Dokumenti iz Patrie: “J” ni Janša! Berglund dokazano lagal! SDS: dokončno jasno, da je “J” bil Jerković!

64

Najprej spomnimo: finski novinar državne YLE Magnus Berglund je 1. septembra 2008 v oddaji Resnica o Patrii zatrdil: V Patrijinih dokumentih je med prejemniki podkupnin omenjena tudi oseba “J”. J naj bi potreboval denar za pokojnino. Slovenski obrambni minister Erjavec ni “J”, čeprav je uradno on sprejel odločitev za oklepnike Patrie. Po naših podatkih obrambni minister ni prejel nobene podkupnine.”  V nadaljevanju pa je dodal: “V dokumentih ena oseba nastopa le kot “J”. Naloga Walterja Wolfa je bila dostaviti denar J-ju. J je Janez Janša, slovenski premier. V prvi polovici leta 2008 je predsedoval Svetu EU-ja. Tudi premierjeva stranka je imela koristi od pogodbe s Patrio. Z drugimi besedami – Patria, ki je v državni lasti, je podkupila slovenskega premierja.”

Na podlagi dopisa avstrijskega posrednika Patrie Wolfganga Riedla področnemu Patriinemu direktorju za Slovenijo Reiju Niittynenu, poslanega 19. januarja 2005, pa je jasno razvidno, kje je finski novinar Magnus Berglund dobil črko “J”, in jo prilepil na takratnega predsednika Janeza Janšo, ki naj bi potreboval denar za pokojnino, pa čeprav bo ta še delal najmanj naslednjih 15 let.

Na tem mestu objavljamo prevedeno vsebino tega e-mail sporočila (klik na dokument za povečavo):

Dragi Reijo,

pred tvojim obiskom ti želim poročati o izidu včerajšnjega sestanka WW z gospodom J, direktorjem DDV-ja:
C:
1- direktor je obvestil WW-ja, da ima skupno pet prosilcev
2- GDLS pritiska kot hudič preko raznoraznih političnih in komercialnih kanalov
3- J se bo upokojil v od 15 do 20 mesecih in je zaskrbljen glede pokojnine
4- Verjame, da bo njegovo mnenje in priporočilo pomembno za pogodbo
5- WW-ju je obljubil, da nas bo podpiral, če bodo dogovori mogoči
6- Omenil je, da je ena redkih večjih tehničnih skrbi šibkost amfibijskega pogonskega sistema in da je to tudi skrb Paulijevih strank, s katerimi je govoril
7- WW verjame, da bi s podporo starih prijateljev, skupaj s svojimi močnimi političnimi zvezami, lahko pridobil posel za P. Rad bi delal skupaj z menoj kot v devetdesetih, ko sva bila skupaj zelo uspešna.

S:
1-WW se bo danes srečal s tajnikom vladajoče stranke, ki je bil v drugi polovici devetdesetih minister za obrambo
2- WW se bo prav tako sestal z dobrim prijateljem, aktualnim predsednikom vlade, ki je bil minister za obrambo med letoma 1992 in 1995
3- Zato bo lahko tudi naredil oceno S-a v četrtek, ko boš tukaj

Razlog, zakaj si tako želi pomagati P-ju, je v tem, da resnično sovraži gospoda Mz-a.

Imamo minus štiri stopinje in sneg. Se vidiva jutri, prijeten polet.

Lep pozdrav, Wolfgang

Pojasnilo za bralce Politikisa: Oseba “J” je tako omenjena v prvem delu dokumenta pod oznako C, in sicer kot “Mr. J, the Director of DDV”, kar se nanaša na Bartola Jerkovića, direktorja hrvaškega podjetja Đuro Đaković specialna vozila, kjer zdaj izdelujejo oklepnike patria za hrvaški trg. Janez Janša pa je omenjen v drugem delu dokumenta pod S in ima oznako “PM”, in sicer “the present PM, who was MoD in 1992 to 1995”, torej “trenutni predsednik vlade, ki je bil minister za obrambo med letoma 1992 in 1995”. Kratica WW pa se nanaša na poslovneža Walterja Wolfa.

V dokumentih, ki jih spodaj objavljamo, je veliko zapisov, ki so evidentno napačni, npr. kdaj je kdo opravljal kakšno funkcijo. Iz dokumenta je tako jasno razvidno, da je Riedl pisal o stvareh, ki jih ni poznal. “WW se bo danes srečal s tajnikom vladajoče stranke, ki je bil v drugi polovici devetdesetih minister za obrambo,” je med drugim zapisano. Leta 2005 je bil tajnik SDS-a, takrat vladajoče stranke, Dušan Strnad, ki pa nikoli ni bil minister za obrambo. Nadalje, v lobistični korespondenci je moč zaslediti tudi takšne “cvetke”:

da bo nov obrambni minister Matjaž Šinkovec, da je Zagožen predsednik največje vladne stranke, , da je Zagožen poslanec in desna roka predsednika vlade, da je Zagožen generalni sekretar SDS, da je bil Zagožen v 90 letih vodja obveščevalne službe, da je W. Wolf dober prijatelj predsednika vlade (mišljen je Janez Janša), da so leta 2005 v Sloveniji na oblasti iste stranke kot leta 1997, ko je Walter Wolf pomagal Riedlu prodati železarni Ravne projekt Valuk, da je bil predsednik vlade Janša junija 2005 na uradnem obisku na Dunaju, da bo del provizije dobil kontakt 007 (Riedl je v preiskavi priznal, da si je ta kontakt izmislil, da bi sam dobil večjo provizijo)…

Vrnimo se na začetek: zakaj je Magnus Berglund (Janez Janša ga zaradi teh laži, poleg Bojana Potočnika in Milana Švajgerja, tudi civilno toži) torej lagal? V dokumentu, ki  so ga lobisti poslali Patriji dejansko govorijo o tem, da J skrbi pokojnina, vendar je iz celotnega dokumenta in ostale korespondence popolnoma jasno, da ta J ni Janša, temveč Jerković. Zato je zelo možno, da so Berglundu slovenski  »soavtorji« oddaje (Drago Kos, Blaž Zgaga, Milan Švajger, Bojan Potočnik) očitno podtaknili zgolj izbrane dokumente in ga zavedli ali pa je sam namerno lagal ter se točno zavedal, da sodeluje pri načrtni diskreditaciji Janše.

Hkrati je na moč čudno, da o teh povednih dokumentih iz preiskave o Patrii, Mladina in Delo nista želela poročati, čeprav sta po naših informacijah z njimi razpolagala. Glavni motiv za neporočanje je tako po “ideološki” logiki stvari ščitenje Magnusa Berglunda, avtorja finske oddaje Resnica o Patrii. Ta je namreč svojo oddajo septembra 2008 zaključil z neposredno trditvijo, da  črka J v dokumentih podjetja Patria pomeni Janeza Janšo, predsednika slovenske vlade. Patria je po trditvi v njegovi oddaji podkupila Janšo, ki da potrebuje denar za pokojnino. Iz priloženih dokumentov, pa kot že rečeno, povsem jasno izhaja, da vodilni v podjetju Patria in njihovi lobisti črko J uporabljajo za poimenovanje tako Hrvata Bartola Jerkovića, direktorja tovarne Đuro Đaković kot slovenskega lobista Jureta Cekuto, ki je iz Patrie dokazano prejel denar.

Medtem ko so se nekatere trditve Magnusa Berglunda iz njegove oddaje, ki se nanašajo na Walterja Wolfa, Wolfganga Riedla in Jureta Cekuto v policijski in tožilski preiskavi izkazale za potrjene, pa so te iste aktivnosti povsem zavrnile njegovo glavno trditev, da je Patria podkupila Janšo, ker naj bi ta potreboval denar za pokojnino. Celo politično motivirana tožilka Barbara Zobec Hrastar tega ni mogla zapisati v obtožni predlog, temveč se je zatekla k formulaciji, da naj bi Janša  »neugotovljenega dne, na neugotovljen način in na neugotovljenem kraju prejel obljubo plačila provizije na nezakonito posredovanje«, pa še to ne zase, temveč menda za druge.

Še to: zelo zanimivo je sporočilo Riedla Niittyenenu z dne 27.7.2006, v katerem prvi govori o tem, da je njihov »glavni igralec v Sloveniji isti kot na Hrvaškem«. Kdo naj bi to bil? Zagožen kot prvoobtoženi na slovenskem sodišču zagotovo ne, logično pa je da to ne more biti niti Walter Wolf, kajti slovensko tožilstvo mu očita zgolj pomoč pri posredovanju obljube. Zelo verjetno je, da je tožilka Branka Zobec Hrastar v svoji politični slepoti povsem spregledala očitna dejstva iz preiskave.

Dokument Patrie z dne 27.6.2005 pa bo spravil v zadrego ali morda celo v kazenski postopek prejšnjega predsednika Republike Hrvaške Stepana Mesića, saj ga je Jerković očitno navedel kot glavno osebo, ki je v hrvaški politiki naklonjena Patriji…

Tukaj si lahko pogledate tudi vso preostalo dokumentacijo iz preiskave v zadevi Patria, ki kaže na to, da so lobisti Patrii “prodajali” tudi povsem napačne “nasvete”:

Cekuta+na+placilnem+seznamu+Patrie,

Glavni_igralec_v_SLO_in_HR,

Izmisljeni+007,

J_kot_Jure_Cekuta,

Lazno+o+uradnem+obisku,

Mesic+na+listi+WW+za+patrio,

MO+naj+bi+bil+sinkavec,

Wolf_posrednik_za_Ravne,

Zagozen+kot+predsednik+stranke.

Pripis:

Iz stranke SDS, ki jo vodi Janša, so danes sporočili, da “listine iz finske preiskave dokazljivo in dokončno postavljajo avtorja oddaje ‘Resnica o Patrii’ Magnusa Berglunda na laž”, saj je ta svojo oddajo septembra 2008 zaključil s trditvijo, da črka “J” v dokumentih podjetja Patria pomeni Janšo, takrat predsednika slovenske vlade.

V SDS pravijo, da iz več kot 18.000 strani sodnega spisa dokazano izhaja, da so vodilni v podjetju Patria in njihovi lobisti črko “J” uporabljali za poimenovanje Jerkovića. V dokumentu, ki se začne s črko “C”, kar je označba za Hrvaško (Croatia), Riedl 19. januarja 2005 piše Niittynenu, da mu želi sporočiti “rezultate včerajšnjega sestanka z WW in z g. J, direktorjem DDV”. Med drugim zapiše, da se bo “J upokojil čez 15 do 20 mesecev” in da ga “skrbi za svojo pokojnino”.

Po navedbah SDS Janša januarja 2005 ni razmišljal o skorajšnji upokojitvi in SDS nikoli ni dobila nikakršnega denarja od Patrie. To dokazujejo rezultati policijske preiskave, ki je ugotovila, da pri poslovanju SDS v obdobju 2004-2008 ni bilo nikakršnih transakcij, ki bi jih lahko povezali z izborom družbe Patria za dobavitelja vojaških oklepnikov za Slovensko vojsko, so zapisali v stranki.

Da SDS ni prejel denarja od Patrie, po navedbah stranke dokazuje tudi sodba Okrožnega sodišča v Ljubljani, ki je 13. junija letos ugotovilo, da se mora Delo opravičiti in SDS plačati odškodnino v višini 10.000 evrov. Poleg tega je računsko sodišče revidiralo poslovanje SDS v času vseh volilnih in referendumskih kampanj in ugotovilo, da je bilo poslovanje stranke skladno z zakonodajo in ni zaznalo nezakonitih prilivov iz tujine in drugih nezakonitih donacij.

Št. komentarjev: 64
 1. magic bus pravi

  Jebela vsi, ki se jim zažne priimek in ime na J so v resni nevarnosti.

 2. Boris Valenčič pravi

  PROVOKATORJI, vas boli, da jaz EDINI napišem TOČNO resnico, vi pa samo BLUZITE in hujskate ljudi! Podpišite se celim imenom in priimkom, da vemo kdo sploh ste, če že niste le isto spolni partneriji Jusufa Janše.

  Resnica o PATRIJI že dolgo znana na: monarh.si/pok.htm

  PATRIA. Kar naprej ena in ista pesem. Na koncu boste ugotovili, da gre pri tem sodnem procesu le za reklamo Janezu Janši, kako ubogi je, da ga takole preganjajo. Neverjetno, koliko denarja in za financiranje provokatorjev so pripravljeni slovenski pravosodni in policijski “nezavedni zločinci” nameniti za totalitarno manipulacijo majhnega ljudstva. Popolni duševni bolniki! Za zadeve katere pa je Janša res kriv, so za v Hagg, težki zločini proti Sloveniji in drugim nastalim državicam, za ropanje Slovenije, ga nihče ne preganja. Vse skupaj, je le ena CIA-ška igrica!

  monarh.si/pok.htm – freetime.si/karikature/naslovna.htm

  Boris Valenčič, 1. slovenski KRALJ – monarh.si

 3. Boris Valenčič pravi

  Osamosvojitev Slovenije je tako ali tako le zlagna zgodba. Izpeljati bi se morala brez vsakršnega strela in vsiljevanja tujih imperialističnih interesov v bivši Yu prostor. Žal je bilo to vsiljevanje pre hudo, še najbolj iz Slovenije, celo drugim vzhodno evropskim državam. Tega ni bilo zaznati jasno v medijih, je pa prav to postalo bistveno in glavno vodilo. Slovenski “plačanci” Bavčar, Janša, Rupel, Peterle in drugi niso počeli nič koristnega in pametnega, le vsiliti so se hoteli kot glavni voditelji neke revolucije katere niso pričeli oni, resnica pa je bila vsak dan jasnejša. Zaradi tega in zaradi vsiljevanja tujih interesov jim je na voljo ostala le ena stvar, vsiljen in oborožen konflikt, potem pa nadalje z nasiljem vladati ter kot vidite – vse le razkrasti. Vse to zlagano in v imenu izneverjenega domoljubja. Evro-CIA-ško razbojništvo je igralo na eni strani s centralističnimi težnjami Beograda in na drugi odcepitvenimi. Prednosti so dajali Miloševiču, kateri pa se ni dal izsijlevati tujim interesom za nobeno ceno. Slovenski Evro-CIA-ški razbojniki, pa so širili le to, da je potrebno celotno naše gospodarstvo uničiti in da ima Evropa vse pripravljeno za nas. Jaz takšnega Evro-CIA-škega razbojništva nisem podpiral, zato sem se s precejšnjo obrazložitvijo izpisal iz takratne SDZ. Bil pa sem za takšno rešitev, na katero bi pristale vse republike tedanje Jugoslavije in bila je na vidiku, saj tudi ni bilo mogoče te države več držati v enem kosu. Prav zaradi tega stvarnega dejstva so morali lažni heroji pohiteti. Mene so takoj označili za Jugoslovana in da ščitim srbske interese, čeprav sem le jaz dejanski iniciator slovenske osamosvojitve in številnih vmesnih ter pomembnih pobud, katere kar tako spet lažno pripisujejo drugim. Danes žal vidimo veliko neumnost tega slovenskega Evro-CIA-škega razbojništva, ves Balkan v plamenih, polno kriminalcev, vse razkradeno, siromaštvo, nihče ni več suveren, vse le prisiljujejo v NATO in evropsko skupnost, odvisnosti in milosti le teh, še več le tako osiromašeni bivši “bratje” bi morali napasti še Ruse in Kitajce, da bi le tako prišli do kakšnega cvenka, v to pa bi seveda bila vključena celotna vzhodna Evropa, ki je že v NATU. Slovenija bi morala odigrati le vlogo panamskega prekopa za transport vojaških sredstev iz Italije in nekega, zlaganega avantgarnega nosilca “demokracije” za nadalnjo imperialistično širitev. FUCK OFF; Jusuf Janša!

  Moji predniki so tudi Italijani s priimkom BUSETTI. Občasno živim v Italiji in razmišljam tudi Italijansko. Nič takega, da zato želim pred to imperialitično norijo zaščititi tudi Italijane, kar je stvarni del mene.

  Boris Valenčič, 1. slovenski KRALJ – monarh.si

 4. magic bus pravi

  Velik papirja so prvič prinesl s sabo v tist zajčnik za zadeve, ki se naj bi zggodile na neugotovljenem mestu in neugovljenem dnevu in uri. Dobr, bo vsaj odpad zasluži s tistimi kufri popisanga ali pa praznga papirje. Kolkje že cena papija kot surovine na lopovski Wall Streetu?
  Na deponijah je baje še velik prostora za papir. Lohk pa bi ga kar v kante za zbiranje odpada pred bajtam zabrisal. Ponoč pa bi ga Romi itka na hitr potem izpraznil in začel nov sojenje kje v Zagradcu.

 5. anakonda pravi

  Jusuf Valenčič, če misliš italijansko, potem ne moreš biti moj kralj. Izbereš lahko deželo Zulujev, tam rabijo še enega kralja.
  Veš Valenčič, kaj ti najbolj zamerim? To, da se namesto z aktualnim člankom ukvarjaš sam s seboj. Enkrat smo že imeli enega takega. Ime mu je bilo Titek (ali Tito), bil je enonog in je tudi ljubil samo sebe. Vsi ostali so bili notranji sovražniki.
  Prosim te, ob resnosti dogodkov – spremeni slog, ali pa se pridruži Radotu in za 5 let prekinita pacati v ta forum.

 6. Petrovc pravi

  FASISTOM S PRIIMKOM BUSE(RAN)TTI:
  Poberi se na Sicilijo! Tam si lahko, pod gondolo, krakj kac!

 7. Lanzareto pravi

  Sipa, se je sipa, ta njihov konstuktič. Sem pa prepričan, da je Berglund prav dobro vedel, da J ni Janša, ampak ga je po naročili prilepil Janši. To je posebej pomenljivo, zlasti če so za tem stali Kos, Karba in drugi sovražniki slovenskega naroda. Berglund pa bo vsekakor moral še globoko seči v žep!

 8. Petrovc pravi

  PRJATLI: ta vladajoca garnitura, ta zakolisna mafija, ta kraja drzave in prebivalcev, ta amorala v odnosu do ljudi in zivali, ta popolna ignoranca nacije, to laganje, ubjanje, skrunjenje in presustvovanje, JE V NEBO VPIJOCE!
  In nismo vredni, da imamo drzavo, ce tega ne prekinemo sami!!!
  In zapisani smo izginotju, ce jih ne odstranimo, pozapremo, lustriramo in jim poberemo akradeno!
  SEZAVEDATE, SE ZAVEDATE, SE ZAVEDATE, O CEM SE BO ODLOCALO NA NASLEDNJIH VOLITVH!!!!!!!!!!!
  ODLOCALI BOSTE, NE O SVOJI USODI, SVOJO USODO STE ZE ZAPECATILI S PREDHODNIMI VOLITVAMI, NA TEH VOLITVAH ODLOCAE O USODI SVOJE SRCNE KRVI, SINOV, HCERA, VNUKOV!
  Odlocate o svojem dokoncnem prekletstvu!

  Smrt izprijencem, bodocnost Krancem!

 9. Petrovc pravi

  PRJATLI: ta vladajoca garnitura, ta zakolisna mafija, ta kraja drzave in prebivalcev, ta amorala v odnosu do ljudi in zivali, ta popolna ignoranca nacije, to laganje, ubjanje, skrunjenje in presustvovanje, JE V NEBO VPIJOCE!
  In nismo vredni, da imamo drzavo, ce tega ne prekinemo sami!!!
  In zapisani smo izginotju, ce jih ne odstranimo, pozapremo, lustriramo in jim poberemo akradeno!
  SEZAVEDATE, SE ZAVEDATE, SE ZAVEDATE, O CEM SE BOODLOCALO NA NASLEDNJIH VOLITVH!!!!!!!!!!!
  ODLOCALI BOSTE, NE O SVOJI USODI, SVOJO USODO STE ZE ZAPECATILI S PREDHODNIMI VOLITVAMI, NA TEH VOLITVAH ODLOCAE O USODI SVOJE SRCNE KRVI, SINOV, HCERA, VNUKOV!
  Odlocate o svojem dokoncnem prekletstvu!

  Smrt izprijencem, bodocnost Krancem!

 10. modusvivendi pravi

  Ne vem kakšne namene je imel ta finski novinar, po mojem mnenju je bil spodbujen s strani prišepetovalcev iz Slovenije: Kos, Praprotnik, Karba, etc. Kajti on ne more biti poznavalec slovenske politike, zato so ga zlahka nategnili s svojimi teorijami. Zelo zanimivo bi bilo vedeti tudi, ali je ta finski novinar morebiti dobil kakšne denarce za to oddajo s strani slovenskih prišepetovalcev. Drugače ne razumem takega angažmaja, saj napad na Janšo Finski, temu novinrju ni v nobenem interesu. Zakaj se ni npr. spravil na svoje finske državljane na tak način, ki so morebiti domnevno vpleteni v ta posel.
  Skratka, vse počasi prihaja na dan. Komijem ni nikoli jasno, da resnica vedno priide na dan, lahko na dolgi rok, ampak vedno resnica zmaga. Lažeš lahko, ampak laž ne moreš dolgo vzdrževati.

 11. Petrovc pravi

  IN POVEM VAM, CE JIH TO POT NE NAZENEMO, POZAPREMO, NASLEDNJIC ZA NAS NE BO VEC!
  To bodo zadnje volitve, na katerih se aj odlocamo, naslednjih ne bo vec!

 12. MEFISTO pravi

  Skrbi me.

  RADO se že nekaj ur ni oglasil.

  Komu se bomo odslej smejali?

 13. Trsten pravi

  Valenčič: tebi se ne bo nič zgodilo ker si dvorni zabavljač in ne nekaj pomembnega. Očitno te je udba poslala kot kakega drekača na to spletno stran, da zganjaš cirkus.
  To, da se predstaviš z imenom in priimkom pomeni le da je tvoj egocentrizem zelo močan kot Pahorjev, le da tega revčka moramo prenašati tebi pa tudi ne moremo s pametnimi argumenti dopovedati da si klovn.
  Bojim se da se bo našel kakšen ojstrostrelec tipa nekega pijanega lovca in pospravil JJ.
  Potem bo nastala šele štala.
  Udbomafija je vsega zmožna.

 14. Petrovc pravi

  MEFISTO: Rado je po objavi, da sto vse tri zadaj polnjene dvocevke, Valencic Haso, Svarun in Samvrag v kleti pod Tromostovjem, odhitel na ZUR, kakrsnega so imeli udbovci v planinsko-lovski koci!
  Prisel bo proti veceru, kot povaljan macek!
  Tam volijo cesarja Srbije in Papau Nova Gvineja, s ustreznim IQ=24, kot Valencic Haso stevilka cevljev!

 15. EVROPA pravi

  TE RDEČE KANALJE V VLADI IN TOLPA 571 SO VSE TO KONSTRUIRALE IN LAGALE, ČE JE KAJ PRAVICE BI MORALI VSI V ZAPOR IN VSE KAR SO POKRADLI VRNIT, FUJ PROKLETI KUČAN, KOS, TUERK, PAHORJANC, KAURBA, PRAPROTNIK, CVIKL ITD ITD ITD, PODLOST OD PODLOSTI, BOLJ SMRDITE KOT KAKA CRKOVINA, GANI SE NAM POŠTENIM SLOVENCEM.
  VČERAJ JE PA TISTI POHORSKI KRETEN SLAPNIK OBRAČAL SVOJ UMAZAN GOBEC IN OBTOŽEVAL VSE ČLANE SDS, DA SO SPREJELI PODKUPNINO PO 1000 EVROV, PRASE KONJIŠKO, KO TE SREČAM TE POSERJEM IN POPLJUVAM PA TISTO ROPOVO MADRACO ŽUPEVČKO TUDI, POKVARJENI STE DO SKRAJNOSTI, KER STE ZLOČINCI, KER TO NEMOREJO DELATI POŠTENI LJUDJE, FUJ KANALJE-PODGANE LEVE-RDEČE SMRDITE KOT KUGA !!!!!!!!!!!

 16. EVROPA pravi

  TE RDEČE KANALJE V VLADI IN TOLPA 571 SO VSE TO KONSTRUIRALE IN LAGALE, ČE JE KAJ PRAVICE BI MORALI VSI V ZAPOR IN VSE KAR SO POKRADLI VRNIT, FUJ PROKLETI KUČAN, KOS, TUERK, PAHORJANC, KAURBA, PRAPROTNIK, CVIKL ITD ITD ITD, PODLOST OD PODLOSTI, BOLJ SMRDITE KOT KAKA CRKOVINA, GABI SE NAM POŠTENIM SLOVENCEM.
  VČERAJ JE PA TISTI POHORSKI KRETEN SLAPNIK OBRAČAL SVOJ UMAZAN GOBEC IN OBTOŽEVAL VSE ČLANE SDS, DA SO SPREJELI PODKUPNINO PO 1000 EVROV, PRASE KONJIŠKO, KO TE SREČAM TE POSERJEM IN POPLJUVAM PA TISTO ROPOVO MADRACO ŽUPEVČKO TUDI, POKVARJENI STE DO SKRAJNOSTI, KER STE ZLOČINCI, KER TO NEMOREJO DELATI POŠTENI LJUDJE, FUJ KANALJE-PODGANE LEVE-RDEČE SMRDITE KOT KUGA !!!!!!!!!!!

 17. Zavedni Slovenec pravi

  Petrovc in ostali odlični analitiki in pokončni Slovenci!
  Se popolnoma strinjam z vašimi ugotovitvami, ki so podkrepljene z dokazi.

  RESNICA je prišla dokumentirano na dan!
  Kar so kaviar-komunisti sami delali so brezsramno podtaknili svojim poštenim ideološkim nasprotnikom. Denar so si sami razdelili po balkanskih običajih, kazniva koruptivna dejanja, ki so jih izvedli pa spletkarso ibn podlo podtaknili Gos. Janši in SDS. Sedaj jim preostane le še fizična likvidacija?
  RESNICA je SAMO ENA 1-
  Interpretacija te resnice pa je lahko toliko,
  kolikor nas je ljudi?
  (Ne drži pa govorjenje mafijaške udbo zveze z sivim malim o več resnicah!!)
  Gre za biti ali ne biti!

  Naša skupna naloga sedaj je, kako kontrolirati na volitvah gotovo ponarejanje naših glasov, da bo Slovenija končno svobodna in bo možna lustracija. Večina volilnih komisij in predvsem vodstvo starim Golobić-em je ponarejala volivne glasove(preverjeno goljufanje) in novim pravkar ustoličenem priseljencem -ićem, ki bo še hujši v načrtnem ponarejanu in jih bo potrebno imeti na očeh!!!!! Sedaj je zadnji čas, da stranke po zakonu zahtevajo resnično preverjeno mešano zasedbo volilnih komisij. Ne pa tako kot do sedaj, ko je vodstvo volitev zvijačno podtaknili opranoglavce in koristoljubce, ki so na koncu ponaredili naše glasove. Najhujše se je dogajalo na zbirnih mestih in vrhunec ponarejanja je bilo v Ljubljani. Brez možnosti podpisa, da si volil!

  Potrebno je obvestiti EU in velesile, da naj kontrolirajo bodoče volitve. Posebno vodstvo SDS in NSi!!!
  Seveda pa moramo vsi Slovenci, ki želimo Sloveniji napredek in resnico že danes začeti na kontroli in zagotovitvi poštenih volitev. Vsak po svojih možnostih in položaju!

 18. CZPNN pravi

  Zanimivo bivši jugoviču ne morejo brez političnih procesov. Sprašujemo se koliko globoko se je zažrla razredna ideologija v potomce bivših vladajočih jugovičev. Ko beremo vse te neumnosti, pa nam do dobra gre za na bruhanje. Nihče pa se ne ukvarja s sodnikih, ki skrbijo za te neumnosti, da so sodne zadeve, sami pa nimajo niti potrebnih pravniških državnih izpitov. Več o tem, na naši spletni strani http://www.czpnn.si .

 19. Danilo pravi

  Rdeči konstrukt je že skoraj do konca razpadel. Sedaj čakamo samo še, da še Kučman prizna svojo vlogo in pove, da je slovensko – finsko internacionalo preko raznih Smolejev odlično povezal.

 20. Petrovc pravi

  CPNZ: zanimivo! Da vam pomagam! Velika baraba in izprijenec, Kersnik Mihael, poznan od 5 leta otrostva, je bil najprej ministrant in je kanil studirat za zupnika, vsak dan je lazil okrogoltarja do odhoda v JLA ! V JLA so ga porinili v partijo in v udbo!
  Po tem, cela vas se je smejala n uporabljala pregovor, bojis se cesa, kot Kersnik cerkve! In sluzil je za ovadustvo med sodniki in hitro napredoval!
  Nas, ki smo ostali pokoncni, tudi bistveno bolj pametni, se je ogibal kot Kersnik cerkve!
  Osnovne soe NIKOLI nebi zakljucil, saj je bil debel min zabit kot bukovo tnalo da njegova zaspehana in bolj ciganom podobna mati, ni vsak teden z dvema velikima jerbasoma klobas, prsuta in jajc in kur, hodila k uciteljem v solo! Na vasi so ji pravili potujoca samodostavna mesnica za uciteljski zbor!
  N, dandanes je razvpit LOVEC-MORILEC!
  Policija bi ga morala zaslisati in soditi zaradi najmanj naslednjega:

  LETOS MAJA JE SKUPAJ S SE DVEMA MORILCEMA USTRELIL MEDVEDA V KARAVANKAH! USTRELILI IN PUSTILI! NASLI SO GA SELE CEZ DVA TEDNA ZE RAZPAAJOCEGA V RUSEVJU, KJER JE UMRL V MUKAH IN TRPLJENJU! IN O TEM VSI MOLCE, KER SE PRITLEHNEGA KERSNIK MIHA BOJE!

 21. Petrovc pravi

  PA SE TOLE:
  V KRATKEM BOMO SPET, NAM BODO SPET KRADLI!
  1. NLB IMA vsaj 1.000.000.000 miusa
  2. PRIMORJE.d.d. p takole 100.000.000 !

  Zlovenski revez, DAJ PARE!

 22. Petrovc pravi

  IN ZA NEPOUCENE: Peterle Lojze je bil agent UDBE! Poglejte si CAE udba.net!

 23. Krpan pravi

  Prijatelji Slovenci, komunistična mafija se ne bo predala kar tako. Čisto mogoče je, da bodo prešli v zadnjo fazo – likvidacije ! Diskreditacije so namreč izvajali pospešeno, tri leta. Pa jim ni čisto zneslo, celo sami so se potolkli med seboj. Torej prijatelji Slovenci, če bo potrebno…spomite se, kako sem tistega Brdavsa Turškega na Dunaju potolkel…vaš Martin Krpan.

 24. Rak pravi

  Gospodje in tovariši komentatorji, nehajte že trošiti svoje moči v medsebojnih jalovih obtoževanjih v inscenirani zadevi Patrija.
  Tovariši, razmislite raje, kako pomagati “levici” za vzpostavitev njene ponovne kredibilnosti in dejanske borbe za potrebe nezaščitenega proletariata, ne pa da pod pretvezo “levi” pomagate tej plenilski skupnosti.
  Gospodje, mobilizirajte raje s svojo intelektualno sposobnostjo vse neopredeljene, da spregledajo in uvidijo, da nas na kratek rok reši le združena “desnica” z doslej edinim, ki je sposoben napraviti preboj in red v tej onanirsko sprijeni družbi, kar nam lahko zagotovi, da se dvignemo iz te usmrajene mlake, imenovane današnja Slovenija.
  Ko bomo enkraz spet normalni pa bomo ponovno razmislili, kako in s kom naprej.

 25. Petrovc pravi

  MOJI LUBI KRANCI: SDS-u:
  Janez mi je ze leta 1997 ob Soci rekel, da naj ga ne ucim! Pa vseeno!
  Se bo spomnil, ce bo bral, ko sem prisel z nekdanjim lastnikom Toplic!
  1. Sem precital napuhano in bebavo razpravo foruma “gospodarstvnikov”, kao bodocih, SDS! NEUMNOSTI!

  V SDS imajo ravno tako popolnoma nesposobne ljudi za resevanje gospodarstva, ki je kljuc do vsega, kot jih ima ta koalicija!
  Zal je to razvidno najmanj iz teh popolnoma “profesorskih” teorij!
  Kar nekaj iz lufta!
  Ekipa SDS za gospodarstvo je katastrofa in ni nobena resitev!
  Bolje da sedaj to zavejo, kot ko bo prepozno za nas vse!
  1.1. Za resitev drzave je potrebno postaviti na noge gospodarstvo, ki proizvaja bodisi jeklo, bodisi inzeniring storitve! Ti proizvodi morajo biti kompletni in vsaj z 15% cistega ostanka med koncnimi integriranimi stroski in dohodki!
  1.2. Za tak zagon gospodarstva, aplikativno razvojnega, je potreben trg, ki tako gospodarsko rast finansira s svojimi potrebami in s svojimi simpatijami!
  1.3. Za realizacijo prvih dveh potrebnih pogojev pa je potrebno postaviti na noge inzeniring komplet hise, od strojne, metalurske, elektro in livarske tehnologije!
  1.4. Torej morajo najti izkusenega cloveka iz prakse, ki je poznan od ustanovitve SMELTA, do sanja v svetu, kje in po koliko lahko prodajamo!
  Se bo SDS odtrgal od profeorjev in ekonomistov in birokratov in sel po kmecki logiki?

  2. Sem cital teorijo Sturma o PATRII!
  Pa naj gre ta Sturm spat! Naj nam da mir s svojimi teorijami! Vsi ti filozofi in teoretiki in delomrznezi, so nas unicili ze na levi strani!
  Sturm naj se raje loti REALNEGA stanja in analizira zvijace in stranpoti, ki bodo ta proces vodile v nedogled, brez konca in z novimi aferami!
  Sturma in njemu podobnih ne bi hotel imeti nikoli niti za desetarja!

 26. anakonda pravi

  Petrovc, ali si se naenkrat prekucnil na levo (komunistično) stran. Nikar preveč ne udarjaj po SDS, sicer se da zgoditi, da te naženemo v Severno Korejo.

 27. murenček pravi

  Avtor, oziroma naročnik Velikega poka je princ teme iz Murgelj. Tako, sedaj pa ima, kar je iskal! Mu lahko samo čestitam, za “uspešno” delo na področju kriminalistike, sodstva in pravosodja. Sedaj pa hitro mirčita in KK vključit, pa začet dokaze uničevat…Pa recepte naročit pri slavkotu, za glavobol!

 28. Mascherano pravi

  Berglund je to delal za znanega naročnika. Očitno je bil na začetku te zgodbe tudi Pahor. Donedavni direktor finske televizije je levičar, ki je po zadnjih volitvah letos spomladi postal nek visok politični funkcionar (sekretar levičarske stranke…) Očitno je šlo za levičarsko uslugo v duhu internacionale, nedavni direktor je našel novinarja, ki rad s podobnimi zgodbami še postrani zasluži zajetno vsoto.
  Ko se je Bobovnik z njim pogovarjal v Odmevih (šlo je za javljanje), se je novinarju za hrbtom cmeral nekaj mesečni otrok. Zelo čudno, če je tako odličen raziskovalni novinar, da mora živeti v mali garsonjeri, da se za javljanje v Odmeve, ni mogel umakniti v en mini kabinet s par m2. Zelo čudno. Bi bilo zanimivo raziskati njegove novinarske podvige. Obstaja pa sum, da je zaradi svojega novinarskega dela zgubil že veliko tožb, kar posledično pomeni, da ga je temeljito udarilo po žepu. Očitno je videl v tej izvoženi zgodbi priložnost, da si bo malo popravil svojo eksistenco.
  Ob tem naj spomnim, da je Pahor ob izbruhu afere zatrjeval; “Mi s tem nimamo nič. Če bi se izkazalo, da smo v to vpleteni, takoj odstopim.” Kdaj bo torej odstopil.

 29. EVROPA pravi

  JA SEDAJ PA ŠE KAR VOLITE TE RDEČE SLO TERORISTE IN MORILCE, TU IMATE DOKAZ, DA IMAJO VSO MOČ, VSE SO POKRADIL NAS OSIROMAŠIL DELAJO REPRESIJO, KURČAN JE DAL UBIT KRAMBERGERJA VERJETNO JE DAL ZASTRUPIT TUDI PUČNIKA IN BAJUKA, HOČE SE ZNEBIT JANŠE, KOGA BI ŠE RAD SPRAVIL TI MURGELSKI STRUP NA ON SVET, TI BOŠ ŠE PA KAR SMRDEL TU V SLOVENIJI IN DELAL ŠKODO Z TVOJO REČO MAFIJSKO KAMARILO, POBERI SE SIVA PODGANA IN VSE KAR K TEBI SPADA TO JE UDBO MAFIJA ŠE SLABŠI STE, BOMO NOV NASLOV MORALI NAJTI ZA TE PARAZITE !!!

 30. Beni pravi

  Ma kurc jih gleda rdečkarje. Njihov konstrukt se je sesedel sam vase. To je sedaj že gotovo. Počakajmo se na sodni epilog, potem pa 2/3 zmagi nasproti!!!!

 31. Petrovc pravi

  anakonda: nikamor se nisem prekucnil! Bil sem in bom na strani ubogih!
  Ne morem pa pomgati, ce vcasih prinesem tudi kako slabo novico!
  Ce se zelimo izkopati moramo poznati realno stanje, resnica ni vedno pijetna, vodi pa k moznemu izboljsanju, ki pa je:
  1. Tist, ki v tej drzavi vidijo samo molzno kravo, ki mislijo samo, kaj bo drzava naredila za njih, nic pa kaj oni zanjo, ki tuhtajo samo po Menzigerjevsko, kaj in kako bodo ukradli, pa po kraji odnesli celo kozo, so zviti, pokvarjeni in malopridni. Nimamo opravka z diletanti! In z takimi je tako, po njihovo, treba tudi opraviti!
  In od svojih svetovalcev (Sturma) pricakujem tudi nasvet, kako se bodo vedli v bodoce, da vem, kaj me caa, kako jih premagati!
  Klasika vojaske ali sahovske filozofje!
  Najprej realna ocena stanja, na to cimbolj tocna ocena namena nasprotnika, po tem sele taktika boja!
  Toliko o razglabljanju g. Sturma.
  Od njega sem pac pricakoval, da bo povedal kaksne pravne “ovinke” in pravne malopridnosti lahko pricakujemo na tem sojenju.

  2. Kar se tice gospodarstva, v stanju, kakrsnem smo, ko je cvet mlade tehnicne generacije odsel iz SLO v zadnjih treh letih (ocena okoli 50.000) in ko so tovarne in inzeniring biroji pokradeni, uniceni in ko so redki starejsi strokovnjaki ali v birokraciji ali razbiti vsenaokoli in ko se nimamo enega samega velikega sistemskega projekta, ki ga tako aplikativno, kot razvojno in tehnolosko, delamo v SLO, je stanje tezko in zahteva VIZIJO!
  Usmerjeno vizijo trzenja, vizijo organizacije kadrov in tehnologij, vizijo finnsiranja zagona in vizijo postavitve organizacije firme.
  Ob tem pa se vizijo prenove unicenih tehnicnih srednjih in visokih sol!
  To je zacetek in ne visje place in vec zaposlovanja!!!
  Ta ekipa pa je namesto pri osnovah (zacetku) zacela pri koncu!
  Ni tako preprosto!
  In ko boste zmagali, ko naj bi skupaj zmagali, se bojim, da se vam, nam, bodo spet prilepii eno in isti vagabundi!
  Sicer pa sem v nekem seznamu pod stevilko 0016000 do 0018000!
  Sem se ze nasel!
  Ze prejsnjim sem prinasal slabe novice, pa so me sledili, s poznejsimi je bila ista pesem in zgleda da bo z bodocimi prav tako!

 32. Petrovc pravi

  Pa se tole: anakonda, pravis, da me boste nagnali v Severno Korejo! Jemlem kot salo!
  Vec sveta kot vidis, vec kultur kot spoznas, vec ur ko prebijes v samoti (na letliscih in/ali stepi,…) vec casa imas, da se spoznas, da spoznas sebe in svet, ki te obkroza!
  Tebi je bila usoda dana ob trenutku spocetja, meni tudi in z groznjo nicesar ne spremeniva!

 33. anakonda pravi

  Petrovc, saj to je tisto: praviš “več sveta kot vidiš…”
  Jaz sem večji del življenja preživel v tujini. Ko pa prideš potem v to pokvarjeno SLO, spoznaš da je politična situacija sedaj še slabša, kot v času Enonogega. Kako dobro se zavedam, da SDS ne more čarati, a je v SLO edina opcija, ki zbuja upanje, da bodo prišji vsaj kolikor toliko normalni ljudje na oblast.
  Vsi Radoti, JJ, Ivani Janezi in podobni tiči pa so le neumni otroci, ki sploh ne vedo, kaj pišejo.

 34. Petrovc pravi

  anakonda: saj se strinjava, manjse iskrice so za oba samo dobro!
  Toda, NI ZADOSTI SAMO PRITI NA OBLAST!
  NI ZADOST, DA SO TI, KI PRIDEJO SAMO NORMALNI!

  Kajti to bi bilo popolnoma sprejemljivo, da bi podedovali noralno stanje v gospodarstvu, sodstvu, novinarstvu,……morali nacije!
  Tu pa gre za POPOLN PODEN tako odnosa do dela, kot molitve, kot spostovanja vseh desetih zapovedi Bozji!

  IN NI ZADOSTI, DA SO SAMO NORMALNI! KAJTI NI NAM POTREBNA SAMO DRUZBA MARIJINA!
  Biti morajo tudi pretkani, trdi, ostri in sposobni!
  SICER BODO PLESALI SAMO ENO JESEN!

 35. MEFISTO pravi

  Nikoli se ne bomo znebili Tita, ker je z eno nogo ostal v Ljubljani.

 36. Petrovc pravi

  PRJATLI: ja, z en (srednjo) nogo je definitivno ostal v SLO, pa tudi z jajci in vsebino jajc!
  Kajti, kot so se razmnozile plenilske elite, njegovo seme in kot so se razmnozili krvozeljni morilci komentatorji, tudi njegovo seme, bi to tako lahko decidirano trdili!!!!

 37. Petrovc pravi

  POPRAVEK: zgleda, da je Titeku spricalo po Ljubljani in po Primorski!

 38. Petrovc pravi

  MOJI LUBI KRANCI: PA POGLEJTE KAJ NAM SEDAJ PONUJA IZPRIJEN IN FASISTICNI DNEVNIK DELO.SI!
  Po tem, ko so “prespricali” sramoto na ljubljanskem sodiscu 05.09.2011 v celoti, nam ponujajo ze ves teden neumnosti tipa:
  -fantazijske teorije, da je bil 11.09 v NY delo Americanov!
  -clanke iz Mladine, kako je Jansa cistil denar!
  IN SEDAJ SE TESTIRAJO NACIJO, dobesedno nas imajo za poizkusne podgane, cepce, kako bomo sprejeli novega “izvoljenega” cesarja, Blaz Kavcica!
  Malo vsekajo na gospodarstvo, kar naj bi bilo odraz njegove teze
  Imenujejo ga kar “modrec!”
  Malo na ljubtelja psov in dobrotnika, kjer zadanejo na podroje sentimentalnosti.
  Malo na postenega politika, kjer ciljajo na neopredeljene bumbarje.
  In pletejo poizkusno novo LDS s doatkom !
  In pravijo, da je gospodarstvenik! Pa vam povem je udbovec in kosovec, kdor je delal v Iskri v tujini, JE BIL, bil je tak pogoj Nika K., 100% udbovec!!!!!!!
  B. Kavcic nikoli ni delal v gospodarstvu! Na tujih predstavnistvih se je ucil prakticirati krajo svojega strica na racun SLO udbe! Malo pil in na veliko kradel tudi v svoj zep! Poznamo prosule in izprijene predstavnike po svetu, predstavnike Iskre!
  O gospodarstvu POJMA NIMA! Nek kvazi ekonomist!
  In DELO.SI ga je kar lepo imenoval za portret tedna! Kot KK za Slovenko leta! Teh portretov in teh slovenk in slovencev leta, ki so bolj za v arest, imamo z Dela DOVOLJ!
  In nam ponujajo novo zasedbo modrecev na celu s B. Kavcicem(udbovec visokega ranga) in tipicen predstavnik druzinskega lobija mafije! Pa Spomenko Hribar(carovnico) pa Jamnika(lopova) pa Manco K(popolnoma nepoteseno) itd! Sopek izprijenih in pokvarjenih do obisti!
  Ti, B.Kavcic, s pobarvanii lasmi ali lasuljo, si ZADNJI, ki lahko kritizirasizprijene elite! TI SI NAM NASTAVIL KURBO NA PLECA!
  Ti in tvoj stric naj nam vrneta pokraden denar, po tem bomo razmislili o vajini rehabilitaciji!

 39. zgrožen pravi

  prebirajoč komentarje se človek lahko samo zgrozi. Slovencelj v vsej svoji veličini na displeju. Kritike ni, z besedami se namreč ne da opisat.

  zgolj kot zanimivost:

  First Secretary – The First Secretary of the Welsh Assembly is the leader of the ruling party.

  ali po domače, prvi minister …

 40. Ljudina pravi

  HA HA HA Kaj pa sedaj komunajzi?

 41. Neo pravi

  Mascherano je zelo lepo povedal. Gre za konstrukt od A do Ž. Tukaj ni kaj dodati. Morda le to, da naj ljudje več ne nasedajo tranzicijski levici in njenim umazanim zgodbam.

 42. angi pravi

  Na TVS so samo RDEČI-LOPOVI-LEVI-OPRANOGLAVCI, če je pa med njimi kateri pošten ta pa nima jajc, da bi se postavil po robu in rekel dovolj.Zavedajte se vi LEVI-RDEČI-MAFIJCI NA TVS, da ste plačani od nas, da si ga tam lahko poganjate in se lesbate, GAMAD SMRDLIVA NESTROKOVNA NEETIČNA PRIMITIVNA Z KUMROVŠKO ŠOLO POLOVIČA JE BALKANSKEGA DREKA! Poberite se ven, drugače vas bomo preprosto ven zmetali na smetišče, ker ste navadne KANALJE-LEVE-RDEČE-UDBOVSKE MADRACE. Sramota za Slovenijo in Evropo, da premore tako CENZURIRANO TVS, FUJ IN FEJ !!!!!

 43. Petrovc pravi

  BANDA, LOPOVI, PARAITI, GAMAD!
  Nasa nacionalna TV in Delo sta sramota nacije!
  Te bandite je potrebno ne samo pozapreti, pobesiti po kandelabrih!
  Vsa Azija, Rusija, Kitajska, cel vecer posvecen 11.09
  Samo KNDR (severna Koreja) in Zlovenija se norcujeta!!!!!!!.
  Nasa sredstva obvescanja pa polna bolestnih teorij o Bushevi zaroti !
  Na Delu celo neka slaboumna nvinarka pise, da so USA hujsi kot Afganski bteroristi in nam servira Afganske pregovore!
  Precitajte si slaboumne komentarje komentatorjev v Delu.si!

  Prijatelji, mi, ki smo zavedni Slovenci, smo kot potniki v tistem letalu, ki je letelo nad Belo hiso!
  Za krmilom imamo TERORISTE!
  V kabini imamo TERORISTE!
  Cela drzava je dandanes ugrabljeno letalo ki ga upravljajo teroristi in nas ustrahujejo teroristi! In smo plen teroristov!
  Se bomo pobrali in z golimi rokami te teroriste pometali iz letala ali pa bodo oni dosegi svoj cilj, pljuvajo na nas!
  Imamo toliko poguma kot so ga imeli tisti potniki v tistem letalu!!!!!!!!

 44. Rado pravi

  “IZPRIJEN IN FASISTICNI DNEVNIK DELO.SI!,
  Se bomo pobrali in z golimi rokami te teroriste pometali iz letala,
  BANDA, LOPOVI, PARAITI, GAMAD!
  GAMAD SMRDLIVA NESTROKOVNA NEETIČNA PRIMITIVNA Z KUMROVŠKO ŠOLO
  TI SI NAM NASTAVIL KURBO NA PLECA!”

  Ko berem tekste, kot zgoraj sem zgrožen, kaj je uspelo Janši. Iz normalnih podpornikov svoje stranke je ustvaril hordo ljudi, ki so zavrgli vse etične standarde. Srd in zmerljivke, kot zgoraj imajo za povsem normalno komunikacijsko sredstvo. Verjamem, da se ljudje sploh ne zavedajo teže svojih besed. Niti se ne zavedajo, da so brez lastne volje, ampak da so zgolj poslušno orodje v rokah velikega vodje. Dovolj bo le njegov namig in udarili bodo po drugače mislečem sosedu, bratu, someščanu.

  Ne slepimo se. Janša si je ustvaril poslušno vojsko, ki bo udarila in uničila vse drugače misleče.
  Čaka nas Krasni novi svet ideološke čistosti. Pleme nadrase bo zavladalo na slovenskih tleh.

 45. Petrovc pravi

  BRAVO Rado! Toliko casa si drkal, da je spricnilo! Sedaj pa se pritozujes, ker imas popacano rjuho!

 46. zgrožen pravi

  seveda, Rado je kriv, da je tale “comment pool” poln polpismenih debilov … ti-ti rado, po riti te bo treba …

 47. Rado pravi

  Ne Zgrožen!

  Ne govorim o polpismenosti. Verjamem, da so zelo pismeni, a z izgubljenimi kulturnimi standardi. Saj sam vidiš, vse ki so izven njihovega idejnopolitičnega diapazona bi radi odstranili kot nadležne insekte.

  Kot, da ne gre za njihove sestre, brate, sošolce, . . . . .

 48. mudo moreno pravi

  Ajde bre, Radivoje- šuti ti i plivaj dalje!

 49. MEFISTO pravi

  Ne Rado, jaz sem te pogrešal in o tem tudi pisal.

  Če ne bi bilo tebe, sploh ne bi vedeli, da je obratno od tega, kar učiš, zanesljivo prav.

 50. […] Čez vikend smo mediji razkrili, da listine iz finske preiskave dokazljivo in dokončno postavljajo avtorja oddaje Resnica o Patrii Magnusa Berglunda na laž, saj je ta svojo oddajo septembra 2008 zaključil s trditvijo, da črka “J” v dokumentih podjetja Patria pomeni Janšo, takrat predsednika slovenske vlade. No, Berglund se je torej prav neverjetno zmotil ali pa ves čas zavestno lagal, saj se je izkazalo, da je “J”, ki naj bi potreboval denar za pokojnino, Bartol Jerković, direktor hrvaškega podjetja Đuro Đaković specialna vozila. […]

 51. lojze pravi

  Berglund (potem, ko je od Kosa dobil neke “tablete”!) je vprašal g. Kosa in g. Cvikla, kako je kaj v Sloveniji in na koga naj se obrne, da dobi informacije o evidentnem podkupovanju pri nakupu patrij, kar je samoumevno, saj so komunisti (socialistična internacionala) vedno podkupovali. Torej je logično, da podkupujejo tudi oni drugi. Komunisti so seveda podkupovali iz preživetvene nuje, kar pomeni, da so legitimno podkupovali. G. Kos in g. Cvikl sta Berglunda poslala na vlado češ, da je ta edina, ki lahko legalno podkupuje, ilegalno namreč podkupujejo Amerikance že g. Navček in njegovi kolegi, kar Berglunda ni zanimalo . Ko je Berglund prišel do vratarja na Gregorčičevi, ga je ta poslal v p.m. Iz tega preprostega dejstva, je Berglund skoval veliko zgodbo o PM. Tako se zgodi, ko novinar ne pozna lokalnih običajev in jezika. Zadeva se sedaj ponavlja na OS v Ljubljani.

 52. […] Karbi in Magnusu Berglundu, še bolj razvpitemu finskemu novinarju in avtorju, zdaj že dokazano lažnivega dokumentarca Resnica o Patrii. Mladinin novinar Borut Mekina je v članku Grožnje novinarjev najprej s Karbo pokramljal o […]

 53. […] ko smo najprej slovenski mediji objavili dokument, ki dokazuje, da črka “J” iz Patriine lobistične dokumentacije nikakor ni Janez Janša, so sedaj tudi hrvaši mediji spoznali, da se je finski novinar Magnus Berglund pošteno zmotil […]

 54. […] se je Berglund v oddaji Resnica o Patrii hudi zmotil ali pa zavestno lagal, saj smo na Politikisu objavili dokument, ki nedvoumno izkazuje, da oseba “J” iz Patrijinih dokumentov, ki pot…, direktor hrvaškega podjetja Đuro Đaković specialna vozila, ki zdaj izdeluje oklepnike patria […]

 55. […] začetku septembra smo na Politikisu objavili dopis avstrijskega posrednika Patrie Wolfganga Riedla področnemu Patriinemu direktorju za Slovenij…, poslanega 19. januarja 2005, kjer je jasno razvidno, kje je finski novinar Magnus Berglund dobil […]

 56. […] na tem mestu se postavi predvsem vprašanje, kakšen človek je Zgaga, da ščiti človeka, ki je dokazano lagal. Vemo, da je Zgaga prvopodpisani pod škandalozno peticijo 571 in da je Berglunda vozil po […]

 57. […] da je Berglund dokazano lagal, smo mediji poročali že na začetku septembra, ko se je razkrilo, da je finski novinar bil “le” zaveden oz. je namerno lagal ter se […]

 58. […] bi sicer. Letos jih lažniva Patria (spomnimo samo na avtorja Resnice o Patrii Magnusa Berglunda, ki je dokazano lagal, ko je vpletal Janšo v to zgodbo) in podobne (manjše) lažnive zgodbe s pisalnimi stroji ne bodo več ganile. Ankete kažejo, da […]

 59. […] to: da je Berglund v svojem dokumentarcu dokazano lagal, samo na Politikisu pisali že v začetku semptembra.  Takrat smo tudi objavili dopis, ki je dokončno razkril Berglundovo laž. Na podlagi dopisa […]

 60. […] predsednika vlade Janeza Janšo, ki naj bi potreboval denar za pokojnino.Izkazalo se je, da se črka “J” nanaša na Bartola Jerkovića, direktorja hrvaškega podjetja Đuro Đaković specialna vozila, kjer zdaj izdelujejo oklepnike […]

 61. gost pravi

  Pa saj je vse jasno. C = Croatia, J = Jerkovič, direktor DDV = Đuro Đakovič Vozila

  Jaz sploh ne štekam, da je možno nekoga tako diskreditirati, ko pa je vsem jasno, da je to absolutna laž, in da je v primeru Patrija Janša pravno povsem nedolžen. Zato se je pa tudi pravljičarka (zapisano v zelo lepem jeziku, če bi hotela izraziti svoje dejansko mnenje o njej, ne bi bila kulturna) odločila oditi oz. so ji povedali, da so njene strokovne kompetence in znanja nezaželene. Janšo je Patrija stala prejšnjih volitev, tudi pri teh volitvah je bila Patrija ves čas v senci, zdaj pa se je pokazalo, da je to bi Jerković. Gobezdavo Hrastarco, ki v meni vedno znova vzbudi asociacijo po hrastah, bo že doletela naravna kazen. Kakšen rak na maternici ali pa osebna tragedija, toliko negativne karme namreč ne more ostati brez posledic za osebo, ki to negativnost vzpodbuja, neguje in širi.

 62. gost pravi

  In še to: komaj čakam, da se to vse razjasni, takrat bo tale berglund, ki ima glavo kot lubenico, se vidi, da je potomec Rusov, največji luzer, brez kakršne koli kredibilnosti. Vsi bodo bežali od njega, saj so se iz primera Patrija in Janša veliko naučili. Novinar torej lahko brez problema objavlja nekaj, kar sploh ni res, pri čemer ali sam sploh ni preveril virov ali pa je kot rečeno zavesto delal. Po moje je zdaj dojel, da je totalno brcnil v temo, ampak povratka nazaj več ni. Edina opcija bi bila opravičilo, to pa je povezano tudi s financami, zato je to malo verjetno. Razni Kosi, Cvikli, Karbe – pff, res pravi šopek usrancev, največjih lažnivcev v Sloveniji ter tudi eni najbolj koruptivnih ljudi. Poglejmo samo Kosa. Zaradi njega ima zdaj Klemenčič dela, da se ven ne vidi. Pa še nekaj. Morda bo celo sam Rok Praprostnik, največji sovražnik Janše, tako po Zgagi in Karbi, dojel, da mu je ves čas delal krivico. Sramota, da je v današnjem času možno, da se nekdo smrdljivo zlaže in to prodaja za vrhunec kredibilnosti. Zdaj se je berglund spravil še enkrat sramotiti. namesto, da bi se potuhnil in upal, da bo to kdaj pozabljeno, čeprav ne bo, še kar dreza v to. In naj. Bo vsaj še večji interes oškodovanih, da se stvari razjasnijo. Ko bo pa vse jasno in bodo to morali dojeti in objaviti tudi rdečuharski mediji v Sloveniji, bo pa dan resnice.

 63. […] bilo namreč javno pojasnjeno in dokazano, da je črka “J” iz Patriine dokumentacije označevala Bartola Jerkovića, direktorja hrvaškega podjetja Đuro Đaković specialna vozila. […]

 64. candida diet pravi

  You’re so cool! I don’t think I’ve read through something like
  that before. So wonderful to find somebody with unique thoughts on this subject matter.
  Seriously.. thank you for starting this up. This site is something that is
  needed on the web, someone with a little originality!

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen