Vrnitev Udbe? Tanko: ta Vlada bi želela, da bi policija masovno spremljala telefonske pogovore državljanov!

2

Vodja poslanske skupine SDS Jože Tanko je na Vlado naslovil pisno poslansko vprašanje v zvezi z željo Policije o množičnem  pridobivanju prometnih podatkov o opravljenih telefonskih pogovorih državljanov. Njegovo poslansko vprašanje na tem mestu objavljamo v celoti:

“Ob obravnavi novele Zakona o kazenskem postopku v javnosti spremljamo zaskrbljenost Informacijskega pooblaščenca, ki je tudi že pred njeno vložitvijo v zakonodajni postopek opozarjala na poskus vlade, da kljub večkratnim njegovim odklonilnim stališčem povsem nekritično sprejme pobudo policije za spremembo Zakona o kazenskem postopku, ki naj bi omogočila množično  pridobivanje prometnih podatkov o opravljenih telefonskih pogovorih, s čimer se posega v varovano pravico tajnosti pisem in drugih občil iz 37. člena Ustave RS.

Vlado RS v zvezi z izvajanjem prikritih preiskovalnih ukrepov oziroma nadzora elektronskih komunikacij s prisluškovanjem in snemanjem ter kontrole in zavarovanja dokazov o vseh oblikah komuniciranja, ki se prenašajo v elektronskem komunikacijskem omrežju, prisluškovanja in snemanja pogovorov s privolitvijo vsaj ene osebe, udeležene v pogovoru, kontrole pisem in drugih pošiljk ter nadzorovanja in snemanja telekomunikacij v Republiki Sloveniji, sprašujem naslednje:

Kolikšno je bilo mesečno število izdanih sodnih odredb s strani preiskovalnih sodnikov za izvajanje ukrepa prisluškovanja in snemanja telefonskih pogovorov (prva alineja prvega odstavka 150. člena ZKP) oziroma prisluškovanja telefonu po četrti alineji prvega odstavka 150. člena ZKP od 1. januarja 2004 do 31. julija 2011?

Kolikšno je bilo v istem obdobju mesečno izdanih sodnih odredb s strani preiskovalnih sodnikov za izvajanje prikritega preiskovalnega ukrepa za nadzor sporočil, ki se pošiljajo in sprejemajo po elektronski pošti?

Kolikšno je bilo mesečno število izdanih sodnih odredb s strani predsednikov okrožnih sodišč za nadzorovanje in snemanje telekomunikacij – telefonskih pogovorov – v Republiki Sloveniji po 24. členu Zakona o Slovenski obveščevalno varnostni agenciji od 1. januarja 2004 do 28. junija 2006, in z uveljavitvijo novele ZSOVA-B od 28. junija 2006 do 31. julija 2011 s strani predsednika Vrhovnega sodišča RS (opomba: pred spremembo Zakona o Slovenski obveščevalno varnostni agenciji do leta 2006 je pisne odredbe izdajal predsednik Okrožnega sodišča, na čigar območju je sedež agencije, po noveli zakona, ZSOVA – B, ki je začela veljati 28.6.2006 pa tako odločbo lahko izda le predsednik Vrhovnega sodišča RS)?

Kolikšno je bilo v istem obdobju število sodnih odredb za kontrolo pisem in drugih pošiljk ter nadzorovanja in snemanja telekomunikacij v Republiki Sloveniji – elektronske pošte – s strani predsednikov okrožnih sodišč (od 1. januarja 2004 do 28. junija 2006) in s strani predsednika Vrhovnega sodišča RS (od 28. junija 2006, ko je začela veljati novela ZSOVA-B, do 31. julija 2011)?”

*slika je simbolična

Št. komentarjev: 2
 1. Boris Valenčič pravi

  Če še ne veste komu ali čemu služijo takšne informacije in informacijski sistemi ter prisluškovanja in sledenja telefonov, vam lahko povem iz prve roke; namreč že ves čas, leta in leta se policija trudi, da bi meni naredili “rokavičarsko” čim več materijalne škode, psihičnega maltretiranja in postopno totalitarno uničenje mene. V ta namen policija tajno izvaja: krajo pisemskih pošiljk, prestrezanje mailov, hujskanje in ustrahovanje ljudi proti meni, nešteti poiskusi insciniranih prometnih nesreč, preprečevanje do pošteno zasluženih financ, skratka res neverjetno totalitarno, barbarsko, primitivno in bestialno ravnanje policije. V ozadju vsega res stoji Milan Kučan in leva politična opicija, katera je navajena le z grobo silo vladati! Sirote si res ne morejo pomagati, so za v KARANTENO, pod strogi nadzor mednarodnih sil, prepovedati bi morali delovanje levičarskih strank, saj le te predstavljajo resno in neskončno grožnjo za primitivno in nekvalitetno življenje. Prav ves svetovni tehnični napredek želijo iskoristiti le za njihove bestialno primitivna nagnjenja. 25. 8. 2011 jim je z eno študentko policijskih ved, nazadnje tudi uspelo izvesti prometno nesrečo na povsem filmsko akcijski način, da je najprej zavijala levo, dala smerokaz, ko sem jo želel po desni zaobiti pa je navila gas do konca, me prehitela po levi stani, ter brez smerokaza zavila desno, tako da ni bilo mogoče se nikakor trčenju izogniti. Bočno sem trčil v njena zadnja desna vrata. Brez besed sem takoj ugotovil, da gre za policisto, kar mi je tudi sama kasneje potrdila, zatem pa sem ji še rekel, da je me že večkrat policija poiskusila na cesti ubiti, pa je izjavila, da upa, da jim bo to enkrat zares tudi uspelo! Zadevo bom tudi slikovno predstvil na internetu.

  Boris Valenčič, 1. slovenski KRALJ – monarh.si

 2. Boris Valenčič pravi

  Kot rečeno: POVEZAVA NA SLIKOVNO PREDSTAVITEV:

  monarh.si/pincidenti/balaj/index.html

  Boris Valenčič, 1. slovenski KRALJ – monarh.si

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen