnili s stevilkami! In na koncu bos ugotovil, da niti za KUFER ni ostalo!!!!!!

  Drugace, moj Rado, pa nisem grob nate osebno, vedno pobesnim nad neomejeno neumnostjo ali laznjivostjo!
  Moja roka ti bo edno prozena, ko bos spregledal!
  Pa ne za to, da bi koga apriori sovrazil, za to, da bos spostoval postenje in se boril proti lazi!
  In ne misli, da sovrazim panslovane!
  Nasprotno,Srbski oficirji v JLA so me resili, ker bi me slovenski pritlehni ovaduhi zaprli, zaradi neke pripombe v Delu!
  Toliko, da se razumeva!
  Cas bi bil, da poleg tega, da ves in da sam pises, da je ta vlada nesposobna, zacnes tuhtati, KOGA SE IMAMO IN KDO JE VREDEN ZAUPANJA, DA POIZKUSI!

  Rado, pa lep dan! Danes bos videl zvecer na poroclih novo mehisko limonado! Samo ne pisi, da je kriv JJ, sicer bom povsem izgubil potrpljenje!

 19. Petrovc pravi

  MOJI LUBI KRANCI:
  v teh treh letih vladanja teh banditliberalov, kaste nedotakljivih, se je stanje Slovenije tako temeljito poslabsalo, da obstajajo najmanj naslednji razlogi, da odidejo da jih pocistimo in lustriramo, ZA VEDNO!
  1. Pokradli so drzavo in drzavljane! Tako obubozane in pokradene drzave Slovenci v 3.000 letni zgodovinina tem ozemlju, se nismo imeli!
  Tudi ne po pohodih Turkov!
  Pokradli so jo ti na vladi in njih podporniki!
  2. Gospodarstvo so dokoncno unicili, dolgorocno nepopravljivo! Pojma nimajo, kako se gospodari! Dobro pa vedo, kako se krade iz gospodarstva! jih ideje o gospodarstvu so naravnost bumbarske!
  3. Birokracijo so razmnozili, njene place enormno povecali, in se zaposlujejo po idiotskem ekonomskem gledanju, saj bo kriza minila, po tem pa bo vse dobro! V protestantskih drzavah je kriza ze mimo!
  Nam pa samo po sebi ne gre nic bolje!
  4. Ta vlada in njeni skriti ali polskriti vzvodi in temelji, so samo proizvajalci lazi in afer, izkljucevanja in terorizma nad drugace mislecimi! Popolnoma nic drugega niso v stanju proizvesti!
  5. V teh treh letih so iz Slovenije pregnali cvet mlade tehnicne intiligence! Po statistiki je Slovenijo zapustilo 50.000 ladih med 20 in 35 let starosti in to z zenami ali dekleti vred!!!!
  Grre za nacionalno iztrebitev, genocid! Popolnoma podobno kot v letih fasisticne OF! Tudi tedaj so revolucionarji izgnali intiligenco!

  PRJATLI: tudi ce ta vlada pade, se ne pomeni, da bo prisla nova vlada! Med to in naslednjo vlado bo DOLGO, DOLGO, obdobje, ko bo stara vlada prejemala place in spet nic delala, pravzaprav delala zmedo,afere in v senci kradla dalje in s svojimi nastavljenimi kadri smesila novo vlado, da ta ne bo mogla niti zasesti mest, kaj sele delati, vladati! In stari bodo vpili: SAJ SMO ODSLI, STE NAS ODSLI, SAMI PA NISTE NIC NAREDILI, vsi glih!

  IN POGLEJTE: poglejte si danasnje DELO:
  tam neka Kozuhova (SD), pa Semolic (Socialist) pa predstavnik studentov (lenuh) pa Strukel (prisesan na tasta), razlagajo priblizno takole:
  1. Mi rabimo tehnicno vlado! Vsecna razlaga za neumne! Resnica pa je, da je tehnicna vlada operativno-perspektivno impotentna ze po definiciji nalog! Tehnicna vlada samo resuje nastale probleme, ni pa za to, da ustvari priloznosti in perspektivo! Ta stara koza, Kozuhova, kar nekaj govori, pa ne ve ali nece vedeti, kaj pomeni termin “tehnicna”vlada!!!
  2. Se bolj je izprijen socialist Semolic, ki kar trdi, da se je ta vlada sedaj masikaj naucila in da bi bilo smiselno ohraniti jo! Kajti bilo bi, po njegovem, zgreseno nasesti EVFORIJI, ki jo ponuja nova vlada!
  Dragi moj LOPOV Semolic, prav EVFORIJO potrebujeo, ce hocemo:
  -take kot si ti pobesiti po kandelabrih
  -potegniti voz iz blata, kamor ste nam gavi porinili!
  3. No nic boljsi ni predstavnik studentov, zanj ni vazno kdo in kako vlada, da ima le Studentska organizacija cimvec pravic, pa ne iz dela ali ucenja, iz laganja in kraje!
  4 Tudi pritlehni Strukelj, ki je tudi kandiat za kandelaber, ni navdusen nad menjavo te vlade, ker so novi, tako pravi, se slabsi!

  Po tem pa se predsednik gospodarske zbornice! Po Jošku Čuku, prejsnjem predsedniku, mojemu sosolcu na Univerzi, ki je slovel kot OVADUH in UDBOVEC med studenti, PRAVOKATOR, ki smo se ga vsi izogibali, se Milic, ki ni dosti boljsi!

  Ta vlada bo odsla, toda govna in smrada za njo in njenimi nastavljaci in nastavljnimi, se dolgo ne bomo pokidali in prezracili Slovenije!
  In potrebna je 70% odstranitev vseh, ki so jih namestili tako pod Drnovskom, Ropom in Pahorjem, kot popolna lustracija lopovov!
  Sicer ne samo, da vladati ne bo mogoce, padli bomo in nikoli vec, lede na mentaliteto nacije, ne bomo imeli moznosti! Na to pa gnezdo zla racuna!
  DOLGA JE SE POT DO NOVE VLADE in se daljsa do NOVEGA VLADANJA!

 20. Pravicnik pravi

  Rado, za nekulturo se zahvali kar sam sebi.

  Lažeš, zavajaš, si tako skrajno pristranski v levo, potem pa zahtevaš, da te drugi jemljejo resno.

 21. Zavedni Slovenec pravi

  Slovenci! Poglejte dokaze v članku zgoraj v dokumentih Fincev in konkretna imena, ki so dejansko prijeli koruptivni denar, pa jih koruptivno kaviarkomunistično tožilstvo in sodstvo sploh ne vidi in ne omenja. Čista resnica, pa jo ne vidijo! VIdijo pa podtaknjene laži o prejetju obljube za prejetje neznane podkupnine, na neznanem kraju in neznanega časa in neugotovljen način!!!!!!!!!!!!!! Niti enega dokaza nimajo, saj so afero podaknili z udbovcem kosom tako, kot so sami po običajih delali in delajo že ves čas. Ali se ne vidi dobro, da ponavljajo taktiko,
  ki jo edino znajo in so jo uporabili 1991 z sojenjem četverici? Kako hitro se zgodovina ponavlja in kako hitro pozabljamo na dejstva!
  Zdajšnja vlada je dedič diktature,ki nam je vsiljeno vladala 45 let.
  Lustracija vseh, ki so aktivno sodelovali v 45 letni diktaturi z sistematičnim kršenjem človekovih pravic, je edina učinkovita in preverjena metoda, ki jo je predlagala EU in so jo soglasno potrdili vsi Slovenski poslanci v Bruslju, za normalizacijo Slovenije!
  Zato je treba iz politike in uprave Slovenije izločiti vse osebe
  ki so povezane z bivšim diktatorskim sistemom, ki nam vlada že dolgih 65 let. To je okupatorski režim z zločincem titom, (7 po mednarodni lestvici največjih zločincev človeštva , ki je Slovence prepustil na milost in nemilost in izdal najprej internacionalni komunistični diktaturi v Rusiji, sodeloval z zločincem hitlerjem, 3 po lestvici do napada hitlerja na Rusijo, s paktom hitler-stalin, po utemeljenem strahu tita, da ga bo stalin, 2 po lestvici zločincev, likvidiral, pa Srbski komunistični vladi v Beogradu z samim seboj na čelu. Po vojni je zločinec tito izvršil s svojimi zločinci genocid nad vsemi političnimi nasprotniki in jih v bivši Jugoslaviji pobil čez 1.000.000. Večina nedolžnih brez sojenja in brez groba! Tistih 1 %, ki pa so bili resnično kaj krivi mihajlović, rupnik itd pa je celo javno sodil in na koncu ustrelil brez groba. V Sloveniji največji sodelavci okupatorja tita, zločinci ribičić, maček, kidrić,………… itd še do danes niso bili sojeni, kljub z dokazi najmanj 20.000 odkritih strohnelih trupel brez groba! Na njihovo mesto pa so pripeljali Panslovane z juga z tujo kulturo! Po takem nečloveškem pokolu nedolžnih domoljubov, ki so se bili prisiljeni braniti pred komunističnimi zločinci celo tako, da so sodelovali z okupatorjem in zločincem hitlerjem, se Slovenci še danes upravičeno bojimo spregovoriti in javno povedati RESNICO. Rezultat tega zločina in zatiranja človekovih pravic in diktat in strahovlado zločincev, ki so kadrovali na osnovi krvoločnosti in vpletenosti v ta največji zločin nad svojim Slovenskim narodom. 45 let so nam diktatorsko vladali in vsiljevali svojo brezbožno ideologijo na vseh področjih od kulture, vzgoje, šolstva, gospodarstva itd. Če Boga ni je vse dovoljeno! Osnova sedanjih dedičev komunističnih zločincev je Elitistična mafijska združba najbolje označena kod kaviarkomunisti z kućanom na čelu, ki sistematično z organizacijo F21 ropa, laže z F 571 in vodjem kosom, ubija (Krambergar)in deluje z NA GLKAVO postavljenimi desetimi Božjimi zapovedmi, ki so v Slovenski kulturi bili ukoreninjeni čez 1.000 let:
  Ubijaj!
  Kradi!
  Laži! Pričaj po krivem!
  Nečistuj!
  Žêli ženo svojega bližnjega! Žêli hiše svojega bližnjega!
  Ne spoštuj očeta in mater
  Veruj v KPS in sebe in nikakor ne v Boga!
  Ne posvečuj Gospodov dan, ampak komunistične praznike!
  Itd!
  Nihče na celem svetu in Evropi nam ne bo pomagal, razen sami Slovenci in skupno odstraniti “rakavo tvorbo na Slovenskem telesu”!
  Zato stopimo skupaj, odstirajmo meglo nad RESNICO! Vsi bivše komunistične deržave z nečloveškimi komunističnimi režimi, ki so vladali z sistematičnim kršenjem človekovih pravic, so izvedli Lustracijo in nas zato lahko učinkovito prehitevajo v vsesplošnem napredku!
  Sedanja vlada v Sloveniji zna delati samo to kar se je naučilav v 45 letih diktature to pa je nič delati, podpirati lenuhe in sovražćnike naroda, razdeljevati nakraden denar, ter kraljevsko živeti na račun pridnih delovnih in skromnih Slovencev.
  Volimo samo take, ki bodo zapisali v program in resnično izvedli lustracijo.
  Na žalost pa potrebujemo 70 % glasovalno moč v parlamentu, ker je potrebno spremeniti ustavo, sodstvo, šolstvo in omogočiti gospodarstvu, da pridni in skromni Slovenci pokažemo, kaj znamo in se bo nehalo brezmejno izkoriščanje s strani mafijske združbe kaviarkomunistov. Zato moramo iti tudi v kompromise !
  Opomba!
  Imena zločincev sem namenoma pisal z malo, ker niso vredni niti svojega imena! Prosim spoštovano žirijo tukaj, da mi pokaže na nepravilnosti in me popravi, če sem jih morda zagrešil z tem prispevkom, vendar bi rad Sloveniji le resnični uspeh in napredek, ki smo ga sposobni.

 22. Rado pravi

  “Po letu 1991 bi morali izvesti lustracijo in čao. Najprej bi odrezali vse, ki so zaslužni za osamosvojitev, z izgovorom po Platonovem načelu, da morajo državo vodit tisti, ki si tega ne želijo.” je zapisal Chef ba Siolovem blogu.

  Tudi sam se strinjam. Da nam nekdo že dvajset let izstavlja račun za osamosvojitev je pa “tumač”!
  Zavzemam se za lustracijo vseh, ki so sodelovali pri osamosvojitvi.
  Čas je za nove obraze.

  Petrovc,
  resnično razočaranje si. Mednarodni komercialist, besednjak pa imaš kot mornar na zakotni ladji.
  Žalostno.

 23. Petrovc pravi

  Rado: kaj pa je to “zakotna ladja?” Poznamo ladje na razrezu, potopljene ladje, ladje na odpadu, tam mornarjev ni! Po tem pa se ladje na privezu in ladje na odprtem!
  Sedaj je se vprasanje, sem mornar v mirnem morju ali mornar v viharju!
  Ti, drugi v osnovi molijo!

  REALNA LESTVICA NAJVECJIH ZLOCINCEV CLOVESTVA:
  1. Churchil in Angleski imperij
  2. Rimski imeperatorji
  3. Stalin in NKVD
  4. Lenin&Trotski in CEKISTI
  5. Djingiskan
  6. Roswelt
  7. Spanski imperij
  8. Turski sultanat
  9. Mesar Zukov in rdeca armada
  10. Terorist Tito in OF

 24. mudo moreno pravi

  Rado, ti si dobro obveščen o zakulisju, pa razloži dejstvo, da kadarkoli levaki začenjate preiskovati in se zaganjati v Janšo, pričenjajo okoli frčati deli prtljage, na katerih piše M.K.
  Saj tale tovarišica Mirjana je bila le poštni nabiralnik, a ne?

 25. Rado pravi

  Lustrirati osvoboditelje!
  Rupla, Janšo, itd.
  Dost mamo!

  Se razume Pahorja tudi!

 26. anakonda pravi

  Rado, skrij se v globoko temačno luknjo, da te ne najde anakonda. Sicer dvomim, da te bo požrla, ker smrdiš.

 27. Petrovc pravi

  stric Rado, popij metin caj z limono in pojdi v cunje!

 28. Donko pravi

  Ne le Pahor,
  tudi Jansa in SDS sta del problema. S stalnimi napadi na drzavo jo pomagata rusiti.

  Z gotovostjo lahko zatrdim, da je Jansa Sloveniji naredil vsaj toliko skode kot Pahor.

 29. mudo moreno pravi

  Z gotovostjo trdim, da sta tudi Donko in Rado naredila Sloveniji toliko škode kot Pahor in Janša.
  In z gotovostjo trdim, da Donko in Rado Sloveniji nista naredila toliko koristi kot Janša.
  Komprende, Radek in Donkec?

 30. mudo moreno pravi

  Z gotovostjo trdim, da sta tudi Donko in Rado naredila Sloveniji toliko škode kot Pahor in Janša.
  In z gotovostjo trdim, da Donko in Rado Sloveniji nista naredila toliko koristi kot Janša.
  Komprende, Radek in Donkec?

 31. Donko pravi

  vse moci potrebujemo za konkurecni boj z ostalimi drzavami, ne pa za medsebojni spopad. Nehajte ze enkrat razpihovati sovrastvo!

 32. Petrovc pravi

  Donko: poznas Biblijo? Mislim, da je ne! Kaj je rekel Jezus poslusalcem:
  “Kdor prosi bo uslisan!”
  In ti prosis, si uslisan, po tem pa jokas, da nisi to mislil!

 33. Donko pravi

  Biblija?
  A to je tista pravljica, ki jo je nekdo napisal v sestem stoletju o dogodkih, ki so se menda zgodili nekaj stoletij prej?

  Kake veze ima to z danasnjimi dogodki?

 34. MEFISTO pravi

  RADO, spet si udaril mimo.

  Pahorja ravno ni mogoče uvrstiti med osamosvojitelje.

 35. Rado pravi

  “Pahorja ravno ni mogoče uvrstiti med osamosvojitelje.”
  Seveda, zato sem ga pa omenil ločeno od Janše.

 36. MEFISTO pravi

  Če DONKO resno misli, da je treba nehati z razpihovanjem sovraštva, naj utihne.

  S tem bo naredil prvi korak k pomiritvi.

  Tudi današnji dogodki so posledica nespoštovanje Biblije.

 37. Petrovc pravi

  Donko: vidis, kako nicesar ne poznas, na cemer temeljijo vse kulture!
  Biblija je bila napisana, stara zaveza, takole sesto let prej!
  Osnove Biblje pa, ki so jih Judje ukradli iz srednjeazijskih verstev, pa se kakih 2000 let prej!
  Kultur Skifov, Germanov in Venetov!
  Vesoljni potop pa od Gillmesa!
  Biblija je knjiga knjig!
  Ce jo zavracas, ti pac ne morem vec pomagati!
  In citaj dalje svojo mladino in avtorevije!

 38. MEFISTO pravi

  Rdeči RADO je pokvarjen kvazi levičar.

  Rad bi se priliznil Zaresu in LDS-u.

  S praznimi naboji strelja na osamosvojitelje in Janšo ter v to nerodno meša še ubogega Pahorja, da bi tako zaabrisal svoje krvavordeče sledi.

  Smo res dolžni prenašati tega rdečega trdobučneža?

 39. […] plačevalo podkupnine v Sloveniji, in sicer dvema človekoma – slikarju Juretu Cekuti in nekdanji svetovalki Milana Kučana Mirjani Jarc, ki ji je Patria mesečno nakazovala 7.500 evrov. Dodal je, da so tudi hrvaški mediji objavili […]

 40. […] Sedaj pa pozor: za Patrio je omenjena dva izvoda knjige pri Založbi Nova obzorja naročila zaposlena pri Kolesniku Mirjana Jarc, ki je bila nekdaj sodelavka Boruta Pahorja v CK ZKS, kasneje pa je preko Studia Marketing vodila Kučanovo predsedniško kampanjo. Še pozneje je bila zaposlena tudi na Mladini. Ne tako dolgo nazaj pa je vodila zastopstvo podjetja MMD za Slovenijo in od Patrie za njihove promocijske zasluge dobila najmanj 15.000 evrov, o čemer smo na Politikisu že poročali.   […]

 41. […] V drugem delu oddaje Resnica o Patrii je nastopil tudi celjski slikar Jure Cekuta, ki ni povedal nič bistvenega, še manj pa kaj takega, da bi podkrepilo Berglundove obremenilne “izsledke” iz prvega dela. Spomnimo pa, da je ravno Cekuta bil tisti, ki je od Patrie tudi prejel denar za svoje “informacije” o politično-poslovnem okolju v Slovenij…. […]

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen