Zoran Thaler še z eno “specialno”: razmišlja, da bi tožil medijskega mogotca Ruperta Murdocha?!

4

Odstopljeni evro poslanec Zoran Thaler, bi sedaj rad tožil korporacijo News International znanega medijskega mogotca Ruperta Murdocha, ki ima v lasti tudi časnik Sunday Times, ki je nedavno na podlagi prikritega snemanja pogovorov objavil zgodbo o korupciji med evropskimi poslanci. Spomnimo: Novinarji Sunday Timesa, ki so se izdajali za lobiste, so nekaterim evropskim poslancem ponujali po 100.000 evrov, če bi v Evropskem parlamentu predlagali določena dopolnila. Pri tem so pogovore z njimi tajno snemali. Trije poslanci, med njimi Thaler, naj bi ponudbo sprejeli kot je bilo razvidno iz posnetkov novinarjev.

Thaler je pri svoji napovedi odškodninske tožbe očitno opogumljen z novico, da je medijska korporacija News International napovedala, da bo izplačala odškodnine v več primerih nezakonitega prisluškovanja pri zbiranju podatkov za novinarske članke. Thaler je za Radio Slovenija povedal, da res razmišlja o tožbi.

No, tudi Thalerjeva argumentacija, zakaj bi tožil omenjeno korporacijo, je “specialna” kot je bil “specialen” njegov takratni odgovor, da je samo preverjal, kdo ga hoče “namočiti”.  “To, česar so se posluževali, v nobeni državi ni zakonito. In očitno je to neka tradicija, ki se je gredo že vrsto let. V mojem primeru je šlo za simulacijo ponujanja podkupnine, z moje strani za simulacijo prejemanja obljube, kar je bilo nezakonitega, je pa to tajno snemanje in prisluškovanje,” je Thaler opisal svojo simulacijsko strinjanje s 100.000 evrov nagrade za sprejem določenih zakonskih dopolnil.

Po navedbah BBC bo Murdochova korporacija oblikovala sklad za izplačilo odškodnin. Po mnenju News International naj večina zahtevkov ne bi bila višja od 100.000 funtov, vprašanje pa je, če se bo tudi v Thalerjevem primeru pokazalo, da je bil tudi on “žrtev kriminalne afere s strani News of the World”, kot se je danes sam opisal.

Zoran Thaler pravi, da je edina nezakonitost v tej podkupovalni “simulaciji” na strani novinarjev Sunday Timesa, zato sedaj razmišlja o odškodninski tožbi.

Foto: Gregor Pohleven

Št. komentarjev: 4
 1. dern pravi

  Mislim, da je že primeren za stroko, upam, da ga ne bodo z elektrošoki.

 2. Ljudina pravi

  Komunisti so vedno zatirali resnico.

  SALVE

 3. resni pravi

  Thaler hoče na vsak način do denarja.

 4. […] letom dni odstopljeni evro poslanec  Thaler, je takrat celo razmišljal, da bi tožil korporacijo News International znanega medijskega mogotca R…, ki je na podlagi prikritega snemanja pogovorov objavil izredno odmevno zgodbo o korupciji med […]

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen