Knjigo vrnili knjižnici po 122 letih

1

Iz knjižnice neke visoke šole v predmestju Sydneyja so sporočili, da so ji po 122 letih vrnili prvo izdajo knjige Charlesa Darwina “Žužkojede rastline”. Knjiga je bila sposojena leta 1889, vrnili pa so jo šele v začetku tega meseca, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

V knjižnici so medtem izračunali, da bi stroški več kot stoletne zamudnine znašali 35.000 avstralskih dolarjev, ne vedo pa natančno, kje vse se je knjiga v teh 122 letih nahajala. “Morda se je le skrivala za naslonjalom kakega kavča,” je dejala predstavnica knjižnice Linda Campbell.

Knjigo je v svoji zbirki skoraj 50 let hranil upokojeni veterinar Ron Hyne, poleg nekaterih drugih predmetov pa jo je minuli mesec podaril univerzi v Sydneyju. Tam so v notranjosti knjige opazili knjižnični žig in jo tako vrnili prvotnemu lastniku.

Hyne se sicer ne spomni natančno, kako je knjigo dobil, meni pa, da jo je najverjetneje dobil od nekega drugega veterinarja ali katerega od profesorjev s sydneyjske univerze v 50. letih prejšnjega stoletja.

Iz knjižnice so sporočili, da knjiga vsebuje več črno-belih risb rastlin, glede na svojo starost pa je tudi odlično ohranjena. Povedali so še, da za zdaj nimajo podatkov o tem, koliko je knjiga danes vredna, še poroča AFP.(sta)

*Fotografija je simbolična

Število komentarjev: 1
  1. Cefizelj pravi

    Le kaj je teh skromnih 122 let proti večnosti? :p

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen