Na dražbi prodana jakna “kralja popa” iz videospota “Thriller”

0

Rdeče-črna usnjena jakna s krilci na ramenih, ki jo je Michael Jackson nosil leta 1983 v videospotu za pesem “Thriller”, je bila v nedeljo, dan po drugi obletnici smrti kralja popa, prodana na dražbi na Beverly Hillsu za 1,8 milijona dolarjev (1,27 milijona evrov).

Kupec jakne, ki jo je avkcijska hiša Julien’s Auctions opisala kot eno najbolj prepoznavnih oblačil 20. stoletja, je teksaški trgovec z zlatom Milton Verret. Po poročanju britanskega Guardiana bo kupec jakno uporabil za zbiranje denarja za otroške bolnišnice po svetu.

To je ena pomembnejših rock’n’roll memorabilij, je jakno opisal Verret, ki ima v svoji zbirki kitare s podpisi članov U2 in še neko drugo Jacksonovo jakno. Za snemanje videospota za pesem “Thriller” sta bili sicer izdelani dve jakni – drugi primerek je na ogled v Dvorani slavnih rock’n’rolla (Rock and Roll Hall of Fame) v Clevelandu.

Jakno je oblikovala Deborah Landis, žena režiserja videospota Johna Landisa. Na rokavih ima napis “Love Michael Jackson”. Pevec je jakno podaril svojima dolgoletnima modnima oblikovalcema Dennisu Tompkinsu in Michaelu Bushu.

Vrednost jakna je bila pred dražbo ocenjena na 200.000 do 400.000 dolarjev. Del izkupička od dražbe bo namenjena kalifornijskemu rezervatu Shambala, kjer sta od leta 2006 nastanjena dva Jacksonova bengalska tigra iz ranča Neverland, piše francoska tiskovna agencija AFP.

Videospot za “Thriller”, naslovno pesem istoimenskega albuma, v katerem se Jackson pridruži plesu zombijev, je dolg 14 minut in velja za enega najvplivnejših in iknoničnih videospotov v zgodovini popularne glasbe.(sta)

Rdeče-črna usnjena jakna s krilci na ramenih, ki jo je Michael Jackson nosil leta 1983 v videospotu za pesem “Thriller”, je bila v nedeljo, dan po drugi obletnici smrti kralja popa, prodana na dražbi na Beverly Hillsu za 1,8 milijona dolarjev (foto: Youtube.com)

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen